De bedste opskrifter

Sød kartoffel og karameliseret løggratine

Sød kartoffel og karameliseret løggratine

Hvis en familiekamp brød ud over den sidste bid af denne skål, ville vi slet ikke blive overrasket. Når søde kartofler lagdeles med karamelliserede løg og parmesanost, derefter bades i fløde og bages til boblende, gylden perfektion, er resultaterne så gode.MERE +MINDRE-

3

mellemstore løg, skåret i 1/4 tommer skiver

1

spiseskefuld balsamico

3

kopper kraftig flødeskum

1/2

teskefuld malet sort peber

2 1/2

lb søde kartofler, skrællet, skåret i 1/4 tommer skiver

1

lb Yukon Guld kartofler, skrællet, skåret i 1/4-tommer skiver

2/3

kop revet glutenfri parmesanost

Skjul billeder

  • 1

    Opvarm ovnen til 375 ° F. Sprøjt 3-kvarts bageplade med madlavningsspray.

  • 2

    I 12-tommers stegepande opvarmes smør over medium høj varme. Tilsæt løg og salt; kog 15 til 20 minutter, omrør ofte, indtil løgene er mørke gyldenbrune. Tilsæt balsamicoeddike; kog og rør 1 til 2 minutter, eller indtil løgene er mørkebrune.

  • 3

    Tilsæt flødeskum, timian, salvie, hvidløg og peber i en 5-liters hollandsk ovn. Varm til kogning over medium varme. Fjern fra varmen; lad stå i 10 minutter. Fjern timian, salvie og hvidløg. Vend varmen tilbage til medium; tilsæt søde kartofler og Yukon Gold kartofler. Kog og rør i ca. 5 minutter, eller indtil kartoflerne er varme.

  • 4

    Spred en tredjedel af løgene i bagepladen. Lag halvdelen af ​​kartoffelblandingen, en anden tredjedel af løgene og 1/3 kop parmesanost. Gentag med resterende kartoffelblanding og løg. Drys eventuel resterende fløde over løg og drys resterende 1/3 kop parmesanost over toppen. Dæk med folie; bages i 15 minutter. Fjern folie; bages 25 til 30 minutter, eller indtil kartoflerne er møre og brunede og boblende. Fjern fra ovnen; lad stå 15 minutter før servering.

Ekspert tip

  • Læs altid etiketter for at sikre dig hver opskrift ingrediens er glutenfri og vegetarisk. Produkter og ingrediens kilder kan ændre sig.
  • Sørg for at få de rødhudede, orange-kødede søde kartofler til denne skål. De har tendens til at være lidt sødere og kontrast pænt med Yukon Golds.
  • Modstå trangen til at bruge halv og halv eller mælk i stedet for den tunge flødeskum, da den har tendens til at gå i stykker og resultere i en sauce med en sammenblandet udseende.

Næringsfakta

Portionsstørrelse: 1 servering
Kalorier
460
Kalorier fra fedt
280
% Daglig værdi
Total fed
31 g
47%
Mættet fedt
19 g
96%
Transfedt
1 g
Kolesterol
110 mg
36%
Natrium
630 mg
26%
Kalium
680 mg
19%
Samlet kulhydrat
39 g
13%
Kostfibre
4g
19%
Sukker
9 g
Protein
7g
A-vitamin
350%
350%
C-vitamin
10%
10%
Calcium
20%
20%
Jern
6%
6%
Udvekslinger:

2 1/2 stivelse; 0 frugt; 0 Andet kulhydrat; 0 skummetmælk; 0 fedtfattig mælk; 0 mælk; 0 grøntsager; 0 Meget magert kød; 0 magert kød; 0 Fedt med højt fedtindhold; 6 fedt;

Valg af kulhydrat

2 1/2

* Procent daglige værdier er baseret på en diæt på 2.000 kalorier.

Se videoen: Tærte med kylling, chorizopølse og søde kartofler. Emma Martiny (Oktober 2020).