Nye opskrifter

Kylling og rejer stegepande middag

Kylling og rejer stegepande middag

En let blandet stegepande med kylling, rejer, ris og en simpel sauce.MERE +MINDRE-

Opdateret 7. marts 2017

1/2

pund kylling, tyndt skåret

1

pund (16-20) ekstra store rejer, rengøres

1

spiseskefuld usaltet smør

3/4

kop kortkornet hvid ris, skyllet

Frisk persille, til pynt

Citronskiver til pynt

Skjul billeder

  • 1

    Skær kylling i tynde 2-tommer strimler. Skræl rejer, lad halen være på, og rengør rejer ved at køre en parringskniv ned ad ryggen og skylle rejenen ud med koldt vand.

  • 2

    I en stor stegepande tilsættes 2 spsk olivenolie over medium varme. Tilsæt kylling. Krydre kylling med en knivspids salt og peber og kog i 6 minutter, indtil kyllingen er kogt igennem (det er okay, hvis det er lidt underkogt. Det koges mere senere).

  • 3

    Fjern kylling fra stegepanden. Tilsæt smør, løg og hvidløg. Kog i 3-4 minutter, indtil grøntsagerne er bløde.

  • 4

    Tilsæt skyllet ris til stegepanden og hæld kyllingekraft. Rør sammen og lad blandingen simre. Skru varmen ned til lav. Tilsæt kylling tilbage til blandingen, dæk og kog i 15 minutter på svag varme.

  • 5

    Efter simmering i 15 minutter tilsættes renset rejer til stegepanden. Dæk og kog i yderligere 5 minutter.

  • 6

    Afdæk stegepande og smag ris. Sæt med salt og peber, hvis det er nødvendigt. Hvis stegepanden har for meget væske, skal du koge udækket i et minut for at blive tykkere.

  • 7

    Afslut kylling og rejer stegepande ved at pynt med frisk persille og citronskiver. Server stegepande mens den er varm.

Næringsfakta

Portionsstørrelse: 1 servering
Kalorier
410
Kalorier fra fedt
120
% Daglig værdi
Total fed
14g
21%
Mættet fedt
4g
19%
Transfedt
0g
Kolesterol
205 mg
68%
Natrium
820 mg
34%
Kalium
450 mg
13%
Samlet kulhydrat
35g
12%
Kostfibre
1 g
4%
Sukker
3g
Protein
36g
A-vitamin
4%
4%
C-vitamin
2%
2%
Calcium
10%
10%
Jern
15%
15%
Udvekslinger:

2 1/2 stivelse; 0 frugt; 0 Andet kulhydrat; 0 skummetmælk; 0 fedtfattig mælk; 0 mælk; 0 grøntsager; 4 Meget magert kød; 0 magert kød; 0 Fedt med højt fedtindhold; 2 fedt;

* Procent daglige værdier er baseret på en diæt på 2.000 kalorier.

Mere om denne opskrift

  • For de ubesluttsomme spisere og hjemmekokke derude, er det en god mulighed at kombinere to proteiner i en stegepande. Tricket til denne lette stegepande-middag er at sørge for at tilføje ingredienserne i den rigtige rækkefølge! Der er virkelig kun få ingredienser i denne kylling- og rejerpande-middag, så smagene virkelig skinner igennem. Glem bare citronen. Det får alt til at springe ud! Når du skiver det udbenede kyllingebryst uden skind i tynde 2-tommers strimler, sikrer det, at kyllingen koges jævnt og hurtigt. For rejerne får du større, så de ikke tørrer ud under madlavning, som 16-20 pr. Pund rejer, undertiden mærket "ekstra stor". Rengøring af rejer er let. Skræl rejerne og kør en parringskniv op på bagsiden af ​​hver, så du kan skylle venen i ryggen. Nogle gange kan du finde dem, der allerede er renset, hvilket vil spare et trin! Denne opskrift bruger kun en knivspids salt og peber til at krydre kyllingen, men du kan tilføje andre krydderier, hvis du vil. Det er vigtigt at skylle risen, der er brugt i opskriften, eller ellers klumper det sig bare sammen. Efter at have tilsat alle ingredienserne og simret, skal der være en let sauce, der belægger risblandingen, og kyllingen og rejerne skal koges igennem. Hvis blandingen er for løbende, skal du fjerne låget og lade det simre i et minut, der er afdækket for at blive tykkere. Denne stegepande er et fantastisk måltid i en gryde. Pynt det med citron og persille, og det er klar til bordet!

Se videoen: ESSENTIELLE PANDER OG GRYDER (September 2020).