Nye opskrifter

September i Jamies have

September i Jamies have


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Nå, det er sommer igen forbi. Lad os prøve igen næste år! Nu hvor september er her, kan jeg i det mindste stoppe med at håbe, at vejret vil forløse sig selv.

I sandhed elsker jeg denne måned og sæsonskiftet. Fra mit udsigtspunkt blandt grøntsagsbedene kan jeg se svalerne flyve sydpå og høre robinerne prøve deres vintersange. Hver morgen bærer vinden, der altid ser ud til at blæse hen over denne bakke, nu den karakteristiske efterårlige kulde.

Der er et par afgrøder at plante ud i denne måned: den sidste af salat, vinterspinat, cikorie og forskellige hårdføre salatblade i de kommende måneder. Himlen har gjort mit vanding for sent, men jeg håber på en tør periode, så jeg kan komme rundt om plottet med en hakke en sidste gang, for at spare mig for at skulle håndkrudt absolut alt, hvilket er den sidste store job inden vinteren.

Ellers er fokus stadig meget på at plukke: indfødte træfrugter som æbler, pærer og blommer plus forskellige introducerede afgrøder, der har brug for lidt længere tid til at modnes i vores køligere klima. I mellemtiden er hegnene sprængfyldt med gratis mad, moden til fodring. Brombær, hyldebær, rønninger, krabbeæbler og sloes kan alle let identificeres. Så er der selvfølgelig de vilde svampe, som er vanskeligere, men så givende, når du først har lært at genkende nogle få.

Auberginer

Hvis du ser på mine tidligere indlæg, er det indlysende, at jeg har en reel svaghed for Solanaceae, plantefamilien, der indeholder kartoffel, tomat og chili. Den indeholder også forskellige giftige planter, blandt dem Deadly Nightshade og Henbane. Udover deres morfologi, som jeg finder meget smuk, er det denne tvetydighed, der tiltaler. Kartoffelknolde legemliggør det godt i sig selv: giftigt når det er grønt, nærende når det ikke er det.

Auberginen er også en del af denne familie. Efter min mening det udseende giftig - flagermusvinget og lidt skummel - men det er det ikke. Det findes dog i mange flere underlige og vidunderlige former end pæreformet supermarkedssort, som fotografiet ovenfor vidner om. Hvis du nogensinde har spekuleret på, hvorfor det undertiden kaldes aubergine, så tag et kig på de små hvide ægformede i midten. Jeg stegte dette parti eksperimentelt, og må sige, at de alle smagte bemærkelsesværdigt ens. Jeg dyrkede dem for sjov og i store krukker under glas. Jeg har ikke haft den store succes udendørs, selv i en god sommer. Til spisning vil jeg anbefale 'Moneymaker', som er tidlig modning og mere tolerant over for kølige temperaturer, og 'Black Enorma', hvilket er præcis, hvad det foreslår. Jeg må indrømme, at jeg faktisk begyndte at høste auberginer i august, men jeg vil sko dem ind i september, fordi de er for attraktive til at udelade.

Du kan lave smukke efterårsretter fra auberginer, fra vegetarisk lasagne til rige og solide italienske gryderetter.

Æbler og pærer

Sæsonen for både æbler og pærer er også i gang. Æbler er mere ligetil af de to: du ved, at de er modne, hvis de når du tager dem i hånden, let kommer væk med et blidt twist, stilken stadig er fastgjort. Der er bogstaveligt talt hundredvis af sorter derude. Hvis du har et træ, og du ikke aner hvad det hedder, skal du kigge efter en lokal ‘æbletag’ -begivenhed i efteråret, tage en frugt med og få en ekspert til at identificere det.

Nogle æbler holder sig godt; andre gør ikke. Butikker, der har tendens til at modnes senere på året, kan pakkes individuelt ind i silkepapir og placeres et sted køligt og tørt, indtil det er nødvendigt. Ikke-brugere kan spises frisk (selvom der er en grænse!), Saftes, presses eller omdannes til cider. Saftning er behageligt nok, men pressede æbler gør en overlegen drink. Det gærer dog hurtigt, medmindre du kan pasteurisere det. Jeg tror, ​​at det er at lave cider. Min søster, en amatør, men ekspert brygger, hvis cider er blevet rost af Jamie selv, anbefaler Ægte Cidermaking i lille skala af Michael Pooley og John Lomax som et godt sted at starte.

Vi ser ud til at spise langt færre pærer end æbler i Storbritannien, måske delvis fordi de ofte skuffer: tilsyneladende går fra stenhårdt til grusomt overmodent uden varsel. Alligevel slår en anstændig pære ved maksimal modenhed æblet for dybde og kompleksitet i smagen. Vælg tidlige og midt-sæson sorter, når de er lidt undermodne (vent på den subtile ændring til en lysere hudfarve) og bring dem indendørs. Kontroller hver dag for blødgøring omkring stilken, der angiver fuld modenhed. Lad sene sorter sidde på træet, indtil de skilles som et modent æble. Opbevares på lamelbakker for at afslutte modning.

Pærer (og æbler) kan bages, serveres i sprøde salater og over sunde boghvedecrepes.

