Seneste opskrifter

Koreansk oksekød Yum Yum skåle

Koreansk oksekød Yum Yum skåle

Omstegt marineret oksekød, broccoli og et pocheret æg sammen med en cremet Sriracha-sauce serveres oven på klæbrig ris til et komplet måltid, der er den rigtige aftale. Faktisk er det næsten for meget yum til en skål.MERE +MINDRE-

Opdateret 12. december 2016

1/4

kop usædvanlig naturlig riseddike

1/4

kop pakket brunt sukker

1

spiseskefuld ristet sesamolie

1

spiseskefuld revet frisk ingefærede

3

fed hvidløg, finhakket

1/2

teskefuld knust rød peberflager

2

spiseskefulde Sriracha sauce

1

spiseskefuld vegetabilsk olie

3

kopper små broccoli blomster

3

kopper kogt kortkornet hvid ris (sushi ris)

2/3

kop kimchi, groft hakket

Skjul billeder

  • 1

    Pak oksekød i plastfolie eller slagterpapir, og læg det i fryseren i 30 minutter for at blive fast. Skær oksekød over kornet i tynde skiver, ca. 1/8 tommer tykke.

  • 2

    Bland sojasovs, eddike, brunt sukker, sesamolie, ingefærede, hvidløg og rød peberflager i en stor skål. Mål 2/3 kop sojablandingen, og sæt den til side. Tilsæt oksekød til den resterende sojablanding i en stor skål, og kast det til frakken. Dæk og afkøles for at marinere i mindst 30 minutter, men ikke længere end 2 timer.

  • 3

    I mellemtiden blandes mayonnaise, Sriracha sauce og honning i en lille skål. Dæk og afkøles, indtil den er klar til brug.

  • 4

    Tilsæt reserveret 2/3 kop sojasovsblanding til 2-kvarts gryde. Varm til kogning over medium høj varme. Kog 3 til 5 minutter eller indtil sauce er reduceret til 1/4 kop og let fortykket. Fjern fra varmen; sæt til side.

  • 5

    I 12-tommer nonstick stegepande opvarmes vegetabilsk olie over medium høj varme, indtil den er varm. Brug skåret ske til at fjerne oksekød fra sojablandingen. Kassér den resterende sojablanding, der er tilbage fra oksekødet. Kog 2 til 3 minutter, drej en gang, indtil lige begyndt at blive lyserød. Overfør oksekød med grydeske i gryden med den reducerede sauce og kast den til pels. Rengør ikke stegepanden.

  • 6

    Varm stegepande over medium høj varme. Tilsæt broccoli; kog 2 til 4 minutter under konstant omrøring, indtil det bare er mørt. Fjern fra varmen.

  • 7

    Opvarm 1/2 til 1 tomme vand i kogepande på 10 tommer. Når vand koger, skal du reducere varmen, indtil vandet bare simrer (bobler stiger langsomt og går i stykker lige under overfladen).

  • 8

    Bryd æg i vaniljesaus, lille skål eller underkop. Hold vanillecremen tæt på vandoverfladen, og skub ægget forsigtigt ned i vandet. Gentag med resterende æg.

  • 9

    Kog æg 3 til 5 minutter, eller indtil hvide og æggeblommer er faste og ikke løbende. Fjern forsigtigt æg med en skåret ske.

  • 10

    Opdel ris blandt 4 serveringsskåle; top med oksekød, kimchi, broccoli, pocheret æg og reserveret mayonnaise blanding.

Ekspert tip

  • Kimchi er en traditionel koreansk sideskål lavet med gærede grøntsager - ofte napa-kål, radise, agurk og forårsløg - og krydderier (især røde chili-flager, som giver kimchi sin karakteristiske varme).
  • Hvis pochering af æggene virker lidt for udfordrende, er du velkommen til at stege dem i stedet.

Næringsfakta

Portionsstørrelse: 1 servering
Kalorier
650
Kalorier fra fedt
270
% Daglig værdi
Total fed
31 g
47%
Mættet fedt
6g
32%
Transfedt
0g
Kolesterol
260 mg
87%
Natrium
2820 mg
117%
Kalium
840 mg
24%
Samlet kulhydrat
54 g
18%
Kostfibre
3g
14%
Sukker
20 g
Protein
40g
A-vitamin
35%
35%
C-vitamin
60%
60%
Calcium
10%
10%
Jern
25%
25%
Udvekslinger:

2 stivelse; 0 frugt; 1 Andet kulhydrat; 0 skummetmælk; 0 fedtfattig mælk; 0 mælk; 1 grøntsag; 0 Meget magert kød; 3 1/2 magert kød; 0 Fedt med højt fedtindhold; 3 fedt;

Valg af kulhydrat

3 1/2

* Procent daglige værdier er baseret på en diæt på 2.000 kalorier.

Se videoen: Candy. American Kids Try Food from Around the World - Ep 4. Kids Try. Cut (September 2020).