
We are searching data for your request:
Upon completion, a link will appear to access the found materials.
Her er den bedste måde at lave en simpel hjemmelavet ostesauce på. Brug det til alt fra queso til makaroni og ost!MERE +MINDRE-
Opdateret 7. marts 2017
1/4
kop Guldmedalje ™ universalmel
10
til 12 ounce cheddarost, revet
Skjul billeder
1
Tilsæt smør og mel til en medium gryde over medium varme. Lad smørret smelte og pisk melet ind i smørret. Lad det koge i 3-4 minutter, indtil blandingen bliver lysebrun og lugter lidt nøddeagtig.
2
Start langsomt med at drysse varm mælk ind i melblandingen og visp konstant. Tilsæt mælken i en konstant strøm for at undgå klumper. Start med 2-1 / 2 kopper mælk, og afhængigt af tykkelse, tilføj de andre 1/2 senere, hvis det er nødvendigt. Lad blandingen opvarmes, mens du pisker, og fortykkes over et par minutter.
3
Når saucen er konsistensen af en let sovs, skal du tilføje den revne cheddarost og piske den i saucen, så den smelter jævnt.
4
Sæt saucen med salt og peber efter smag.
5
Brug den varme ostesauce med pasta, eller læg den i en skål og server med brødterninger eller chips som en quesodyp!
Ekspert tip
- Du kan aldrig gå galt med en god cheddarost til en ostesauce, men prøv også andre oste. Noget som Gruyere går rigtig godt i en makaroni og ost, mens noget som Monterey Jack er klassisk for en Tex-Mex queso.
Næringsfakta
Portionsstørrelse: 1 servering
- Kalorier
- 350
- Kalorier fra fedt
- 250
% Daglig værdi
- Total fed
- 28g
- 43%
- Mættet fedt
- 16g
- 81%
- Transfedt
- 1 g
- Kolesterol
- 80 mg
- 27%
- Natrium
- 550 mg
- 23%
- Kalium
- 210 mg
- 6%
- Samlet kulhydrat
- 11g
- 4%
- Kostfibre
- 0g
- 0%
- Sukker
- 6g
- Protein
- 15 g
- A-vitamin
- 20%
- 20%
- C-vitamin
- 0%
- 0%
- Calcium
- 45%
- 45%
- Jern
- 2%
- 2%
Udvekslinger:
0 stivelse; 0 frugt; 1/2 andet kulhydrat; 0 skummetmælk; 0 fedtfattig mælk; 1/2 mælk; 0 grøntsager; 0 Meget magert kød; 0 magert kød; 1 1/2 højt fedtkød; 2 1/2 fedt;
* Procent daglige værdier er baseret på en diæt på 2.000 kalorier.
Mere om denne opskrift
- Uanset om du vil ringe op til din mac og ost eller lave en let varm ostedypning til festen, her er det, hvordan det gøres. Hvis der er en simpel teknik, som enhver hjemmekok skal mestre, laver den sandsynligvis en rigtig god ostesauce. Tænk bare på mulighederne! Makaroni og ost, Tex-Mex queso, gryderetter ... alle bliver meget mulige, når du mestrer, hvordan man laver ostesauce. Heldigvis er det ikke så svært. Det kræver bare et par basale ingredienser: Smør, mel, mælk og ost, selvfølgelig! Det er vigtigt at starte saucen med at lave en roux, som er et smukt ord for en smør- og melpasta. Sørg for at holde øje med dette, da det kan brænde, men du vil have, at det får en lys brunfarve, og det lugter rigtig nutty, når det er på det rigtige punkt. Når du pisker mælken ind, skal du gøre det langsomt. Dette er den del, der skræmmer nogle mennesker. Hvis du tilføjer mælken for hurtigt, ender du med klumper i din sauce. Men det er mere tilgivende, end du ville tro. Start med kun at opvarme din mælk - det hjælper. Og så dump ikke mælken på én gang. Pisk det ind som en langsom strøm er vejen at gå. Begynd ved at tilføje ca. 2 til 2 1/2 kopper mælk og se, hvordan saucen er. Du har muligvis brug for en anden 1/2 kop mælk, hvis saucen er super tyk, men start med en mindre mængde mælk. Når saucen er færdig, bliver den tyk som konsistensen af sovs. Mange opskrifter bruger saucen ligesom denne (fx kartofler med kartofler). Du kan bruge denne sauce med SÅ mange opskrifter, men du er velkommen til at ændre osten. Næsten enhver ost, der smelter godt, fungerer godt i denne sauce. For at lave lækker hjemmelavet mac og ost skal du bare koge lidt pasta op og derefter tilføje ostesauce. Gå frem og smør ting i ost!