Borlotti

Modne borlottibønner er lette at vælge. Når de modnes, bliver bælgene dybt lyserøde. Indvendigt skifter bønnerne fra grønne til en cremet hvid, plettet med den samme lyserøde. Den nøddeagtige smag og cremede konsistens er mere udtalt i friske bønner end tørrede, hvorfor de er værd at dyrke. Under alle omstændigheder sælges de ikke normalt i Storbritannien. Hvis du har haft succes med franske bønner, kan du prøve borlotti. Jeg synes faktisk, at de er mindre besværlige med at vokse, da der ikke er behov for løbende at plukke dem gennem sommeren. Når planterne er etableret, kan de stort set ignoreres indtil høsttiden, selvom de vil takke dig for regelmæssig vanding, så snart blomsterne begynder at dukke op. Jeg dyrker et antal forskellige tørringsbønner hvert år, blandt andet fordi jeg finder æstetiske krukker af dem i køkkenet.

Jools kan lide at bruge borlotti i sin sunde suppe, og de vil også gå glimrende i en klassisk tidligt efterår minestrone.

Blommer

Der er mere ved blommen end et undermodent supermarked 'Victoria'. Dette catch-all navn omfatter nære slægtninge gage, damson, bullace og mirabelle, alle i slægten Prunus. Mellem dem spænder de over regnbuens farver og kommer i alle størrelser og grader af sødme. Deres plukkesæson løber fra slutningen af ​​juli til slutningen af ​​oktober. Kødet hos nogle har en gennemskinnelig kvalitet: når de er modne, ser de næsten ud til at lyse. Tilsammen kaldes denne frugtform med sin hårde centrale 'sten' en 'drupe', hvilket er et sjovt ord at slippe, når man spiller Scrabble.

Der er blommer til madlavning, blommer til at spise frisk og nogle egner sig til begge dele. En sveske er i øvrigt bare en tørret blomme. Gages, opkaldt efter Sir William Gage, der importerede nogle grønne Reine Claude -blommer fra Frankrig i det attende århundrede, er normalt sødere. Jeg vurderer virkelig 'Cambridge Gage', en greengage i sæsonen lige nu. Damsons er mindre og tarter og koges normalt eller forvandles til marmelade eller vin. 'Denniston's Superb' er hårdfør og god til de nordlige regioner.

Bullaces og nogle damsons er dog så iøjnefaldende tærte, at det bedste er at steppe dem i gin eller vodka som deres vilde fætter sloen-bryggerens drupes, som det var. Den lille gule ‘Mirabelle’ er derimod en sød perle, der fortjener mere anerkendelse.

Denne blomme- og mandeltærte er en godbid, der er meget værd at prøve i denne sæson.

Peberfrugter

Nogle afgrøder smager så meget bedre til at blive hjemmelavet, men for at være ærlig, dyrker jeg kun sød peber til gartnerinteresse og ud af loyalitet over for Solanaceae. De tager aldre for at modnes og smager ikke markant bedre end supermarkedspris. Dog ikke sådan med chilipeber. De er mere varierede i udseende, og nogle sorter har en tydelig frugtighed, der på en eller anden måde overgår deres varme. Kokkene på Fifteen fortæller mig, at sådanne chili faktisk er umulige at købe. 'Fatalie' og 'Lemon Drop' falder meget godt der. Sidste år tørrede jeg mit eget overskud og derefter susede dem op i en krydderikværn til nogle overlegne chiliflager.

Du kan bevare nogle af denne sæsons chili og peberfrugter i en dejlig varm chutney eller en meget sæsonbetinget pære og chili pickle, men du ved, hvad der ellers er i sæsonen? Østers, som er gode serveret med lidt frisk chili og rejer, som egner sig til denne smukke salat med et chili -spark.

Squash

Græskar og vinter squash er ikke noget, hvis de ikke er entusiastiske, og givet en halv anstændig sommer vil deres vinstokke i august boltre sig overalt. Deres præstationer udendørs i nordlige distrikter kan være skitserede (selvom jeg engang så en fantastisk patch på Iona). For at maksimere chancerne for succes der skal du starte dem tidligt indendørs og putte op og op, indtil det er sikkert at plante ud i juni. I løbet af august skal frugter begynde at svulme. Hvis tiden ser stram ud, skal du begrænse dem til to pr. Plante. Skub en flise eller skifer under hver enkelt for at modvirke rådne og skære væk omkringliggende blade for at slippe solen ind. Her mod syd modner de fleste i løbet af september, men uanset hvad du gør, høst før den første frost. Bare rolig, hvis du vælger dem lidt undermodne: de vil blive ved med at modnes af vinstokken. Efter skæring kan skind ‘helbredes’, der hærdes for at forbedre holdbarheden ved at efterlade et sted tørt og solrigt i et par dage. Igen laver de muntre dekorationer til festooning af huset gennem vinteren.

Prøv at inkorporere squash i en enkel pastabagning til familien, et dejligt stegt kyllingebryst til en eller endda i en trøstende portion muffins!

