Usædvanlige opskrifter

Spaghetti Cacio e Pepe

Spaghetti Cacio e Pepe

En klassisk italiensk pastaret med minimale ingredienser og maksimal smag.MERE +MINDRE-

Opdateret 5. oktober 2017

2

teskefulde grov sort peber

1

kop revet parmesanost

2

kopper reserveret pastavand

Røde peberflager, pynt

Skjul billeder

  • 1

    Kog spaghetti ifølge instruktionerne i saltet vand. Når pasta næsten er færdig med madlavning, skal du reservere 2 kopper madvand til senere.

  • 2

    Tilsæt olivenolie, smør og grov sort peber i en stor stegepande over svag varme, opvarm indtil smør er smeltet. Tilsæt ca. 1/2 kop reserveret pastavand til stegepanden og hvirvl for at kombinere. Tilsæt kogt pasta direkte fra kogevand ved hjælp af tang til at smide nudlerne og smør-olie-blandingen sammen.

  • 3

    Tilsæt parmesanost til pastaen sammen med nok reserveret pastavand til at lave en let sauce, der dækker spaghetti. Start med at tilsætte 1/2 kop vand og tilsæt gradvist mere (op til 1 kop i alt). Fortsæt med at smide pastaen sammen med saucen, indtil saucen let belægger spaghetti.

  • 4

    Server straks. Pynt pasta med røde peberflager, ekstra parmesanost og frisk basilikum.

Ekspert tip

  • Tilsæt 2 spiseskefulde salt til hver gallon vand, når du tilbereder pasta. Du kan øje det. Hvis du har en to-liters gryde til din pasta, skal du tilføje en stor, fire-finger knivspids kosher salt, og du skal være god at gå.

Næringsfakta

Portionsstørrelse: 1 servering
Kalorier
560
Kalorier fra fedt
210
% Daglig værdi
Total fed
24 g
36%
Mættet fedt
10 g
48%
Transfedt
0g
Kolesterol
35 mg
11%
Natrium
560 mg
23%
Kalium
125 mg
4%
Samlet kulhydrat
67 g
22%
Kostfibre
4g
16%
Sukker
1 g
Protein
19 g
A-vitamin
8%
8%
C-vitamin
0%
0%
Calcium
25%
25%
Jern
15%
15%
Udvekslinger:

4 1/2 stivelse; 0 frugt; 0 Andet kulhydrat; 0 skummetmælk; 0 fedtfattig mælk; 0 mælk; 0 grøntsager; 0 Meget magert kød; 1/2 magert kød; 0 Fedt med højt fedtindhold; 4 fedt;

Valg af kulhydrat

4 1/2

* Procent daglige værdier er baseret på en diæt på 2.000 kalorier.

Mere om denne opskrift

  • En af de mest klassiske sande italienske pastaer har de færreste og nemmeste ingredienser. Gå figur, ikke? "Cacio e pepe" betyder "ost og peber" - tale om det enkle. Det er blevet min favorit til en hurtig pastaretter på weeknight, når jeg ikke har lyst til at åbne en krukke sauce eller piske en hurtig tomatsauce op. Tricket med det er at bruge en ofte overset ingrediens: Pastavand! Følg med, og denne opskrift kan mestres på få minutter. Mens du teoretisk kunne lave denne opskrift med enhver pasta, foreslår jeg spaghetti. Brug dog ikke den tynde spaghetti. Det bliver for spinkelt. Den første vigtige ingrediens i denne opskrift "pepe" i navnet. Der går masser af sort peber i denne sauce, og det er bedst, hvis du starter med hele peberkorn og knuser dem selv. Start saucen ved at tilføje lidt olie, smør og groft knust sort peber til en stor stegepande med høje vægge. I sidste ende går al din pasta ind i denne stegepande, så den skal være stor. Kog pastaen som du normalt ville. Glem ikke at salte kogevandet. Jeg bruger normalt en stor fire-finger knivspids kosher salt til mit vand. Dette madvand bliver virkelig stivelsesholdigt, når pastaen koger i det. Det gør enhver sauce silkeglad. Når jeg koger pasta, skaber jeg et par kopper af den til en sauce. Når din peber er kogt over svag varme med smør og olie (sørg for ikke at brænde smørret) i et par minutter, scoop ind al pastaen. Tilsæt derefter parmesanost. En kop er omtrent rigtig, men du kan bruge mere. Efterbehandling af pastaen er en prøve-og-fejl-situation. Tilsæt lidt reserveret pastavand til det, og brug tang til at smide pastaen sammen med den lette sauce. Bliv ved med at gøre dette i små mængder, indtil saucen bare knap klæber til spaghetti. Du kan bruge alt fra 1-2 kopper pastavand til at få den rigtige sovs konsistens. Dette var min færdige stegepande med lækkerhed! Del denne dejlige pasta mellem tallerkener og pynt med lidt knust rød peber, frisk basilikum og ekstra parm. Det er lige så let som godt, klassisk italiensk kan blive!

Se videoen: The best Cacio e Pepe recipe by Michelin starred chef Simone Zanoni. Vogue Kitchen. Vogue Paris (September 2020).