Traditionelle opskrifter

Cremet kylling og champignon Fricassee

Cremet kylling og champignon Fricassee

Hvis der er en mere trøstende og nemmere middag om aftenen end denne klassiske kombination af kylling og veggie, der er klar på mindre end en time, ved vi ikke, hvad det er.MERE +MINDRE-

Lav med

Progresso bouillon

1

pakke (20 oz) udbenet kinnelår uden hud uden kød

1/2

teskefuld malet sort peber

2

kopper terninger af gule løg

1

kop terninger skrællet gulerod

1

lb hvide svampe, hakket

1/4

kop Guldmedalje ™ universalmel

1 1/2

kopper Progresso ™ kylling bouillon (fra 32-oz karton)

1/4

kop kraftig flødeskum

2

spiseskefulde hakket frisk italiensk (fladbladet) persille

1

tsk hakket friske timianblade

Skjul billeder

  • 1

    Gnid kyllingelår med salt og peber. I 5-liters hollandsk ovn smelt 2 spiseskefulde smør over medium høj varme. Kog kylling i smør 2 til 4 minutter på hver side eller indtil den er brunet; overfør til plade.

  • 2

    Smelt resterende 1 spsk smør i hollandsk ovn. Kog løg, gulerod og selleri i smør 4 til 6 minutter, omrør ofte, indtil grøntsager er blødgjort. Tilsæt svampe; kog 8 til 10 minutter, omrør lejlighedsvis, indtil svampe er brune.

  • 3

    Rør mel ind; kog 30 sekunder til 1 minut, eller indtil mel belægger grøntsager og lugter nutty. Omrør vin; simre 1 til 2 minutter, omrør konstant, indtil det er fortykket. Tilsæt bouillon og kylling. Varm til kogning. Reducer varmen til medium-lav; simre 12 til 15 minutter, eller indtil saft af kylling er klar, når den tykkeste del skæres (mindst 165 ° F) og sauce tykner. Rør flødeskum, citronsaft og friske urter.

Ekspert tip

  • Brug løg, gulerod og selleri til at "tørre" de lækre brunede bits fra bunden af ​​gryden.
  • Sauvignon Blanc er et godt valg af vin til denne opskrift - både til madlavning og til parring!

Næringsfakta

Portionsstørrelse: 1 servering
Kalorier
350
Kalorier fra fedt
150
% Daglig værdi
Total fed
17g
26%
Mættet fedt
9 g
44%
Transfedt
1 / 2g
Kolesterol
145 mg
48%
Natrium
910 mg
38%
Kalium
750 mg
21%
Samlet kulhydrat
18g
6%
Kostfibre
3g
13%
Sukker
7g
Protein
28g
A-vitamin
100%
100%
C-vitamin
10%
10%
Calcium
6%
6%
Jern
15%
15%
Udvekslinger:

0 stivelse; 0 frugt; 1 Andet kulhydrat; 0 skummetmælk; 0 fedtfattig mælk; 0 mælk; 1 grøntsag; 0 Meget magert kød; 3 1/2 magert kød; 0 Fedt med højt fedtindhold; 1 1/2 fedt;

* Procent daglige værdier er baseret på en diæt på 2.000 kalorier.

Mere om denne opskrift

  • Fricassee er et udtryk, der bruges til at beskrive teknikken til madlavning af opskåret kød gennem sautering og braising. Ifølge den amerikanske kok Julia Child er fricassee en hybrid mellem en sauté og en gryderet. Kylling fricassee serveres normalt med en cremet hvidvinssauce. Du kan bruge creme fraiche, flødeskum eller endda græsk yoghurt til at gøre saucen cremet, men det er den vin, der virkelig giver den sin smag. Vi anbefaler en tør hvidvin som Sauvignon Blanc. Når man taler om anbefalinger, ryger det om, at kyllingefricassee var en af ​​Abraham Lincolns yndlingsretter! Du vil bemærke, at vi brugte kyllingelår i denne opskrift. Spring over fristelsen til at bruge kyllingebryst, lårene har et højere fedtindhold, der oversættes til ømt og fugtigt kød. Vi fortæller dig alt om det i vores artikel Sådan tilberedes du kylling.

Se videoen: Verdens nemmeste pastaret (September 2020).