Stikkelsbær

Sidst og fremmest skal en hæderlig omtale gå til Cape stikkelsbær, Physalis peruviana, nu desperat passé som en dessertgarnering, men uretfærdigt maligneret, da det er noget af skønhed (det er selvfølgelig en anden fra at familie). Hver bær i kirsebærstørrelse kommer eftertænksomt indpakket i en lille papirtyk lanterne. Oprindeligt en del af blomsten, vokser denne sarte calyx (et endnu bedre ord at slippe i Scrabble) efter befrugtning for at omslutte og beskytte frugten i stedet for at visne væk. En tidlig start er nødvendig for denne: så i februar sammen med dine drivhustomater og vokse enten under låg eller på et meget solrigt sted udendørs. Tilsæt dem til frugtsalater, slik dem eller lav syltetøj. Spis iført et 80'er -outfit efter eget valg.


September 2020: Helligdage, sjove fakta, folklore

Hvad sker der i måneden september? Det er lidt for alle: de sidste sommerdage og de første efterårsdage. Se septemberferier, råd, opskrifter, sjove fakta og trivia herunder.

September, i Old England, blev kaldt Haervest-monath (Høstmåned). Det er tid til at samle resten af ​​høsten og forberede sig til vintermånederne.

Der er blomster nok om sommeren,
Flere blomster, end jeg kan huske -
Men ingen med lilla, guld og rød
Det farver blomsterne i september!

-Mary Howitt (1799-1888)

September måned

Septembers navn stammer fra det latinske ord septem, der betyder "syv". Denne måned havde oprindeligt været den syvende måned i den tidlige romerske kalender.

Bemærkelsesværdige datoer i september

  • 7. september- den første mandag i september - er Arbejdsdag. Canadierne overholder også Labor Day.
  • 11. september er Patriot Day, holdt til ære og minde om dem, der døde i angrebene den 11. september 2001.
  • 13. september er Bedsteforældres dag. Ær dine bedsteforældre i dag - og hver dag!
  • 17. september er Grundlovsdag. Denne dag fejrer vedtagelsen af ​​den amerikanske forfatning, der fandt sted den 17. september 1787 (kun fem år før grundlæggelsen af Den gamle landmandsalmanak, tro det eller ej!).
  • 18. september bringer starten på Rosh Hashanah, ved solnedgang.
  • 21. september anerkendes som den årlige International fredsdag. Observationer spænder fra et øjebliks stilhed ved middagstid til arrangementer som fredsvandringer, koncerter og frivilligt arbejde i samfundet.
  • 22. september markerer begyndelsen på efteråret! I år Efterårsjævndøgn falder den 22. september kl. 9:31 EDT. På dette tidspunkt er der omtrent lige mange timer med dagslys og mørke.
  • 27. september er Yom Kippur, den helligste ferie i den jødiske kalender.
  • 29. september er Michaelmas. Michaelmas er en gammel keltisk "kvartdag", der markerede afslutningen på høstsæsonen og var gennemsyret af folklore.

"Bare for sjov" dage

God fornøjelse med disse mærkelige festligheder i september!

  • September er National Happy Cat Month
  • 8. september: National Hug Your Hound Day
  • 13. september: Børn overtager køkkendagen
  • 19. september: International snak som en piratdag
  • 24. september: National tegnsætningsdag

September stjernetegn

Septembers stjernetegn er Jomfru (23. august - 22. september) og Vægten (23. september – 22. oktober). Find ud af din stjernetegn profil!

Se de bedste dage at gøre tingene i denne måned.

September Astronomi

Fuld majsmåne

September fuldmåne, den Fuld majsmåne, når maksimal belysning onsdag den 2. september kl. 01:23 EDT. For at få den bedste udsigt over fuldmånen, se mod himlen natten den 1.! Læs mere om September fuldmåne.

Månefaser i september

Fuldmåne: 2. september kl. 01:23 EDT
Sidste kvarter: 10. september kl. 5:26 EDT
Ny måne: 17. september kl. 7:00 EDT
Første kvartal: 23. september, kl. 21:55 EDT
Se mere om månefaser.

Tjek vores Sky Watch for månedens bedste nattehimmelbegivenheder.

Opskrifter til sæsonen

Vi kan lide at tænke på september som æblemåneden, da æbletagning bliver et almindeligt weekend-tidsfordriv. Her er et par opskrifter på denne frugt af sæsonen:

Gad vide hvilken slags æbler du skal bruge i din ret? Se de bedste æbler til bagning: Apple Pie, Applesauce, Cider & amp. Mere at finde ud af!

For flere efterårsopskrifter, brug vores opskriftssøgning.

September Havearbejde

Haven er ved at blive afviklet, men der er stadig masser at gøre!

  • Ret eventuelle jordmangel, du har bemærket, er sund jord afgørende for sunde planter. Se mere om jordændringer og rettelser.
  • Kompost skal vandes i tørre perioder, så det forbliver aktivt. Lær mere om kompostering.
  • Løg er næsten modne, når spidserne af bladene bliver gule. Se vores løgside for tips til høst.
  • Efterår er tiden til at plante hvidløg. Har du dine nelliker klar? Læs mere om plantning af hvidløg.
  • Solsikkefrø tørres bedst, mens de stadig er i planten. Se mere om, hvordan man høster solsikkekerner.
  • Hvis du mangler idéer til, hvor du kan opbevare dine afgrøder, kan du prøve at bruge en rodkælder.

Daglige råd

Hvis du planlægger at bage nogle æbletærter, kan du prøve at læse vores artikel om bedste æbler til bagning.

