Nye opskrifter

Gedestegning opskrift

Gedestegning opskrift


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

  • Opskrifter
  • Fadstype
  • Hovedret
  • Stew og gryde

Denne ged og tomat gryderet er en version af en filippinsk ret, kaldet calderata. Det serveres traditionelt med varme hvide ris.

22 mennesker lavede dette

IngredienserServerer: 4

  • 450 g gedekød, udbenet, skåret i store stykker
  • 4 spsk eddike
  • 4 spsk sojasovs
  • 4 fed hvidløg, knust
  • 1 spsk vegetabilsk olie
  • 1 løg, hakket
  • 1 rød peber, i tern
  • 250 ml tomatpassata
  • 475 ml oksekødsfond
  • 1 kartoffel, skrællet og skåret i store stykker
  • 2 gulerødder, skrællet og skåret i store stykker
  • 75 g grønne ærter
  • 1/2 tsk salt
  • 1/4 tsk peber
  • 1 knivspids cayennepeber

MetodePrep: 30 min ›Kog: 1 time 10 minutter› Ekstra tid: 1 time marinering ›Klar om: 2 timer 40 minutter

  1. Bland gedekød med eddike, sojasovs og hvidløg i en stor skål; dæk og stil på køl i 1 til 8 timer. For den bedste smag marineres mindst 6 timer. Fjern kødet fra marinaden og tør det tørt med køkkenpapir; reserve marinade og hvidløgsfedd.
  2. Opvarm vegetabilsk olie i en stor gryde ved middelhøj varme og brun gedekødet, om nødvendigt i grupper i 10 til 15 minutter. Sæt gedekød til side. Kog og rør løg, rød peber og hvidløgsfedd fra marinaden over medium varme, indtil løget er blødgjort, cirka 5 minutter; hæld tomatpassata i og bring blandingen i kog. Lad det koge lidt ned, cirka 5 minutter.
  3. Returner gedekød til saucen og hæld den reserverede marinade og oksekød i. Kog op; reducer varmen til lav og lad det simre tildækket, indtil gedekød er delvist mørt, 30 til 40 minutter. Rør kartoffel, gulerødder og ærter i; krydr med salt, sort peber og cayennepeber. Lad det simre, indtil gedekød er meget mørt, og kartoffel og gulerødder er gennemstegt, 20 til 30 minutter mere. Juster krydderierne inden servering.

Senest set

Anmeldelser og bedømmelserGennemsnitlig global vurdering:(0)

Anmeldelser på engelsk (0)


Find de lækreste opskrifter her

Opvarm olie i en overdækket, ildfast gryde. Tilsæt bacon og steg til det begynder at blive sprødt. Tilsæt løg, hvidløg, paprika, allehånde og muskatnød og svits til løg lige er begyndt at bløde. Skub blandingen til siden af ​​gryden og tilsæt kød. Brun derefter blandes med løg/bacon blanding. Tilsæt løvblad, persille, rødvin og piri-piri sauce (hvis det bruges).

Oven på komfuret opvarmes gryden over medium høj varme, indtil vinen begynder at simre. Dæk gryden til og sæt den i ovnen. Efter 45 minutter fjernes låget og koges i yderligere 45 minutter. Hvis ingredienserne begynder at tørre for meget ud, tilsættes mere vin.


Gedesteg opskrift - Opskrifter

Kan du ikke finde det, du leder efter? Anmod om en opskrift og vi sender det til dig!

Gå aldrig glip af en opskrift. Deltag i vores spam-fri mailingliste.

En autentisk italiensk opskrift fra vores køkken til dit. Buon Appetito!

- 1/3 kop ekstra jomfru olivenolie

- 1 stor dåse tomatpuré (28 ounces)

1. Skær geden i små stykker (ca. 2 tommer stykker).

2. Skyl godt i varmt vand.

3. Hak løg, hvidløg, selleri, gulerødder og sauter det på en pande med den ekstra jomfru olivenolie, til det er let brunt.

