Nye opskrifter

Sød kartoffelsuppe med kalkblade, bøgesvampe, basilikum og jordnødder

Sød kartoffelsuppe med kalkblade, bøgesvampe, basilikum og jordnødder

Sød kartoffelsuppe med kalkblade, bøgesvampe, basilikum og jordnødder

Bøgesvampene er mindre stjernerne her og mere et teksturelement, der bruges som pynt. Denne suppe startede i mit øje et sted i Thailand (limeblade, basilikum) og migrerede derefter - noget uforklarligt - til Vestafrika (søde kartofler, jordnødder). Dette er den perfekte slags suppe at servere, når det regner, du er smuglet op på sofaen med et tæppe, en bål tændes, thailandsk musik spiller, og en zebra løber gennem din stue. - Becky Selengut, Shroom

Klik her for at se flere suppeopskrifter

Noter

Du kan købe hele tørrede chili, rist dem i en tør gryde, indtil de er fleksible og duftende, og derefter buzz dem i foodprocessoren, eller bare brug almindelige flasker med rød peber.

Opskrifter fra Shroom: Mind-bendingly Gode opskrifter til dyrkede og vilde svampe af Becky Selengut/Andrews McMeel Publishing, LLC.

Ingredienser

Til aktien

  • Olie, til dryp
  • Håndfuld friske shiitakesvampe
  • 1 lille løg, hakket
  • Vin eller vand, til deglasering
  • 1 liter igen forseglelig pose frosne grøntsagsskræller og ender
  • 3 porcini -svampe, rehydreret med silet væske
  • 3 liter vand
  • 5 hele peberkorn

Til chile-peanut oil

  • 1 kop jordnødde- eller kokosolie
  • 3 til 5 spiseskefulde rød peberflager
  • 1 spsk ristet sesamolie
  • 2 spsk hakket ristede usaltede jordnødder
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker

Til suppen

  • 3 spiseskefulde kokosolie
  • 1 spsk krydret riseddike, plus mere efter behov
  • 1 spsk fiskesauce
  • 7 ounce bøgesvampe, bunden trimmet og brudt i stykker i størrelse
  • 5 kopper champignonfond
  • 5 limeblade (erstat 1 tsk fintrevet limeskal)
  • 1 lille gul løg, små terninger (ca. 1 kop)
  • ¾ tsk fint havsalt
  • 2 pund søde kartofler med appelsinkød, skrællet og i store tern
  • ¼ kop hvidvin
  • ½ kop let pakket frisk thailandsk basilikum
  • ⅓ Kop ristede, saltede jordnødder, hakket
  • Chile olie eller butikskøbt asiatisk chili olie, til pynt

Portioner 4

Kalorier pr.Servering1287

Folatækvivalent (total) 113µg28%

Riboflavin (B2) 0,8 mg 47,2%


Sød kartoffel og kokos suppe med Thai Pesto

Lige omkring denne tid af året begynder jeg at prøve at finde ud af, hvad jeg skal servere til vores Thanksgiving Day fest. Som jeg forklarede i mit indlæg om Thanksgiving 2009, inkluderer mine gæster en flok vegetarer, så det er en stor udfordring for mig. Så jeg tænkte, at jeg ville tage den gamle ferie -standby, søde kartofler og lave noget anderledes med dem i år. Ikke at jeg ikke værner om mine erindringer om de dåse, klæbrige, søde, orange stykker bagt med brunt sukker og miniature skumfiduser. Jeg gør. Min mor lavede dem hvert år i hele min barndom. De sad lige ved siden af ​​Green Bean, Cream of Mushroom og Fried Onion gryderet. Men jeg tror, ​​jeg vil gå hele den sydøstasiatiske rute denne gang. Undskyld mor.

Dette er en god forret med den purerede søde kartoffel og kokosmælksuppe smagret med rød karrypasta og toppet med en klat thailandske pesto, som er fyldig med jordnødder og hakket basilikum, koriander og mynte. Jeg elsker denne pesto, fordi den er aromatiseret med palmsukker, fiskesauce og limesaft, det typiske triumvirat i det thailandske køkken. Plus revet ingefær, grøn chili og hvidløg. Åh mand. Når pestoen hvirvles ind i appelsinsuppen, er den smeltede smag bare sublim. Ok, jeg talte mig selv ind i det. Dette kommer helt sikkert på min ferie menu.


