Seneste opskrifter

Let solrige æg

Let solrige æg

Æggene med solsiden er en glimrende måde at starte dagen på og bare tage en smule øvelse for at få ret. Du vil elske, hvor hurtige, nemme og helt enkle de kan være.MERE +MINDRE-

Skjul billeder

  • 1

    Sprøjt en lille non-stick stegepande med madlavningsspray. Knæk et æg på tælleren, og bryd det forsigtigt i en lille præparatskål. Pas på ikke at knække æggeblommen.

  • 2

    Placer den tilberedte gryde over medium varme på komfuret og varm gryden til meget varm. (Brænd ikke madlavningssprayen.)

  • 3

    Skub forsigtigt æg i varm gryde og reducer straks varmen til medium. Fortsæt madlavningen i to minutter, eller indtil æggehvide bliver uigennemsigtig, og der ikke er nogen klar æggehvide tilbage. Dæk om nødvendigt gryden i et minut for at hjælpe med at koge ægget.

  • 4

    Fjern gryden fra varmen. Skub forsigtigt en spatel rundt om æggets kanter for at sikre, at den er fri for gryden, vip derefter gryden og skub forsigtigt ægget på en ventetallerken. Pas på ikke at knække den løse æggeblomme.

  • 5

    Krydre efter smag med salt og peber og server straks.

Ekspert tip

  • Brug en større stegepande, hvis du vil tilberede mere end et æg ad gangen. Hvis du placerer for mange æg sammen, bliver æggehviderne tykkere, hvilket tager længere tid at lave mad, så tillad plads nok til, at hvert æg spreder sig.
  • Fordi æg, der er kogte på den solrige side op, ikke koges igennem, er det bedst at bruge pasteuriserede æg. Du kan finde pasteuriserede æg i æggangen i din købmand.

Næringsfakta

Portionsstørrelse: 1 servering
Kalorier
63.7
% Daglig værdi
Total fed
4,2 g
6%
Mættet fedt
1,4 g
7%
Kolesterol
163,7 mg
55%
Natrium
227,1 mg
10%
Kalium
64,7 mg
2%
Samlet kulhydrat
0,5 g
0%
Kostfibre
0,1 g
0%
Sukker
0,2 g
Protein
5,6 g
Calcium
2.60%
3%
Jern
4.40%
4%

Udvekslinger:

* Procent daglige værdier er baseret på en diæt på 2.000 kalorier.

Mere om denne opskrift

  • En god non-stick pande kan være den vigtigste "ingrediens" til fremstilling af æg med solsiden. Du kan også bruge en godt krydret støbejernspande eller en robust stegepande - nøglen til at få disse æg til at se godt ud er, at de let glider ud af gryden uden at rive blommen, når du er færdig.
  • Varm stegepanden på medium varme. Lad ikke gryden blive så varm, at den svider æggene i det øjeblik, de rammer gryden. Dette er en sikker måde at få ujævnt kogte æg på, så tag varmen op relativt langsomt. Hvis du vil, skal du tilføje lidt smør både for smag og for yderligere at hjælpe æggene med at klæbe til panden.
  • Knæk ægget på tælleren, ikke på siden af ​​gryden. Dette forhindrer en eventyrlig æggeskal i at komme ind i din gryde. Du behøver ikke at få lyst og gøre en stor visning af at revne dem, bare åbn skallen op over panden og lad ægget falde forsigtigt ned i varmen. Sådan holder du æg fra at klæbe til panden Tag en spatel, og arbejd rundt om æggets kanter for at forhindre, at den hvide klæber til panden. Hold øje med varmen, og sørg for, at ægget ikke begynder at lave mad hårdere end en mild simmer. Du kan krydre dem nu eller efter de er belagt.
  • Hold øje med æggehvide for at få en solid uigennemsigtig farve. Ingen klar væske skal være synlig hvor som helst på ægget. Hvis de udvendige kanter er kogte grundigt, men indersiden stadig har brug for et minut, kan du fremskynde processen ved at dække panden med et låg og dampe ægget lidt.
  • Forsøg ikke at øse æggene ud med en spatel, da du risikerer at bryde æggeblommer i processen og ødelægge alt dit arbejde. Grib i stedet gryden og vip den lidt over pladen, du serverer på, og lad ægget glide forsigtigt ud alene og videre til pladen. Hvis du har en fremragende pande eller har brugt nok smør eller nonstick-spray, skal de komme ud uden nogen modstand overhovedet. Sæson efter smag, og du er færdig!
  • Kogende æg 101 Hvordan laver du røræg? Hvordan laver jeg en omelet?

Se videoen: How To Make Perfect Scrambled Eggs - 3 ways. Jamie Oliver (September 2020).