Nye opskrifter

Maunikas Santula veggie curry

Maunikas Santula veggie curry


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Karry har en fast plads i britisk madkultur. Alle kender klassikerne; den skræmmende vindaloo, den ynkelige korma, og selvfølgelig den Glasgow-fødte nationale favorit, kylling tikka masala.

Men lad os ikke glemme, at Indien er det syvende største land i verden og det næstmest befolkede, så selve ideen om, at landets køkken kan passe på en indisk takeaway -menu, er gal. Derfor er vi gået sammen med den strålende Maunika Gowardhan, der kan lave karry, hvis navne vi ikke kan udtale fra steder, vi aldrig har hørt om. Jamie sluttede sig for nylig til hende for at lave en simpel smørkylling, og hun lærte ham en ting eller to om krydderier - og hvor krydret nogle af dem kan være ...

Maunika bor i Storbritannien, men er født og opvokset i Mumbai og tager ofte på foodie -eventyr i hele Asien for at grave mere guld fra et land med en forbløffende madkultur. Sådan stødte hun på santula, en perle fra Orissa på Indiens østkyst.

Santula er en enkel, velduftende vegetarisk karry, der får en dejlig nøddeagtig kant ved at stege auberginen af ​​og tilføje den til det sidste stykke madlavning. Maunika siger: ”Oriya -køkkenet fra staten Orissa er rigt og mangfoldigt - sennepsolie bruges ofte, og skaldyr er en stor del af den lokale kost. Du kan dog ikke gå galt med santula, en klassisk vegetarret med enkle krydderier, der løfter smagen af ​​den ydmyge grøntsag. ”

Det er en knækkende karryopskrift, der går fantastisk med lidt chappatis og sød sylteagurk.

Orissan santula

Opskriftskribent: Maunika Gowardhan

Foto: Sam Stowell

  • 4 spsk vegetabilsk olie
  • 2 mellemstore auberginer, skåret i 2 cm tern
  • 2 tsk sennepsfrø
  • ½ mellemstort løg, fint hakket
  • 5 fed hvidløg, fint hakket
  • 2,5 cm ingefær, fint hakket
  • 2 kartofler, skrællet, skåret i 2 cm tern
  • 440 g gulerødder, skåret i terninger på 2 cm
  • ½ tsk gurkemeje pulver
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 300 ml skummetmælk
  • 2 grønne chili, skåret på langs
  • ½ bundt koriander, blade plukket og hakket til servering
  • Chappatis og sød sylteagurk, til servering

Opvarm 1 spsk vegetabilsk olie i en stor stegepande, tilsæt auberginerne og steg i 4-6 minutter ved middel varme. Rør godt rundt, indtil det er kogt og farvet på alle sider, og sæt det derefter til side.

Varm den resterende olie op i en kraftig gryde over medium varme. Tilsæt sennepsfrøene, og så snart de springer, tilsættes løgene og steges i 5-7 minutter, eller indtil de er bløde. Rør hvidløg og ingefær i og steg i 1 minut, tilsæt derefter kartofler, gulerødder, gurkemeje og spidskommen og steg i yderligere 2 minutter. Hæld 100 ml vand i, bring det i kog, lad det simre med låget tændt i 8 minutter under omrøring halvvejs. Tilsæt lidt mere vand, hvis det er nødvendigt.

Tilsæt auberginer og mælk, læg låget på og lad det simre i 5 minutter. Sluk for varmen, fjern låget, og bland chilien gennem karryen. Spred koriander over og server med chappatis og sød sylteagurk.

Denne opskrift kommer med tilladelse fra Jamie magazine, vores smukke månedlige magasin fuld af opskrifter og rejseskrivning fra Jamie og de bedste kokke og forfattere i verden. Her kan du få et års abonnement for kun 19,95 £ (plus porto uden for Storbritannien).

Du kan købe det nyeste blad for kun £ 3,99 hos WHSmith, supermarkeder og førende uafhængige aviskiosker.


