Nye opskrifter

Ristet helleflynder med opskrift på Sichuan -auberginer

Ristet helleflynder med opskrift på Sichuan -auberginer

Auberginens smag i denne ret er baseret på den madlavningsstil, der findes i provinsen Sichuan i Kina

Auberginens smag i denne ret er baseret på den madlavningsstil, der findes i provinsen Sichuan i Kina. Hvis du kan finde dem, giver flammende Sichuan peberkorn - ristede og formalet - denne ret sin sidste hat. De syltede auberginer ville også fungere glimrende serveret koldt med skiver af sjælden roastbeef eller pink lam.

Tilpasset fra "Et år i mit køkken"af Skye Gyngell.

Ingredienser

Til de syltede auberginer:

  • 1 pund 2 ounce ægplanter, skåret i halve på langs og derefter i 1-tommers terninger
  • Havsalt
  • 1 bundt koriander
  • 3 spsk vegetabilsk olie
  • 2 tommer stykke frisk ingefærrod, skrællet og hakket
  • 3 skalotteløg, skrællet og hakket
  • 4 fed hvidløg, skrællet og hakket
  • 2 spsk lys sojasovs
  • 2 spsk mørk sojasovs
  • 5 spsk risvineddike
  • 5 spsk Shaoxing vin (risvin)
  • 1 spiseskefulde chili olie
  • 4 spsk superfint sukker
  • 1 tsk Sichuan peberkorn, ristet og formalet (valgfrit)

Til den ristede helleflynder:

  • 4 helleflynderfileter, cirka 5 ½ ounces hver
  • Havsalt og friskkværnet sort peber
  • 1 ½ spsk olivenolie
  • Ekstra jomfru olivenolie, til pynt

Rutevejledning

Til de syltede auberginer:

Læg aubergineterningerne i et dørslag, salt godt og lad det stå til side i 10 minutter. I mellemtiden adskilles korianderstænglerne og sparer en håndfuld af bladene. Pund stænglerne ved hjælp af en morter og støder. Dup aubergineterningerne tørre med køkkenrulle.

Læg en wok over medium høj varme, tilsæt vegetabilsk olie og varm op til næsten rygning. Kog aubergineterningerne i små portioner, indtil de er gyldenbrune på alle sider, fjern derefter og dryp af på køkkenrulle.

Hæld overskydende olie fra wokken, tilsæt derefter ingefær, skalotteløg, hvidløg og hakkede korianderstængler. Steg i 1-2 minutter, og tilsæt derefter sojasauce, eddike, vin, chiliolie og sukker. Lad boble kraftigt i et minut eller deromkring.

Vend auberginen tilbage til wokken, skru lidt ned for varmen, og kog i yderligere 2 minutter, og vend auberginen, så den absorberer de søde, sure smag. Riv korianderbladene groft og smid dem gennem auberginen med den malede Sichuan -peber.

Til hellefisken:

Forvarm ovnen til 375 grader (varmluftsovn til 350 grader). Krydr fisken generøst med salt og peber. Varm en stor ovnfast gryde op, der holder fisken uden overfyldning (brug om nødvendigt to pander). Tilsæt olivenolien, og når det lige er begyndt at ryge, lægges hellefisken med skinsiden nedad i gryden. Kog i 2 minutter uden at bevæge sig eller dreje, sæt derefter gryden i ovnen (stadig uden at dreje fisken) og kog, indtil skindet er herligt brunt og sprødt, 2-3 minutter.

Læg en skefuld eller 2 af de syltede auberginer på hver varm tallerken. Vend forsigtigt fisken og læg den med skindsiden opad. Dryp med ekstra jomfru olivenolie og server.


Sichuan-stil "fisk-duftende" aubergine

På trods af navnet er der ikke spor af fisk i denne lækre aubergineskål. Stammer fra Sichuan -provinsen i Kina, 魚 香 (yu xiang) betyder bogstaveligt talt "fiskeduft" og beskriver en smagsprofil, der oprindeligt blev brugt til tilberedning af fiskeretter fra regionen. Normalt involveret syltede chili, fermenteret bønnepasta, grønne løg, hvidløg, ingefær, voksede denne kraftfulde, men harmonisk salte krydderikombination i popularitet og bruges nu til at krydre både grøntsager og stegekød.