Har du stadig urter tilbage? Hvis ja, brug dem til at lave dine egne naturlægemidler.

Prøv dette sjove efterårsfartøj med æbler: Apple Heads.

Hjælp fuglene den kommende vinter ved at forberede noget fuglefoder til dem.

Folklore for sæsonen

  • Kraftige septemberregn medfører tørke.
  • September tørrer grøfter op eller nedbryder broer.
  • September blæser blødt, indtil frugten er på loftet.
  • Gift i september s gyldne glød, glat og fredfyldt vil dit liv gå.
  • Hvis stormene i september fjerner varme, vil stormene i den følgende vinter være varme.
  • Messe den 1. september, fair for måneden.

September fødselsblomster

Septemberens fødselsblomster er aster og morgenherlighed. Aster betyder kraftfuld kærlighed, og Kina aster udtrykker variation eller eftertanke på blomstersproget. Morgenens herlighed symboliserer kærlighed. Det kan også betyde koketteri, påvirkning eller bindinger i blomstersproget. Få mere at vide om septemberens fødselsblomster og blomstersproget.

September Birthstone

September fødselssten er safiren, der engang troede at beskytte mod ondskab og forgiftning.

  • Safir er en form for korund, der typisk er blå, en farve forårsaget af bittesmå stumper af jern og titanium, de levende, mellemblå er mere værdifulde end lysere eller mørkere former. På grund af forskellige sporstoffer forekommer safirer også i andre farver. Dem med røde farver kaldes rubiner.
  • Safirer blev antaget at tilskynde til guddommelig visdom og beskyttelse. De symboliserede renhed, sandhed, tillid og loyalitet. Nogle mente, at hvis de blev lagt i en krukke med en slange, ville slangen dø.
  • Safiren er sammen med den tilhørende rubin de næsthårdeste naturlige ædelstene, hvor kun diamanten er hårdere.

Denne måned i historien

12. september: Valg

På denne dag i 1962 tog præsident John F. Kennedy til Rice University i Houston, Texas, for at holde en tale, der begrundede hans foreslåede 5,4 milliarder dollar rumprogram. Han havde opfordret kongressen i det foregående år til at finansiere et massivt projekt for at sætte en mand på månen og bringe ham sikkert hjem inden udgangen af ​​årtiet. I den forbindelse bad han sin vicepræsident, Lyndon Johnson, om at få det til at ske. Johnson, en texaner, var glad for at forpligte.

Planen var at etablere et bemandet rumfartøjscenter i Houston på land, der var blevet stillet til rådighed af Rice University (som havde modtaget det fra Humble Oil and Refining Company). Hvis det skete, ville føderale penge strømme til den by og til Rice, et universitet, der udmærkede sig for sit stipendium, hvis ikke for sin fodbold. I fodbold var University of Texas konge, selvom Rice gamely spillede Texas hvert år.

Kennedy udfordrede 35.000 lyttere, der svømmede på fodboldstadionet Rice, til at tænke stort: ​​”Men hvorfor, nogle siger, Månen? Hvorfor vælge dette som vores mål? Og de kan godt spørge: Hvorfor bestige det højeste bjerg? Hvorfor, for 35 år siden, flyve Atlanten? ” spurgte han. Derefter tilføjede han endnu et umuligt mål, et, han havde skrevet i margenen kun få minutter tidligere: "Hvorfor spiller Rice Texas?"

Linjen fik et stort grin og tilføjede et strejf af humor og ydmyghed til den skyhøje retorik. Hans tale fortsatte og snart udsendte de nu berømte linjer: "Vi vælger at gå til Månen i dette årti og gøre de andre ting, ikke fordi de er lette, men fordi de er hårde ..."

Kennedy fik til sidst sit måneskud, selvom han ikke levede for at se Neil Armstrongs månevandring fra 1969. Og tre år efter talen, i 1965, slog Rice Texas. Der skulle gå 28 år, før det skete igen.


Dette praktiske opskriftskort tager dig trin-for-trin igennem, hvordan du laver 2 pizzaer på 10-12 tommer.

Tilpas din pizza

Tilsæt pepperoni, chorizo ​​eller kylling til nogle kødfulde påfyldninger, bland og match dem alle og se de lækre kreationer, du kan lave - børnene vil elske at vælge, hvilke påfyldninger der skal tilføjes.

Få dig et pizzahjul til let opskæring, og på ingen tid får du frisk, hjemmelavet pizza for en nat, der får dig til at føle, at du er blevet transporteret til Italien!


Ingefær tomat gazpacho

Yotam Ottolenghis gingery tomat gazpacho.

Denne gazpacho er lavet super-cremet takket være de ristede pinjekerner og ingefær-infunderet olie. Brug tomater af bedste kvalitet i sæsonen, du kan finde og have råd til.

