De bedste opskrifter

Blomkål Grøn Chile “Mac” og ost

Blomkål Grøn Chile “Mac” og ost

Lejlighedsvis føler vi et strejf af skyld over, hvor ofte cremet mac og ost finder vej ind i vores ugentlige middagsrotation. En hjemmelavet ostesauce og et krydret spark fra jalapeños og grønne chili tager denne opskrift fra støttende sideskål til stjerne i middagshowet.MERE +MINDRE-

Opdateret 13. november 2018

8

kopper blomkål blomsterplanter

1/2

kop kraftig flødeskum

1/4

kop Guldmedalje ™ universalmel

1 1/2

kopper strimlet Cheddarost (6 oz)

1/4

kop hakket grønne løg (4 små)

1

dåse (4,5 oz) Gamle El Paso ™ hakkede grønne chili

1

medium jalapeño chile, frøet og tyndt skåret, hvis det ønskes

Skjul billeder

  • 1

    Opvarm ovnen til 350 ° F. Sprøjt 8-tommers (2-quart) glas bageplade med madlavningsspray.

  • 2

    Anbring blomkål og vand i en stor mikrobølgeovn. Dække over; mikrobølgeovn på høj 12 minutter; dræne. Sæson med 1/4 tsk salt.

  • 3

    Bland mælk og flødeskum i 1-kop glas målekop. Smelt smør over svag varme i 4-kvarts eller større hollandsk ovn. Med piskerør blandes mel og resterende 1/4 tsk salt ind, indtil det er glat. Forøg varmen til medium; kog under konstant omrøring, indtil blandingen er glat og boblende. Rør gradvist mælkeblandingen ind. Forøg varmen til mellemhøj; opvarm til kogning under konstant omrøring. Kog og rør 1 minut; reducer varmen til medium. Rør ost ind. Kog indtil smeltet, omrør lejlighedsvis. Fjern fra varmen. Rør blomkål, grønne løg og grønne chili. Hæld i bagepladen.

  • 4

    Bages 25 til 30 minutter eller indtil boblende rundt om kanterne og let brunet.

  • 5

    Pynt med skiver af jalapeño.

Ekspert tip

  • Delvist kogning af blomkål i mikrobølgeovnen inden tilsætning i gryderet forkorter ovnens tid og resulterer i en sprød, øm tekstur.
  • Vil du have mere krydderi? Erstat shreddet peber Jack-ost til Cheddar.
  • Du kan spare tid ved at bruge forudskårne blomkålblomster.
  • Du skal altid bære køkkenhandsker eller vaske dine hænder efter håndtering af jalapeños, da det kan brænde, hvis du rører ved dine øjne eller ansigt.

Næringsfakta

Portionsstørrelse: 1 servering
Kalorier
310
Kalorier fra fedt
210
% Daglig værdi
Total fed
23g
36%
Mættet fedt
14g
70%
Transfedt
1 g
Kolesterol
65 mg
22%
Natrium
530 mg
22%
Kalium
520 mg
15%
Samlet kulhydrat
15 g
5%
Kostfibre
3g
13%
Sukker
5g
Protein
11g
A-vitamin
20%
20%
C-vitamin
60%
60%
Calcium
30%
30%
Jern
6%
6%
Udvekslinger:

1/2 stivelse; 0 frugt; 0 Andet kulhydrat; 0 skummetmælk; 0 fedtfattig mælk; 0 mælk; 1 1/2 grøntsag; 0 Meget magert kød; 0 magert kød; 1 fedt med højt fedtindhold 3 fedt;

* Procent daglige værdier er baseret på en diæt på 2.000 kalorier.

Se videoen: Grønt påskelam. Urtepaneret lammekrone. Jacob Jørgsholm (September 2020).