Velsmagende Sichuan-køkken er ofte kendetegnet ved upåklagelig wok-omrøringsteknik, der involverer super høj varme og hurtig handling, der sikrer perfekt, jævn madlavning. For at tilnærme de særprægede aromaer og teksturer derhjemme, skal du følge vores tips herunder til at lave en mægtig aubergine-stege med din ydmyge komfur.

Vælg din olie

Til stegning af auberginen og omrøring af saucen skal du bruge animalsk fedt, f.eks. Svinefedt eller schmaltz, hvis du virkelig vil øge de salte smag i denne ret til maks. Jordnøddeolie kan være fantastisk til et lille strejf af nuttiness, men enhver vegetarisk madolie & mdashlike canola & mdash fungerer perfekt. Uanset hvilken madolie du vælger at bruge, anbefaler vi også at tilsætte et par teskefulde ristet sesamolie mod slutningen af ​​tilberedningsprocessen for at øge duftfaktoren.

Valg af aubergine

Selvom du kan bruge alle slags aubergine til denne ret, er den traditionelt lavet med kinesiske auberginer. Længere og slankere i form end Nordamerikas allestedsnærværende aubergine, dens hud er tyndere og kødet er finere og silkeagtigere, når det koges. Hvis du kan få fingrene i kinesiske ægplanter, så brug dem! Efter at have skåret din aubergine i store to-biters stykker, skal du sørge for at kaste dem jævnt med kosher salt og lade dem sidde i 20 til 30 minutter for at trække fugtigheden indefra: Denne proces hjælper med at blødgøre auberginen og opnå den cremede vi er ude efter.

For at lave denne ret uden at stege auberginen i en wok over en brusende varm flamme derhjemme, smider vi auberginen i majsstivelse, inden den steges i portioner. Oprethold en solid medium varme, hold bunden af ​​gryden tildækket med et tyndt lag olie hele tiden, og kast auberginen hvert minut eller deromkring, indtil der udvikler sig en jævn gylden farve på tværs af hvert stykke. Dette trin tilbereder ægplanterne, så de er blødgjort, men stadig holder deres form. Når auberginerne senere vender tilbage til gryden for at afslutte tilberedningen til perfekt ømhed, vil saucen tykne til en blank konsistens og belægge hvert stykke aubergine, når majsstivelsen gradvist smelter i fadet.

Hvor krydret kan du lide det?

Mens sichuansk køkken har fået ry for ekstraordinære krydderier, er vægten af ​​fiskeluftende aubergine lagt på det "duftende" (香). Traditionelt er denne ret lavet med en særlig række Sichuan -syltede peberfrugter og en specifik gæret bønnepasta kaldet doubanjiang. Lee Kum Kee forhandler et par forskellige chilibønnesaucer og gærede sorte bønner, som sandsynligvis er så tæt på originalen Pixian sort, som vi kan få i Nordamerika. For at tilnærme de syltede peberfrugter valgte jeg at erstatte sambal oelek (findes normalt på hylden, hvor Sriracha bor), men du kan også bruge frisk, tyndt skåret thailandske chili.

For at tilføje et andet lag af smag og varme bruger jeg også formalet Sichuan -peberkorn til den prikkende følelsesløs krydderi -fornemmelse samt nogle tørrede chili til en svag røg. Disse er begge valgfri, men hvis du lever for adrenalin-rush fra Scoville, skal du ikke springe dem over. For super krydrede resultater skal du skære de tørrede chili op for at frigive frøene til smag med mindre varme, holde dem hele og undgå at tygge på dem, når du spiser retten!

