Nye opskrifter

Gør 'organisk' noget?

Gør 'organisk' noget?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Dette er en i en række artikler. For mere om dette emne besøg Daily Meal Special Report: Dræber vores mad os? Kost, ernæring og sundhed i det 21. århundredes Amerika.

Når en mad eller drikke er mærket "økologisk", har vi en tendens til at antage, at den skal være sundere og bedre smagende end den konventionelt producerede modstykke. Denne reaktion er et eksempel på "haloeffekten,”En forudindtaget dom, der får os til at forbinde et positivt træk (den“ organiske ”etiket, i dette tilfælde) med andre positive træk, der måske eller måske ikke er relateret.

At sige, at noget er økologisk, er at sige, at den er blevet dyrket eller fremstillet uden brug af kunstige stoffer, såsom kunstgødning (i modsætning til kompost eller gødning), herbicider og pesticider, og at den er fri for genetisk modificerede organismer. Økologisk dyrkning er ikke et nyt koncept, men med vores stigende bekymring for sundhed og velvære har mange af os skiftet mod at købe økologiske produkter frem for konventionelle. Fra 1997 til 2011 voksede salget af økologiske fødevarer i USA fra $ 3,6 milliarder til $ 24,4 milliarder, og i dag tegner de sig for mere end tre procent af det samlede amerikanske fødevaresalg, ifølge Det amerikanske landbrugsministerium.

Når det er sagt, betaler vi mere for økologiske fødevarer, fordi de er bedre for os, eller bare fordi vi bare tror, ​​at de er det?

EN undersøgelse af en kandidatstuderende ved Cornell University i 2011 udtænkte en test, hvor 144 mennesker deltog i en sammenligning af, hvad de mente var økologiske versus konventionelle fødevarer. De smagte mad var almindelig yoghurt, chokoladesandwichkager og kartoffelchips, hver i "økologiske" og "konventionelle" sorter. På trods af at alle fødevarer i smagningen faktisk var økologiske, var deltagerne enstemmigt enige om, at de fødevarer, de syntes var økologiske, smagte bedre og opfattede dem som lavere i fedt og kalorier og højere i fiber og i pris end de angiveligt konventionelle valg.

Når man vælger mellem økologiske og konventionelle fødevarer, er smagen generelt subjektiv, siger Joy Bauer, MS, RD, CDN og sundhedsekspert for The Today Show. Folk vælger måske emballerede økologiske fødevarer, såsom kiks og småkager, og tror, ​​at de vil smage bedre, når der faktisk er lille forskel i smag. Økologiske råvarer derimod muligvis gør smager bedre, iflg Lori Shemek, Ph.D., CLC, NC og Bauer's modstykke på ABC’er Godmorgen Texas.

"Det [økologiske produkter] smager meget bedre, fordi det er højere i antioxidanter og i næringsstoffer," siger Shemek.

Smag til side, det er svært at sige med sikkerhed, om økologiske fødevarer er væsentligt bedre for dig ernæringsmæssigt end ikke-økologiske, da undersøgelser, der sammenligner ernæringsegenskaberne for begge har tendens til at vende, nogle argumenterer til støtte for økologiske og andre argumenterer imod det.

Bauer siger, at det afhænger af, hvilken slags mad du vælger. Økologiske frugter og grøntsager, mejeriprodukter og fuldkorn kan pakke mere af et ernæringsmæssigt slag end konventionelle fødevarer, dels på grund af en indbygget, naturlig skadedyrsbekæmpelse-som økologiske planter bruger (snarere end pesticider) for at beskytte sig selv-samt reduceret tid, det tager at få dem på markedshylder. Men småkager og andre snacks mærket "økologisk" er ikke nødvendigvis gode for dig ernæringsmæssigt.


Økologiske kontra ikke-økologiske fødevarer: Gør det virkelig noget?

Enhver, der nogensinde har overvejet sund kost, har også på et tidspunkt tænkt på at gå økologisk. Men er meromkostningerne virkelig det værd? Eller er økologisk mad bare en hyped-up trend, der støttes af berømtheder, fitnessguruer og sundhedsfødevaremærker?

