Usædvanlige opskrifter

Let kinesisk kylling stegt ris

Let kinesisk kylling stegt ris

Sæt takeout-menuen ned, fordi denne kyllingestegt ris er enkel, hurtig og kan laves i en stegepande - hvilket betyder mindre snavsede retter! En god måde at opbruge madrester på, denne lette kinesiske stegte ris bruger kold, forkogt hvid ris, kyllingebud, frosne grøntsager og æg. Kast det hele sammen med ingefær og sojasovs, og du har en aftensmad-middag, der er let nok til selv den travleste af weeknights. MERE +MINDRE-

3

kopper hvid ris (kold eller rest)

3

spiseskefulde olivenolie, opdelt

3/4

pund kylling bud

1/2

teskefuld malet ingefær

1/4

tsk malet peber

1

kop frosne ærter og gulerødder

3

spiseskefulde sojasovs, opdelt

2

spiseskefulde ternede grønne løg

Skjul billeder

  • 1

    Varm en stor non-stick stegepande over medium varme. Tilsæt 1 spsk olivenolie.

  • 2

    Skær kylling i ternede stykker. Kast med ingefær, salt og peber. Føj til stegepande og kog, omrør ofte, indtil den er brunet og kogt igennem, ca. 7 minutter. Fjern kylling på pladen, og læg den til side.

  • 3

    Tilsæt 1 spiseskefuld olivenolie til gryden og rør ternet løg, hvidløg og ærter og gulerødder i. Kog indtil løg er gennemskinnelig og grøntsager er varme, ca. 7 minutter. Fjern grøntsager til plade med kylling og sæt til side.

  • 4

    Tilsæt resterende spiseskefuld olivenolie til gryde over medium varme. Tilsæt ris og rør for at belægge. Kog, omrør lejlighedsvis, 5 minutter, indtil risen er opvarmet. Skub ris til siden af ​​gryden.

  • 5

    Knæk æg i den tomme del af gryden og dryp med 1 tsk sojasovs. Rør æggene, indtil de er færdige.

  • 6

    Rør æg i risblandingen, sæt kylling og grøntsager tilbage i gryden, top med resterende sojasovs og sriracha. Rør godt, kog i 5 minutter mere.

  • 7

    Fjern fra varmen og drys grønne løg inden servering.

Ekspert tip

  • Den hvide ris i denne kinesiske stegte risopskrift kan let erstattes af brun ris.
  • Hvis du ikke har kyllingeanbud ved hånden, kan du udskifte dem med lige store mængder kyllingebryst og forberede dem ens.
  • Leder du efter mere varme? Kast yderligere 1-2 teskefulde sriracha i.
  • Det er ikke kun praktisk at bruge resterende ris, men den bedste kinesiske stegte ris er lavet af kold, forkogt ris. Brug af frisklavet varm ris vil resultere i overkogte, grødet stegt ris. Hvis du ikke har kold, forkogt ris til rådighed, skal du prøve dette trick: kog ris, der kan mikrobølges, og overfør straks til fryseren i 20 minutter for at køle ned, mens du begynder at forberede kyllingen. Selvom det ikke er nøjagtigt det samme som daggamle ris, vil det gøre i en knivspids.
  • Der er endnu flere stegte risopskrifter, hvor dette kom fra, og de er alle værd at få en plads på din middagsrotationsliste.

Ingen ernæringsoplysninger tilgængelige for denne opskrift

Mere om denne opskrift

  • Det er sent på en aften, og du er lige nu klar over, at du ikke planlagde noget til middag. Vi har alle været der. Hvis du ikke vil løbe til købmanden eller endda gider med takeout, skal du ikke gå i panik - tjek dit køleskab i stedet. Du har måske bare alt hvad du behøver til denne nemme kinesiske kyllingestegt ris. Plus, at gøre dette måltid vil være langt hurtigere end at vente på, at døren leveres til at dukke op.

Se videoen: Stegte ris med kylling - fermenteret Kimchi - Kvalimad Live Cooking Stream (September 2020).