Traditionelle opskrifter

Let sød kartoffel Latkes

Let sød kartoffel Latkes

Let søde kartoffel-latkes er et godt twist på den traditionelle Hanukkah-skål.MERE +MINDRE-

2

medium (1 pund) søde kartofler, skrællet og strimlet

2

mellemstore grønne løg, finhakket (2 spsk)

1/4

kop Guldmedalje ™ universalmel

Skjul billeder

  • 1

    Bland alle ingredienser undtagen creme fraiche og pekannødder.

  • 2

    Ovnretning: Opvarm ovnen til 400 ° F. Generøst fedt cookie ark. Drop søde kartoffelblandinger med teskefulde på cookie ark; flad let ud. Bages 12-15 minutter, vend en gang, indtil den er gyldenbrun.

  • 3

    Stegepandevejledning: I en 12-tommers stegepande opvarmes 1/4 kop vegetabilsk olie over medium høj varme. Drop søde kartoffelblandinger med teskefulde i stegepande; flad let ud. Kog 4-5 minutter, vend en gang, indtil den er gyldenbrun; dræne på papirhåndklæder.

  • 4

    Top med creme fraiche. Pynt med pekannødder.

Næringsfakta

Portionsstørrelse: 1 servering
Kalorier
170
Kalorier fra fedt
80
% Daglig værdi
Total fed
9 g
13%
Mættet fedt
4 1 / 2g
24%
Transfedt
0g
Kolesterol
50 mg
17%
Natrium
270 mg
11%
Kalium
340 mg
10%
Samlet kulhydrat
21g
7%
Kostfibre
2g
10%
Sukker
4g
Protein
3g
A-vitamin
220%
220%
C-vitamin
2%
2%
Calcium
8%
8%
Jern
6%
6%
Udvekslinger:

1 stivelse; 0 frugt; 0 Andet kulhydrat; 0 skummetmælk; 0 fedtfattig mælk; 0 mælk; 1/2 grøntsag; 0 Meget magert kød; 0 magert kød; 0 Fedt med højt fedtindhold; 1 1/2 fedt;

Valg af kulhydrat

1 1/2

* Procent daglige værdier er baseret på en diæt på 2.000 kalorier.

Mere om denne opskrift

  • Hvis du ikke er bekendt med latke, så lad os introducere dig til en af ​​vores mest foretrukne måder at spise kartofler på. Også kaldet kartoffelpandekager eller boxties er kartoffellatkes en grundlæggende ingrediens i jødisk madlavning, især til Hanukkah. Kartofler er revet eller malet og derefter krydret og derefter stegt til en sprød kartoffelret, der kan serveres som en sideskål til ferien eller som en fingermad-forretter, der kan dyppes i creme fraiche eller ranch. Vi gjorde et twist på traditionelle (åbenlyst) og lavede disse søde kartoffel-latker. Det følger det samme koncept som den klassiske jødiske version, men bruger søde kartofler i stedet for hvide kartofler. I denne opskrift anbefalede vi at dyppe søde kartoffellatker i creme fraiche, men du kan også tage en sød tilgang og dyppe ned i ægte ahornsirup. Det er det, vi elsker ved søde kartofler - de kan være søde eller salte, og du kan forberede dem stort set, hvad du vil.

Se videoen: Latkes Jewish Recipe (September 2020).