A tale to eddike

Vi bruger både risvineddike og kinesisk sorteddike (også kendt som Chinkiang eddike), men hvis du ikke kan finde sidstnævnte, skal du bare bruge mere af førstnævnte. Risvineddike smager sødere og lysere, og den sorte eddike tilføjer en dybere, melasse-lignende, næsten medicinsk syre. De to spiller godt sammen for at skabe en blød blanding af friske og jordiske toner.

Det kan være vegetarisk!

Nogle versioner af fiskelugtende aubergine indeholder hakket svinekød for ekstra rigdom og umami, men det gør vores version ikke. Selvom vi bruger kylling bouillon i saucen, kan du erstatte en vegetabilsk bouillon eller vand med en helt vegansk version. Mens kylling bouillon vil tilføje ekstra umami, er der mange andre lækre krydderier i fadet (inklusive et helt hvidløgshoved, ja) til at føre dig igennem til aubergine -paradis.

Et ord om MSG

Hvis du ikke har den ved hånden, eller simpelthen ikke vil bruge den, er du velkommen til at lade den stå udenfor! Jeg finder ud af, at MSG tilføjer en dejlig, afrundet krydret smag, der ikke er helt salt, ikke helt sød og ikke helt funky og mdashhard at pege på, men virkelig magisk som et mysteriumskrydderi. Det findes ofte i krydderiblandingen i alle mine yndlingsemballager, så det er ikke underligt, at jeg elsker tingene. Mellem den 20 minutters ekspresalt-saltning, sojasovsen og bønnepastaen sparker der allerede en god mængde natrium rundt i opskriften, men smag til, og tilsæt en knivspids salt, hvis du vil have den smag til at ramme dine foretrukne saltniveauer.

Denne ret passer ekstremt godt til dampet ris, og smager endnu bedre den næste dag: opbevar rester i en lufttæt beholder i køleskabet og spis den kold eller varm, dit valg. Hvis du har lavet denne opskrift, så slip os en linje herunder i kommentarerne, giv os en vurdering, og lad os vide, hvordan du kunne lide den! Hvis du er forelsket i auberginer nu, venter vores opskrifter på bagt aubergine parm og grillet aubergine!


Relateret video

Saucen var fantastisk smag, men den var så tynd, at den ikke røg noget, og jeg målte reduktionen. Elskede smagen med aubergine og helleflynder, men det overvældede bok choy. Samlet set god ret, men jeg lavede sandsynligvis kun saucen igen og reducerede den til mere af en glasur.

Lækker og hurtig at lave.

Dette er enormt. Ekstremt smagfuld og enkel at lave. Jeg har modtaget flere positive kommentarer til denne ret, og den er nu en af ​​de mest efterspurgte blandt mine venner.

Jeg har lavet denne opskrift i årevis, og den er en vinder. Jeg marinerer fisken i saucen eller beder den og forsøger at beholde nogle på reserve. Duften fra denne sauce er så utrolig, at jeg havde venner, der bad om opskriften uden selv at prøve den, mens jeg lavede saucen. Vi griller auberginen med saucen, hvis vi har den ved hånden. Selvom jeg godt kunne lide bok choy, som de har det i opskriften, sauterer vi det helst med lidt hvidløg og østerssauce.

Jeg udelod også serranoen (behøvede ikke varmen) og alle elskede den. Jeg lavede også nogle sorte risnudler og smed det med noget af grillsovsen. Min datter er hooked på den kombinationsboks, så vi får mere ud af det til sommer.

sikke en publikumsbehag! Lavede dette til firma og alle elskede det! Jeg fordoblede også opskriften på saucen, og jeg ristede hvert stykke helleflynder et par timer før grillning og lod det marinere. Jeg udelod serranoen, fordi mine gæster er ligeglade med varmen. Jeg grillede også almindelig aubergine, som jeg skar i runder. Alle elskede det, det var enkelt at lave, og jeg vil lave det igen. Med min kræsne mands ord var dette en kvalitetsret i en gourmetrestaurant!

