Nye opskrifter

Langsomt kogende citron-timian kylling med gulerødder og kartofler

Langsomt kogende citron-timian kylling med gulerødder og kartofler

Kyllingelår, kartofler og gulerødder møder en lys citronsauce (lavet lige i langsomt komfur!) Til et ultra-let og overraskende elegant måltid om ugen.MERE +MINDRE-

Lav med

Progresso bouillon

4

mellemstore gulerødder, skåret i halv længde og derefter diagonalt i 1-tommer stykker

3

mellemstore Yukon guld kartofler, hver skåret i 6 stykker

4

udbenet hud på kyllingelår

1/2

kop Progresso ™ kylling bouillon (fra 32-oz karton)

1

teskefuld revet citronskal

3

spiseskefulde citronsaft

2

teskefulde hakkede friske timianblade

Skjul billeder

  • 1

    Sprøjt 5-liters langsom komfur med madlavningsspray. Anbring gulerødder og kartofler i langsom komfur. Krydder grøntsager med 1/2 tsk salt og 1/4 tsk peber.

  • 2

    Sæson kyllingelår med resterende 1/2 tsk salt og 1/4 tsk peber. I 10-tommers stegepande opvarmes olie over medium høj varme. Placer kyllingeskindet nedad i stegepanden. Kog kylling 8 til 10 minutter, vend en gang, indtil den er brunet på begge sider. Overfør kylling til langsom komfur.

  • 3

    I en lille skål omrøres kylling bouillon, citronskal, 2 spsk citronsaft og timian. Hæld kylling over. Dække over; kog på høj varme 3 1/2 til 4 timer eller lav varme 5 til 6 timer eller indtil kylling er kogt igennem og grøntsager er ømme.

  • 4

    Overfør kylling og grøntsager til serveringsfad; dække og hold varmen.

  • 5

    Slå majsstivelse og vand i piskeris i en lille skål; rør i kogevæske i langsom komfur. Dække over; kog ca. 15 minutter eller indtil det er fortykket. Rør de resterende 1 spsk citronsaft ind. Server kylling og grøntsager med sauce.

Ekspert tip

  • Da langsom komfur er en lukket madlavningsenhed, fordamper ikke væsker under tilberedningsprocessen, hvilket resulterer i en tyndere sauce. Overførsel af kylling og grøntsager ud af langsom komfur og fortykkelse af saucen med lidt majsstivelse giver den en tykkere, mere luksuriøs struktur.
  • Yukon-guld kartofler, som røde kartofler, har en voksagtig struktur, der holder godt til langsom madlavning. Russetter eller bagning af kartofler har tendens til at falde fra hinanden og blive grødet, når de koges i lang tid i væsker.
  • Madlavning glutenfri? Læs altid etiketter for at sikre dig hver opskrift ingrediens er glutenfri. Produkter og ingrediens kilder kan ændre sig.

Næringsfakta

Portionsstørrelse: 1 servering
Kalorier
460
Kalorier fra fedt
150
% Daglig værdi
Total fed
17g
25%
Mættet fedt
4 1 / 2g
22%
Transfedt
0g
Kolesterol
190 mg
63%
Natrium
890 mg
37%
Kalium
1230 mg
35%
Samlet kulhydrat
36g
12%
Kostfibre
5g
19%
Sukker
5g
Protein
42 g
A-vitamin
210%
210%
C-vitamin
20%
20%
Calcium
6%
6%
Jern
20%
20%
Udvekslinger:

2 stivelse; 0 frugt; 0 Andet kulhydrat; 0 skummetmælk; 0 fedtfattig mælk; 0 mælk; 1 grøntsag; 0 Meget magert kød; 5 magert kød; 0 Fedt med højt fedtindhold; 0 fedt;

Valg af kulhydrat

2 1/2

* Procent daglige værdier er baseret på en diæt på 2.000 kalorier.

Se videoen: Hjemmelavet hønsesalat lav en hurtig og nem hønsesalat med asparges og bacon. REMA 1000 (Oktober 2020).