4. Tilsæt ged, muskatnød, fed og laurbærblad.

5. Bland det hele godt og let brun ved svag ild i 5 minutter.

6. Tilsæt vinen og lad vinen simre i 2 - 3 minutter tildækket.

7. Tilsæt 1 kop varmt vand. Salt efter smag og kog ved svag varme i 1 time og 30 minutter tildækket, bland cirka hvert 15. - 20. minut.

8. Tilsæt tomatpuré og fortsæt med at lave mad ved svag varme i cirka 1 time tildækket, og kontroller tilberedningen hvert par minutter.

9. Skær peberfrugten i lange strimler, 1/2 tommer brede.

10. Steg peberfrugterne i en separat pande med friturolie og tilsæt salt efter smag.

11. Et par minutter før geden er færdig med at tilberede, tilsættes de stegte peberfrugter og blandes godt.


Gedesteg opskrift - Opskrifter

Chanfana de Borrego, eller Lamb Stew, er en variation af en af ​​de mest signaturretter i portugisisk traditionelt køkken. Chanfana er en kødgryde lavet med lam (eller ged), der kombinerer smagfulde ingredienser som bacon, mynte, hvidløg og piri-piri i en smagfuld ret, der har et lidt krydret spark.

Med oprindelse i Beira Litoral, den centrale region i Portugal, blev Chanfana populær under modstanden mod Napoleoniske invasioner i det 19. århundrede. Nogle historikere placerer sin oprindelse tilbage til førromersk tid, da Viriato og Lusitano-stammerne, der for det meste var hyrder, kæmpede Cæsars legioner tilbage.
Denne gryderet koges traditionelt langsomt i en mellemstor lergryde, men en metalpande kan også bruges. Det serveres ofte med kogte kartofler på siden. Hvis du vil forfine smagene, smager denne ret endnu bedre genopvarmet til at nydes den næste dag!

*Serverer 4-5*
Ingredienser:
3 pund udbenet lammekød, skåret i mellemstore stykker
6 spsk olivenolie
3 oz. tyk skiver bacon, groft hakket
1 pund løg, skåret
8 fed hvidløg, hakket
4 laurbærblade
1/2 oz. flade bladblad af persille, hakket
1/2 oz. friske mynteblade, hakket
2 tsk paprika
1 spsk groft salt
1,5 spsk piri-piri (hvis du ikke kan finde dette lokalt, kan du købe nogle her på Amazon)
3 kopper rødvin
2 spsk tomatpuré

Rutevejledning:
1) Kombiner lammet, hvidløg, laurbærblade, persille, mynte, paprika, salt og piri-piri i en stor skål. Hæld tilstrækkelig vin i til at dække indholdet helt, dæk det til og stil på køl i 7-8 timer.

2) Forvarm ovnen til 350 grader F. Fjern skålen fra køleskabet og sæt den tilbage til stuetemperatur.

3) I en stor bradepande opvarmes olivenolie og bacon ved middel varme og koges, indtil baconen skilles og er tilberedt delvist.

4) Tilsæt løgene og kog, indtil de er næsten gyldne, i cirka 6-8 minutter under konstant omrøring.

5) Når det er gjort, røres kødblandingen i, dækkes til og overføres til lergryden og sættes i ovnen til kogning i 1,5 time.

6) Derefter afdækkes det, og der røres tomatpuré i, og det koges, indtil kødet er meget mørt, cirka 40 til 45 minutter længere.

7) Når det er gjort, fjernes lergryden fra ovnen og lad gryden køle af i cirka 15 minutter før servering.


22 Opskrifter, der giver mund til vand, til at introducere dig til velsmagende gedekød

Jennifer er en homesteader på fuld tid, der startede sin rejse ved foden af ​​North Carolina i 2010. I øjeblikket tilbringer hun sine dage med havearbejde, pasning af sin frugtplantage og vingård, opdræt af kyllinger, ænder, geder og bier. Jennifer er en ivrig dåse, der leverer næsten al mad til sine familiebehov. Hun nyder at arbejde med DIY renoveringsprojekter for at bringe skønhed til hendes husmandssted i fritiden.