Punjabi Rajma Masala

Ingredienser

1 Knorr røget chili tomatfond

2 x 400 gram dåsefrie nyrebønner

300 gram hvide løg finthakket

8 hvidløgsfedd fint hakket

1 fyldt tsk korianderpulver

1 tsk sort peber pulver

Relaterede opskrifter

Lucknowi Achari Gobi

Når jeg kigger igennem min håndskrevne note fra mine rejser, er der mange historier og opskrifter, jeg stadig har tilbage at dele. Jeg formoder, at min plads her giver mig en chance for at gøre det (omend ikke som […]

Khumb Matar Malai

Det er ikke ofte, at svampe er hovedingrediensen i indiske karryretter. Med denne malai (cremet) sovs er knapssvampe stjerneingrediensen, der fungerer så godt i en cashewbaseret karry. Krydderipulveret friskmalet og blandet ligner […]

Vintre er til komfortmad, og Rajma chawal er en favorit for mange af os. Krydret nyrebønne karry med ingefær, chili og spidskommen, denne store karry serveres med almindelig ris, syltet salat og grøn chili. Traditionelt er karryen langsomt tilberedt og indeholder flere trin for at få den rige, lækre sauce Rajma er kendt for. Jeg har brugt Knorr Veggie Cook’s Essential Range røget chili og tomatsmag. Røgelsen i tærtegryden og den livlige farve giver nyrestangen karry en lækker rig smag og dybde. Denne opskrift er perfekt til et familiemåltid midt i ugen, der er enkelt og tilgængeligt. Knorr Veggie Cook’s Essentials -sortiment er også veganvenlig og glutenfri. Det fås også i to andre varianter: Kaffir Lime & amp Ginger og Paprika & amp Soltørret tomat.


Vegansk biryani

Maunika Gowardhans klassiske ret, der stammer fra den sydlige del af Indien med påvirkninger fra Mughals, er denne vegetariske hæfteklæde afslappende, solid og fuld af smag.

Maharashtrian amti dahl

olivenens indiske madlavningsekspert, Maunika Gowardhan, deler sin opskrift på en klassisk sød og sur plantebaseret dahl fra Maharashtra i det vestlige Indien.

Dum aloo (kartofler i en tyk nødsaus)

En version af denne ret er tilberedt i næsten alle traditionelle indiske husholdninger-denne særlige opskrift med nye kartofler kommer fra Asma Khan, kok-protektor for Darjeeling Express. Server med stegt brød som puris.

Shahi paneer

Her spiller indisk ost i en fyldig og cremet cashew- og tomatkarry. Denne pulserende skål i indisk stil er en let vegetarisk karryopskrift, der også er glutenfri. Vi har mange flere gode paneer -opskrifter herover.

Saag Aloo

Det er ikke en indisk fest, før du laver en saag aloo. Denne skål kombinerer kartofler med levende krydderier og er altid en godbid takket være dens komfort. Det er også glutenfrit.

Vegetarisk brinjal pickle

Prøv dette klassiske indiske krydderi lavet med aubergine og fyldt med masser af krydderi. Et let sødt hit gør det til en god tilføjelse til enhver karry.

Chana masala

Pakket med masser af krydderi, har denne plantebaserede kikærtkarry mindre end 200 kalorier. Spis det med roti til et mere mættende måltid, som hele familien vil elske.

Mutter paneer

Mutter paneer er en traditionel kødfri nordindisk karry. Konsistensen af ​​friske ærter står godt imod paneer, men frosne er også fine. Denne version kan være klar på bare 30 minutter. Det er let at lave din egen paneer - sådan gør du.

Forårsløg bhajis med mynte og koriander chutney

Hjemmelavet mynte og koriander chutney er det perfekte krydderi at spise med disse sprøde forårsløg bhajis. Server som forret, snack eller side til en middag med indisk tema.

Sød kartoffel tikki

Traditionelt tilberedt i indiske husstande som en snack, er disse kartoffelkager fyldt med varme krydderier og serveret med en frisk, sprød kachumber salat. Denne opskrift bruger sød kartoffel til at holde dem lettere.

Sort dahl med paneer-fyldt naan

Surring af smør og fløde giver denne dahl X-faktor. Bønnerne har brug for tid til at trække i blød, men når de er i ovnen, passer de sig selv.

