Nye opskrifter

Salviesmør og græskar Risotto

Salviesmør og græskar Risotto

Græskar er ikke kun til desserter. Denne cremede, salte græskarrisotto-opskrift er infunderet med salvie, smør og parmesan til en trøstende eftermiddag, der smager som at falde på en gaffel!MERE +MINDRE-

Opdateret 8. august 2019

Lav med

Progresso bouillon

8

kopper (ca. 2 32 oz. kartoner) Progresso ™ kylling bouillon eller grøntsag

1/2

kop (1 pind) usaltet smør, delt

1/3

kop pakket friske salvieblade, hakket

1

medium løg, fint terninger

1/2

kop strimlet parmesanost

1

kop dåse græskarpuré (ikke græskar tærtefyldning)

Salt og peber efter smag

Pepitas (græskarfrø) og yderligere salvieblade til pynt

Skjul billeder

  • 1

    Hæld bouillon i en stor sauce gryde og kog over høj varme. Reducer til lavt og lad det simre.

  • 2

    Mens bouillon simmer, smelt halvdelen af ​​smøret (4 spsk) i en stor, højsidet stegepande over medium høj varme. Tilsæt salviebladene, og kog indtil salvien er duftende og smøret begynder at blive brunt, ca. 4 minutter. Tilsæt løg og hvidløg, og kog, indtil de er duftende og ømme, ca. 3 minutter.

  • 3

    Tilsæt risen, og rør så hvert korn af ris er belagt med smørblandingen. Fortsæt med at tilberede risen, indtil den begynder at brune let og lugte ristet, ca. 3 minutter.

  • 4

    Fjern gryden fra varmen og tilsæt hvidvinen. Sæt gryden tilbage på medium høj varme, og brug derefter en ske til at skrabe eventuelle brunede bits fra bunden af ​​gryden. Rør konstant, mens risen absorberer vinen.

  • 5

    Når risen har absorberet det meste af vinen, og panden ser relativt tør ud, skal du tilsætte en øse af den varme kylling eller vegetabilsk bouillon til panden. Rør ofte, indtil væsken er absorberet, og panden igen ser relativt tør ud, ca. 2 minutter. Gentag denne proces, tilsæt bouillon en skål ad gangen og omrør indtil væsken er absorberet, indtil kun ca. 2 kopper bouillon er tilbage.

  • 6

    Begynd at smage risotto for doneness og krydderier, når du har 2 kopper bouillon tilbage. Afhængig af alderen på din ris og luftfugtigheden har du muligvis ikke brug for alle 8 kopper bouillon for at få risen blød og øm. Din ris skal begynde at blødgøre omkring 15-20 minuts mærket.

  • 7

    Når risotto er øm og cremet, skal du fjerne den fra varmen. Sæt med salt og peber efter smag, og rør derefter det resterende smør, parmesan og græskar ind, indtil ost og smør er smeltet. Server straks toppet med yderligere salvieblade og pepitas.

Ekspert tip

  • Først absorberer risen væsken ret hurtigt. Efterhånden som risen bliver ømme, vil det tage længere tid og længere for hver øse at blive absorberet.
  • Gå ikke væk, mens du laver risotto - det har en tendens til at brænde hurtigt. Bliv ved med at røre!
  • Risotto skal virkelig serveres umiddelbart efter madlavning; når risotto hviler, bliver den mere stivelsesholdig og tyk. Hvis dette sker, skal du bare tynde det ud med lidt mere bouillon.
  • Hvis du leder efter en fuldkornsindstilling, kan du bytte arborio-ris ud til farro, følge den samme metode og få en lige så cremet og dejlig tekstur.

Næringsfakta

Portionsstørrelse: 1 servering
Kalorier
460
Kalorier fra fedt
170
% Daglig værdi
Total fed
18g
28%
Mættet fedt
11g
57%
Transfedt
1 / 2g
Kolesterol
45 mg
16%
Natrium
1230 mg
51%
Kalium
200 mg
6%
Samlet kulhydrat
61g
20%
Kostfibre
2g
9%
Sukker
4g
Protein
10 g
A-vitamin
140%
140%
C-vitamin
4%
4%
Calcium
15%
15%
Jern
15%
15%
Udvekslinger:

3 stivelse; 0 frugt; 1 Andet kulhydrat; 0 skummetmælk; 0 fedtfattig mælk; 0 mælk; 1/2 grøntsag; 0 Meget magert kød; 0 magert kød; 0 Fedt med højt fedtindhold; 3 1/2 fedt;

* Procent daglige værdier er baseret på en diæt på 2.000 kalorier.