Der er en række forskellige dyr, fra små til store, du kan opdrage på din husmandsplads for at give nok kød til dig selv eller din familie.

Nogle af de populære dyr, der skal opdrættes til kød, er kaniner, kyllinger, køer, får og geder. Selvom mange mennesker er begyndt at opdrætte geder som kødkilde, tøver mange stadig med at følge denne fremgangsmåde, fordi de ikke er sikre på, hvordan de skal tilberede kødet, når det først er hævet.

Jeg vil dele nogle populære gedeopskrifter, som vil give dig en idé om, hvordan du kan hygge dig med dine kødgeder, efter at de er blevet behandlet.

Her er gedeopskrifter, som vil give dig en helt ny påskønnelse af din besætning:

1. Curry Ged Stew

Hvis du ruller gennem internettet, vil du bemærke, at ged stærkt anbefales som gryderetskød.

Denne opskrift bruger en overflod af forskellige varianter til at sætte dine smagsløg op til en dejlig oplevelse. Hvis du elsker hvidløg, ingefær, løg, karrypulver, paprika og andre velkendte smag, vil du elske denne ret, fordi den samler dem alle harmonisk.

2. Den ultimative nedskæringsguide til gedeopskrifter

Hvis du er helt ny til at spise ged, kan du føle dig overvældet af tanken. Det er her, denne guide spiller ind.

De går dig gennem hvert snit af en ged og fortæller, hvordan du forbereder dem. Dette vil give dig et tip om de muligheder, der kan vente i dette relativt nye kød i mange dele af USA.

3. Langsomt tilberedt ged

Jeg ved ikke om dig, men hvis du fortæller mig, at jeg kan forberede noget i en crockpot, er jeg mere tilbøjelig til at prøve noget nyt.

Dette viser dig, hvordan du tilbereder langsomt tilberedt ged i en crockpot til at lave lækre tacos. Tacos er en fantastisk måde at prøve nyt kød på, fordi det er noget velkendt og kan have påfyldninger for at gøre det mere velsmagende.

4. Brændt ben af ​​ged

Du har sikkert hørt om folk, der steger et lammelår. Denne opskrift ligner kun den kræver et gedeben. De går dig igennem, hvordan du mørner kødet, da ged har en tendens til at blive hård.

Plus, de deler, hvordan man laver en velsmagende marinade og lækker krydderier for at tilføje masser af smag. Hvis du gerne vil servere dette som et polynesisk måltid, tilbyder de endda tilbehør, der ville passe godt til denne ristede ged.

5. Langsomt ristet gedeskulder

Hvis du nogensinde har kogt et skulderstykke af kød, er det almindeligt at tilberede det ved en lav temperatur og i lang tid.

Gedeskulder skal koges ved en lavere temperatur, men det tager ikke hele dagen. Dette viser dig, hvordan du får et mørt stykke kød på kun fire timer.

6. Grillet gedekød

Gedekød har en stærkere smag end andre typer kød. Dette er en god ting, fordi det giver mulighed for tunge krydderier, uden at de bliver overvældende.

Når du griller gedekød, skal du sørge for at marinere stykkerne af kødet. Kog det lavt og langsomt for at undgå at det bliver hårdt, og du skal have et fantastisk måltid.

7. Timian og hvidløg Dry Fry Gedekød

Denne opskrift ser lækker ud. De instruerer dig i at marinere gedekødet kraftigt og koge det både for at reducere tilberedningstiden og møre kødet.

Derfra smider de en række grøntsager i stegepanden til madlavning. Når det er færdigt, tilsættes gedekødet til tørstegning. Efter bare et par minutter er din ret klar til at grave dig ind.

8. Jordede kødboller

Hvis du stadig er slukket for tanken om at spise ged, kan det hjælpe at lave en velkendt ret. Frikadeller kunne være gatewayopskriften, så du kan nyde ged.

Det består af malet gedekød, en række krydderier, og de toppes med en yoghurtsauce. Dette kan være en velsmagende, men lidt velkendt måde at bryde isen med gedeopskrifter.