Forbered 25 min
laver mad 30 min
Chill 1 time+
Serverer 4 som forret

40 g frisk ingefær, skrællet og julienned
6 fed hvidløg, skrællet og skåret i tynde skiver
150 ml olivenolie
1 tsk paprika
Salt og sort peber
1½ spsk (5 g) frisk koriander
, fint hakket
1 kg vinstokstomater
50 g pinjekerner
, meget godt ristet
½ rød peber, stilk og frø fjernet, kød groft hakket (90 g nettovægt)
½ rødløg, skrællet og groft hakket (60 g nettovægt)
1 mild rød chili, groft hakket, frø og det hele
1 tsk spidskommen frø, ristet og fint knust i en morter
220 g agurk (cirka ⅔ af almindelig), skrællet, halveret og frø fjernet

Kom ingefær, hvidløg og olie i en lille sauterpande på medium-lav varme. Kog i 15 minutter, eller bare indtil olien begynder at boble, og ingefær og hvidløg er blødgjort uden at tage meget farve (skru om nødvendigt ned for varmen). Overfør halvdelen af ​​faststofferne og olien til en skål og sæt til side (du vil bruge dette i gazpachobasen senere), og vend derefter resten tilbage til en middelhøj varme og tilsæt paprika og en ottendedel teskefuld salt. Når blandingen bobler, skal du koge i kun 30 sekunder, derefter slukke for varmen og lade afkøle helt. Når det er køligt, røres det gennem korianderen.

Imens bringes en stor gryde med vand i kog. Kern tomaterne og skær et kryds i bunden af ​​hver enkelt med en lille, skarp kniv. Blancher tomaterne i cirka 90 sekunder, indtil skindene bare begynder at løsne og trække væk fra kødet. Brug en hulske til at overføre tomaterne og til en skål, og når den er kølig nok til at håndtere, men mens de stadig er lidt varme, skal du skrælle tomaterne og kassere skallen.

Quarter tomaterne, og kom dem derefter i en blender med de ristede pinjekerner, rød peber, løg, chili, den reserverede ingefær-og-hvidløgsolie, en teskefuld salt og et godt kværn peber. Hak halvdelen af ​​agurken groft, og tilsæt den til blenderen, og blitz den, indtil den er helt glat. Overfør til en stor skål eller beholder, og stil den på køl i mindst en time, eller længere, hvis tiden tillader det, til den er meget kold.

Fordel den afkølede suppe mellem fire skåle. Skær den resterende agurk i tern på 1 cm, og fordel den ovenpå. Hæld til sidst den reserverede ingefær-hvidløg-og-korianderolie over og server kold.


Hvornår så du sidst kartoffelfrø til salg? Sandsynligvis aldrig (selvom det er muligt). De fleste kartofler produceres ved vegetativ formering, hvilket betyder, at en ny plante vokser fra et fragment af en gammel plante (landmænd genplanter kartoffelstykker og nye kartofler vokser fra disse stykker).

Dette betyder dog ikke, at du kan bruge nogen gammel købmandskartoffel. Ofte er disse kartofler blevet behandlet med væksthæmmere for at holde dem friske i længere tid. Økologiske kartofler virker muligvis heller ikke, da eventuelle sygdomme fra det foregående år vil overføres til i år.

Dit bedste bud på en vellykket kartoffelafgrøde er at bruge certificerede læggekartofler, hvilket betyder, at de er blevet erklæret sygdomsfri af en offentlig myndighed. Du kan få læggekartofler i dit lokale havearbejde.

Når du har dine frøkartofler, kan du skære dem i mindre stykker — bare sørg for, at hvert stykke har mindst en 𠇎ye, ” eller knop.

Gør dette et par dage før du planter. At lade de afskårne stykker sidde et stykke tid kan hjælpe dem med at forsegle, hvilket kan forhindre råd og sygdom.

Kartofler vokser bedst i rækker i en have, men du kan også dyrke dem i beholdere (som disse). Vælg et område, der får mindst seks timers fuldt sollys hver dag.


Gammeldags brændt sukkerkage

Dette er ikke en kage, det er et eventyr.

Jeg er fascineret af gammeldags opskrifter, og Burnt Sugar Cake har været på min liste, der skal prøves et stykke tid. Hvis du ikke genkender kagens navn, vil du højst sandsynligt genkende smagen. Det er en kage, du havde engang i din barndom, mens du besøgte ældre familiemedlemmer eller ved en kirkemiddag et eller andet sted. Burnt Sugar Cake har en unik smag, der bare staver hjem- og landeveje og en dag, hvor folk brugte mere tid i køkkenet. Men der er en grund til, at Burnt Sugar Cake ikke længere er så populær, og det tager tid. Der er ingen kagemix, der giver dig smagen af ​​brændt sukker. Du skal selv brænde sukkeret og lave kagen helt fra bunden.

Men lad mig fortælle dig, at det er det hele værd.

Jeg startede med en opskrift fra en ældre kirkedame, der siden er gået bort. Opskriften indeholdt listen over ingredienser med nogle målinger (men ikke alle) og retninger, der manglede utroligt. (Hvor hun instruerer om ingredienser, der ikke engang er nævnt på listen over ingredienser og målinger.) Du ved, det er en af de der opskrifter og typen, hvor de alle vidste, hvad de lavede, og kun halvvejs skrev det ned, fordi du også skulle vide det. Det gav absolut ingen instruktioner om forbrænding af sukkeret.

Tabt, jeg vendte mig til internettet og studerede opskrifter på brændte sukkerkager, jeg fandt online. Jeg valgte en og lavede den …. Det var ganske anderledes end den “authentic ” opskrift, jeg havde fra den ældre dame, men hey, i det mindste havde den retninger. Desværre var kagen frygtelig. Det bagte tørt og tæt og bare helt uacceptabelt.

