Traditionelle opskrifter

Hurtig og nem ris og bønner

Hurtig og nem ris og bønner

Denne rige skål er klar i et øjeblik. Inspireret af cubanske ris og bønner.MERE +MINDRE-

4

skiver rå bacon, hakket

1

medium rød paprika, finhakket

Salt og peber efter smag

1/2

kalk, skåret i fire kiler

Skjul billeder

  • 1

    Varm en stor stegepande over medium varme på komfuret. Når det er godt og varmt, tilsæt bacon og kog, omrør lejlighedsvis, indtil det er let brunet. Fjern bacon fra stegepanden til en papirhåndklædeformet plade med en skåret ske.

  • 2

    Tilsæt rød peber og hvidløg til gryden og rør godt. Kog, omrør lejlighedsvis, indtil den begynder at blødgøre (3-5 minutter). Tilsæt tomater, chilipulver, spidskommen, salt og peber og rør godt om igen. Kog i 3-5 minutter, indtil tomatene begynder at bryde sammen.

  • 3

    Rør de små røde bønner ind. Dæk panden og kog i 10 minutter.

  • 4

    Rør ris ind, indtil den er godt kombineret. Smag, og juster krydderier efter ønske.

  • 5

    Server straks med kalkbånd til klemning.

Ingen ernæringsoplysninger tilgængelige for denne opskrift

Mere om denne opskrift

  • Hurtig og nem ris og bønner

    Ris og bønner er en af ​​de ikoniske retter, der laves tusind måder af forskellige familier, forskellige kulturer, forskellige regioner. Og der er så mange store variationer derude.

    Min version er hurtig, smagfuld og absolut lækker. Inspireret af en klassisk fad fyldes den med tomater, rød peber og røde bønner og har en dejlig lille røgighed.

    Men først vil jeg have dig til at vide, at jeg ikke fremsætter krav om ægtheden af ​​denne ris og bønner. Det er inspireret af cubanske ris og bønner, men jeg tog store friheder med det. Så forvent ikke, at det skal være ligesom den fantastiske skål, du havde på det uber-autentiske cubanske sted. Forvent det dog at være virkelig utroligt lækkert alene.

    Mine hurtige og lette ris og bønner starter som så mange andre gode ting: med bacon.

    Fire skiver, hakket (ja, mens de er rå). Den nemmeste måde at gøre det på er at fryse hele pundet og afskære (mod skiverne) 4 stykker, der er ¼-tommer tykke. På den måde hakkes de let, og du har det pund i fryseren for at skære ¼-tommer tykke stykker af, når du har brug for et stykke til en opskrift.

    Når fedtet er gjort, fjerner du baconet og tilsætter rød peber og hvidløg. Hvis jeg nu ønskede, at dette skulle være mere autentisk, tilføjede jeg også en løg, men min mand hader løg, som du ikke ville tro, så jeg udelader det - og opskriften er god uden den. Du er velkommen til at tilføje 1 lille hakket en, hvis du er så tilbøjelig.

    Når det hele begynder at blødgøre, tilføjer du tomaterne og krydderierne og lader det koge lidt for at nedbryde tomaterne. Endelig går bønnerne ind, og du dækker det. Lad det koge i 10 minutter, rør risen ind og krydre efter behov.

    Det er det. Det er klar til at gå med en kalkkile. Jeg serverer det med kyllingebryst og en salat. Min mand kan også godt tilføje et par tortillachips til blandingen, men det er helt op til dig.

    Ris og bønner opskrifter

    Hvis du kan lide ris og bønner, er der flere variationer at prøve:

    Krydret sort bønner og ris
    Roll-Ups af ris og bønner
    Vilde ris og bønnesalat
    Grillede peberfrugter med sort bønner og ris
    Ris og bønner bages

    Fremhævet opskrift: Hurtig og nem ris og bønner

    Sarah W. Caron (aka scaron) er en madforfatter, redaktør og blogger, der skriver om familievenlige fødevarer og opdrætter en sund familie på Sarah's Cucina Bella.

Se videoen: Biksemad i verdensklasse Lav en nem luksusbiksemad af resterne fra dit køleskab. REMA 1000 (September 2020).