Usædvanlige opskrifter

Rødkål Mojo Slaw

Rødkål Mojo Slaw

Cubansk Mojo-sauce er lavet med masser af hvidløg, frisk appelsinsaft og masser af oregano og spidskommen. Her bruger vi det som en dressing til en skarp, krydret rødkålsslav, der er perfekt til at tjene som en sideskål eller som et påfyldning af grillsmørbrød.MERE +MINDRE-

Opdateret 8. september 2017

1

medium rødkål (ca. 2 lb), strimlet

1

flok koriander, blade og stilke hakket (ca. 1 kop)

1

stor gulerod, strimlet (ca. 1 kop)

1/2

kop frisk appelsinjuice (ca. 3 mellemstore appelsiner)

1/2

kop frisk limesaft (ca. 4 mellemstore limefrugter)

1

teskefuld tørret oregano eller 1 spsk frisk hakket oregano

Salt og peber efter smag

1/3

kop ekstra jomfru olivenolie

Skjul billeder

  • 1

    I en stor skål skal du kaste kål, koriander, gulerod og appelsinskal sammen, indtil de er godt blandet. Sæt til side.

  • 2

    I bassinet på en fødevareprocessor eller en blender kombineres hvidløg, appelsinjuice, limesaft, oregano, spidskommen, salt og peber. Pulse sammen indtil hvidløg er finhakket.

  • 3

    Når fødevareprocessoren eller blenderen kører på lavt, hæld langsomt olivenolien i indtil den er godt kombineret.

  • 4

    Hæld dressing over kålblandingen og kast til pels. Smag og krydre med mere salt og peber efter behov. Opbevares i køleskab i mindst 15 minutter inden servering. Udbytter ca. 1 kop per portion.

Ekspert tip

  • Hvis du tilfældigvis har adgang til sure appelsiner, skal du udskifte appelsinjuice og limesaft med 1 kop sur appelsinsaft.
  • For et sjovt spark, tilsæt en finhakket jalapeño (eller to!) Til kålblandingen.
  • Avocado-olie fungerer også i stedet for olivenolie, hvis du foretrækker det.
  • Nogle supermarkeder sælger forstukket rødkål - det er et fantastisk tidsbesparende hack, hvis du kan finde det. Du har brug for to poser (16 oz hver) for at erstatte kål i denne opskrift.
  • Du har muligvis ikke brug for al dressing afhængigt af størrelsen på din kål. Brug lige nok til at klæde slaw uden at blive sjusket, og afkøle resten til en anden brug. Det er en god marinade til fisk eller kylling!

Næringsfakta

Portionsstørrelse: 1 servering
Kalorier
140
Kalorier fra fedt
80
% Daglig værdi
Total fed
9 g
14%
Mættet fedt
1 1 / 2g
6%
Transfedt
0g
Kolesterol
0 mg
0%
Natrium
180 mg
8%
Kalium
360 mg
10%
Samlet kulhydrat
13g
4%
Kostfibre
3g
11%
Sukker
6g
Protein
2g
A-vitamin
60%
60%
C-vitamin
130%
130%
Calcium
6%
6%
Jern
8%
8%
Udvekslinger:

0 stivelse; 0 frugt; 1/2 andet kulhydrat; 0 skummetmælk; 0 fedtfattig mælk; 0 mælk; 1 grøntsag; 0 Meget magert kød; 0 magert kød; 0 Fedt med højt fedtindhold; 2 fedt;

* Procent daglige værdier er baseret på en diæt på 2.000 kalorier.

Mere om denne opskrift

  • Solen skinner, grillen fyres op, og dine venner og familie griner alle sammen og sprænger i din baghave - grillsæsonen er over os! Er der noget bedre end at være udenfor i den friske luft med de mennesker, der gør dig lykkeligst? Det eneste, der måske er bedre end den lyseblå himmel og godt selskab, er den fantastiske picnic-mad! Typisk baghavsgrillemad falder normalt i en af ​​to kategorier. Du har de kødfulde ting, der er kogt til forkullet, sydende perfektion på grillen - burgere, brats, hunde; du kender boret. Og så er der paraden med picnic potluck side retter - mayo-baserede salater, den tunge mac og ost, de bagte bønner, der er mere bacon bønner. Alt lækkert, men hvad nu hvis du vil bidrage med noget lidt lettere, skarpere og mere sommerligt? Gå ind i denne rødkål Mojo Slaw. I stedet for de mayo-gennemblødte ting, du er vant til (og altid bange for at spise, efter at den har været i solen i mere end 20 minutter), er denne slaw klædt på med Mojo-sauce. Mojo sauce er lavet af masser af frisk hvidløg og typisk sur appelsinjuice - da de fleste af os ikke bor i nærheden af ​​sure appelsinlunde, hacker vi den sammen med almindelig appelsinsaft og limesaft. Denne slaw er lys (i både farve og smag), tangy og har en supertilfredsstillende knas. Fordi kål gør et godt stykke arbejde med at holde op med dressinger uden at blive blød, kan du gøre denne slaw foran - det bliver bare bedre og bedre som det smelter sammen i køleskabet. Og det kommer sammen på cirka 15 minutter, så det er også en god mulighed, selvom du ikke fik en chance for at planlægge forud for den potluck, der starter om en time. Den sværeste del er at skære kålen! Denne slaw gør dobbeltarbejde som både en sideskål og et krydderi. Det er fantastisk sammen med (og oven på) trukket svinekødssandwich og er lækkert inden for fisk eller rejer-tacos. God fornøjelse!

Se videoen: Asian Slaw - Crunchy Asian Cabbage Salad with Sesame Dressing (September 2020).