For ikke at blive afskrækket, tog jeg, hvad jeg lærte af onlineopskriften og gik tilbage til den “authentic ”. Bevæbnet med i det mindste en fornemmelse af, hvordan brændt sukker skabes og processen med denne kage, tog jeg fat på den gammeldags opskrift igen og udfyldte hullerne med min egen erfaring. Du ved, oplevelsen den ufuldstændige opskrift antog, at jeg var nødt til at begynde med. De to opskrifter var forskellige på flere måder, og stort set var mit andet forsøg baseret på den gamle opskrift. Men hvor målinger var ufuldstændige i den gamle opskrift, fyldte jeg ud med mine egne gæt fra min bagebaggrund, og det jeg endte med var en lækker, fugtig, let kage, der opfyldte alle mine Burnt Sugar Cake-drømme.

Printervenlig
Sådan laver du gammeldags brændt sukkerkage:

1 1/3 kopper sukker
1 1/3 kopper vand

Hæld sukkeret i en gryde på komfuret. Skru varmen til medium-lav.

Du forbrænder faktisk ikke sukkeret og du smelter det. Sukkeret vil bare …smelte. Helt seriøst. Der kan man bare se? (Lad være med at grine. Jeg er#8217m fra forstæderne.)

Rør kun lejlighedsvis. Jo mindre du rører, jo bedre. Hvis du ikke kan begrænse dig selv, skal du gå væk i fem til ti minutter og komme tilbage. Det vil se sådan ud.

Tilsæt nu det varme vand, fortsæt med din varme på medium-lav. (Online opskriften instruerede mig til koge vandet, før det tilsættes. Dette var ikke synkroniseret med den gamle opskrift, og det er ikke nødvendigt. (Gamle kirkedamer ved dette!) Jeg lavede det brændte sukker to gange med hver opskrift, og jeg er her for at fortælle dig, at du ikke behøver at koge vandet. Bare brug det varmt lige ud af din hane. Det er godt nok.

Det smeltede sukker bliver helt ophidset, når du tilføjer vandet, og det vil boble op.

Derefter vil det falde til ro, og efter yderligere fem til ti minutter (igen kan det ikke lide at blive omrørt for meget), det vil se sådan ud.

Sluk for varmen, og stil den til side til afkøling til stuetemperatur, mens du begynder at forberede kagen. Sirupen er tynd, mens den er varm, men når den afkøles, tykner den. Forresten, hvis du nogensinde har sneet ind og nødt til at have pandekager, dette gør en pandekagesirup i en knivspids. Tilføj lidt ahornsmagning, hvis du har noget ved hånden, og det er en ahorn sirup, der gør det. Bare husk, uanset hvor meget du vil lave, brug lige dele sukker og vand. Du ved, hvis du har sneet ind og nødt til at have pandekager. Jeg ville ikke have nogen til at gå uden pandekager nogensinde igen. Det er en unødvendig tragedie. (Du må aldrig løbe tør for pandekageblanding igen, heller ikke prøve min hurtige blanding.)

Bemærk: Ved hjælp af 1 1/3 kopper sukker og 1 1/3 kopper vand vil du ende med cirka 1 1/4 kopper brændt sukkersirup, når det koges ned i processen. Din nøjagtige kilometertal kan variere.

3 kopper universalmel
2 tsk bagepulver
1/2 tsk salt
3/4 kop smør, stuetemperatur
1 1/2 kopper sukker
2 æg (æggeblommer/hvide delt)
1 kop brændt sukkersirup
3/4 kop mælk

Forvarm ovnen til 350 grader. Kombiner mel, bagepulver og salt til side. I en anden skål kombineres stuetemperatur smør og sukker. Fløde. Tilsæt to æggeblommer og pisk igen.

I en lille skål piskes æggehviderne til de er luftige.

Til skålen med mel tilsættes flødeskum/sukker/æggeblommer, den brændte sukkersirup og mælken. Slå godt. Fold forsigtigt æggehviderne i. (Slå ikke igen.) Onlineopskriften krævede ikke, at æggene blev adskilt med de hvide slået og derefter foldet ind. Dette er et ekstra trin, men det gør en forskel. Stol på mig.

Del i to runde, smurte kageforme.

Bages ved 350 grader i 25-30 minutter, eller indtil en tandstikker indsat nær midten kommer ren ud. (Må ikke overbage!)

Kølig og frost med brændt sukkerglasur.

16 ounces pulveriseret sukker
Brændt sukkerlage (uanset hvor meget du har tilbage i gryden!
1/4 kop smør, stuetemperatur
1 tsk vanilje
mælk eller vand efter behov

Kombiner og pisk til glat og smørbart. Hvis din glasur er for stiv, fordi du befandt dig på den lave side med din resterende Burnt Sugar Sirup, tilsættes lidt mælk eller vand. Frostkage og pynt med pekannødder. Server med vaniljeis.

Undskyld mig, mens jeg inhalerer denne kage ….


Sommer frokost opskrifter

Nyd vores lette, friske retter til en sæsonbestemt frokost om sommeren. Vælg mellem levende salater, pastaer, sandwich og kebab.