Sød kartoffel og kokos suppe med Thai Pesto

Lige omkring denne tid af året begynder jeg at prøve at finde ud af, hvad jeg skal servere til vores Thanksgiving Day fest. Som jeg forklarede i mit indlæg om Thanksgiving 2009, inkluderer mine gæster en flok vegetarer, så det er en stor udfordring for mig. Så jeg tænkte, at jeg ville tage den gamle ferie -standby, søde kartofler og lave noget anderledes med dem i år. Ikke at jeg ikke værner om mine erindringer om de dåse, klæbrige, søde, orange stykker bagt med brunt sukker og miniature skumfiduser. Jeg gør. Min mor lavede dem hvert år i hele min barndom. De sad lige ved siden af ​​Green Bean, Cream of Mushroom og Fried Onion gryderet. Men jeg tror, ​​jeg vil gå hele den sydøstasiatiske rute denne gang. Undskyld mor.

Dette er en god forret med den purerede søde kartoffel og kokosmælksuppe smagret med rød karrypasta og toppet med en klat thailandske pesto, som er fyldig med jordnødder og hakket basilikum, koriander og mynte. Jeg elsker denne pesto, fordi den er aromatiseret med palmsukker, fiskesauce og limesaft, det typiske triumvirat i det thailandske køkken. Plus revet ingefær, grøn chili og hvidløg. Åh mand. Når pestoen hvirvles ind i appelsinsuppen, er den smeltede smag bare sublim. Ok, jeg talte mig selv ind i det. Dette kommer helt sikkert på min ferie menu.


Sød kartoffel og kokos suppe med Thai Pesto

Lige omkring denne tid af året begynder jeg at prøve at finde ud af, hvad jeg skal servere til vores Thanksgiving Day fest. Som jeg forklarede i mit indlæg om Thanksgiving 2009, inkluderer mine gæster en flok vegetarer, så det er en stor udfordring for mig. Så jeg tænkte, at jeg ville tage den gamle ferie -standby, søde kartofler og lave noget anderledes med dem i år. Ikke at jeg ikke værner om mine erindringer om de dåse, klæbrige, søde, orange stykker bagt med brunt sukker og miniature skumfiduser. Jeg gør. Min mor lavede dem hvert år i hele min barndom. De sad lige ved siden af ​​Green Bean, Cream of Mushroom og Fried Onion gryderet. Men jeg tror, ​​jeg vil gå hele den sydøstasiatiske rute denne gang. Undskyld mor.

Dette er en god forret med den purerede søde kartoffel og kokosmælksuppe smagret med rød karrypasta og toppet med en klat thailandske pesto, som er fyldig med jordnødder og hakket basilikum, koriander og mynte. Jeg elsker denne pesto, fordi den er aromatiseret med palmsukker, fiskesauce og limesaft, det typiske triumvirat i det thailandske køkken. Plus revet ingefær, grøn chili og hvidløg. Åh mand. Når pestoen hvirvles ind i appelsinsuppen, er den smeltede smag bare sublim. Ok, jeg talte mig selv ind i det. Dette kommer helt sikkert på min ferie menu.


Sød kartoffel og kokos suppe med Thai Pesto

Lige omkring denne tid af året begynder jeg at prøve at finde ud af, hvad jeg skal servere til vores Thanksgiving Day fest. Som jeg forklarede i mit indlæg om Thanksgiving 2009, inkluderer mine gæster en flok vegetarer, så det er en stor udfordring for mig. Så jeg tænkte, at jeg ville tage den gamle ferie -standby, søde kartofler og lave noget anderledes med dem i år. Ikke at jeg ikke værner om mine erindringer om de dåse, klæbrige, søde, orange stykker bagt med brunt sukker og miniature skumfiduser. Jeg gør. Min mor lavede dem hvert år i hele min barndom. De sad lige ved siden af ​​Green Bean, Cream of Mushroom og Fried Onion gryderet. Men jeg tror, ​​jeg vil gå hele den sydøstasiatiske rute denne gang. Undskyld mor.

Dette er en god forret med den purerede søde kartoffel og kokosmælksuppe smagret med rød karrypasta og toppet med en klat thailandske pesto, som er fyldig med jordnødder og hakket basilikum, koriander og mynte. Jeg elsker denne pesto, fordi den er aromatiseret med palmsukker, fiskesauce og limesaft, det typiske triumvirat i det thailandske køkken. Plus revet ingefær, grøn chili og hvidløg. Åh mand. Når pestoen hvirvles ind i appelsinsuppen, er den smeltede smag bare sublim. Ok, jeg talte mig selv ind i det. Dette kommer helt sikkert på min ferie menu.