Vegansk aubergine dhansak karry

Kog auberginstykker med duftende krydderier og røde linser til en solid, men sund plantebaseret karry.

Bombay samosas

Se vores samosaer i Bombay-stil. Vi koger grøntsagen i vand frem for at stege dem for at lave en lettere version af den klassiske samosa, ideel til sunde middagsfest snacks.

Indisk sød majs og spinat shorba

Denne sunde, men solide suppe er en Mughlai -tilføjelse til det indiske køkken og er en klassiker i de fleste hjem og restauranter i hele landet.


Maharashtrian amti dahl

Denne trøstende søde og sure dahl er en, vi spiste ved flere lejligheder, da vi voksede op i Indien. Tilsætning af jaggery og tamarind er almindelig i dahls fremstillet i det vestlige Indien. Jeg elsker at servere den toppet med en ekstra klat ghee eller smør, med nogle varme brød eller ris.

Ingredienser

  • toor dal eller røde linser 250g, (se kokens noter)
  • malet gurkemeje 1 tsk
  • ghee eller vegetabilsk olie 2 spsk
  • sorte sennepsfrø 1 fyldt tsk
  • friske karryblade 10
  • asafoetida en knivspids
  • grønne fugleperspektiv 2, skåret på langs
  • jaggery eller lysebrunt sukker 1 spsk
  • tamarindpasta 2 tsk
  • Maharashtrian goda masala 1 tsk, eller garam masala ¼ tsk
  • mildt chilipulver ½ tsk
  • kokos revet til at lave 1 spsk
  • koriander hakket, til servering
  • chapatis eller kogte basmatiris til servering

Metode

Kom linserne i en kraftig gryde med 1 liter vand og gurkemejen. Kog op og lad det simre forsigtigt i 45-50 minutter, eller indtil linserne begynder at blive grødet-rør godt rundt for at sikre, at de ikke klæber til bunden af ​​gryden. Sluk for varmen, mos linserne lidt for at tykne, dæk derefter til og sæt til side.


Metode

Kom ingefær, forårsløg og chili i en kværn og formalet til en masse. Sæt til side. Blødgør brødet i lidt varmt vand

Tilsæt sukkermajs til blenderen og blend groft til en grov blanding. Tip i en stor skål sammen med ingefær chili -pastaen. Tilsæt kartoffel og garam masala. Bland godt

Pres alt vandet fra brødet og tilsæt det til majs -kebabblandingen. Ælt let. Dæk med husholdningsfilm og stil på køl i 10 minutter

Olie dine spyd og beklædning + olie bagepladen. Vend grillen til en høj. Olie dine hænder, inden du også spiser dem. Tilsæt grammel til kebabblandingen og rør godt. Fordel blandingen mellem 6-8 spyd og form langs spydet på langs Dette er et rodet stykke arbejde, men at smøre dine hænder hjælper!

Læg dem over en bageplade med olie, pensl toppen af ​​kebaberne med olie. Grill ved høj varme i 12 minutter

Når de begynder at skifte farve, tag dem ud af grillen, vend forsigtigt på med lidt mere olie og sæt dem tilbage under grillen i yderligere 12 minutter, til de er sprøde og gyldenbrune. Server med naan og grøn chutney eller mynte raita.


Metode

Mariner kyllingen i en skål med Kashmiri chilipulveret, salt og sæt til side. Blend løg, ingefær og hvidløg til en fin pasta i en våd kværn.

Varm olien op i en tykbundet gryde, tilsæt nelliker, kardemommebælge, spidskommen og peberkorn. Svits på medium varme og lad dem trække olien i 10 sekunder. Tilsæt løgpastaen og steg i 7-10 minutter, da pastaen fritter, skifter den farve og tørrer lidt ud. Rør godt rundt for at sikre, at det ikke klæber til bunden af ​​gryden.

Når det efterlader olie fra siderne af gryden tilsættes gurkemeje og korianderpulver. Rør i et par sekunder og tilsæt kyllingen. Forsegl stykkerne, så masalaen dækker kyllingen i 5-7 minutter. På dette tidspunkt tilsættes 2-3 spiseskefulde vand og ampullen skraber enhver masala ud i bunden af ​​gryden. Steg i yderligere 10 minutter ved svag varme med låg på. Tilsæt ikke vand på dette tidspunkt, da saften fra kyllingen vil skabe nok fugt til at lave mad. Sørg for at omrøre halvvejs.

