Traditionelle opskrifter

Let Thai Chili

Let Thai Chili

En simpel og let weeknight chili opskrift med et krydret asiatisk twist.MERE +MINDRE-

Opdateret 3. maj 2017

1

spiseskefuld rød karrypasta

1

lille sød kartoffel, skrællet og hakket

1/2

grøn peber, hakket

Skjul billeder

  • 1

    I en stor gryde tilsættes olivenolie over medium varme. Tilsæt kalkun og brun kalkun, del den op, når den koger. Kog i 5-6 minutter, indtil kalkunen er kogt igennem. Tilsæt karrypasta til kalkunen og rør den ind.

  • 2

    Kog i et minut, og tilsæt derefter kyllingekraften sammen med hakket sød kartoffel og peberfrugter. Tilsæt tomater i tern, dæk dem og lad chili simre. Lad det simre i 8-10 minutter, indtil søde kartofler er bløde.

  • 3

    Rør kokosmælk ind og krydre chili med salt og peber.

  • 4

    Server færdig chili med friske koriander og lime kiler.

Ekspert tip

  • Rød karrypasta kan have varierende niveauer af krydderi. Hvis du er bekymret for, at det er for krydret, skal du starte med at tilføje en teskefuld af dit yndlingsmærke og tilføje mere, indtil det kommer til det krydrede niveau, du kan lide.

Næringsfakta

Portionsstørrelse: 1 servering
Kalorier
430
Kalorier fra fedt
270
% Daglig værdi
Total fed
30 g
46%
Mættet fedt
15 g
73%
Transfedt
0g
Kolesterol
90 mg
30%
Natrium
1270 mg
53%
Kalium
770 mg
22%
Samlet kulhydrat
14g
5%
Kostfibre
3g
15%
Sukker
8g
Protein
26 g
A-vitamin
80%
80%
C-vitamin
40%
40%
Calcium
8%
8%
Jern
15%
15%
Udvekslinger:

1 stivelse; 0 frugt; 0 Andet kulhydrat; 0 skummetmælk; 0 fedtfattig mælk; 0 mælk; 1/2 grøntsag; 0 Meget magert kød; 3 magert kød; 0 Fedt med højt fedtindhold; 4 fedt;

* Procent daglige værdier er baseret på en diæt på 2.000 kalorier.

Mere om denne opskrift

  • En enkel og let weeknight chili opskrift med et krydret asiatisk twist! Jeg vil være ærlig: Jeg har aldrig fundet kalkun som en super-smagfuld base for opskrifter. Det er bare lidt kedeligt! Men det er let at lave mad og relativt sundt. For at imødegå blandingen kan jeg godt lide at bruge den i opskrifter som denne thailandske chiliopskrift, der har et krydret asiatisk spark. Den eneste forberedelse, som denne opskrift virkelig kræver, er noget skrælning og hakning af søde kartofler og peberfrugter. Heldigvis kan du gøre det, mens din kalkun er i madlavning! Server chili med en stor håndfuld frisk koriander og et par lime kiler, og nyd det!

Se videoen: How to Grow and Eat Orange Thai Chili Peppers. Late Bloomer. Episode 16 (September 2020).