Nye opskrifter

Ark-Pan kylling Shawarma

Ark-Pan kylling Shawarma

Alles foretrukne mellemøstlige klassiker blev lige nemmere takket være denne strålende genvej til ark-pan. Og med vores lette hjemmelavede yoghurt hvidløgssauce kan du vædde på, at den er lige så lækker.MERE +MINDRE-

Kylling og grøntsager

1/2

kop Yoplait® helt naturlig fedtfri yoghurt (fra 32 oz. beholder)

2

spiseskefulde citronsaft

4

fed hvidløg, finhakket

1/2

teskefuld friskmalet sort peber

1/2

teskefuld knust rød peberflager

1/2

teskefuld spidskommen

1/2

teskefuld allspice

1

pakke (20 oz) udbenet kinnelår uden hud uden kød

1

rød paprika, skåret i 1/2-tommer skiver

1

gul paprika, skåret i 1/2-tommer skiver

1

medium rødløg, skåret i 1/2-tommer kiler

Yoghurt Sauce

1

kop Yoplait® helt naturlig fedtfri yoghurt (fra 32 oz. beholder)

1

spiseskefuld frisk citronsaft

1

spiseskefuld finhakket italiensk (fladbladet) persille

1

fed hvidløg, finhakket

6

runder pitabrød, skåret i halve

1

kop tyndt skåret engelsk (hothouse) agurk, skiver skåret i halve

Skjul billeder

  • 1

    I en stor skål røres 1/2 kop yoghurt, 1 spsk olivenolie, 2 spsk citronsaft, 4 fed hvidløg, 1 tsk salt, 1/4 tsk peber, peberflager, spidskommen og allehånde. Tilsæt kylling, og kast til pels. Dæk og afkøles i mindst 30 minutter, men ikke længere end 4 timer.

  • 2

    Opvarm ovnen til 425 ° F. Sprøjt 18x13-tommer kantet bageplade med madlavningsspray. Bland i stor skål paprika, løg, resterende 2 spsk olivenolie, 1/2 tsk salt og 1/4 tsk peber; kaste til frakke.

  • 3

    Placer grøntsager på den ene side af bagepladen. Fjern kyllingelår fra marinade, ryst eventuelt overskydende af, og læg dem på den anden side. Kassér marinade.

  • 4

    Bages 25 til 30 minutter eller indtil saft af kylling er klar, når den tykkeste del er skåret (mindst 165 ° F).

  • 5

    I mellemtiden omrøres 1 kop yoghurt, 2 spsk olivenolie, 1 spsk citronsaft, persille, 1 fed hvidløg og 1/4 tsk salt i en skål.

  • 6

    Skær kylling i 1/2-tommer skiver. Fyld pitabrunder med kylling, ristede grøntsager, yoghurtsauce og agurker.

Ekspert tip

  • Hvis du foretrækker dine løg rå, skal du ikke stege dem med paprika. Skær dem bare tyndt, og server dem sammen med de sprøde agurker.

Næringsfakta

Portionsstørrelse: 1 servering
Kalorier
380
Kalorier fra fedt
130
% Daglig værdi
Total fed
15g
22%
Mættet fedt
2 1 / 2g
14%
Transfedt
0g
Kolesterol
90 mg
31%
Natrium
640 mg
27%
Kalium
460 mg
13%
Samlet kulhydrat
34g
11%
Kostfibre
2g
9%
Sukker
6g
Protein
26 g
A-vitamin
15%
15%
C-vitamin
60%
60%
Calcium
15%
15%
Jern
15%
15%
Udvekslinger:

1 1/2 stivelse; 0 frugt; 1/2 andet kulhydrat; 0 skummetmælk; 0 fedtfattig mælk; 0 mælk; 1/2 grøntsag; 3 Meget magert kød; 0 magert kød; 0 Fedt med højt fedtindhold; 2 1/2 fedt;

* Procent daglige værdier er baseret på en diæt på 2.000 kalorier.

Mere om denne opskrift

  • Kylling shawarma er let en af ​​de mest kendte retter fra Mellemøsten, men det forveksles ofte med en gyro, en anden kødfyldt pitabrødopskrift fra Mellemøsten. Selvom begreberne mellem de to næsten er identiske, er der et par nøgleforskelle mellem de to opskrifter, hovedsageligt når det kommer til, hvordan den tilberedes og de anvendte ingredienser. Det stammer fra Tyrkiet med doner kebab, hvilket betyder "roterende grillet kød." Grækerne vedtog senere konceptet og kaldte det "gyros". Senere banede den pitabestoppede opskrift gennem Mellemøsten, og navnet "shawarma" blev introduceret af arabere. Gyro'er bruger tyndt barberede skiver af lammekød eller oksekød, der steker, mens shawarma bruger fyldt kød som kylling. Kødet i en shawarma marineres næsten en hel dag i krydderier inden madlavning; påfyldninger er udskiftelige baseret på præference, men en gyro inkluderer næsten altid tomat, løg og selvfølgelig tzatziki sauce. Både gyroer og kylling shawarma er lige så lækre, så du kan ikke gå galt på nogen måde. Find flere måder at bruge den kylling i dit køleskab eller fryser her.
  • Yoplait er et registreret varemærke tilhørende YOPLAIT MARQUES (Frankrig) brugt under licens.

Se videoen: Kyllingekebab. Kyllinge-souvlaki marinerede, grillede kyllingespyd - Opskrift #81 (September 2020).