Tilsæt nu yoghurten lidt ad gangen. Lad blandingen simre i 12 minutter med låget på, og sørg for at omrøre hurtigt nu og amp. Pynt med koriander og smag til. Server varm med naan, roti eller parathas og lidt raita.

Bemærk: Mange spørger mig, hvad der er den bedste måde at sikre, at yoghurten ikke splittes. Et par ting at huske Brug fuldfed yoghurt og tilsæt den lidt ad gangen ved svag varme. Hvis du ikke er sikker på, om det skal tilføjes til en varm pande. Tag gryden af ​​varmen, tilsæt yoghurten, rør rundt og sæt den tilbage på svag varme for at simre forsigtigt.


Tilberedning af smørkylling med Jamie Oliver

Relaterede opskrifter

Hyderabadi Murgh ka Salan

En vellavet salan er en undren. Jeg har været så heldig at have prøvet et par af dem og også kunne se, hvordan det er blevet til. Det mere almindelige, folk naturligvis tænker på, er […]

Punjabi Tariwala Murgh

En simpel kyllingekarré serveret med ris, der er solid, lækker og lige hvad jeg kalder komfortmad. Det krydser alle kasser med varme krydderier, ingefær og en fyldig sovs, der dækker kyllingestykkerne. Der er så mange […]

Jeg er så begejstret for at dele min debutvideo til Jamie ’s Food Tube med jer alle! Jeg laver en af ​​de klassiske indiske karryretter spist overalt på subkontinentet. Murgh Makhani eller Butter Chicken, som det er almindeligt kendt, er lavet med marineret kylling i en lækker cremet tomatsovs med et strejf af chili, hele krydderier og også lidt fløde og honning til en balance.

Jeg var chuffed at få Jamie til at hjælpe mig med at lave denne karry og også introducere ham til nogle af mine foretrukne regionale indiske smag og retter spist på tværs af samfund i Indien. Der kommer meget mere på Food Tube -madlavningskanalen, da jeg deler mine karryopskrifter i løbet af de næste par uger. Abonner, se, del og sørg for at prøve opskrifterne! M x


SANTULA

Santula er en populær grøntsag fad fra staten Orissa og kan enten steges (Bhaja Santula) eller kogt (Sijha Santula). Generelt grøntsager ligesom kartoffel, brinjal, græskar og ladyfingers bruges til at forberede denne ret. De koges normalt sammen først og steges derefter i lidt olie med terninger, løg, hvidløg og grøn chili.

Santula er en velkendt ret, der næsten tilberedes i hver husstand mindst en gang om ugen. Det & rsquos sund og rask, nærende og lækkert. Det er en hurtig og hurtig tilberedning af en ret, der serveres med roti, paratha eller endda ris. Santula er en traditionel ret grundlæggende tilberedt med enhver sæsonbestemt grøntsager med mindre eller ingen olie.

Bhaja Santula er en ret hvor grøntsager koges først og sauteres og stegt i en dråbe olie for at få en dejlig smag. Meget ernæring, fed og kolesterolfrit og sundt at spise, og det indeholder meget færre krydderier, også godt for patienter. Opskrifter fra oriya -køkkenet kan normalt prale af typisk lavt kalorieindhold, der er lette at tilberede og gode at spise. De mest anvendte krydderier er besara (sennepsfrø jord med hvidløg) og pancha-phutana (sennep, spidskommen, fennikel, bukkehorn og sort cubmin).

Hovedretten i en traditionel oriya måltid består af ris, dal og forskellige grøntsag forberedelser. Forbruget af mindre olie og krydderiindhold gør det altid en fornøjelse for kaloriebevidste og dem, der lider af forhøjet blodtryk og flatulens. Orissa køkken er en sammenlægning af velhavende brug af krydderier og lokale råvarer.

