Usædvanlige opskrifter

Tortas Ahogadas

Tortas Ahogadas

1

ancho chiles, stilk og frø fjernet

12

chiles de arbol, stilke fjernet

2

små røde løg, 1 groft hakket og 1 skåret i tynde strimler

1 1/2

teskefulde mexicansk oregano

5

spiseskefulde hvid eddike

2

jalapeños, frøet og skåret i tynde strimler

1 1/2

kg udbenede tynde svinekoteletter

Skjul billeder

  • 1

    I en gryde kombineres tomater, ancho chiles og chiles de árbol. Tilsæt vandet og kog. Reducer varmen og kog i 20 minutter. Fjern fra varmen, og dræn væsken.

  • 2

    Overfør tomatblandingen til en blender, tilsæt hakket løg, skivet hvidløg, 1 tsk salt, 1 1/2 tsk oregano, 1 tsk spidskommen, 1/2 tsk peber og 2 kopper kylling bouillon. Bland indtil glat og sæt til side.

  • 3

    Tilsæt 2 spsk olivenolie i samme gryde. Forvarm ved medium varme i 2 minutter. Tilsæt 2 spiseskefulde mel og kog i 1 minut. Tilsæt tomatblandingen fra blenderen, og pisk den sammen. Tilsæt 3 spiseskefulde eddike og laurbærbladet. Kog ved en lav simmering i 35 til 40 minutter for at reducere og tykne saucen. Smag efter salt.

  • 4

    I en nonstick-gryde forvarmes 2 spiseskefulde olivenolie ved medium varme i 2 minutter. Tilsæt skivet løg og jalapeño og krydre let med salt og peber. Kog i 5 minutter, tilsæt 2 spsk eddike og kog i yderligere 2 minutter. Fjern fra varmen, og sæt den til side.

  • 5

    Forvarm 2 spsk olivenolie ved medium varme i 5 minutter. Sæt svinekød let på den ene side med salt, peber og hvidløgspulver. Når panden er varm, skal du koge svinekoteletterne på hver side i 3 minutter eller indtil den er let brunet. Fjern fra gryden og lad dem hvile på et skærebræt i et par minutter.

  • 6

    Skær avocado og radiser i tynde skiver, og læg dem til side. Skær rundstykkerne i to og fjern noget af det overskydende brød indeni. Skær svinekødet i tynde skiver. Placer avocadoskiverne på rullenes bund; tilsæt svinekød, 2 spiseskefulde sauce og toppe af ruller. Overfør tortas til individuelle serveringsplader og lad 3/4 kop sauce over hver torta. Pynt med rødløg / jalapeño blandingen og radise skiver. Server med det samme.

Ekspert tip

  • Hvis du finder dig selv med en stor mængde tørrede peberfrugter, skal du riste dem og bruge en krydderikværn eller kaffebønnekværn til at fremstille rent chilipulver. De fleste købte chilipulvere blandes med andre krydderier.

Ingen ernæringsoplysninger tilgængelige for denne opskrift

Mere om denne opskrift

  • Tortas ahogadas er Mexicos version af den franske dip-sandwich, men med et krydret spark! De blev solgt som gademad i hele Mexico, men er hurtigt blevet føjet til menuer på mange populære restauranter i større byer.

Se videoen: NO SON TORTAS AHOGADAS (September 2020).