Der er helt sikkert mange miljø- og sundhedsmæssige fordele ved økologisk fødevareproduktion. Men nogle forskere mener, at de er overvurderet, mens andre siger, at der ikke er forskning nok til at komme med påstande.

Hvis du var nysgerrig efter økologisk mad, herunder hvad den "økologiske" påstand indebærer, og om det er vigtigt, skal du fortsætte med at læse.


Min største bekymring

I årenes løb har jeg som OT arbejdet med masser af familier og har set hele spektret af forældres tanker om ernæring. Nogle forældre falder på de ernæringsbevidste (sundhedsnødder) og i den anden ende er de ernæringsmæssigt uvidende eller apatiske. Jeg vil være den første til at indrømme, at de fleste forældre falder et sted i midten og nogle gange tættere på den ende, som jeg faktisk foretrækker frem for alternativet. Selvfølgelig vil jeg have, at forældrene træffer velinformerede beslutninger, og jeg foretrækker, at sukkerindtag og madfarvestoffer er en lille del af ligningen, men disse forældre stresser, bekymrer eller forsøger ikke at kontrollere kvaliteten af ​​mad, der går ind i deres barns mund, og det er en meget god ting. Mere end noget andet ønsker jeg, at måltidet skal være så stressfrit og behageligt som muligt. Min største bekymring er det forhold, børn udvikler med mad, når deres forældre konstant kontrollerer og stresser over forarbejdede, sukker-tilsatte eller ikke-økologiske fødevarer. Misforstå mig ikke, jeg ELSKER økologiske hele fødevarer, men vi er nødt til at se fakta i øjnene og indse, at de fleste af os ikke bor på en fjerntliggende gård midt i ingenting. Forarbejdede, sukkerholdige, pesticidfyldte fødevarer er overalt! Selvom jeg ved, at det kommer fra et sted med gode hensigter, når vi helt aldrig tillader vores børn at få disse fødevarer, skaber vi virkelig en piedestal for dem at sidde højt oppe, og vi giver sandsynligvis vores børn meget angst for mad. Først og fremmest kommer de til at få disse fødevarer, og selvom jeg ikke tror, ​​du skal fylde dit hjem med dem, hvis du ikke vil, kan du uddanne dine børn om mad på en sund måde uden at dæmonisere det.


Økologisk kød kan indeholde færre bakterier end almindeligt kød. Traditionelt opdrættede husdyr har en højere risiko for at være resistente over for antibiotikabehandling, hvilket kan gøre det sværere at forebygge og fjerne bakterier.

Organiske korn indeholder mindre giftigt metal end konventionelt dyrkede korn. Forskere mener, at dette kan skyldes et forbud mod kunstgødning i økologisk landbrug, der, når det bruges, kan resultere i yderligere metalforekomst i korn.

Se efter en etiket, der siger "Certificeret økologisk" på dit brød og andre kornprodukter, såsom pasta eller havregryn. Det kan også sige "Ingen genetisk modificerede organismer (GMO'er)."

Samlet set kan det være lidt gavnligt for din krop at købe økologiske produkter, kød og korn. Yderligere undersøgelser er imidlertid nødvendige for yderligere at forstå økologiske fødevarers indvirkning på vores sundhed og miljøet. Hvis det er for dyrt at købe økologisk til dit budget, så sved det ikke, du får stadig alle de vitaminer og næringsstoffer, du har brug for fra ikke-økologiske frugter og grøntsager.

Del med venner

Sådan her:


USDA -etiketter er nogle gange nyttige

Økologisk: Det betyder, at høns modtog økologisk foder og ikke blev opdrættet i bure. Når du spiser økologiske æg, ved du, at hønsernes foder ikke indeholdt animalske biprodukter, kunstgødning, spildevandsslam, de fleste pesticider og andre ubehagelige ingredienser. Selvom antibiotika sjældent bruges i ægindustrien, på grund af et lovgivende smuthul, er det muligt, at organiske æg kan komme fra høner, der får antibiotika. Det er værd at tjekke ind, selvom væksthormoner er forbudt i fjerkræ, så er antibiotika ikke det.