Orissa køkken omfatter ris, grøntsager , Chadchadi, Ghanta, Badichoora, Khichdi, besara, Jeera Pakhala, Aalu Palak Saag er nogle af de vegetariske retter og ikke -vegetariske retter inkluderer Macchojhola, Chicken Masala, Chilli Chicken , Fårekød. Ellerjegssa er et sted, hvor havfødevarer kan lide rejer, hummer, fisk og krabber findes i overflod. Ikke kun lokalerne, men turisterne nyder også tilberedningen af ​​havmad som rejer malai, Machha karry, og Krabbe kalia og chili fisk.

Oriya mad er krydret og kogt i lidt eller ingen olie. Den magiske kombination af yoghurt og kokosmælk øger farvens rigdom og cremethed og får maden til at se og smage lækker. En anden masala , "Pancha-phutana", en blanding af spidskommen, fennikel, sennep, kalonji, sort spidskommen og bukkehorn, bruges til krydderier grøntsager og dals og Garam masala bruges til ikke vegetariske retter. Til forberedelse af Santual, skære grøntsager i mellemstore størrelser og kog grøntsager i en gryde ved at tilføje salt til det.

Varm olie op i en stegepande, og når det bliver varmt, tilsættes sennepsfrø og når de knitrer tilføjes hakkede løg, revet ingefær og hakket hvidløg nelliker. Steg til de bliver gyldenbrune og frigiv en dejlig aroma. Tilføje grønne chili og steg i et par minutter. Tilføj derefter kogte grøntsager og rør ordentligt.

Tilføj kogt mælk og lad flammen simre i cirka 2 til 3 minutter. Det Santula er klar til servering. Det kan serveres med enten ris eller chapatti. Santula betragtes også som en god ret for mennesker på diæt og for mennesker, der lider af flere lidelser på grund af dets høje grøntsag indhold, fravær af varme krydderier og minimalt olieindhold.

Prøv og nyd smagen og smagen af ​​denne ret. Prøv dette mindst en gang om ugen for at få en sund portion grøntsager. Klik på linket for den detaljerede opskrift:

https://www.vahrehvah.com/santula-recept

Du kan altid bruge få flere grøntsager synes godt om tromlepinde, okra, papaya, sød kartoffel/ brinjal/ parwal/ rå banan efter ens smag. Husk det, hvis du bruger okra tilføj det til sidst med tomat eller steg okra stykkerne lidt og tilsæt det sidste. Brug ghee i stedet for olie, som tilføjer en dejlig aroma til Santula.

Du kan også springe over mælk hvis man er laktoseintolerant. En typisk Orissa køkken inkorporerer indtagelse af Saaga, Bhaji, Bhaat, Dal, Besara eller Mahura (krydret karry), Fisk og Chutney eller Khatta. Folk af Orissa nyde Channa Dali som koges med kokosnødder, rosiner, tørre frugter og krydderier.

Dalma (blandede linser med forskellige grøntsager) betragtes som en energibooster og populær på grund af dens rigelige næringsværdi. Pakhala (ris gæret i vand med yoghurt og krydderier), Mitha Bhaat (sødet ris, blandet med forskellige krydderier) og Polao (sault ris med smør, rosiner, nødder, grøntsager og krydderier) er nogle af de eftertragtede rispræparater.


Indiske opskrifter

Rajasthani lammekarré (laal maas)

Maunika Gowardhans tur til Udaipur i Rajasthan blev virkelig speciel ved at møde lokalbefolkningen fra regionen og opdage denne fantastiske opskrift på en traditionel laal maas-en langsomt tilberedt lammekarré med knoglemarv, chili og krydderier.

Aloo gobi med pocheret æg

Til en beroligende middag midt i ugen, prøv Asma Khans twist på denne populære indiske delikatesse ved at servere den med løbende pocheret æg.

Fårekød

I denne opskrift fra Asma Khan fra Darjeeling Express blandes fårekød med kardemomme, indiske laurbærblade og spidskommen til at lave en tilfredsstillende og aromatisk middag.

Jersey Royal bombay kartofler

Få mest muligt ud af sæsonbestemte Jersey Royals med denne ret, krydret med gurkemeje, spidskommen, sennepsfrø og garam masala. Fantastisk serveret med et æg til brunch eller som en side med karry og ris.

