Nye opskrifter

Gyro-sandwich

Gyro-sandwich

Hvis du er en sandwich-elsker i humør til noget lidt anderledes, så prøv at sammensætte din egen Gyro.MERE +MINDRE-

Tzatziki Sauce:

1/2

kop finhakket agurk

8

oz. almindelig græsk yoghurt (du kan erstatte almindelig yoghurt)

1 1/2

spiseskefuld citronsaft

1/2

teskefuld sort peber

Gyrokød:

1

pund hakket lam, svinekød, oksekød eller kylling

Sandwich:

1

lille løg, skåret tyndt

Skjul billeder

  • 1

    Start med at lave din tzatziki sauce et par timer (eller endda dage) i forvejen. Hak agurken og klapp den tør med et par papirhåndklæder. Tzatziki skal have en dejlig tyk, cremet tekstur, når den er færdig, så du vil dræne overskydende vand fra agurken. Afløb enhver stående væske fra yoghurten og tilsæt agurk. Tilsæt de resterende Tzatziki-ingredienser, rør godt og afkøling i 2-3 timer, indtil de er klar til brug.

  • 2

    Mens tzatziki-sauce nedkøles, lav dine gyro-kødbøffer. Kombiner alle kødingredienserne i en skål og bland godt. Dann fire rektangulære patties, ca. 5-6 inches lange og 1/2 inch tykke. Grill eller broil patties til din ønskede doneness.

  • 3

    Endelig sæt det hele sammen. Spred hver pita-runde med et tyndt lag tzatziki-sauce efterfulgt af en kogt gyro-bøffer. Topkager med skiver i løg, tomater i tern og hakket dild og afslut med yderligere tzatziki-sauce.

Næringsfakta

Portionsstørrelse: 1 servering
Kalorier
440
Kalorier fra fedt
160
% Daglig værdi
Total fed
18g
27%
Mættet fedt
7g
37%
Transfedt
1 / 2g
Kolesterol
75 mg
26%
Natrium
940 mg
39%
Kalium
590 mg
17%
Samlet kulhydrat
40 g
13%
Kostfibre
3g
12%
Sukker
7g
Protein
29g
A-vitamin
10%
10%
C-vitamin
10%
10%
Calcium
15%
15%
Jern
20%
20%
Udvekslinger:

2 1/2 stivelse; 0 frugt; 0 Andet kulhydrat; 0 skummetmælk; 0 fedtfattig mælk; 0 mælk; 1/2 grøntsag; 0 Meget magert kød; 3 magert kød; 0 Fedt med højt fedtindhold; 1 1/2 fedt;

Valg af kulhydrat

2 1/2

* Procent daglige værdier er baseret på en diæt på 2.000 kalorier.

Mere om denne opskrift

  • Traditionelle gyroer er lavet af et kødbrød, der langsomt brændes og tyndt skæres. Hvis du har kort tid, skal du foretage en tæt tilnærmelse ved at bruge tynde, aflange burgerkager. Hvis du finder ud af, at du elsker Gyros, kan du dykke ind og lave et kødbrød næste gang.

Se videoen: Greek Pork Gyro. Akis Petretzikis (September 2020).