Også en organisk etiket siger intet om human behandling. Høns udendørs adgang kan f.eks. Være meget begrænset.

Omega-3 beriget: Æggeblommer indeholder en lille mængde omega-3, et hjertesundt fedt. Men at give høns en kost med et højt indhold af omega-3, såsom hørfrø eller fiskeolie, kan øge omega-3-indholdet i deres æg. Ifølge FDA hævder det imidlertid, at omega-3-berigede æg reducerer risikoen for hjertesygdomme, uden grund, fordi æg også indeholder kolesterol og mættet fedt.

Fritgående eller frit roaming: Det betyder, at hønsene, der producerer æggene, blev opdrættet udendørs eller fik udendørs adgang. Ud over at spise korn, kan disse høns foder til vilde planter og insekter. Men kvaliteten af ​​udeområdet, og hvor ofte hønsene kan få adgang til det, behandles ikke. Høns, der bor i overfyldte kvarterer, rykker muligvis ikke, når en landmand åbner dørene en gang om dagen.

Burfri: "Burfri" er ikke analogt med "fritgående." Det betyder, at høns ikke er bundet af bure og har ubegrænset adgang til mad og vand. Forholdene på burfrie gårde kan være elendige. Overfyldte stalde og fjerkræhuse giver ikke høns nok plads til at fodre planter og insekter eller støve. En ny æggemærke, "stald-roaming", kan bedre beskrive dem fra høns, der er begrænset til stalde.

Græsgange: Det betyder, at kyllingerne kan jagte på egen hånd efter larver og larver at spise. Da de jager efter denne type mad, indeholder deres æg mere sundt omega-3 fedt sammenlignet med andre kyllinger. Desuden er æggeblommerne en mørk gul-orange farve, fordi de indeholder lutein, et antioxidant næringsstof, der også findes i søde kartofler og gulerødder.


Det beskidte dusin og rengør 15

Et værktøj, jeg bruger sammen med klienter, der forsøger at styre deres madbudget og foretager bedre madvalg, er Miljøarbejdsgruppens (EWG) Dirty Dozen and Clean 15. EWG udgiver årligt Shopper's Guide to Pesticides in Produce, som indeholder disse to lister .

hvad er det beskidte dusin? Hvad er den rene 15? Hvorfor er det vigtigt at spise økologiske produkter?

2019 -versionen er varm fra presserne. Dirty Dozen er de 12 produkter, der er mest forurenet med pesticidrester. Hvad betyder det for dig? Det er de 12 varer, der er bedst til at prioritere at købe økologisk. Emnet, der får alle overskrifterne i år, er grønkål, som er nummer tre på listen bag jordbær og spinat. Grønkål er ikke blevet inkluderet i test siden 2009, da den var nummer otte på listen (en af ​​manglerne på listen: den kan kun rangordne, hvad der testes!). Det ser ud til, at grønkålens popularitet voksede, og brugen af ​​pesticider voksede også. Over halvdelen af ​​de testede grønkålsprøver kom positivt frem for Dacthal, et potentielt kræftfremkaldende stof, der er forbudt i Europa.

I den anden ende af spektret er Clean 15 de emner, der testede med de laveste pesticider. Indkøb af konventionelt dyrkede versioner af disse kan hjælpe med at styre madomkostninger og samtidig holde risikoen for pesticideksponering lav. Der er nogle ernæringsmæssige kraftcentre på denne liste som broccoli, blomkål og avocado. Over to tredjedele af genstandene på Clean 15 havde ingen pesticidrester.

Og når det kommer til at vaske produkter, før du spiser, er alt, hvad du virkelig skal gøre, at skylle det med vand. Undersøgelser har vist, at skylning af produkter med destilleret vand er lige så effektivt til at reducere (men ikke eliminere) resterende pesticider som ved brug af kommercielt producerede frugt- og veggieskyllinger.


Crib Logic: Gør en organisk madras noget?

Vidste du, at vi tilbringer en tredjedel af vores liv i sengen? En tredjedel. Det er lang tid. Sikker på, måske falder dit gennemsnitlige antal timer med et spædbarn i huset, men du gør op med det, når din kiddo rammer teenageårene. Med al den madras FACE time (bogstaveligt talt) kan det være vigtigt at vide mere om din seng.

