Seneste opskrifter

Pølse, kylling og rejer Gumbo

Pølse, kylling og rejer Gumbo

En New Orleans inspireret gumbo skål med pølse, kylling og rejer.MERE +MINDRE-

1/2

kop smør (8 spsk), delt

1

kop hakket grøn paprika

1 1/2

kopper hakket hvidløg

4

teskefulde hakket hvidløg

1/8

teskefuld cayennepeber

2

spiseskefulde Worcestershire sauce

1/2

kop hakket flad bladpersille

2

kopper frosne skiver okra

1

pund røget pølse, skåret

2

kopper kogt kyllingebryst, terninger eller strimlet

1/2

pund små ubehandlede rejer, skrællet og deveineret

Skjul billeder

  • 1

    I en stor gryde eller hollandsk ovn smeltes 2 spsk smør over medium varme. Når smør er smeltet, tilsæt paprika, løg og selleri og kog i ca. 5 minutter, eller indtil løg er blødt. Tilsæt hvidløg til grøntsagerne i sidste øjeblik madlavning.

  • 2

    Tilsæt kyllingekraft, cayennepeber, Worcestershire, persille, okra og salt og peber. Kog blandingen og reducer derefter varmen, dæk den og lad dem simre.

  • 3

    Mens blandingen koger, skal du tilføje skiver pølse til en stegepande og være brun. Når den er brunet, skal du fjerne pølsen fra gryden med en skåret ske og tilsættes til kyllingeblanding.

  • 4

    Kassér de resterende pølsedrypp fra panden, smelt derefter 6 spsk smør i panden. Når det er smeltet, tilsæt 6 spsk mel og pisk, indtil roux er inkorporeret. Fortsæt madlavningen 6-7 minutter under konstant omrøring, indtil roux bliver en karamelfarve. Pas på ikke at brænde, men jo mørkere roux jo dybere er smagen.

  • 5

    Tilsæt rouxen til kyllingelagerblandingen og kog under konstant omrøring. Reducer varmen tilsæt kyllingen og lad det simre. På dette tidspunkt er gumbo klar til at spise, men du kan lade det simre i 1-2 timer for at lade smagene smelte endnu mere, hvis du ønsker det. Du kan også hælde gumbo i en crockpot på lavt, indtil du er klar til at spise. Tilsæt rejer lige før servering.

  • 6

    Server med en skefuld ris eller over ris.

Ekspert tip

  • Du kan bruge filpulver i stedet for okra til at tykne og smage denne gumbo. Tilsæt kun 2-3 spiseskefulde i gryden, samtidig med at du tilføjer rejerne inden omrøring.

Næringsfakta

Portionsstørrelse: 1 servering
Kalorier
440
Kalorier fra fedt
260
% Daglig værdi
Total fed
29g
45%
Mættet fedt
13g
64%
Transfedt
1 / 2g
Kolesterol
150 mg
50%
Natrium
1120 mg
47%
Kalium
620 mg
18%
Samlet kulhydrat
14g
5%
Kostfibre
2g
9%
Sukker
5g
Protein
29g
A-vitamin
20%
20%
C-vitamin
25%
25%
Calcium
10%
10%
Jern
15%
15%
Udvekslinger:

0 stivelse; 0 frugt; 1/2 andet kulhydrat; 0 skummetmælk; 0 fedtfattig mælk; 0 mælk; 1 grøntsag; 4 Meget magert kød; 0 magert kød; 0 Fedt med højt fedtindhold; 5 1/2 fedt;

* Procent daglige værdier er baseret på en diæt på 2.000 kalorier.

Mere om denne opskrift

  • Intet slår en stor kop gumbo, New Orleans-stil. Denne pølse, kylling og rejer Gumbo er en traditionel version af den berømte sydlige skål. Selvom gumbo kommer i alle former og former, er der normalt et par almindelige faktorer, der identificerer en gumbo som en gumbo. Ligesom sine Cajun-søstre, jambalaya og étouffée, starter gumbo normalt med en base af hakket løg, grøn paprika og selleri. Denne trio af grøntsager er kendt som den “hellige treenighed” i syd. Gumbo fortykkes også normalt med en roux og enten okra eller filépulver (denne version bruger okra). Mens der ikke er nogen regler, er der tre tip til en imponerende gumbo: 1.) Jo mørkere farven på roux er, jo dybere er Mens du laver din roux, så prøv ikke at se samtidigt på dit yndlings reality-show eller sms til dine venner. Dette kræver din fulde opmærksomhed! Der er en fin linje mellem en smuk mørkfarvet roux og brændt roux. Og når den er brændt, er der ingen vej tilbage. Tid til at starte forfra.2.) Brun dit kød. Dette er et simpelt trin, der tilføjer så meget smag til din gumbo. Der er ikke noget værre end at bide i et blødt stykke smagsfri pølse. Men bid i et sprødt stykke pølse med karamelliserede kanter ... yum.3.) Gør det til dit eget. Hvis du ikke kan lide rejer, skal du ikke lægge det i. Hvis du kan lide det med et spark, skal du tilføje noget varmt sovs. Dette er din gumbo! Min mand kan lide pølser, kylling og rejer i sin gumbo med noget ekstra varme, så det er sådan, vi laver det i mit hus. Mardi gras er den perfekte lejlighed til en stor skål gumbo serveret over dampende varm ris!

Se videoen: How To Make Creamy Shrimp Alfredo Pasta - 30 Minute Meal (September 2020).