Mango chutney & kyllingeskydere

Top disse kyllingeskydere med mangochutney, rødløg, chili og agurkesalat og en mynte- og yoghurtdressing. De laver fantastisk fingermad til sommeren

Fersken panzanella

Par denne salat med grillet kylling som en del af en sommermenu. Lavet med fersken, mozzarella og en citron- og kapersdressing, det er også fantastisk alene

Pulled pork sloppy joe hunde

Kombiner tre streetfood-favoritter til en fantastisk hotdog. Du kan bruge butikskøbt trukket svinekød eller gå hele grisen og lave den selv

Røget makrel & fennikel salatskåle

Server denne røgede makrel- og fennikelsalatskål som en lettere mulighed ved et sommerligt samvær med familie og venner. Det er også fantastisk som fyld til en indpakning

Feta & fersken couscous

Tag bare fire ingredienser for at gøre denne lette, lette frokost og nyd en smag af sommeren. Kombinationen af ​​fersken, feta, couscous og blandede frø er mere

Halloumi, vandmelon & mynte salat

Denne friske og lette salat er en ideel sommeraften

Steg puttanesca auberginer med tomatris & feta

Nyd disse herlige stege auberginer med tomatris og feta til en aftensmad eller al fresco frokost. Du kan også grille auberginerne, hvis du vil

Kyllingesouvlaki

Mariner kyllingen til disse krydderier i græsk stil så længe som muligt for at opsuge al smagen og gøre den virkelig mør. Server med varmt brød, salat og tzatziki

Halloumi burgere

Disse veggie halloumi burgere i brioche boller er perfekte til hele familien. Server som en hurtig og let frokost - de er også gode på campingferier


September i Jamie ’s have - Opskrifter

Så snart det varme vejr ruller ind, er der ikke noget bedre tidspunkt at fyre grillen op.

Seneste

13 opskrifter, hvor sommerbær er showets stjerne

En af vores yndlingsdele om sommeren i Canada er alle de friske, lokalt dyrkede bær, der er i sæson!

3 grillopskrifter fra Pitmaster Rodney Scott ’s nye kogebog

Rodney tager læserne med på en rejse gennem familietraditionerne, der affyrede hans passion for grill.

Opskrifter

Honningsmør fisk

Den salte ribben og søde honningssmør gør denne ret vanedannende.

Opskrifter

Rodney ’s Wings

Ved at tilføje vingerne til grillen og derefter stege dem opnås den sprøde crunch, som alle elsker.

Opskrifter

Hoppin 'John

Brug røde ærter, hvis du vil have din Hoppin ’John til at være historisk præcis.

Opskrifter

Forårsbagning: Anna Olson ’s Citron Havremelkage

Det kan nydes som en simpel sød godbid når som helst på dagen!

Opskrifter

Spørg en kok: Nova Scotia Seafood Chowder

Renée Lavallée, kok og medejer af The Canteen on Portland, deler sin opskrift.

Opskrifter

3 Shanghainese-opskrifter, du skal prøve, fra den nye kogebog, Mit Shanghai

Madfotograf og blogger Betty Liu lancerede sin debutkogebog dedikeret til de kulinariske traditioner i Shanghai.

Opskrifter

Shanghai Big Wontons

Nyd dem i en dampende skål bouillon med hvid peber, spidskål og hvidløgsgrønt.

Opskrifter

Krydret Dampet Aubergine

Auberginens tekstur forvandles og bliver silkeblød, øm og cremet.

Opskrifter

Spidskålsnudler

Det er en typisk gammel Shanghai -ret, en ydmyg, men yderst tilfredsstillende skål med nudler.

Opskrifter

4 Mellemøst-inspirerede opskrifter fra Topchef Canada Værten Eden Grinshpan

Madeksperten serverer store varianter i sin debutkogebog, Eating Out Loud.

Opskrifter

Baharat Helbrændt kylling med ristede skalotteløg, konserveret citron & søde kartofler

At servere den med konserveret citron giver alt en lys pop, hvilket gør denne ret dekadent vanedannende.


45 pastaopskrifter, der garanteret vil gøre alle ved middagsbordet glade

Her er vores foretrukne pastaopskrifter, fra hurtige og lette måltider midt i ugen til hjemmelavede pastaopskrifter, der er perfekte til et middagsselskab.

Looking for quick and easy pasta recipes to enjoy midweek? A delicious bowl of pasta is bound to please the whole family, so make sure you check out our top pasta recipes for inspiration.

Whether you're after a simple dish you can whip up in under half an hour, fancy making an easy pasta bake to pop in the oven or even want to try your hand at making your own homemade pasta, we've rounded up 42 classic recipes for every lover of Italian cuisine.

The first step to a tasty and authentic pasta dish is often a simple tomato sauce, so make sure you check out our step-by-step guide to making the perfect tomato sauce here. And, if you'd really like to test your skills and take your pasta dishes up a notch, then follow our guide to making homemade pasta like a pro.