Sød kartoffel og kokos suppe med Thai Pesto

Lige omkring denne tid af året begynder jeg at prøve at finde ud af, hvad jeg skal servere til vores Thanksgiving Day fest. Som jeg forklarede i mit indlæg om Thanksgiving 2009, inkluderer mine gæster en flok vegetarer, så det er en stor udfordring for mig. Så jeg tænkte, at jeg ville tage den gamle ferie -standby, søde kartofler og lave noget anderledes med dem i år. Ikke at jeg ikke værner om mine erindringer om de dåse, klæbrige, søde, orange stykker bagt med brunt sukker og miniature skumfiduser. Jeg gør. Min mor lavede dem hvert år i hele min barndom. De sad lige ved siden af ​​Green Bean, Cream of Mushroom og Fried Onion gryderet. Men jeg tror, ​​jeg vil gå hele den sydøstasiatiske rute denne gang. Undskyld mor.

Dette er en god forret med den purerede søde kartoffel og kokosmælksuppe smagret med rød karrypasta og toppet med en klat thailandske pesto, som er fyldig med jordnødder og hakket basilikum, koriander og mynte. Jeg elsker denne pesto, fordi den er aromatiseret med palmsukker, fiskesauce og limesaft, det typiske triumvirat i det thailandske køkken. Plus revet ingefær, grøn chili og hvidløg. Åh mand. Når pestoen hvirvles ind i appelsinsuppen, er den smeltede smag bare sublim. Ok, jeg talte mig selv ind i det. Dette kommer helt sikkert på min ferie menu.


Sød kartoffel og kokos suppe med Thai Pesto

Lige omkring denne tid af året begynder jeg at prøve at finde ud af, hvad jeg skal servere til vores Thanksgiving Day fest. Som jeg forklarede i mit indlæg om Thanksgiving 2009, inkluderer mine gæster en flok vegetarer, så det er en stor udfordring for mig. Så jeg tænkte, at jeg ville tage den gamle ferie -standby, søde kartofler og lave noget anderledes med dem i år. Ikke at jeg ikke værner om mine erindringer om de dåse, klæbrige, søde, orange stykker bagt med brunt sukker og miniature skumfiduser. Jeg gør. Min mor lavede dem hvert år i hele min barndom. De sad lige ved siden af ​​Green Bean, Cream of Mushroom og Fried Onion gryderet. Men jeg tror, ​​jeg vil gå hele den sydøstasiatiske rute denne gang. Undskyld mor.

Dette er en god forret med den purerede søde kartoffel og kokosmælksuppe smagret med rød karrypasta og toppet med en klat thailandske pesto, som er fyldig med jordnødder og hakket basilikum, koriander og mynte. Jeg elsker denne pesto, fordi den er aromatiseret med palmsukker, fiskesauce og limesaft, det typiske triumvirat i det thailandske køkken. Plus revet ingefær, grøn chili og hvidløg. Åh mand. Når pestoen hvirvles ind i appelsinsuppen, er den smeltede smag bare sublim. Ok, jeg talte mig selv ind i det. Dette kommer helt sikkert på min ferie menu.


Sød kartoffel og kokos suppe med Thai Pesto

Lige omkring denne tid af året begynder jeg at prøve at finde ud af, hvad jeg skal servere til vores Thanksgiving Day fest. Som jeg forklarede i mit indlæg om Thanksgiving 2009, inkluderer mine gæster en flok vegetarer, så det er en stor udfordring for mig. Så jeg tænkte, at jeg ville tage den gamle ferie -standby, søde kartofler og lave noget anderledes med dem i år. Ikke at jeg ikke værner om mine erindringer om de dåse, klæbrige, søde, orange stykker bagt med brunt sukker og miniature skumfiduser. Jeg gør. Min mor lavede dem hvert år i hele min barndom. De sad lige ved siden af ​​Green Bean, Cream of Mushroom og Fried Onion gryderet. Men jeg tror, ​​jeg kommer til at gå hele den sydøstasiatiske rute denne gang. Undskyld mor.

Dette er en god forret med den purerede søde kartoffel og kokosmælksuppe smagret med rød karrypasta og toppet med en klat thailandske pesto, som er fyldig med jordnødder og hakket basilikum, koriander og mynte. Jeg elsker denne pesto, fordi den er aromatiseret med palmsukker, fiskesauce og limesaft, det typiske triumvirat i det thailandske køkken. Plus revet ingefær, grøn chili og hvidløg. Åh mand. Når pestoen hvirvles ind i appelsinsuppen, er den smeltede smag bare sublim. Ok, jeg talte mig selv ind i det. Dette kommer helt sikkert på min ferie menu.


