Usædvanlige opskrifter

Cremet rosenkål og blomkålsgrat

Cremet rosenkål og blomkålsgrat

Denne klassiske madkomfort til ferie kombinerer blomkål, rosenkål og en let, osteagtig flødesauce i en lækker skål.MERE +MINDRE-

Opdateret 20. september 2016

Lav med

Progresso brødkrummer

1

blomkål med hoved (2 lb), skåret i store blomster

3/4

lb rosenkål, trimmet og kvartet i længderetningen

3

spiseskefulde mel til alle formål

1

kop varm kraftig flødeskum

3/4

kop strimlet Gruyère-ost

2/3

kop strimlet parmesanost

1 1/2

teskefulde kosher salt

1/2

teskefuld friskmalet sort peber

1/2

tsk hvidløgspulver

1

kop Progresso ™ almindelige brødkrummer

Skjul billeder

  • 1

    Opvarm ovnen til 375 ° F. Sprøjt bunden og siderne af 2 1 / 2- til 3-kvarts bageplade med madlavningsspray.

  • 2

    I en gryde med 5-6 liter koges blomkålblomster i kogende saltet vand 3 til 4 minutter eller indtil de er ømme, men stadig faste. Brug skåret ske til at overføre blomkål til dørslag for at dræne. Tilsæt rosenkål til kogende vand; kog 3 til 4 minutter eller indtil det er mørt, men stadig fast. Dræne.

  • 3

    Smelt 2 spiseskefulde smør i 4-kvarts gryde over medium-lav varme. Tilsæt mel; kog 2 minutter, omrør konstant med piskeris. Hæld langsomt varm mælk og varm flødeskum i blanding af smør-mel; slå med visp indtil glat. Forøg varmen, og opvarm den til kogning, og slå hele tiden, 1 til 3 minutter eller indtil den er fortykket. Fjern fra varmen. Rør strimlet Gruyère-ost og 1/3 kop strimlet parmesanost ind, indtil den er glat. Rør salt, 1/4 teskefuld peber, hvidløgspulver og muskatnød til blandingen.

  • 4

    Tilsæt drænet blomkål og rosenkål til sauce. Rør forsigtigt til pels. Hæld i bagepladen. I en lille mikrobølgeovn skål opvarmes de resterende 4 spsk smør, der er afdækket på høj 30 sekunder eller indtil det er smeltet. Rør brødkrummer, resterende 1/3 kop parmesanost og resterende 1/4 tsk peber til at kombinere. Drys jævnt ovenpå.

  • 5

    Bages 30 til 35 minutter, eller indtil toppen er gyldenbrun, og blandingen er boblende. Lad stå 10 minutter før servering.

Ekspert tip

  • Udskift strimlet schweizisk ost til Gruyère-osten, hvis det ønskes.
  • Hvis det er muligt, skal du købe rosenkål, der har samme størrelse for at sikre jævn madlavning.

Næringsfakta

Portionsstørrelse: 1 servering
Kalorier
400
Kalorier fra fedt
250
% Daglig værdi
Total fed
27g
42%
Mættet fedt
17g
83%
Transfedt
1 g
Kolesterol
85 mg
28%
Natrium
650 mg
27%
Kalium
570 mg
16%
Samlet kulhydrat
24 g
8%
Kostfibre
4g
16%
Sukker
6g
Protein
13g
A-vitamin
25%
25%
C-vitamin
70%
70%
Calcium
35%
35%
Jern
10%
10%
Udvekslinger:

0 stivelse; 0 frugt; 1/2 andet kulhydrat; 0 skummetmælk; 0 fedtfattig mælk; 0 mælk; 3 grøntsager; 0 Meget magert kød; 1/2 magert kød; 1/2 højt fedtkød; 4 1/2 fedt;

Valg af kulhydrat

1 1/2

* Procent daglige værdier er baseret på en diæt på 2.000 kalorier.

Se videoen: Jesper Paustians 2 x kål - Spidskål med fed fløde, og Ristet rosenkål med chorizo (Oktober 2020).