Usædvanlige opskrifter

Sauterede rosenkål med ristede valnødder og tørrede kirsebær

Sauterede rosenkål med ristede valnødder og tørrede kirsebær

  • Forbered 40 min
  • I alt40 min
  • Portioner 10

Det er svært at sige, hvad vi elsker mere: den søde-tærte-knasende kombination af smag eller det faktum, at denne opskrift kan forberedes på forhånd og koges i sidste øjeblik til stressfri underholdning.MERE +MINDRE-

Ingredienser

2 1/2

lb friske rosenkål, skyllet, trimmet

3/4

kop groft hakket ristede valnødder

2/3

kop groft hakket tørrede kirsebær

Trin

Skjul billeder

  • 1

    Tyndskårne rosenkål i længderetningen. Rødenden hjælper med at holde skiverne intakte.

  • 2

    I 12-tommers stegepande opvarmes smør over medium høj varme. Tilsæt rosenkål, salt og peber; kog og rør i 10 til 12 minutter, eller indtil spirerne er sprøde. Tilsæt valnødder og tørrede kirsebær; kog og rør 1 minut.

Ekspert tip

  • For at gøre denne lette skål endnu lettere, kan du købe forudskrevne rosenkål.
  • Alle ingredienser kan forberedes op til 1 dag før og holdes dækket i køleskabet, indtil de er klar til madlavning.
  • Madlavning glutenfri? Læs altid etiketter for at sikre dig hver opskrift ingrediens er glutenfri. Produkter og ingrediens kilder kan ændre sig.

Ernæringsoplysninger

Næringsfakta

Portionsstørrelse: 1 servering
Kalorier
180
Kalorier fra fedt
90
% Daglig værdi
Total fed
10 g
15%
Mættet fedt
3g
14%
Transfedt
0g
Kolesterol
10 mg
3%
Natrium
230 mg
10%
Kalium
490 mg
14%
Samlet kulhydrat
19 g
6%
Kostfibre
4g
17%
Sukker
10 g
Protein
4g
% Daglig værdi*:
A-vitamin
20%
20%
C-vitamin
60%
60%
Calcium
6%
6%
Jern
10%
10%
Udvekslinger:

0 stivelse; 0 frugt; 1 Andet kulhydrat; 0 skummetmælk; 0 fedtfattig mælk; 0 mælk; 1 1/2 grøntsag; 0 Meget magert kød; 0 magert kød; 0 Fedt med højt fedtindhold; 2 fedt;

* Procent daglige værdier er baseret på en diæt på 2.000 kalorier.

Se videoen: Grillet spidskål med nye ærter (September 2020).