Usædvanlige opskrifter

Super let æg Foo Yung

Super let æg Foo Yung

Egg foo yung, eller egg foo young, er et populært element, der findes i kinesisk-amerikanske restaurantmenuer overalt. Server det som en forretter, tilbehør eller endda som hovedretter sammen med en skål hvid ris og nyd det! MERE +MINDRE-

1/2

kop hakkede svampe

1/4

kop terninger grøn løg

8

teskefulde sesamolie, opdelt

Skjul billeder

  • 1

    I en stor skål skal du slå 8 æg. Tilsæt alle grøntsager og sojasauce, og rør for at kombinere.

  • 2

    Varm 1 tsk sesamolie i en stegepande på medium varme og tilsæt ca. en halv kop ægblandingen til gryden (den nøjagtige mængde varierer). Kog hver side, indtil den er gyldenbrun, vend den en eller to gange.

  • 3

    Gentag med resterende sesamolie og ægblanding, indtil batchen er færdig.

Ekspert tip

  • Dette er en kødfri version af Egg Foo Yung, men du finder også versioner med svinekød, rejer, kylling eller oksekød.
  • Klassisk æg foo ung serveres ofte med brun sovs lavet af ingredienser som bouillon, sojasovs og majsstivelse.
  • Hvis du tjener som en hovedretter, drypper du sovs ovenpå, men hvis den tjener som forretter, kan du servere sovs på siden til dybning.
  • Andre grøntsager kan erstattes, herunder ærter, hakkede gulerødder, vandkastanjer eller paprika. For de bedste resultater skal du sørge for at bruge den samme mængde grøntsager, som du erstatter i opskriften.

Næringsfakta

Portionsstørrelse: 1 servering
Kalorier
140
Kalorier fra fedt
90
% Daglig værdi
Total fed
10 g
16%
Mættet fedt
2 1 / 2g
12%
Transfedt
0g
Kolesterol
185 mg
62%
Natrium
180 mg
7%
Kalium
180 mg
5%
Samlet kulhydrat
4g
1%
Kostfibre
0g
0%
Sukker
2g
Protein
8g
A-vitamin
6%
6%
C-vitamin
4%
4%
Calcium
4%
4%
Jern
6%
6%
Udvekslinger:

0 stivelse; 0 frugt; 0 Andet kulhydrat; 0 skummetmælk; 0 fedtfattig mælk; 0 mælk; 1/2 grøntsag; 0 Meget magert kød; 0 magert kød; 0 Fedt med højt fedtindhold; 1 fedt;

* Procent daglige værdier er baseret på en diæt på 2.000 kalorier.

Mere om denne opskrift

  • Hvad er Egg Foo Young? En hæfteklammer til kinesiske restauranter i Amerika, den bedste måde at beskrive denne klassiske asiatiske skål på er et sted mellem en omelet og en salt pandekage. Denne kødfrie version er en god startopskrift; på restaurantmenuer finder du også versioner med kylling, svinekød, oksekød, rejer eller andet kød. Hvis du spiser disse som et måltid, kan du fylde med brun sovs eller en anden sauce, og for en forretter skal du servere saucen på siden til dypning.

Se videoen: How to make the wonderful Egg Foo Young Seven important tips (September 2020).