Usædvanlige opskrifter

Jalapeño fersken syltetøj

Jalapeño fersken syltetøj

Brug nogle af de store ferskner på markedet lige nu til at lave en krydret syltetøj, der passer godt til alt!MERE +MINDRE-

Opdateret 7. marts 2017

6

lb (ca. 15) ferske ferskner

1

stor citron, kun juice

1

pakke (1,75 oz) frugtpektin

12

(8 oz hver) dåse krukker og låg

Skjul billeder

  • 1

    Vask frugt og jalapeños godt. Pureer ferskner i en fødevareprocessor, indtil de er lidt klumpede. Nogle bidder er gode. Du vil ikke have det helt glat.

  • 2

    Forarbejd jalapeños separat, indtil de er en meget fin terning. Tilsæt ferskenpuré og jalapeños til en stor gryde. Lad det simre, omrør regelmæssigt.

  • 3

    Rør sukker, citronsaft og pektin i. Fortsæt med at røre, indtil alt er opløst. Fortsæt med at lade syltetøjet simre i yderligere 15 minutter for at blive tykkere. Tilsæt en lille mængde smør for at forhindre skumdannelse. Hvis der dog kommer noget skum, så prøv at skrabe det af syltetøjet.

  • 4

    Kog dine krukker og låg i 10 minutter for at sterilisere dem. Når de er steriliseret, skal du bruge en tragt og en skovl til at fylde hver krukke og efterlade ca. 1/4 tomme plads øverst i hver krukke.

  • 5

    Tør hver krukke af og læg et rent låg på. Skru derefter båndet fast, der holder låget på plads. Vær forsigtig. Krukken bliver meget varm! Læg alle krukkerne i et kogende vandbad i 15 minutter for at behandle dem. Sørg for, at det kogende vand dækker krukkerne mindst en tomme.

  • 6

    Fjern krukkerne, og lad dem køle af i 24 timer. På det tidspunkt, hvis der er krukker, der ikke er forseglet godt (hvis du kan trykke midten af ​​låget ned, og det dukker op), skal du sætte et nyt låg og bånd på og behandle krukken igen i kogende vand. Opbevar forseglede krukker på et køligt, mørkt sted i op til et år.

Ingen ernæringsoplysninger tilgængelige for denne opskrift

Mere om denne opskrift

  • Konservering er desværre næsten en mistet kunst i USA i disse dage. Selv om det er rigtigt, at der er et stort udvalg af smag tilgængelige i butikkerne, er hjemmelavet syltetøj undertiden den bedste ting i byen. Udover at spare masser af penge ved at konservere dine egne, kan du også tilpasse smag og lege med sukkerindhold og lignende. Det er virkelig sjovt og ikke så meget arbejde, når du får noget grundlæggende udstyr. Denne Jalapeño Peach Jam er en let opskrift for folk, der er interesserede i at lære, hvordan de kan. Hvis du ikke er interesseret i konserves, kan du stadig lave denne opskrift. Jeg ville bare dele det med seks og lave et mindre parti, som ville holde sig fint i køleskabet i to uger. Forudsat at du dog ønsker at fremstille det større parti, skal du bruge en masse ferskner og et par store jalapeños. Selvom der kun er fire afbildede her, anbefaler jeg at bruge seks som minimum. Det er stort set umuligt at kunne uden et par grundlæggende udstyr. Heldigvis kan du købe alle disse ting i et lille sæt til et par dollars. Du tjener dine penge tilbage i dit allerførste parti marmelade. Der er et par vigtige ting, du skal huske, når du konserverer. Det første og muligvis det vigtigste er at sikre, at alt virkelig er steriliseret. Hvis du ikke steriliserer alt godt, så overtager bakterier din mad helt! Den nemmeste måde at sterilisere dit udstyr og krukker på er at koge i vand i mindst 10 minutter. Gør dette med dine krukker, låg, bånd og alt udstyr, der rører ved din marmelade. Dette marmelade er fantastisk på et stort antal ting. Jeg lægger det på sandwich, på svinekoteletter og på næsten enhver morgenmadsmad, du kan komme på. Min yndlingsanvendelse til det hidtil er dog på en krakker med en lille smule Brie-ost.

Se videoen: Dutch Oven BRISKET asmr Style am Fjord zubereitet (Oktober 2020).