Sød kartoffel og kokos suppe med Thai Pesto

Lige omkring denne tid af året begynder jeg at prøve at finde ud af, hvad jeg skal servere til vores Thanksgiving Day fest. Som jeg forklarede i mit indlæg om Thanksgiving 2009, inkluderer mine gæster en flok vegetarer, så det er en stor udfordring for mig. Så jeg tænkte, at jeg ville tage den gamle ferie -standby, søde kartofler og lave noget anderledes med dem i år. Ikke at jeg ikke værner om mine erindringer om de dåse, klæbrige, søde, orange stykker bagt med brunt sukker og miniature skumfiduser. Jeg gør. Min mor lavede dem hvert år i hele min barndom. De sad lige ved siden af ​​Green Bean, Cream of Mushroom og Fried Onion gryderet. Men jeg tror, ​​jeg kommer til at gå hele den sydøstasiatiske rute denne gang. Undskyld mor.

Dette er en god forret med den purerede søde kartoffel og kokosmælksuppe smagret med rød karrypasta og toppet med en klat thailandske pesto, som er fyldig med jordnødder og hakket basilikum, koriander og mynte. Jeg elsker denne pesto, fordi den er aromatiseret med palmsukker, fiskesauce og limesaft, det typiske triumvirat i det thailandske køkken. Plus revet ingefær, grøn chili og hvidløg. Åh mand. Når pestoen hvirvles ind i appelsinsuppen, er den smeltede smag bare sublim. Ok, jeg talte mig selv ind i det. Dette kommer helt sikkert på min ferie menu.


Sød kartoffel og kokos suppe med Thai Pesto

Lige omkring denne tid af året begynder jeg at prøve at finde ud af, hvad jeg skal servere til vores Thanksgiving Day fest. Som jeg forklarede i mit indlæg om Thanksgiving 2009, inkluderer mine gæster en flok vegetarer, så det er en stor udfordring for mig. Så jeg tænkte, at jeg ville tage den gamle ferie -standby, søde kartofler og lave noget anderledes med dem i år. Ikke at jeg ikke værner om mine erindringer om de dåse, klæbrige, søde, orange stykker bagt med brunt sukker og miniature skumfiduser. Jeg gør. Min mor lavede dem hvert år i hele min barndom. De sad lige ved siden af ​​Green Bean, Cream of Mushroom og Fried Onion gryderet. Men jeg tror, ​​jeg kommer til at gå hele den sydøstasiatiske rute denne gang. Undskyld mor.

Dette er en god forret med den purerede søde kartoffel og kokosmælksuppe smagret med rød karrypasta og toppet med en klat thailandske pesto, som er fyldig med jordnødder og hakket basilikum, koriander og mynte. Jeg elsker denne pesto, fordi den er aromatiseret med palmsukker, fiskesauce og limesaft, det typiske triumvirat i det thailandske køkken. Plus revet ingefær, grøn chili og hvidløg. Åh mand. Når pestoen hvirvles ind i appelsinsuppen, er den smeltede smag bare sublim. Ok, jeg talte mig selv ind i det. Dette kommer helt sikkert på min ferie menu.


Sød kartoffel og kokos suppe med Thai Pesto

Lige omkring denne tid af året begynder jeg at prøve at finde ud af, hvad jeg skal servere til vores Thanksgiving Day fest. Som jeg forklarede i mit indlæg om Thanksgiving 2009, inkluderer mine gæster en flok vegetarer, så det er en stor udfordring for mig. Så jeg tænkte, at jeg ville tage den gamle ferie -standby, søde kartofler og lave noget anderledes med dem i år. Ikke at jeg ikke værner om mine erindringer om de dåse, klæbrige, søde, orange stykker bagt med brunt sukker og miniature skumfiduser. Jeg gør. Min mor lavede dem hvert år i hele min barndom. De sad lige ved siden af ​​Green Bean, Cream of Mushroom og Fried Onion gryderet. Men jeg tror, ​​jeg vil gå hele den sydøstasiatiske rute denne gang. Undskyld mor.

Dette er en god forret med den purerede søde kartoffel og kokosmælksuppe smagret med rød karrypasta og toppet med en klat thailandske pesto, som er fyldig med jordnødder og hakket basilikum, koriander og mynte. Jeg elsker denne pesto, fordi den er aromatiseret med palmsukker, fiskesauce og limesaft, det typiske triumvirat i det thailandske køkken. Plus revet ingefær, grøn chili og hvidløg. Åh mand. Når pestoen hvirvles ind i appelsinsuppen, er den smeltede smag bare sublim. Ok, jeg talte mig selv ind i det. Dette kommer helt sikkert på min ferie menu.


Se videoen: Гъбена супа - как да си приготвим? епизод 101 (Oktober 2021).