Saag chana masala

Denne veggie -sidefad fra Asma Khan fra Darjeeling Express lover masser af spark på grund af tilføjelsen af ​​grøn og rød chili.

Maharashtrian anti dahl

olivens indiske madlavningsekspert, Maunika Gowardhan, deler sin opskrift på en klassisk sød og sur vegansk dahl fra Maharashtra.

Ragda gryde

Hver mundfuld af disse ingefær og chili kartoffelkager er en smagsbombe. De kan let laves på forhånd og varmes op til en krydret deling.

Keralan kylling og cashewkarry

Kendes også som 'chertha kozhi kari', og denne kyllingekarré har klassiske smag fra Kerala med ingefær, grøn chili, hele duftende krydderier og en let, cremet sovs beriget med cashewnødder.

Goan svinekød balchao

Balchao er en klassisk karry i de fleste Goan -hjem, ofte lavet med rejer. Denne svinekødsversion fra Maunika Gowardhan er guddommelig. Tilberedt med chili, eddike og sort peber, har den resulterende balchao en rig konsistens, med den krydderede sovs klæber til svinekødet.

Dum aloo (kartofler i en tyk nødsaus)

En version af denne ret er tilberedt i næsten alle traditionelle indiske husholdninger-denne særlige opskrift med nye kartofler kommer fra Asma Khan, kok-protektor for Darjeeling Express. Server med stegt brød som puris.

Krydret kaffe kulfi

Nik Sharmas indiske frosne dessert er smagt til med kaffe, kardemomme, kanel og stjerneanis. En perfekt kulfi skal indeholde iskrystaller, så pas på dem!

Kombdi masala

Prøv Maunika Gowardhans solide karry, der bruger klassiske krydderier synonymt med det vestlige Indien til en livlig underholdende ret.

Chettinad kyllingesteg

Maunika Gowardhans super simple version af chettinad kyllingesmag lårfileter med ingefær, gurkemeje, fennikelfrø, kanel og tørret rød chili. Den er tilpasset den klassiske karry og kan tilberedes på meget kortere tid.

Brinjal pickle

Prøv Maunika Gowardhans klassiske indiske krydderier fyldt med masser af krydderier og et let sødt hit for en god tilføjelse til enhver karry.

Dishooms krudtkartofler

Dishooms krudtkartofler, der bruger deggi mirch chillipulver, er den ideelle side til enhver indisk fest. Denne opskrift blev skabt af Dishooms chefkok, Naved Nasir.

Chana masala

Denne veganske kikærtkarry er fyldt med masser af krydderi og har mindre end 200 kalorier. Spis det med roti til et mere mættende måltid, som hele familien vil elske.

Forårsløg bhajis med mynte og koriander chutney

Hjemmelavet mynte og koriander chutney er det perfekte krydderi at spise med disse sprøde forårsløg bhajis. Server som forret, snack eller side til en middag med indisk tema.

Hake curry i sydindisk stil

Denne sydindisk-inspirerede kulmulekarry fodrer fire på under en time og har mindre end 500 kalorier pr. Portion-perfekt til et sundt måltid midt i ugen. Vi har flere fiske curry opskrifter, hvor det også kom fra.

Andesamoser

Samosas er populære indiske streetfood -snacks, ofte fyldt med kartoffel og grøntsager. Vores version ser mør and indpakket i flaky wienerbrød og serveret med en frisk koriander chutney.

Shahi paneer

Her spiller indisk ost i en fyldig og cremet cashew- og tomatkarry. Denne pulserende skål i indisk stil er en let vegetarisk karryopskrift, der også er glutenfri. Vi har mange flere gode paneer -opskrifter her.