En keeper! Jeg fordoblede saucen pr. Andre anmeldelser og seedede mine Serranos, fordi jeg har en lav tolerance for varme. Ikke en stor aubergine -fan, så jeg erstattede rød peberfrugt (plus tilføjede lidt tiltrængt farve) og halverede mængden af ​​bok choy. (Hvilket var lækkert, men jeg havde rester som de er). Serveres også med sauteret spinat og hvidløg. Du kan også erstatte enhver fisk Whole Foods havde frisk sværdfisk til salg, så jeg købte det og sparede $ 9,00 pund. Læg det hele på et stort fad, sådan en smuk præsentation.


Store Sichuan Restaurant Opskrifter: Ristet Chili Aubergine (Liang Ban Qie Zi) Fra Chengdu ’s Ying Garden

Når folk tænker på Sichuan -mad, tænker de på rødt. De tre ingredienser, der er mest identiske med køkkenet - røde chili, røde Sichuan -peberkorn og rød chilibønnepasta - præsenterer en forenet front af rødt i skålen eller tallerkenen, når de alle er i brug. Men det, Vesten har en tendens til at glemme, er, at Sichuan har en storslået grøn mad. Ikke bare grønne bladgrøntsager, der udgør størstedelen af ​​ethvert fuldt måltid, men grønne chilier, grøn Sichuan -peber, grønne løg og frisk koriander (koriander), der ser ud og giver slag i Sichuan -køkkenet, så ofte som røde ingredienser gør i Chengdu.

Jeg bemærkede dette især på vores seneste rejse til Sichuan, hvor så mange retter, vi bestilte eller lokalbefolkningen bestilte til os, var grønne. Svinekød, kylling, kanin eller frø blev stegt med en overflod af lange, tynde skiver frisk grøn chili. Vores ven og generøse lejlighedsudbyder (alt hvad vi skulle gøre var at sidde kat!), Justin Hoke bemærkede, at er jing tiao chili, den eneste rigtige lokale Sichuan chili, dyrkes og bruges året rundt i Chengdu, men kun modnes til den er velkendt rød i efteråret. Resten af ​​tiden bruges den i næsten alt som en virkelig perfekt grøn chili-tynd og tyndhudet til hurtigt at blive omrørt og moderat, men ikke overdrevent varm.

Vi havde også grønne bønneretter ved hjælp af syltede og/eller friske bønner og garlicky agurkesalat, fadet Fong Chong bestiller til hvert måltid. Men måske var den mest mindeværdige grønne ret en, vi havde på Ying Garden, en total perle af en restaurant på en pragtfuldt anlagt terrasse i en ældre forretningsbygning i Chengdu centrum.

Jeg skylder denne opdagelse til vores ven Jordan Porter, en anden lokal kulinarisk ekspert, der for et stykke tid siden opførte Ying Garden blandt sine favoritter i byen. Hans anbefaling om et så eksklusivt sted siger meget om dets ægthed i betragtning af hans klare præference for restauranter i Chengdu ’s “fly ”-mor-og-pop-steder, der tiltrækker mæcener som fluer på trods af deres ofte underordnede indretning og hygiejne. Selvfølgelig ved vi alle det, hvor den bedste mad er i Kina og nogle andre asiatiske lande, men nogle gange finder du faktisk stjernemad på højere steder. Og disse steder har den luksus at have råd til at bekymre sig om omhyggelig indkøb og madlavning uden kompromiser eller genveje.

En udsigt over Ying Garden ’s største spiseplads set fra te- og kaffebarben

Jordan introducerede os via WeChat til ejeren af ​​Ying Garden, Nancy Xiong, og Fong Chong og jeg tilbragte en magisk eftermiddag i hendes foodie -oase. Den grønne ret, der stjal mit hjerte på Ying Yuan, var en kold dampet aubergineskål, der svømmede i alle de grønne aromater. Sichuanere kender deres vej omkring aubergine-se omrørt yu xiang aubergine og den mere velkendte version af kold aubergine i en sort eddikesauce-men jeg havde ikke haft det på denne måde før.

