
We are searching data for your request:
Upon completion, a link will appear to access the found materials.
Få din kagedej til at rette den mad-sikre måde med denne ægfrie, melfri jordnøddesmørkagedej. Denne opskrift er ikke lavet til bagning, bare nyder med en ske!MERE +MINDRE-
Opdateret 3. oktober 2016
2
spiseskefulde usaltet smør, blødgjort
1/4
kop naturligt (usødet) jordnøddesmør
2/3
kop pakket letbrunt sukker
1/2
teskefuld vanilleekstrakt
1
kop havremel (se hvordan man laver i afsnittet tip)
1/3
kop saltede jordnødder, valgfri
Skjul billeder
1
I en mellemstor blandeskål flødes smør, jordnøddesmør og brunt sukker sammen ved hjælp af en håndblander eller en træske, indtil blandingen er godt blandet. Tilsæt vanilje, mælk og salt, og bland det, indtil det bare er kombineret.
2
Tilsæt havregryn og rør, indtil det bare er blandet. Fold jordnødderne ind, hvis du bruger dem. Spis med det samme, eller køl ned, indtil det er koldt, og nyd det derefter.
Ekspert tip
- Vi byttede traditionelt hvedemel til havregryn, som er sikkert at spise uden bagning. Havremel findes i den glutenfri baggang i de fleste større supermarkeder, eller du kan gøre det let derhjemme.
- For at fremstille 1 kop havremel skal du tage 1 1/3 kopper gammeldags havre og pulsere dem i en kraftig blender eller foodprocessor, indtil den ligner et fint mel.
- Dette er ikke et job til din standarmixer. På grund af den lille mængde dej er det bedre at bruge en håndblander eller en almindelig ske.
Næringsfakta
Portionsstørrelse: 1 servering
- Kalorier
- 170
- Kalorier fra fedt
- 60
% Daglig værdi
- Total fed
- 6g
- 10%
- Mættet fedt
- 2g
- 11%
- Transfedt
- 0g
- Kolesterol
- 5 mg
- 2%
- Natrium
- 150 mg
- 6%
- Kalium
- 70 mg
- 2%
- Samlet kulhydrat
- 24 g
- 8%
- Kostfibre
- 1 g
- 6%
- Sukker
- 15g
- Protein
- 3g
- A-vitamin
- 0%
- 0%
- C-vitamin
- 0%
- 0%
- Calcium
- 2%
- 2%
- Jern
- 4%
- 4%
Udvekslinger:
1 stivelse; 0 frugt; 1/2 andet kulhydrat; 0 skummetmælk; 0 fedtfattig mælk; 0 mælk; 0 grøntsager; 0 Meget magert kød; 0 magert kød; 0 Fedt med højt fedtindhold; 1 fedt;
Valg af kulhydrat
1 1/2
* Procent daglige værdier er baseret på en diæt på 2.000 kalorier.