Konventionelle madrasser findes i dag i forskellige former og størrelser, men de deler en fællesnævner (ved du hvad der kommer, gør du ikke?): syntetiske kemikalier. Som forældre er det en god idé at kende til de kemikalier, vores børn sover på. Her er et par af de værste lovovertrædere:

Brandhæmmere (PBDE'er). PBDE'er er min personlige nemesis, fordi de bruges til fremstilling af næsten alt (computere, fjernsyn, mobiltelefoner, fjernbetjeninger, ammepuder, autostole, PAJAMAS ... osv. Osv.). Undersøgelser har vist, at disse kemikalier forårsager meget mere skade hos spædbørn (selv i livmoderen) end i voksenalderen. Brandhæmmere kan forstyrre udviklingen af ​​spædbarnshjerne blandt mange, mange andre ting (listen er så lang, at jeg ikke vil skrive den her, fordi du vil stoppe med at læse, og jeg har brug for, at du holder i artiklens varighed). Jeg synes, det er særlig vigtigt for kvinder at bemærke, at PBDE'er forstyrrer skjoldbruskkirtelfunktionen, noget der allerede beskattes under graviditeten, så kvinder også bør være opmærksom på deres PBDE -eksponering. For mere information om husholdningsartikler, der indeholder PDBE'er, klik HER.

Ironisk nok sprøjtes brandhæmmere på konventionelle madrasser for at bekæmpe den høje brandbarhed af de andre syntetiske materialer, der bruges til madrasproduktion, såsom polyurethanskum og PVC.

Formaldehyd. Anvendes som klæbemiddel og har været forbundet med lunge, hals, næse, hjerne og blodkræft. Gentagen eksponering kan forårsage åndedrætsbesvær, astma og øge dine chancer for at få lungebetændelse og bronkitis.

Polyurethanskum. Anvendes som polstring i konventionelle madrasser. Forårsager hudirritation og åndedrætsbesvær. Undersøgelser har også knyttet dette materiale til en øget kræftrisiko.

PVC. PVC er vinylplasten, der bruges i nogle konventionelle babymadrasser. Sundhedsmæssige bekymringer forbundet med PVC omfatter: kræft, hormonforstyrrelser, neurologiske skader, fødselsdefekter og nedsat børns udvikling, reproduktive og immunsystemskader.

Nogle af disse kemikalier, som brandhæmmere, blev introduceret i vores soveværelser i et forsøg på at holde os sikre og brandfrie i soveværelset. Problemet er, at der er en voksende mængde beviser, der fortæller os, at disse kemikalier er farlige, og mindre beviser, der fortæller os, at disse kemikalier vil beskytte os. Et andet problem, vi mamas har? Brandhæmmere sprøjtes ikke kun på madrasser, men også på en række babyprodukter … fra autostole og pakker og leger til pyjamas og ammepuder.

Sidste år udsendte Forbrugerproduktsikkerhedskommissionerne erklæringer, der afskrækker brugen af ​​brandhæmmere på babyprodukter. Hvorfor? (Jeg kommer til at skrive den LANGTE liste, der er forbundet med brandhæmmere nu, så du vil måske sætte dig ned.) CPSC -forskere citerede bekymrende undersøgelser, der forbinder brandhæmmende eksponering for kræft, fødselsdefekter, skjoldbruskkirtelfunktion, reproduktive problemer, permanent indlæring og hukommelsesforringelse , nedsat sædceller, hyperaktivitet, indlæringsvanskeligheder og meget mere. ÅH MIN. Godt at bemærke, at vi har haft en støt stigning i tilfælde af ADHD/ADD siden 1996 (ingen I ’m siger ikke, at PBDE'er forårsager ADHD/ADD — Jeg synes bare, det er interessant.). PBDE'er er også blevet knyttet til SIDS. Selv med dette bjerg af beviser er brandhæmmere stadig i brug, fordi ….vel …..de er billige at bruge, og nogle vil måske sige, at kemikaliefirmaets lobbyister har en måde med ord. For mine californiske mamas derude, er det ikke gode nyheder for os. Californien er den eneste stat, der KRÆVER brandhæmmere på NÆSTEN ALLE BABYPRODUKTER. Resultatet? Californianere har dobbelt så højt niveau af disse kemikalier i vores blod end resten af ​​landet.