9. Lam og ged Mandi Ris

Jeg ved ikke om dig, men når jeg slagter et dyr, har jeg svært ved at bruge deres ribben, fordi en person kun kan spise ribben så ofte, før det bliver kedeligt.

Hvis du har gede ribben og ikke er sikker på, hvordan du vil bruge dem, skal du overveje denne opskrift. Den bruger både lammekød og gede ribben. Det kunne være en lækker måde at udnytte ribbekødet på uden at grille dem.

10. Gedekød Caldereta

Jeg har lært gennem årene, når jeg føler mig usikker på et måltid, smider jeg alt i det, men køkkenvasken.

Dette giver det en række velkendte smag, der hjælper mig med at tilpasse mig det ukendte. Hvis du foretrækker den samme tilgang, er dette opskriften til dig.

11. Ged Pilau

Denne opskrift ser lækker ud! Den har ristet ged, grøn chili, tomater og hvidløg. Blandingen serveres over ris til et velsmagende måltid i en gryde.

Rejsen stopper dog ikke der. Det er toppet med rosiner, cashewnødder og ghee. For et måltid, der har det hele, skal du tjekke denne gedeopskrift.

12. Krydret Roast Ged

Du kan godt lide tanken om at stege gedekød, fordi det virker let nok og en lækker måde at nyde dette nye kød på.

Men du har brug for mere smag end grundlæggende krydderier kan tilbyde. Hvis du kan lide en krydret ret, har denne opskrift dækket dig. Nyd det møre kød, der får en smag til dine smagsløg.

13. Gedes opskrifter i kreolsk sauce

Hvis du ikke allerede har bemærket, kommer de fleste gedeopskrifter fra lande uden for USA.

Denne særlige opskrift er en almindelig hæfteklammer i Haiti. Da ged bliver mere og mere almindeligt over hele verden, låner folk nu opskrifterne og lægger deres eget spin på dem. Det er en fantastisk måde at få smag på forskellige kulturer uden at forlade dit køkken.

14. Instant Pot Goat Stew

Vi diskuterede tidligere, hvordan gedekød er ønskeligt som gryderetskød. Vi har også diskuteret, hvordan ged skal koges lavt og langsomt, eller det kan blive hårdt.

Denne opskrift gør ged til en levedygtig mulighed for alle, også dem med en travl tidsplan. Du kan lave møre og smage gedestegning i din Instant Pot.

15. Chili Ged Opskrifter

Chili er en lækker måde at holde sig varm i vintermånederne. Det er også et godt måltid, når du arbejder på et stramt budget.

Hvis du elsker chili og har gedekød ved hånden, hvorfor ikke kombinere de to? Denne opskrift er let at lave og bruger kun få grundlæggende ingredienser. Det ville være en fantastisk måde at fodre en mængde på.

16. Yoghurtmarinerede gedebøffer

Når nogen siger, at de serverer dig bøf til aftensmad, er du måske ikke straks klar over, at det ikke er oksebøf, men gedebøf.

Denne opskrift skal dog give dig en helt ny påskønnelse af ged. For et ekstra strejf af smag, inkorporerede de fåremælksyoghurt som en fin prikken over i’et.

17. Gedepølse

Jeg var ikke klar over, at du kunne lave sådan en række pølser, før vi begyndte at høste vores eget kød. Vi laver nu flæskepølse og hjortepølse regelmæssigt.

Hvis du ønsker at lave pølse af det kød, du opdrætter omkring din gård, kan du overveje at bruge denne vejledning til at lave din egen gedepølse.

18. Ged Goulash

Jeg elsker at lave goulash til min familie, fordi det er et let måltid i en gryde, som også er relativt sparsomt. Det er fantastisk, når du handler på et budget.

Hvis du har brug for et simpelt måltid, som vil inkorporere de dagligvarer, du har, og som fungerer for dit budget, kan du overveje at lave ged goulash.

