+
Seneste opskrifter

Ark-Pan citron kylling og grøntsager

Ark-Pan citron kylling og grøntsager

Denne ristede kyllingemad klarer på en eller anden måde at være fancy nok til at fodre gæsterne, men stadig let nok til at lave det når som helst. Hurra til lakse-middage!MERE +MINDRE-

Opdateret 9. januar 2017

1

pund nye kartofler, halveret eller kvartet, hvis de er store

1

stor løg, groft hakket

1

pund rosenkål, trimmet og halveret

1

pund gulerødder, skrællet og skåret i bidstykker

1/2

kop olivenolie, opdelt

1/2

teskefuld salt, opdelt

1/2

teskefuld sort peber, delt

2

spiseskefulde frisk hakket rosmarin plus 2 hele kvist

4

fed hvidløg, finhakket

1

hel kylling (3-4 pund), skåret op

Skjul billeder

  • 1

    Forvarm ovnen til 425 ° F. Sprøjt et bageplade rigeligt med madlavningsspray. Spred kartofler, løg, rosenkål og gulerødder i ét lag på bagepladen. Drys med halvdelen af ​​olivenolien og drys derefter med halvdelen af ​​salt og peber. Sæt til side.

  • 2

    I en stor blandeskål piskes de resterende olivenolie, salt og peber sammen med hakket rosmarin, saft fra citroner (forbeholder de saftede halvdele) og hvidløg, indtil de er godt kombineret. Tilsæt kyllingestykker og kast til pels.

  • 3

    Placer kyllingeskindet opad på pladen med grøntsagerne. Tilsæt de saftede citronhalvdele og yderligere kvist rosmarin. Bages i forvarmet ovn i 35-40 minutter, eller indtil grøntsagerne er ømme, og et internt termometer registrerer 165 ° F i den kødfulde del af en af ​​kyllingetromlerne.

  • 4

    Fjern fra ovnen og lad hvile i 5-10 minutter inden servering. Sæt med ekstra salt og peber, hvis det er nødvendigt.

Ekspert tip

  • Du vil give dine grøntsager lidt plads til at stege, så hvis panden føles for overfyldt, skal du overføre nogle af grøntsagerne til et andet bageplade.

Næringsfakta

Portionsstørrelse: 1 servering
Kalorier
930
Kalorier fra fedt
420
% Daglig værdi
Total fed
47 g
72%
Mættet fedt
9 g
46%
Transfedt
1 / 2g
Kolesterol
225 mg
75%
Natrium
630 mg
26%
Kalium
1970 mg
56%
Samlet kulhydrat
47 g
16%
Kostfibre
10 g
42%
Sukker
11g
Protein
80 g
A-vitamin
400%
400%
C-vitamin
90%
90%
Calcium
20%
20%
Jern
40%
40%
Udvekslinger:

3 stivelse; 0 frugt; 0 Andet kulhydrat; 0 skummetmælk; 0 fedtfattig mælk; 0 mælk; 1/2 grøntsag; 5 Meget magert kød; 5 magert kød; 0 Fedt med højt fedtindhold; 5 1/2 fedt;

* Procent daglige værdier er baseret på en diæt på 2.000 kalorier.

Mere om denne opskrift

  • Ark-middage er den hellige gral for dovne kokke overalt. Du lægger alt på en arkpande. Du sætter det i ovnen. Så spiser du. DET ER DET.

    Når det kommer til ferieunderholdning (og ærligt talt livet generelt), jo lettere jo bedre. Sikker på, du kunne sammensætte et fem-retters måltid på dine bedste retter, og chancerne er, at dine gæster vil oooh-og-ahhh. Men gæt hvad? Du får sandsynligvis lige den samme slags rave anmeldelser ud af noget simpelt, klassisk og umuligt at rodne op som en ristet kylling. At riste en hel kylling er så simpelt, at et barn kan gøre det - et ældre barn, men stadig - og det gøres endnu enklere ved at gøre det til en lagner.

    For at få perfekt øm kylling, der er lige den rigtige nuance af gyldenbrun, alt imens du får perfekt ristede og karamelliserede grøntsager, er det bedre at bruge en hel kylling i stedet for en hel hel kylling. Det er mindre skræmmende, hvis du aldrig har kogt en hel kylling før, og det gør madlavning hurtigere og servering meget lettere. Sådan gør du:

    For at lave denne ristede kylling med grøntsager har du brug for - du gættede det - kylling og grøntsager. Vi genopfinder ikke hjulet her. Nye kartofler, gulerødder, løg og rosenkål giver en fantastisk blanding af teksturer, smag og farver.

    Forvarm ovnen til 425 ° F. Sprøjt en halvpande (AKA: et cookieark) rigeligt med madlavningsspray. Fyld derefter gryden med blandingen af ​​hakkede grøntsager. Du vil ikke overfylde gryden - det får grøntsagerne til at dampe i stedet for at karamellisere - men du vil sørge for at have nok til at betjene alle dine gæster. Overvej at bruge en anden arkpande, hvis den begynder at føle sig klaustrofobisk.

    Drys på en tung hånd med olivenolie over grøntsagerne, og krydre derefter med salt og peber. Sæt til side, mens du går på arbejde med kyllingen.

    I en stor skål piskes rosmarin, hvidløg, salt, citronsaft og olivenolie sammen. (Du skal sørge for, at din rosmarin og hvidløg er finhakket. Gå virkelig til dem med din kniv.)

    Tilsæt kyllingestykker i din store blandeskål og kast til pels. Derfor ønskede du en stor skål til rosmarinblandingen. Det er bedst at bruge rene hænder for at sikre, at hvert stykke kylling får en god belægning.

    Vrik kyllingestykkerne ned i deres veggieseng - hudens sider opad. Tilsæt et par rosmarinkvister og de pressede citronhalvdele i gryden (ikke kun ser dette smukt ud, men det tilføjer også masser af smag i ovnen). Er hun ikke en skønhed?

    Bag den baby i 35-40 minutter, eller indtil grøntsagerne alle er ømme, og et internt termometer registrerer 165 ° F i den kødfulde del af en af ​​kyllingetromlerne.

    Fjern fra ovnen og lad hvile i 5-10 minutter inden servering. Dette gør det muligt for juice at omfordele i kyllingen - på den måde, når du skærer i et stykke, forbliver saften i kødet i stedet for at ende i en pool på din tallerken.

    Serveres i hele kyllingen eller udskæres og serveres i skiver. Afhængigt af størrelsen på din kylling kan du muligvis betjene to gæster fra et stykke (især et større bryststykke). Brug en skåret ske til at fjerne grøntsagerne fra dryp. På grund af den høje madlavningstemperatur får grøntsagerne en chance for at karamellisere, inden de braiseres i kyllingedrypperne - tilføjer to lag med fantastisk smag. Det er virkelig det bedste fra begge verdener.

    God fornøjelse!


Se videoen: TOP 5 BEST MISSION IN ARK GENESIS! (Januar 2021).