Traditionelle opskrifter

Ægfri kagedej

Ægfri kagedej

Få din chokoladechipkagedej fix på en sikker måde med denne ægfrie, opskrift uden mel. Denne dej er ikke til bagning, bare nyder med en ske!MERE +MINDRE-

Opdateret 23. oktober 2017

1/4

kop (1/2 pind) usaltet smør, blødgjort

2/3

kop pakket letbrunt sukker

1/2

teskefuld vanilleekstrakt

1

kop havremel (fås i de fleste supermarkeder eller se instruktionerne i afsnittet tip)

Skjul billeder

  • 1

    I en mellemstor blandeskål flødes smør og brunt sukker sammen ved hjælp af en håndblander eller en træske, indtil blandingen er godt blandet. Tilsæt vanilje, mælk og salt, og bland det, indtil det bare er blandet.

  • 2

    Tilsæt havregryn og rør, indtil det bare er blandet. Fold chokoladechipsen ind. Spis med det samme, eller køl ned, indtil det er koldt, og nyd det derefter.

Ekspert tip

  • Vi byttede traditionelt hvedemel til havregryn, der er sikkert at spise uden bagning. Havremel findes i den glutenfri baggang i de fleste større supermarkeder, eller du kan gøre det let derhjemme.
  • For at fremstille 1 kop havremel skal du tage 1 1/3 kopper gammeldags havre og pulsere dem i en kraftig blender eller fødevareprocessor, indtil den ligner et fint mel.
  • Dette er ikke et job til din standarmixer. På grund af den lille mængde dej er det bedre at bruge en håndblander eller en almindelig ske.

Næringsfakta

Portionsstørrelse: 1 servering
Kalorier
190
Kalorier fra fedt
70
% Daglig værdi
Total fed
8g
12%
Mættet fedt
4 1 / 2g
23%
Transfedt
0g
Kolesterol
15 mg
5%
Natrium
130 mg
6%
Kalium
100 mg
3%
Samlet kulhydrat
28g
9%
Kostfibre
1 g
6%
Sukker
19 g
Protein
2g
A-vitamin
4%
4%
C-vitamin
0%
0%
Calcium
4%
4%
Jern
4%
4%
Udvekslinger:

1/2 stivelse; 0 frugt; 1 1/2 andet kulhydrat; 0 skummetmælk; 0 fedtfattig mælk; 0 mælk; 0 grøntsager; 0 Meget magert kød; 0 magert kød; 0 Fedt med højt fedtindhold; 1 1/2 fedt;

* Procent daglige værdier er baseret på en diæt på 2.000 kalorier.

Mere om denne opskrift

  • Vi ved, at denne ægfrie cookiedeg ikke snart vil se indersiden af ​​en ovn, og der er ingen skam i det. Vi lavede denne version uden æg, så det er sikkert at spise "rå" - faktisk er det ikke engang beregnet til at blive bagt. Når alt kommer til alt er den bedste del af at lave cookies at snige små bid af klæbrig dej igen og igen. Vi er så glade for at leve i en verden, hvor dette ikke kun accepteres, men opmuntres.

Se videoen: Glutenfri Brownies (September 2020).