19. Malet gedetacos med sorte tomater

Denne opskrift lyder ekstremt lækker! Jeg har en svaghed for mexicansk køkken. Tacos omfatter malet gedekød, tomatillos, chipotle peberfrugter og mange andre lækre taco ingredienser.

Hvad der dog adskiller denne opskrift er tomater og tomatillos. De koges med forsiden nedad på en støbejernspande for at give dem lidt kul, inden de tilsættes tacos.

20. Malet ged med søde kartofler

Da jeg først begyndte at lave min egen hash, brugte jeg Russet kartofler og svinepølse. Det er et billigt, men mættende måltid.

Hvis du leder efter en anden variant af dette grundlæggende måltid, skal du bruge denne opskrift, hvor gedekød og søde kartofler bruges.

21. Stegte lever ged opskrifter

I løbet af min levetid har jeg lært, at du enten er en orgeltype, eller du ikke er det. Jeg er ikke et orgelperson.

Dog er mit ældste barn. De er gode for dig, hvilket er fantastisk, hvis du er en, der elsker lever. Denne opskrift fritter dem og tilføjer masser af smag til kødet. Prøv det og se, hvad din mening er.

22. Helrøget gedehals

Udtrykket "affald vil ikke ikke" er det, der kommer til at tænke på med denne opskrift. Hvis du ønsker at leve et liv uden affald, skal du ikke spilde nogen del af en ged, når du slagter den.

Du kan redde nakken og nyde den på en velsmagende måde takket være denne opskrift. Der bruges en række krydderier til kødet, tørrede kirsebær tilsættes til fadet sammen med vin. Risene, den serveres med, koges også i kokosmælk for ekstra smag.

Du har nu over 20 forskellige gedeopskrifter, der hjælper dig med at stifte bekendtskab med gedekød. Forhåbentlig vil du nyde smagen, fordi geder er et let dyr at opdrætte i de fleste miljøer.

Dette kan åbne døren for endnu en levedygtig kødkilde på din gård og en god måde at fodre din familie hjemmelavede lækre måltider på.


Gedestegning

Dette er en traditionel opskrift fra Congo, selvom denne version indeholder basilikum, som ikke er sædvanlig og faktisk ligner en italiensk gryderet.

Forberedelse

Madlavning

Færdighedsniveau

Ingredienser

  • 2 kg gedekød (bed slagteren om at skære det i stykker med benet)
  • 4 forårsløg, groft hakket
  • salt
  • vand
  • 2 spsk olie
  • 4 tomater, hakket
  • 4 løg, skåret i skiver
  • 2 paprika, hakket
  • 1 spsk tørret oregano
  • 1 spsk basilikum
  • 500 g krukke knuste tomater
  • 3 spsk tomatpuré
  • knuste peberkorn, efter smag
  • 2 liter lager (gedestamme og grøntsagsfond)

Cooks noter

Ovn temperaturer er for konventionelle, hvis du bruger ventilator-tvunget (konvektion), reducer temperaturen med 20˚C. | Vi bruger australske spiseskefulde og kopper: 1 tsk er lig med 5 ml 1 spsk er lig med 20 ml 1 kop er lig med 250 ml. | Alle urter er friske (medmindre det er angivet), og kopperne er let pakket. | Alle grøntsager er mellemstore og skrællede, medmindre det er angivet. | Alle æg er 55-60 g, medmindre det er angivet.

Instruktioner

Læg stykker kød og ben i en stor gryde med forårsløg, salt efter smag og ca. 6 cm vand. Kog op og lad det simre med låg på i cirka 40 minutter.

Hæld væske fra, og behold til lagre. Kom olie i gryden og brun kødet hurtigt. Tilsæt derefter hakkede løg, tomater, paprika, oregano og basilikum til kødet. Hæld de knuste tomater og tomatpuré i. Smag til med revet peber og salt, efter smag. Hæld nok af den reserverede fond over til at dække kødet og kog i yderligere 30 minutter.

Bemærk
Friske urter i stedet for tørrede kan tilføjes, hvis de er tilgængelige, og nogle gange tilføjes hvidløg.


