De bedste opskrifter

Slow-Cooker Marokkansk Oksekød Tagine

Slow-Cooker Marokkansk Oksekød Tagine

Vil du prøve en tagine i marokkansk stil uden at købe en fajance tagine pot? Du har held og lykke! En langsom komfur gør et godt stykke arbejde med at smøre nordafrikansk krydret chucksteg til en øm oksekødsmiddag.MERE +MINDRE-

1

udbenet bøfchucksteg (2 til 2 1/2 lb), trimmet

1

dåse (14,5 oz) Muir Glen ™ organiske ildbrændte tomater i tern, udrænet

1

spiseskefuld krydret harissapasta

1

spiseskefuld ras el hanout (marokkansk krydderiblanding)

1/2

teskefuld kanel

4

små gulerødder, skrællet og skåret i 2-tommer stykker

1

kop tyndt skåret gul løg

1/4

kop hakkede udstenede datoer

2

kopper ubehandlet couscous (fra 10 oz pakke)

1/4

kop hakket friske korianderblade

1

kop smuldret fetaost, hvis det ønskes

Skjul billeder

  • 1

    Sprøjt 5-liters langsom komfur med madlavningsspray. Gnid oksekød med salt. I 12-tommers stegepande smeltes smør over medium høj varme. Kog oksekød i smør 3 til 5 minutter på hver side eller indtil det er brunet. Overfør oksekød til langsom komfur.

  • 2

    Bland tomater, honning, harissa, ras el hanout og kanel i en stor skål. Rør gulerødder, løg, dadler og hvidløg ind. Hæld blandingen over oksekød i langsom komfur. Dække over; kog på lav varme indstilling 7 til 9 timer eller indtil oksekød er mørt.

  • 3

    Overfør omhyggeligt oksekød til skærebrættet; lad stå i ca. 5 minutter eller indtil det er køligt nok til at håndtere. Strimlet oksekød, bortskaffes stykker fedt og brusk. Rør i sauce i langsom komfur.

  • 4

    I mellemtiden laves couscous som anvist på pakken (tilsæt ikke salt eller smør). Server oksekødsblanding over couscous. Top med koriander og fetaost.

Ekspert tip

  • Ras el hanout er en nordafrikansk krydderiblanding, der inkluderer opvarmningskrydderier som kanel, muskatnød og fed ved siden af ​​stimulerende ingefær, peber og chili. Denne smagfulde krydderier kaldes ofte "Marokkansk krydderiblanding" og kan findes i de fleste købmandsforretninger.
  • Vi brugte regelmæssig usødet couscous (uden smør eller salt) til at opsuge smagene fra denne stærkt krydret braise.

Næringsfakta

Portionsstørrelse: 1 servering
Kalorier
340
Kalorier fra fedt
100
% Daglig værdi
Total fed
11g
17%
Mættet fedt
4 1 / 2g
23%
Transfedt
0g
Kolesterol
55 mg
18%
Natrium
890 mg
37%
Kalium
390 mg
11%
Samlet kulhydrat
39 g
13%
Kostfibre
3g
13%
Sukker
9 g
Protein
22g
A-vitamin
70%
70%
C-vitamin
2%
2%
Calcium
6%
6%
Jern
10%
10%
Udvekslinger:

2 stivelse; 0 frugt; 1/2 andet kulhydrat; 0 skummetmælk; 0 fedtfattig mælk; 0 mælk; 1/2 grøntsag; 0 Meget magert kød; 2 magert kød; 0 Fedt med højt fedtindhold; 1 fedt;

Valg af kulhydrat

2 1/2

* Procent daglige værdier er baseret på en diæt på 2.000 kalorier.

Mere om denne opskrift

  • Marokkanske smag er raseri i disse dage og med god grund også. Tagine er et særligt velkendt nordafrikansk koncept, men det har faktisk to betydninger. Tagine er en type nordafrikansk køkkengrej, der er lavet af enten ler eller keramik. Skålen bruges til kogekar og serveringskar. Alternativt henviser tagine til gryderet, der er langsomt kogt i karret. Traditionel tagine er en rig og tyk gryderet, der er lavet af en type kød og grøntsager. Oksekød kaldes undertiden marokkansk gryderet; vores opskrift er en nemmere version af oksetagine og kræver ikke en tur til Afrika for at erhverve et autentisk keramisk kar. I stedet kommer langsom komfur til undsætning og leverer en autentisk (ish) global oplevelse. Det er perfekt til søndagsmiddag. Hvad angår resten af ​​ugedagene er der flere oksekødsmiddage til hektiske weeknights.

Se videoen: Slow Cooker Moroccan Chicken (September 2020).