Galleri

  • 4 (6-ounce) skinless, boneless chicken breast halves
  • ¼ cup all-purpose flour (about 1 ounce)
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk olivenolie
  • ½ kop hvidvin
  • ¼ kop frisk citronsaft
  • 2 tablespoons capers
  • 2 teaspoons minced fresh garlic
  • ¼ tsk salt
  • ¼ tsk friskkværnet sort peber
  • 4 cups hot cooked spaghetti (about 8 ounces uncooked)
  • 2 spsk hakket frisk fladbladet persille

Place each breast half between 2 sheets of heavy-duty plastic wrap pound to 1/2-inch thickness using a meat mallet or small heavy skillet. Place flour in a shallow dish, and dredge chicken in flour.

Heat butter and oil in a large skillet over medium-high heat. Add chicken, and cook for 3 minutes on each side or until browned. Remove chicken from pan keep warm. Add white wine, 1/4 cup lemon juice, capers, and garlic to pan scrape pan to loosen browned bits. Cook for 2 minutes or until slightly thick. Drys med salt og peber. Serve chicken over pasta. Top with sauce sprinkle with parsley.

Wine note: When a recipe calls for wine as an ingredient, it's nice to find a bottle that is delicious enough to drink but affordable enough to toss a little in the skillet. Mani Masianco 2005 ($15), an Italian blend of pinot grigio and verduzzo, fills the bill. It's aromatic, with apple, lemon, and floral notes. It also has the necessary acidity to greet the potent acid of the capers. -Jeffery Lindenmuth


Fertilizing Garden Plants &ndash 5 Secrets To Success

#1 Allow Plants To Get Established Before Fertilizing

First and foremost, don&rsquot fertilize too early. Fertilizing before plants develop in the garden can injure plants, and in some cases kill them.

Young tender seedlings and transplants need time to adjust to the soil and outdoor life. Unfortunately, a big burst of early nutrients can shock or burn their tender roots.

Young transplants and seedlings need time to adjust before fertilizing.

Allow 7 to 10 days after transplanting to begin fertilizing. With seed crops such as corn and beans, allow the seeds to germinate and grow for a few weeks as well.

#2 Fertilize Early Morning / Late Evening

Never fertilize vegetable plants during the heat of the day. Plants are at their highest level of stress during the mid-day sun.

Not only are they less likely to be able to soak up the nutrients, depending on the fertilizer and method used, the scorching sun can burn and injure plants.

Avoid fertilizing vegetable plants during the mid-day heat and sun.

Instead, fertilize plants in the early morning or late evening to avoid any issues and maximize the nutrients.

#3 Choosing The Best Fertilizer

So what are the best natural fertilizing options to use for garden plants? The key is picking fertilizers that provide a burst of nitrogen, potassium and phosphorous. These are the key nutrients most vegetable plants need most.

We prefer using liquid fertilizer over granular. Liquid fertilizers such as compost tea, worm casting tea, or all-purpose liquid organic fertilizers provide a much faster boost to plants. And they all include the needed ingredients for fast growth. (See : 4 Liquid Organic Fertilizers To Power Your Garden)

If not using compost or worm casting tea, choose an organic soluble fertilizer that can be mixed with water.

Liquid fertilizers also have the added benefit of being absorbed both through the roots og foliage. For our plants, we apply a quarter gallon of liquid fertilizer to each plant every two weeks for 8 to 10 weeks. (Product Link : Performance Organics Fertilizer)

#4 Power Mulch For More Nutrients

Perhaps this is the biggest &ldquosecret&rdquo of all to fertilizing garden plants. In addition to the liquid fertilizing intervals, power mulch your plants for even more success.

A 2&Prime thick layer of rich compost around each plant will slowly fertilize plants with nutrients.

What is power mulching? It is providing a nutrient filled mulch at the base of each plant that slowly releases nutrients over time.

We mulch our plants with a few inches of compost about 8 to 10 inches around each plant. And mixed into that compost is a quarter cup of worm castings to add even more slow-release power.

Compost is one of the best slow-release fertilizers of all. Especially when it contains worm castings too!

This &ldquoring&rdquo of power around plants holds in moisture and prevents weeds. It also helps soak in the liquid fertilizer when applied, and keeps it from running off. But even more, it releases nutrients to the roots below every time it rains or you water.

#5 Know When To Stop

And finally, it is also important to know when to stop fertilizing your garden plants. Once a plant hits full production mode in mid-summer, it is time to cease fertilizing all-together.

At this point, the plant will only use the added strength to grow additional foliage &ndash and not produce or fill out the blooms and young crops on its stems and vines.

Once a plant has reached full size, it is time to back off on fertilizing.

In fact, fertilizing vegetable plants too late in the summer can actually decrease yields. For best results, fertilize every two weeks for the first 8 to 10 weeks, and then stop.

Here is to fertilizing your garden plants for success, and to your biggest and best yields ever! Happy Gardening &ndash Jim and Mary.


Se videoen: ONE ON ONE: Jamie Hannah September 4th, 2019 Coney Island Baby, NYC Full Session (Juni 2022).


Kommentarer:

  1. Chipahua

    Du har ikke taget fejl, alt er fair

  2. Hoben

    Giv Hvor kan jeg finde?

  3. Talkis

    Jeg tror, ​​at du ikke har ret. Jeg kan bevise det.

  4. Teo

    I will allow will not accept

  5. Damaris

    Fantastisk indlæg! Jeg læste den med stor fornøjelse. Nu vil jeg besøge din blog oftere.



Skriv en besked