Kalderetang Kambing (opskrift på gedestegning)

Kalderetang Kambing er gedekød stuvet i tomatsovs. Det voksne gedekød, Chevon, bruges almindeligvis til denne ret. Kødet sauteres med hvidløg, løg og tomater og derefter stuvet i tomatsovs, indtil det bliver mørt.

Tilberedning af gedekød kræver nogle ekstra procedurer i forhold til oksekød eller svinekød. Da gedekød er gamy, er en almindelig praksis for at fjerne lugt og gamy smag at marinere det i eddike, salt og blandet sort peber i en time eller to før tilberedning.

Sammenlignet med de andre Kaldereta -retter (undertiden stavet som Caldereta) betragtes Kalderetang Kambing som mere speciel. Det serveres almindeligvis ved særlige lejligheder, f.eks. Byfestivaler og fødselsdagsfester (normalt for voksne). Det går også godt som en forret (pulutan) og er bedst, når der er øl.

Prøv denne Kalderetang Kambing opskrift.

Se videoen om, hvordan man tilbereder Kalderetang Kambing (gedesteg)


Opskrift på Yeomso Tang (염소탕) - Koreansk gedesteg

Ingredienser

Gedesuppe:

Krydderier til ged:

  • 12g (2T) Perilla Frø, groft formalet
  • 15 g (1T) sesamolie
  • 1 stor spidskål, hakket
  • 3 g (1 t) hvidløg, hakket
  • 3 g (1 t) kosher salt
  • 150 g (ca. 5½ oz) Daikon Radise
  • 30g (1T) fermenteret sojabønnepasta (Doenjang)
  • 100 g (12 kviste eller en flok) Shungiku/Kikuna blade

Dipsauce:

Procedure

  • Læg kødet i en stor gryde, fyld med vand, og kog i 10 minutter. Hæld vandet fra, og skyl gryden.
  • Påfyld gryden med 2 liter vand, og smid ingefær og hvidløgsfed i. Bring geden og aromaterne i kog, og kog i 1 time. Reducer varmen til en simmer i yderligere 30 minutter.
  • Fjern alt kødet, tilsæt knoglerne tilbage i fonden, fyld gryden op til 2 liter væske, og kog i 45 minutter.
  • Si, afkøl, og stil derefter køleskabet på køl. Kassér knoglerne. Når fonden er kølet af, tager du fedtet ud.
  • Mens suppebunden køler, krydres kødet: strimler kødet i tykke strimler og kombinerer alt krydderiet med geden. Bland godt og sæt til side.
  • Skræl radise, skær den i halve, og skær den derefter i halvmåner, der er omkring ¼ tommer tykke.
  • Hæld suppebunden i gryden tilsæt krydret kød, radise og doenjang og lad indholdet simre i 30 minutter, eller indtil radiserne er kogte. I de sidste 2-3 minutter skal du smide shungiku.
  • Lav dipsaucen, mens gedestegningen simrer, og når gryden er klar, serveres den sammen med en varm skål ris og lidt kimchi!
  • Tilsæt lidt salt og sort peber efter smag og frisk hakket spidskål.