Af alle disse grunde og mere til var jeg fast besluttet på, at Kula Baby IKKE sov på en madras sprøjtet med kemikalier, da vi bragte ham hjem i august 2008. Var det svært at finde en kemikaliefri madras? Faktisk nej, fordi uld er en NATURLIG brandhæmmende og ingen kemikalier påkrævet, og det opfylder alle føderale sikkerhedskrav. Vi købte vores madras her. Jeg har været glad for det, Kula baby har været glad for det, og Kula hendes husbond har været glad for det. Vi er en stor, kemikaliefri glad fest på grund af vores økologiske krybbedmadras. De organiske ingredienser (uld, latex og gummi), der bruges i økologisk madrasproduktion, afviser også skimmelsvamp og meldug, afviser støvmider og betragtes som allergivenlige. Disse madrasser kan forbedre åndedrættet og lindre allergier.

Som forbruger skal du sørge for at lave dine lektier, før du investerer i en kemikaliefri (økologisk) madras. Markedsføringseksperter har taget fat i begrebet ORGANISK og bruger det som Kula Baby bruger sin ske til middag med masser af rodede, savnede forsøg på at gøre det rigtigt. Sent i spillet forsøger "organiske" madrasproducenter at snige sig til lave kemikalier (tungmetaller, formaldehyd og PBDE'er inkluderet), så sørg for at stille spørgsmål om madrassens måde og også om, hvilke materialer der bruges. Jeg købte for nylig en økologisk madras til soveværelset, og jeg fandt, at mange kvalitetsforhandlere sælger Pure Rest Organics -produkter (den samme producent af Kula Babys madras). Så ... hvis du skulle spørge mig, hvor jeg skulle gå hen, vil jeg sige, at HER er et godt sted at starte.

Vil du have mere information? Du kan oplyse dig selv her og her.

Sover dit barn på en kemikaliefri madras? Hvorfor eller hvorfor ikke? Fortæl mig det herunder!


Overkommelig pris

Lad os være ærlige - mange flere mennesker ville købe økologisk, hvad enten det var af hensyn til miljø, sundhed eller ernæringsmæssigt, hvis økologiske fødevarer var mere overkommelige. Men faktum er, at økologiske fødevarer har en tendens til at være dyrere, ofte betydeligt, sammenlignet med deres konventionelle kolleger.

Faktisk har økologi fået et ry som de velhavendes køkken, med mange folk med mellemindkomst og lavere indkomst, der tror, ​​at økologi er uden for deres rækkevidde.

For mange mennesker er det simpelthen ikke overkommeligt at købe udelukkende økologiske produkter og andre fødevarer. Det kan faktisk være tilfældet for dig. Men når det kommer til frugt og grønt, er der et svar, og det indebærer lidt af et kompromis.

Miljøarbejdsgruppen udarbejder en årlig liste, der identificerer de frugter og grøntsager, der er de værste lovovertrædere, der har de største mængder pesticider, så du kan vælge at undgå dem. Listen kaldes "Dirty Dozen."

Men tag godt i mod, EWG har også en lykkeligere liste, "Clean Fifteen", som lader dig vide, hvilke konventionelt producerede frugter og grøntsager, der sandsynligvis indeholder den laveste mængde pesticider og derfor er sikreste at købe.


Betyder økologisk sundt?

Kort svar? Nej. Dyrkningsmetoder gør universelt ikke mad bedre eller dårligere for dig ernæringsmæssigt. Dette gælder især, når du overvejer at spise en afbalanceret kost generelt. For eksempel er USDA økologisk oksekød græsfodret, hvilket indebærer, at du finder lidt flere omega-3 fedtsyrer i det sammenlignet med konventionelt opdrættet kvæg. Men hvis du også regelmæssigt indtager fisk og skaldyr, får du allerede de omega-3, du har brug for.

