De bedste opskrifter

Cajun rejer Pastalaya

Cajun rejer Pastalaya

Hvad er pastalaya? Det er alt, hvad du elsker ved klassisk Cajun jambalaya - Andouille-pølse, frisk rejer, sparket fra Cajun-krydderier - med et solid pastat twist. Hvis du har lavet spaghetti med en gryde så mange gange, at du ikke kan se lige, er denne perfekt krydrede pasta med en gryde her for at få dig ud af den opskrift.MERE +MINDRE-

Opdateret 19. april 2017

1/2

lb Andouille pølse, skiver

1

dåse (14,5 oz) Muir Glen ™ Organiske ternede tomater

1

spiseskefuld Cajun krydderier

1

lb store rejer, skrællet og deveined

Frisk persille, til pynt

Skjul billeder

  • 1

    Tilsæt 1 spsk olivenolie til en stor hollandsk ovn over medium varme. Tilsæt skivet pølse, hvidløg og selleri til gryden og kog 3 til 4 minutter, indtil grøntsagerne blødgør.

  • 2

    I mellemtiden skal og skræl rejerne af. Tip: Brug en lille parringskniv eller køkkensaks til at skære ned på rejen og vaske venen ud. Lad haler være på og læg dem til side.

  • 3

    Tilsæt tomater, penne pasta, Cajun krydderier og kyllingekraft til den hollandske ovn. Lad blandingen koge og reducer varmen til lav. Dæk og lad dem simre i 6 minutter.

  • 4

    Rør godt, sæt derefter låget på igen og kog i yderligere 4 minutter. På dette tidspunkt bliver pastaen for det meste kogt og det meste af væsken absorberet.

  • 5

    Tilsæt skrællet og deveined rejer i gryden og rør for at kombinere. Dæk og kog 3 minutter mere.

  • 6

    Fjern låget og giv alt et godt omrør. Smag på pastalaya og krydre med salt og peber efter eget smag. Pynt med frisk persille.

Ekspert tip

  • Der er mange Cajun-krydderier i de fleste butikker i disse dage. Du kan bruge enhver, du kan lide, til denne opskrift. Nogle har mere salt end andre, så sørg for at smage pastaen, når den har kogt, og kun krydre med salt inden servering.
  • Hvis skålen på et eller andet tidspunkt ser tør ud, skal du tilføje mere vand eller lager i gryden. Gryden skal aldrig være helt tør.

Næringsfakta

Portionsstørrelse: 1 servering
Kalorier
510
Kalorier fra fedt
80
% Daglig værdi
Total fed
9 g
14%
Mættet fedt
2g
10%
Transfedt
0g
Kolesterol
135 mg
46%
Natrium
1160 mg
48%
Kalium
270 mg
8%
Samlet kulhydrat
70 g
23%
Kostfibre
5g
22%
Sukker
4g
Protein
37g
A-vitamin
8%
8%
C-vitamin
0%
0%
Calcium
6%
6%
Jern
20%
20%
Udvekslinger:

3 stivelse; 0 frugt; 1 1/2 andet kulhydrat; 0 skummetmælk; 0 fedtfattig mælk; 0 mælk; 1/2 grøntsag; 4 Meget magert kød; 0 magert kød; 0 Fedt med højt fedtindhold; 1 fedt;

Valg af kulhydrat

4 1/2

* Procent daglige værdier er baseret på en diæt på 2.000 kalorier.

Mere om denne opskrift

  • Da min familie er vokset, og min tid er krympet, er min påskønnelse af middagen med en gryde vokset eksponentielt. Tanken om, at du kan smide ting i en stor gryde, kontrollere nogle få faktorer og spise middag på bordet på en rimelig tid, er meget tiltalende for mig. Det er også meget tiltalende for den person, der vasker op (tip: nogle gange også mig). Denne pastalaya-skål er et twist på den klassiske Cajun jambalaya, som typisk er en slags krydret alt-i-en risopskrift. At tilføje pasta til det er et simpelt twist, men får skålen til at koge hurtigt og fylde den hollandske ovn pænt ud. Derudover bliver enhver resterende væske i skålen en øjeblikkelig sauce! Nøglen er alt i ingrediensernes rækkefølge. Start med pølsen, løg og selleri. Når grøntsagerne er blødgjort lidt, tilsættes tomater, pasta, Cajun-krydderier og lager. Lad det hele simre og sænk derefter varmen ned til lav. Dæk det og lad det simre i 6 minutter. Efter 6 minutter rør pastaen godt for at sikre, at ingredienserne fordeles, vend derefter låget tilbage og kog i yderligere 4-5 minutter. Nu er det tid til at tilføje rejerne. Hvis du tilføjer dem for tidligt, koges de og bliver gummiagtige, så det er nu det rigtige tidspunkt! Rør dem ind i pastaen, sæt låget tilbage og kog i yderligere 3 minutter. Efter den sidste kog skal pastaen koges, men det er vigtigt at smage den på dette tidspunkt og krydre den med salt og peber, hvis det er nødvendigt. Skær pastalaya op og pynt den med frisk persille. YUM!

Se videoen: Pastalaya recipe (September 2020).