*Bunny visdom*

  • Gedebenet skæres ofte i mindre stykker, så det er lettere at lave mad i en gryde.
  • Jeg koger første gang for at slippe af med blod og væske fra kødet.
  • En god stærk kogning af kun knoglerne bringer nogle af de dybe smag frem. Jeg kan godt lide at koge knoglerne separat efter fjernelse af kødet, men du kan vælge at begynde at køle fonden på dette trin.
  • Hvis du tilfældigvis har en fedtseparator, behøver du ikke nedkøle fonden for at fjerne fedtet. Fortsæt med at fjerne fedtet, og begynd derefter at samle alt stuvningsindholdet.
  • Perilla frø kan findes i dit lokale koreanske supermarked. Når pakken er åbnet, bruges den bedst inden for et par måneder, da de naturlige olier i frøene kan forældes. For at forlænge deres holdbarhed må du ikke efterlade det i dit spisekammer, men hæld frøene i en beholder med låg (eller en fryser med lynlås) og frys ned. Disse frø er lækre i supper og tilføjer en nøddeagtig smag til dine retter. Det bruges også til at mindske fiskeagtig lugt i fiskesupper og braiser.
  • Hvis radisen er stor i diameter, skæres radisen i kvarte, inden der laves skiver.
  • Shungiku/Kikuna er Garland Chrysanthemum. Du kan ofte finde dette i asiatiske supermarkeder. De bringer klarhed og friskhed til supper og gryderetter, men tilbereder hurtigt. Jeg kan kun lide at sætte greenerne i de sidste par minutter, før jeg skruer ned for flammen.
  • Dypsovsen er til det strimlede kød, selvom sovsen ikke er påkrævet.
  • I stedet for at tilføje krans krysantemum, tilføje hvidløg purløg. Du kan også erstatte radise med baby taro. Tilføj bremset bregne for at massere gedestuen op, især hvis der ikke er nok ged til at gå rundt.

Lavet vores opskrift på Yeomso Tang (염소탕) - koreansk gryderet?

** Her er nogle af ingredienserne, jeg bruger til denne opskrift. Du er velkommen til at gennemse og stille spørgsmål om alt, hvad du ser angivet nedenfor. **


Nem gedekødsstuvning

Der er altid helligdage for at lave bestemte retter, som vi ikke altid kommer til at have i løbet af resten af ​​året. Men i disse dage er det ikke altid sådan.

I løbet af ferien havde min far (Gud hvile hans sjæl) altid en ged og kyllinger slagtet for os og resten af ​​hans udvidede familie. Bortset fra gedekød og slagteaffaldssuppe var der altid gedekødsgryden. Denne gryderet blev altid tilberedt af min mor og min fars søster (må Gud hvile hendes sjæl).

Den blev lavet med friske tomater og rød rådnepeber. I disse tider var køkkenet bagest i min fars hus, og alt jeg gjorde var at se fra vinduet i min mors soveværelse, indtil jeg var gammel nok til at hjælpe i køkkenet. Hjælp i køkkenet var aldrig min stærkeste side. Jeg blev skabt til at knuse tomater og peberfrugter med morter og en pistil. Kedeligt? Absolut! Og det fik madlavningsprocessen til at tage en hel dag.

Hvis der er en opfindelse, jeg mest er taknemmelig for, er det blenderen. Forestil dig bare at piske tomater og peber i en puré og hælde dem direkte i din olie.

At vokse op nigeriansk var eventyrlystne. Vi skulle være kreative i køkkenet, når vi ikke havde apparater eller strøm til at få apparaterne til at fungere. Vi brugte slibesten til at knuse peber, bønner, tomater, løg … alt. Og hvis du var heldig, hjalp dine forældre med en lettere vej ud ved at betale den lokale mølle for at hjælpe med at purere eller male disse ingredienser. Jeg husker, at jeg betalte 10Naira for at blande tomater til gryderet, mens jeg var i byen. Men i min fars hjemsted var markedspladsen meget langt, så vi havde ingen anden mulighed end mørtel og støder.

På trods af alle disse var der stadig glæde blandt os som familie, fordi det var jul, og vi fik spist stegt gedekød.

Efter at geden var slagteret, delte vi den i forskellige dele. Slagteaffaldet blev brugt til at lave en simpel pebersuppe og hovedet, hvis det ikke blev brugt til Isi ewu, blev det tilføjet til pebersuppen. Det resterende kød blev delt i forskellige dele og delt mellem min far og hans brødre. Nogle gange fik min far min mor til at lave en gryde med gryderet, og hele klanen blev inviteret til at spise julefrokost med os. En ting min far aldrig gjorde, var at spise selv.

Opskriften herunder er min mors opskrift, der er blevet justeret og gjort let af mig.