Når du ser alarmistisk overskrift om et specifikt pesticid, der bruges i konventionelt landbrug, taler det næsten altid om eksponering gennem nærhed (dvs. feltarbejde), ikke at indtage de fødevarer, vi spiser. Nogle befolkningsundersøgelser viser en sammenhæng mellem køb af økologisk mad og bedre sundhed, men det er vigtigt at overveje de andre faktorer, som køb af økologisk indebærer, herunder livsstil og socioøkonomisk status. Da der ikke er nogen specifikt, isoleret link mellem de to, kan vi simpelthen ikke bruge udtrykket "økologisk" til at antyde "sundt" og mdash på trods af at det ofte markedsføres som sådan.

Hvad angår GMO'er og dit helbred? Den seneste og omfattende National Academy of Sciences-rapport siger, at selvom genetisk modificerede afgrøder kan variere i ernæringssammensætning, er variationen ikke mere end det, der naturligt ville forekomme blandt ikke-GMO-afgrøder. Rapporten analyserede også data fra store undersøgelser, siden GMO'er kom ind i fødevareforsyningen i 90'erne, men fandt ingen sammenhænge med kronisk sygdomsforekomst og kostmønstre.

Det største problem med GMO'er ud fra et ernæringsmæssigt synspunkt er de produkter, de normalt finder i: stærkt forarbejdede fødevarer og drikkevarer. De mest fremherskende GMO -afgrøder & mdash majs og sojabønner & mdash kan gå i emballerede fødevarer fyldt med tilsat sukker (f.eks. Sukkerholdige drikkevarer lavet med majssirup) og mættet fedt.


Hvis du mangler tid, giver jeg dig det hurtige svar …YUP, det betyder noget.

(For dem med lidt mere tid og på udkig efter lidt mere info, fortsæt med at læse!)

Jeg holder fast i afrusningstemaet i denne uge, fordi jeg føler, at det er i forhold til alle. Afgiftning er en integreret del af at være sund, og jeg husker aldrig, at jeg blev fortalt, at det var et barn eller en voksen. Jeg brugte den større del af 35 år på at tænke på at blive forstoppet, var bare den måde, min krop fungerede på (det var faktisk ingen stor overraskelse, at jeg endte med en autoimmun sygdom … & ltenter “eye-roll ” her & gt). At støtte din krop, så den bedre kan udføre afgiftningsprocesserne (slippe af med toksiner i kroppen!) Vil have en direkte indvirkning på dit helbred. Jeg bliver så fyret op med disse ting, jeg vil gerne have informationen derude til andre, så de ved, hvordan de kan hjælpe sig selv.

Så hvordan hænger køb af organisk sammen med afgiftning i kroppen? Kort sagt, økologisk landbrug bruger færre kemikalier og er derfor mindre beskatning af kroppens afgiftningsprocesser. Kemikalier, der findes på konventionelt dyrkede fødevarer, ender i vores kroppe, når vi spiser disse fødevarer, og kroppen skal derefter afgifte og fjerne dem. Hvis din krops afgiftningssystem ikke er i topform (hvilket er tilfældet for mange af os og selv de sundeste!), Kan de bygge sig op i kroppen og øge vores giftige belastning. Disse kemikalier har været forbundet med ting som fertilitetsproblemer, autoimmun sygdom, fordøjelsessygdomme, fødselsdefekter og kræft. Økologiske fødevarer er mere sikre for dig og din familie.

Men det er dyrere!

Når jeg anbefaler til klienter, at de skal spise økologisk/ikke-GMO så meget som muligt, hører jeg ofte klager over omkostningerne ved at skifte. Jeg forstår, at det er en ting. Da forslaget for mange år siden blev præsenteret for mig, havde jeg den samme klage, og det er dyrere at købe økologiske fødevarer, og det er en hård pille at sluge, når maden allerede er dyr. Åh, og så var der det andet problem, jeg havde med økologiske produkter og#8230 fejlene! Hver gang jeg købte noget økologisk, så det ud til at have fejl i det, og jeg blev fuldstændig brutto! Nu har jeg en meget mere rationel opfattelse og indser, at du bare kan vaske dem af. Det, og det faktum, at hvis der lever fejl på produkterne, er chancerne for, at jeg ikke skal bekymre mig om kemikalier, der kan være på det! Vi er nu næsten helt organiske (så meget som muligt) i vores hus. Ganske vist var det lidt af en overgang, men det var det hele værd med hensyn til mit helbred og min families. Vi opgav et par ting for at opveje meromkostningerne (som at spise ude så ofte, hvilket alligevel var sundere for os), men vi lavede også nogle ændringer, der gjorde os mere organiserede i køkkenet. Vi begyndte at planlægge måltider bedre, så vi brugte oftere alle de dyrere ting, vi købte, og selvom vi allerede havde truffet sunde valg, blev vores spisevaner endnu bedre.

