Traditionelle opskrifter

Café con Leche

Café con Leche

Serveres på caféer i hele Spanien, denne kaffe og mælkedrik er lettere at lave end en latte, fordi mælken er dampet i stedet for skum.MERE +MINDRE-

1

kop varm, stærk mørkristet kaffe, såsom fransk stege (se tip)

2

teskefuld sukker (valgfrit)

Skjul billeder

  • 1

    Anbring mælk i en lille gryde over komfuret. Varm op lige til at koge, når der samles små bobler rundt om mælkens kanter. Fjern fra varmen.

  • 2

    Del den varme, friskbryggede kaffe mellem to små kaffe- eller espressokopper. Drej mælk i panden for at udjævne varmen og boblerne, og hæld derefter mælken jævnt over kaffen i de to kopper.

  • 3

    Server straks med sukker og en lille ske på siden.

  • 4

    Cubansk version: Tilsæt sukker til mælken, da mælken damper over komfuret, og rør for at kombinere. En metode er at hælde den sødede mælk over den varme kaffe i kopperne, en anden er at tilføje kaffen tilbage i den sødede mælk på komfuret og fortsætte med at dampe og blande blandingen endnu et minut eller to, før den hældes i kopperne.

Ekspert tip

  • Kaffesirup kan erstattes af sukkeret for at forsøde kaffen, hvis du foretrækker det.

Næringsfakta

Portionsstørrelse: 1 servering
Kalorier
80
Kalorier fra fedt
35
% Daglig værdi
Total fed
4g
6%
Mættet fedt
2 1 / 2g
11%
Transfedt
0g
Kolesterol
10 mg
4%
Natrium
55 mg
2%
Kalium
220 mg
6%
Samlet kulhydrat
6g
2%
Kostfibre
0g
0%
Sukker
6g
Protein
4g
A-vitamin
4%
4%
C-vitamin
0%
0%
Calcium
15%
15%
Jern
0%
0%
Udvekslinger:

0 stivelse; 0 frugt; 0 Andet kulhydrat; 0 skummetmælk; 0 fedtfattig mælk; 1/2 mælk; 0 grøntsager; 0 Meget magert kød; 0 magert kød; 0 Fedt med højt fedtindhold; 0 fedt;

* Procent daglige værdier er baseret på en diæt på 2.000 kalorier.

Mere om denne opskrift

  • Lav en lille kop café con leche, luk øjnene og forestil dig en fortovscafé i hjertet af Spanien. Jeg var heldig nok til at rejse rundt i Spanien for nylig, og mens jeg elskede museer og byer og mennesker og arkitektur og landskab og kultur i det smukt land ...… Jeg elskede virkelig, kaffen. Min spansk klasse i mellemskolen serverede mig godt nok til at bestille "café con leche" (bogstaveligt talt "kaffe med mælk") uden tøven i nogen restaurant. Og de fleste af spanierne bag disken forstod mig endda! (Hej, babytrin ...) Så mens jeg var nødt til at tage et par gætter på morgenmadsmenuen, kunne jeg altid bestille min yndlingsdrink med tillid. Og det gjorde jeg - omkring 6 gange om dagen. Da jeg kom hjem, var det første, jeg ville gøre, at gøre denne strålende fløjlsbløde, dybe og rige bit af den spanske himmel tilbage i det gode USA af A.So i dag, spring koppen over på dit hjørne med høje bukke. Lav i stedet din egen café con leche! Det eneste du behøver andet end kaffe er lidt mælk og sukker. Åh, og sukkeret er valgfrit. Se hvor let dette bliver?
  • Med hensyn til kaffen - gør den mørk og rig. Fransk stege er et godt valg. Hvis du har en pour-over, fransk presse eller en kogeplade percolator, yay hurra, men en almindelig drop kaffemaskine fungerer også. Bare gør det lidt mørkere, end du normalt ville. Start derefter en lille gryde med mælk, der varmer op over komfuret. Mikrobølgeovn? Okay, okay. Det fungerer. Men det er rart på en traditionel måde at opvarme mælken på komfuret. Over komfuret kan du virkelig styre varmenes konsistens ved at trække mælken fra komfuret, lige når den når det dampende stadie, der næsten koger. Det er stort set det: kaffe + dampet mælk, hældes sammen. I Spanien, de hæld først kaffen, derefter mælken. Og alt dette sker lige foran dit ansigt, ikke bag en kæmpe maskine. Nogle gange på en restaurant vil du sidde og se på den kop kaffe et øjeblik, før de vender tilbage med den lille gryde dampende mælk. , svingede rundt i en cirkel i gryden to gange, før den blev hældt over din varme kaffe, hvirvlet sammen, indtil din drink er en dejlig karamelfarve. Typisk er forholdet mælk til kaffe 50/50, men fortsæt og juster det til din kan lide. Det er trods alt din kaffe. Tilsæt sukker på dette tidspunkt også, hvis du kan lide. Kaffesirup kan erstattes af sukkeret for at sødme kaffen, hvis du foretrækker det. Og gør nu hvad spanierne gør: læg den mobiltelefon ned, tag blikket væk fra computerskærmen, og faktisk tale med den person, der er sammen med dig. Det er, hvad kaffe tid handler om. Og måske derfor smager noget så helt simpelt så helt vidunderligt.

Se videoen: Artie the 1 Man Party - Esa Nena Linda (September 2020).