Usædvanlige opskrifter

Multikornfocaccia med urter og hvidløg

Multikornfocaccia med urter og hvidløg

1

kop fuld hvedemel (til pooling)

1/2

kop stålskåret eller irsk havre (til poolisk)

3/4

kop vand (til poolish)

Knivspids af en aktiv tørgær (til pooling)

2 1/4

kopper ubleget mel til alle formål (til dej)

3/4

kop fuldkornsmel (til dej)

1/2

kop havremel (til dej)

1/4

kop hørfrømel (til dej)

2 1/4

tsk aktiv tør gær (til dej)

2

teskefuld salt (til dej)

1 3/4

kopper varmt vand (til dej)

1/4

kop ekstra jomfru olivenolie (til dej)

6

hvidløgsfed, groft hakket (til påfyldning)

2

kvist friske timianblade, hakket (til påfyldning)

1

kvist frisk rosmarin, hakket (til topping)

1/3

kop ekstra jomfru olivenolie (til påfyldning)

1

spiseskefuld groft havsalt (til påfyldning)

3

ounce barberet parmesan eller parmigiano-reggiano-ost ​​(til topping)

Skjul billeder

  • 1

    Pisk hele hvedemel, stålskåret havre, vand og gær, der er afsat til poolen, i en medium skål. Dæk med plastfolie og hvile ved stuetemperatur natten over.

  • 2

    Pisk sammen alle formål, hele hvede og havregryn, hørfrømel, gær og salt til dejen i en stor skål. Lav en brønd i midten og hæld poolish, vand og olivenolie i. Rør de våde ingredienser i melet for at gøre en lurvet, klæbrig dej. Dæk med et viskestykke eller løst med plastfolie, og lad det sætte sig i 30 minutter.

  • 3

    Vend dejen ud af skålen på en velmalet overflade, mel dine hænder og tryk dejen ind i et 12 til 8-tommer rektangel (langsiden mod dig). Brug en bænkeskraber (eller pandekagedrejere) til at folde dejen som et forretningsbrev. (Dejen er meget våd, og det kan virke underligt, men bare bevæg dig hurtigt med skraberen og fold den ene ende af dejen over den anden. Sørg for, at du børster noget mel fra overfladen af ​​dejen, inden du folder den anden ende) . Sprøjt med madlavningsspray og dæk med et viskestykke eller let smurt plastfolie. Lad sætte 30 minutter.

  • 4

    Fold dejen igen som et bogstav, og hvil i yderligere 30 minutter.

  • 5

    Forvarm ovnen til 425 ° F. Opdel olivenolie mellem to 9-tommer firkantede pander og ryst for at belægge panden. Del dejen i halve og overfør et stykke til hver gryde, vend dejen for at belægge begge sider med olie, tryk derefter dejen jævnt ind i gryderne. Drys hvidløg, timian og rosmarin over toppen, og tryk påfyldningerne i dejen med fingrene. Drys med havsalt og ost.

  • 6

    Bages indtil gyldenbrun, ca. 20 til 25 minutter. Lad afkøle helt på et stativ.

Ingen ernæringsoplysninger tilgængelige for denne opskrift

Se videoen: Hvordan dyrke basilikum (September 2020).