Skal alle produkter være økologiske?

Dette spørgsmål følger næsten altid mit forslag om at gå økologisk. Mit svar (og hvad vi praktiserer i vores hus) er, at så meget som muligt skal du købe økologisk. Virkeligheden er dog, at det ikke altid er muligt, især i en by som jeg bor i, hvor det lige er begyndt at blive lettere at finde økologiske produkter i de almindelige købmandsforretninger. Tid på året spiller også en rolle i, hvad der er tilgængeligt i det organiske afsnit, og hvad du kan finde er bestemt begrænset i vintermånederne. Det er, når vi vender os til frosne og ikke-GMO-fødevarer. I den frosne økologiske sektion kan du finde en bådlast af økologiske frugter og grøntsager, der er lige så nærende som friske fødevarer (og nogle gange mere). Og jeg elsker, at når vi køber frosne, skal jeg ikke bekymre mig om ikke at bruge det hurtigt nok og få det til at gå dårligt i køleskabet.

En stor ressource, vi bruger, er fra Environmental Working Group (EWG) …the Dirty Dozen and the Clean 15, udsættes hvert år. The Dirty Dozen er en liste over 12 produkter, du vil købe økologisk, for at reducere din pesticideksponering (ellers køber du dem slet ikke). Ifølge EWG fandt USDA 225 forskellige pesticidkemikalier på populære frugter og grøntsager, vi spiser hver dag. Den mest chokerende del for mig er, at før produkterne testes, vaskes og skrælles alle produkter, som folk ville gøre selv, før de tilberedte og indtog#8230and stadig225 kemikalier blev fundet! Det er virkelig noget at tænke på, når du handler. For 2019 inkluderer fødevarer på Dirty Dozen:

  • jordbær
  • spinat
  • grønkål
  • nektariner
  • æbler
  • druer
  • ferskner
  • kirsebær
  • pærer
  • tomater
  • selleri
  • kartofler
  • avocado
  • sød majs
  • ananas
  • frosne søde ærter
  • løg
  • papayaer
  • aubergine
  • asparges
  • kiwi
  • kål
  • blomkål
  • broccoli
  • svampe
  • honningmelon

Mere end 70% af disse fødevarer viste sig at have ingen pesticidrester på sig, når de blev testet og gode nyheder, der gør det lettere (og billigere) at være opmærksom på, hvad du køber til dig og din familie. En anden ting, vi har gjort de sidste par år, er at købe produkterne på Clean 15 -listen på vores lokale landmændsmarked fra leverandører, der tilbyder “spray gratis ”. På denne måde får vi det bedste fra begge sider af mønten.

Selvom det helt sikkert vil koste mere at købe økologiske fødevarer, kan brug af disse lister og nogle af de måder, jeg har taget mig til at skifte til økologisk som retningslinjer, gøre det mindre belastende for din pengepung. Og flere gode nyheder …urintestanalyser har fundet et gennemsnit på 60% lavere niveauer af pesticidforbindelser hos voksne og børn efter kun seks dage med at spise økologisk mad! Så det er aldrig for sent at skifte. Vi beskæftiger os med så mange ting i vores liv, at vi bare ikke kan kontrollere, når vi støder på ting, vi har kontrol over, hvorfor ikke i det mindste gøre en indsats for at gå efter det? Og jeg vender tilbage til hver eneste gang, at mit helbred og mine børns og ægtemands sundhed er indsatsen værd.


Se videoen: Topdanmark spørgeteknik (Kan 2022).