Mere om denne opskrift

  • Risotto er faktisk ikke kompliceret, men gider ikke fortælle det til dine venner, når du serverer det. Kremet, osteagtig, varm, græskar-y - Sådan falder du komfortmad.

    Risotto har det rigtige ry, ikke? Hvis du lavede en liste over de ti bedste fødevarer, som folk er bange for at lave derhjemme, ville risotto være et sted tæt på toppen mellem "bagning med gær" og "presning".

    Sandheden? Risotto får en diva-rep, fordi du ikke bare kan sætte det-og-glemme, men det er faktisk ikke kompliceret. For at lave en rigtig god risotto skal du tage lidt børnepasning. Men hellig guacamole, det er VÆRDT DET.

    Denne høst-tastic risotto opskrift er et godt sted at få dine fødder våde. Den er fyldt med smør, frisk salvie og hjertelig, sød efterårssmag takket være græskarpuré. Du kan gøre det. Sådan gør du:

    Det er altid en god ide at have alt klar til madlavning, men med risotto er det super vigtigt. Få alle dine grøntsager hakket, og sørg for, at du har målt alle ingredienser og klar til at rulle.

    Hæld først otte kopper Progresso ™ kylling eller vegetabilsk bouillon i en mellemstor gryde og opvarm den til en simmer på medium varme. Reducer varmen til lav, og lad den simre, mens du går videre.

    Smelt en halv smørpind i en højsidet stegepande over medium høj varme, og tilsæt derefter en stor håndfuld hakkede friske salvieblade. Rør ved babyen og vent bare på, at lugten rammer dig. (Er du begejstret? Du skal være begejstret.)

    Tilsæt en ternet løg og tre fed hakket hvidløg. Sauter det, indtil hele dit hus lugter så godt, at du måske bare går forbi. (Også kendt som "ca. tre minutter.)

    Hæld derefter to kopper Arborio-ris - det er den slags ris, du bruger til at fremstille risotto, og du kan nabo den i korngangen i dit supermarked - og omrør, rør, rør, indtil hvert riskorn er belagt med buttery godhed. Bliv ved med at røre og koge, indtil risen bare begynder at blive brun og lugte toasty.

    Sluk for varmen (eller fjern gryden fra brænderen) og hæld en halv kop hvidvin i. Vend gryden tilbage til varme, og brug en ske til at skrabe eventuelle lækre brune bits op på bunden af ​​gryden. Fortsæt med at røre ris, indtil vinen absorberes for det meste.

    Når vinen er gennemblødt, skal du tage en skål og tilsætte en skål af den varme bouillon til gryden. Rør risen konstant, indtil bouillon er gennemblødt. Den skal ikke tage for lang tid, bare et minut eller to.

    Når den første øse er gennemblødt, skal du tilføje en anden æse bouillon, omrøre, indtil den er absorberet, og fortsæt med dette mønster, indtil du har cirka to kopper bouillon tilbage at tilføje. Dette tager 15-20 minutter.

    Afhængig af alderen på din ris og fugtigheden i luften har du muligvis brug for mere eller mindre bouillon for at få risen øm. Den eneste måde at vide, om det er gjort? Smag det, skat! Grib dig selv en ske og fortsæt med at smage, indtil den er blød, øm og åh-så-cremet.

    Når risotto er cremet og øm, skal du fjerne den fra varmen. Rør den resterende halvdel smørpind, en halv kop parmesan og en hel kop græskarpuré ind. Rør, indtil det hele er smeltet.

    Server straks toppet med flere salvieblade og pepitas (hvis du kan lide crunchen).

Se videoen: Feed Bistros TIGERREJE RISOTTO med saffron og parmesan. Jacob Jørgsholm (September 2020).