Opskriften kræver naturligvis kun tomater, og tomaterne blev aldrig rigtig glat knust. Men med de forskellige kulturer i Nigeria har jeg besluttet at tilføje paprika, som virkelig ikke var min mor eller en Igbo -ting. (Igboerne er ikke rigtig kendt for deres gryderet eller tilføjelse af peberfrugter til det. Yorubas er eksperter i at forberede lækre gryderetter med rød paprika, der slår i himlen.).

Gedekød voksede op i Nigeria og var ikke noget, vi spiste normalt og dagligt, men i disse dage kan du lave det til søndagsmiddag og til Thanksgiving. Det er en af ​​de vigtigste sideretter på middagsbordet i løbet af ferien.


Ged traditionel italiensk gryderet (siciliansk opskrift)

Kid stuvet siciliansk. Ikke i fortjenesten ved skikken at spise ged og lam i påsken. Jeg tror, ​​det er et problem, der vedrører den personlige følelse, og som hver kun svarer på sig selv. Som en sicilianer, der har et opskriftssted (se alle mine SICILIANSKE OPskrifter) kan jeg dog ikke sende en af ​​de mest traditionelle retter på min ø til påske: gedestegning, der på Sicilien kaldes “capretto agglassato” eller "aggrasciato". På Sicilien er den lille ged meget mere brugt end lam: du kan tilberede ged stuvet, grillet eller bagt med løg. Og på samme måde kan du tilberede lammet efter de samme opskrifter.

At spise til påske og jul ged eller lam er i hvert fald i det sydlige Italien en stærk tradition. Min familie er heller ingen undtagelse, og da jeg boede på Sicilien, var aftalen med geden et af de øjeblikke, man ikke skulle gå glip af. Mellem vores mest elskede opskrifter var der: gedesteg med løg og rosmarin, foretrukket af min bror og stuvet ged, bagt i en gryde. Med velsmagende sauce til krydderier med spaghetti. Min yndlingsopskrift.

Opskriften på stuvet ged er enkel, hovedingrediensen er tålmodighed i betragtning af de ret lange tilberedningstider, og de perfekte tilbehør er efter min mening bagte kartofler. I Palermo, men også i Messina, bliver kartoflerne brunet separat i olivenolie og tilsættes efter tilberedning af geden. Men jeg foretrækker at tilberede dem grundigt og servere sammen med ungen. Det skyldes, at kartoflerne stadig har en tendens til at gå i opløsning og blive bløde, mens jeg kan lide dem mere kompakte og sprøde.

Glem naturligvis ikke at bruge saucen af ​​stuvet kød på pasta. Tilsæt lidt smør, sort peber og revet parmesanost, og du vil se den sarte smag, der får din spaghetti. Hav en god dag!


I en stor hollandsk ovn skal du lægge en fjerdedel af det snittede løg og hakket hvidløg på bunden og derefter lægge et lag lammestykker oven på grøntsagerne.

Krydr lammelaget med 1 tsk. sød paprika, 1 spsk. kosher salt og 1 tsk. af sort peber.

Gentag trin 1 og amp 2, indtil alt lammet er brugt, og læg eventuelle resterende grøntsager oven på det sidste lag lam. Når du har brugt alt lammet, tilsættes vin i gryden, indtil alt lammet er dækket. Dæk gryden og lad den stå i køleskab i 4 timer.

Efter marinering fjernes fra ovnen og hæld olivenolie oven på blandingen, og der tilsættes persille og laurbærblade. Dæk med låg igen.

Kog i 45 minutter i en ovn, der er forvarmet til 400 ° F, og reducer derefter varmen til 325 ° F, og kog i yderligere 2 timer og 15 minutter.

Fjern det fra ovnen, og server lammegryde med dit valg af sæsonbetonede grøntsager og kartofler. Brug den resterende væske som en smagfuld sovs. God fornøjelse!



Kommentarer:

  1. Bakari

    Jeg plejede at tænke anderledes, mange tak for hjælpen med dette spørgsmål.

  2. Minoru

    den storslåede idé

  3. Blaec

    Found a site with a question that interests you.

  4. Leonce

    En meget god idé

  5. Gariland

    the result will be good

  6. Macaulay

    Ja ... kom ud og cool



Skriv en besked