732. Santula – Odia Style Blandet vegetabilsk karry

Det er virkelig fantastisk, hvordan tilsætning af små mængder krydderier kan få en ret til at smage så anderledes. Hver indisk husstand har sin egen krydderiboks (masala) eller dabba (tin), som vi bruger til vores daglige madlavning. Nogle krydderier som gurkemejepulver og rød chilipulver vil være standard i enhver krydderiboks. Variationerne kommer med de andre krydderier. Misforstå mig ikke, alle krydderier bruges overalt i Indien, men i nogle retter bruges nogle krydderier i en større mængde end andre. Min krydderiboks har de typiske krydderier, der findes i masala dabba i de fleste Gujaratis. Sennepsfrø (rai), spidskommen frø (jeeru), bukkehornsfrø (methi), caromfrø (ajmo), gurkemejepulver (hardar), rødt chilipulver (lal marchu) og koriander spidskommen pulver (dhana jiru). Sidstnævnte plejer vi at bruge i næsten alle de karry/ shaak -retter, vi tilbereder.

Hvorfor taler jeg om krydderier? Godt, jeg opdagede en helt ny kombination af smag, da jeg lavede Santula til vores søndagsmiddag. Grundlæggende kan de grøntsager, der bruges til at lave santula, være alt fra dine almindeligt tilgængelige grøntsager som kartofler, blomkål, bønner, gulerødder til nogle usædvanlige grøntsager som bønner, eller hvad der er tilgængeligt i dit område. Santula er en sund fuld af grøntsager karry og så let at lave.

Jeg talte med min datters bedste ven, der er en Odia om FoodieManday/Bloghop & #8217s #122. tema om Odia Cuisine som blev valgt af medmedlem Sasmita, der blogger på First Timer Cook. Jeg prøvede min hånd på Chenna Poda og bad Namis ven om at smage det. Smagen var brag på, men den havde ikke den brændte sukkersmag og også sank den lidt efter afkøling.

Hun var også venlig nok til at sende andre forslag. Der var Palanga Saga Besara (som jeg skal prøve, når jeg får badi), Chakuli Pitha, Dalma og Santula. Hun laver santula ofte, så jeg besluttede at gøre det efter mit andet forsøg på chenna poda ikke blev som forventet. Anden gang fik den dejlige brændte skorpe, men den var lidt tør. Den forsvandt imidlertid hurtigt i alles mave. Dens ene opskrift skal jeg prøve igen for at få den perfekt.

Til Santula plukkede jeg grøntsager, som sabjiwalaen bragte. Jeg besluttede at bruge kartoffel, brinjal, gulerod, græskar, trommestikker, aske græskar sammen med tomat og løg. Man kan tilføje rå banan, rå papaya, flade bønner, flaskepumpe, højdepinde osv. Denne karry var så smagfuld, selvom jeg brugte små mængder krydderier. Denne karry eller gryderet er super sund. Den hemmelige krydderikombination kaldes pancha phutana som bogstaveligt talt oversættes som fem krydderier. Spidskommen, sennep, bukkehorn, anis og nigella (kalonji) bruges i lige store mængder til fremstilling af denne krydderiblanding. Har jeg nævnt, at det er så let at lave denne karry. Jeg tror, ​​det tog mig længere tid at skrælle og skære græskaret, end det tog for karryen at blive klar.

Så lad os komme til den enkle og alligevel velsmagende og sunde opskrift.

SANTULA – ODIA STYLE BLANDET VEGETABEL CURRY
Serverer 4-6

1 stor kartoffel – skræl og skær i tern
1 medium brinjal (aubergine) – skåret i tern
250 g (2 kopper) græskarterninger -skræl og skær i tern
1 mellemstor gulerod – skrællet og i tern
1 trommestik skåret i ca 2-3 ″ stykker
100 g enhver græskar efter eget valg (jeg brugte aske græskar)-skræl og skær i tern
Jeg medium løg – skrællet og skåret i stykker
1-2 grønne chili
1-2 tørre røde chili
1 stor tomat – skåret i stykker
1 tsk ingefærpasta
1 tsk hvidløgspasta
1 spsk pancha phutana (lige store mængder anis, spidskommen, sennep, bukkehorn, nigellafrø)
1 tsk gurkemeje pulver
1-1½ tsk salt


