Nye opskrifter

Kinesiske dampede dumplings

Kinesiske dampede dumplings

Lækre kinesiske dumplings dampet derhjemme. Ligesom du ville finde ved dim sum!MERE +MINDRE-

Opdateret 7. marts 2017

FORRET

2

spiseskefuld tør gær

1/2

kop Guldmedalje ™ universalmel

DEJ

3

kopper Guldmedalje ™ universalmel

2

spiseskefuld olie

FYLDNING

3

spiseskefulde koriander, hakket

3

tommer frisk ingefær, skrællet og hakket

1

spiseskefuld risvineddike

SOVS

2

teskefulde chili hvidløgssauce

1

spiseskefuld risvineddike

Skjul billeder

  • 1

    For at starte dejen skal du tilføje startingredienser i en lille skål. Rør sammen og lad det sidde i 30 minutter, indtil det skummer.

  • 2

    Bland starter med andre dejingredienser undtagen mel. Rør godt sammen, og begynd derefter langsomt at tilsætte mel. Når alt melet er tilsat, bring dejen sammen i en kugle.

  • 3

    Vend dejen ud på en melet overflade og ælt, indtil dejen er meget blød, ca. 10 minutter. Hvis dejen nogensinde er meget klæbrig, ælt mere mel i.

  • 4

    Anbring dejen i en let olieret skål, så den hæver sig, indtil den tredobles, ca. 2,5-3 timer.

  • 5

    I mellemtiden lav sauce og fyld. Til saucen skal du bare blande ingredienser sammen og køle ned, indtil det er nødvendigt.

  • 6

    Til fyldet er hakket forårsløg, ingefær og koriander meget fint. Rør derefter med andre påfyldningsingredienser, og sæt det til side, indtil det er nødvendigt.

  • 7

    For at lave dumplings skal du slå dejen og derefter skære den i kvartaler. Arbejd med et kvarter ad gangen, stræk det ud og mel det let. Skær derefter dejen i 12 stykker. Det er okay, hvis de ikke er helt lige.

  • 8

    Arbejd med et stykke ad gangen, tilsæt ca. en spiseskefuld fyld til midten af ​​dejen, og fold derefter enderne op og over påfyldningen. Drej toppen af ​​dejen, så den klæber sammen.

  • 9

    Når du har gjort 12 dumplings, skal du lade dem hvile i 20-30 minutter, før du damper dem.

  • 10

    Tilsæt dumplings til en bambus damper, lad der være plads mellem hver bolle for at forhindre dem i at klæbe sammen, og damp dem over en gryde eller wok, indtil de er kogte igennem, ca. 18 minutter. For at sikre, at dumplings ikke klæber til damperen, skal du dampe damperen let eller lægge nogle salatblade i bunden af ​​de dampende stativer.

  • 11

    Lad dumplingsne afkøle kortvarigt, når de kommer ud af damperen, og server dem straks med saucen.

  • 12

    Tip: Som en valgfri fyldning kan du prøve ternet skinke og cheddarost. Server med sennep.

Næringsfakta

Portionsstørrelse: 1 servering
Kalorier
71.4
% Daglig værdi
Total fed
2,9 g
4%
Mættet fedt
0,8 g
4%
Kolesterol
6,8 mg
2%
Natrium
210,3 mg
9%
Kalium
63,9 mg
2%
Samlet kulhydrat
8,4 g
3%
Kostfibre
0,2 g
1%
Sukker
1,4 g
Protein
3,0 g
C-vitamin
0.70%
1%
Calcium
0.40%
0%
Jern
2.70%
3%

Udvekslinger:

* Procent daglige værdier er baseret på en diæt på 2.000 kalorier.

Mere om denne opskrift

  • En af mine absolutte foretrukne måder at nyde en doven brunch er dim sum. For dem, der ikke er fortrolige, er dim sum et kinesisk måltid, der involverer mange små retter. Du vælger dybest set hvilke retter du vil have ud af denne fantastiske bakke med vidunderlig mad. Tænk på det som tapas undtagen med dumplings, stir-fries og andre asiatiske retter. En af mine absolutte favorit dim sum-retter er kinesiske dampede dumplings. Nogle gange er de fyldt med kød eller bønnepasta; nogle gange er de bare dampet uden fyldning. Dejen er virkelig blød og luftig, og jeg sværger, at jeg kunne spise 100 af mig selv! For at være ærlig var det første gang jeg nogensinde har lavet disse, og de var meget lettere at lave, end jeg havde forventet. Så vidt jeg ved, er der intet dejmærke i butikken, der fungerer for disse dumplings. Du bliver nødt til at klare det selv, hvis du vil have den rigtige aftale. Heldigvis er det ikke så svært. Jeg prøvede to forskellige fyld til mine dumplings, og begge var fremragende. Den første var en mere traditionel blanding med malet svinekød, ingefær, forårsløg og nogle krydderier. Meget velsmagende. Den anden påfyldning var lidt mere eksperimentel, men min kone kunne faktisk lide det bedre end den traditionelle påfyldning. Det var bare ternet skinke og revet ost! Det kan virke vanvittigt at lave alle disse i hånden, men selvfølgelig kan du rekruttere nogle hjælpere. Jeg gjorde dem faktisk helt alene, og efter et dusin kom jeg virkelig hurtigt til det. Det tog mig sandsynligvis 15 minutter at lave 48 dumplings. Server disse fyre med den sauce, som jeg anførte i opskriften. Skinke og ost dem var faktisk bedst parret med nogle krydret sennep. Disse var så gode! Disse kan virke som meget arbejde, men sammenlignet med hvad en restaurant muligvis opkræver for et par dumplgins, er de virkelig økonomiske at lave alene. Jeg vil gætte på, at det at tjene fire dusin af disse koster mig $ 10, hvis du er klar til noget, der ser virkelig hårdt ud, men som faktisk er ret ligetil, skal du give disse fyre et skud!

Se videoen: DRAGON DUMPLINGS from Kung Fu Panda, Chinese New Year. Feast of Fiction (September 2020).