Celebrity madlavningstendenser bigtime

For nylig havde Malaika Arora Khans mor delt en opskrift, der blev viral på sociale medier, hendes lette at lave og berømte Fish Curry er elsket af hendes døtre samt Kareena Kapoor Khan. Malaika elsker selv at lave mad. ”Jeg får næsten ikke tid til at forfølge min passion. Men med denne selvisolering over os, tænkte jeg på at udnytte denne tid på en konstruktiv og sund måde ”nævnte Malaika i en video, hvor hun tilbereder en lækker Malabar -grøntsagscurry, en opskrift hun fik dels fra sin mor, dels fra sin ven , madskribent og kok Maunika Gowardhan

Sådan kan du lave Malaika ’s mor ’s famous Pomfret Fish curry
Til at begynde med denne opskrift, vask og rengør 1 Pomfret fisk. Tør fisken og skær dem i de ønskede former.
I en skål tilsættes 7 hvidløgsfed, 4 grønne chili, 1 løg hakket, 2 tsk korianderfrø, 2 peberkorn, en håndfuld karryblade, 1 skål revet kokos, 2 teskefulde tamarind og lav en dejlig pasta.
Hak derefter tørre mangoskiver sammen med huden.
Tag en kadhai, tilsæt 2 spsk sennepsolie, når olien bliver varm, tilsæt 5-6 karryblade, 2 røde chili (hele).
Tilsæt derefter den blandede masalapasta sammen med tromler til panden og tilsæt lidt vand. Kog ved at dække låget til.
Tilsæt salt til krydderier og tilsæt 3 triphala ved at fjerne frøene, tilsæt vand og kog sovsen. I mellemtiden tilsættes fisk, bhindi, tørre mangoskiver sammen med nogle milde krydderier. Dæk gryden til, kog sovsen til den bliver tyk og nyd den.
Server med dampet ris.

Få andre celebs, der er berømte for deres opskrifter, er

En populær tv -personlighed, model og forfatter, Chrissy har taget verden med storm med sit sjove websted kaldet Cravings af Chrissy Teigen. Hendes kærlighed til alt, hvad mad er, er velkendt rundt om i verden, da hun ofte sender videoer af sig selv, der laver mad på sine sociale medier, som har millioner af følgere. I sin blog nævner hun, at det eneste, hun elsker mere end at lave mad, spise og være vandret på sofaen, er at se andre mennesker blive inspireret og finde glæde gennem mad.

Nogle af hendes populære opskrifter inkluderer, Mac og ost med osteagtig hvidløgsbrød, Sesam kyllingnudler, bananbrød, vild jasminris med pølse karameliserede løg, Chex Mix Chocolate Chip Cookies og mange flere. Vi savler allerede!

Barbadian Bombshell behøver ingen introduktion, hun havde delt et par af hendes familieopskrifter på Esquire. Hendes mest berømte opskrift Mac A Rih’s blev faktisk opdaget ved et uheld på grund af hendes gas, der løb tør for halvvejs i fremstillingen af ​​den originale ret, men hun blev forelsket i smagen og konsistensen og har gjort det til perfektion siden. Torskefiskekager, Rom Punch, Garbanzo Bean Salat, Shephards tærte, hendes opskrifter er til at dø for.

Denne Bollywood Diva er den stærkeste foodie her og er berømt for sin overbærende søndagsbinge på hendes Instagram -håndtag. Hendes Instagram -side giver os alle alvorlige madtrang med hendes læskende madindlæg. Fra Jowar Roti, Chole, Chocolate Chia Pudding til Poha Laddoos, Veggie Pesto pasta og Curried Mushroom dip, hendes You tube kanal er et tilflugtssted for alle mad- og fitnessentusiaster.

Makeupmogulen tager til sin snapchat for at dele nogle af hendes opskrifter, som hvordan hun tilpasser instant ramen nudler ved at tilføje smør, hvidløgspulver og et æg. I en video af Cooking with Karrueche Tran og Kylie Jenner hjælper hun med at lave saftige rejetacos, der tog verden med storm. Let at lave og åh så lækkert, du bør helt sikkert prøve dette til en snack eller frokost eller godt, hvad som helst. På sin youtube -kanal bager hun også godbidder til lejligheder som Halloween, jul med sin yndige datter, Stormi.


Se videoen: EVDE TAVUKDÜNYASI MENÜ. NEFİS KÖRİLİ TAVUK VE KREMALI MAKARNA TARİFİ (Kan 2022).