Det var så grønt! Så forår! Vi spiste det under en aprilsol sammen med et levende rødt fad douban yu-en hel havkat, indviklet og mirakuløst skåret, så de fleste bid kom uden knogler, svømmede i en chili bønnepasta-sauce, der viste sig at være sød-sur . Restauranten laver sin egen doubanjiang og bruger den ung og knaldrød, som restauranter ofte foretrækker. Den sælger også sin douban, men desværre for os var den udsolgt i april. De gør det kun en gang om året, efter efteråret høst af røde er jing tiao chilier, og det sælges ud af Spring Festival. Nancy lod os prøve en eksperimentel douban, de havde lavet, hvor de havde erstattet chili med grøn Sichuan -peber - store fedt fermenterede fava bønner med bidder af grøn Sichuan peber stadig på vinstokken. Super overraskende og velsmagende.

Ying Garden ’s douban fisk med hjemmelavet doubanjiang

Nancy ejer Ying Garden sammen med sin søster, Xiong Ying, der åbnede den første på landet i et område med bondegårdsrestauranter kaldet San Sheng Xiang eller Flower Town. De åbner snart en tredje længere ude fra Chengdu på en te -gård.

Hendes søster lever livet på landet, mens Nancy holder den urbane restaurant i spisesal, et stort område, der ikke kun omfatter spisestuer inden for og uden for, men te/kaffehus, boghandel/bibliotek, yogarum og kunst-og-tøj boutique. Ja, det er fornemme, men ikke i vejen for mange luksus kinesiske restauranter, der er designet til at servere hajfinsuppe til partimedlemmer med udgiftsregnskaber. Disse restauranter lider nu, da Xi Jinping har slået ned på korruption og iøjnefaldende forbrug. Men Ying Yuan trives, fordi dens moderat dyre mad er designet til den nye bølge af velhavende iværksættere, der bekymrer sig mere om, hvor deres mad kommer fra, end hvor meget det koster.

Overraskende sjældent blandt restauranter i Chengdu laver (og sælger) søstrene og deres kokke deres egen pølse og bacon (hærdningskødet hænger langs den trelliserede indgang om vinteren), oksekød, braising af krydderiblanding og stinkende tofu. De laver også kreative fermenterede risvine. Søstrene fandt en opskrift på vin lavet af fyrretræer i en gammel kogebog og gav den et forsøg - ængstelig og urte, det kunne være en ting. ” Og selvom de ikke laver en ingrediens, ved de hvem gjorde, herunder honning høstet af venner, rødt/brunt sukker fra en bestemt Yunnan-landsby og røde rød Sichuan-peberkorn af superpræmie, de selv hentede fra bjergavlerne.

Jo mere Nancy og jeg talte, jo mere fandt vi ud af, at vi havde tilfælles. Også hun er tidligere avisartistjournalist og har arbejdet for Sichuan Daily (oplag 8 millioner!) I mange år. Hendes anden akt er dedikeret til mad og det fællesskab af ligesindede lokale, som mad giver hende mulighed for at bygge. Rejsende fra andre dele af Kina opsøger også hendes restauranter, selvom hun siger, at de ikke virkelig er blevet opdaget af vesterlændinge. Så jeg inviterer dig til at opdage dem! Du er muligvis ikke i stand til at læse menuen, men bed om Nancy's anbefalinger, og du vil straks føle dig hjemme. (Se adresse herunder.)

Eller hvis du snart ikke vil være i Chengdu, kan du opdage Ying Yuan gennem dens guddommelige aubergine. Nancy delte nådigt opskriften med mig og gav fuld kredit til kokken Guo Fan, der har været koldretskok i 13 år. Jeg har sagt det før, og jeg vil sige det igen: Sichuan's kolde retter er min favorit. Det er her, du ofte får de mest indviklede og interessante smagskombinationer.

Her har du ristet grøn chili, koriander, grønt løg, grøn Sichuan peberolie og hvidløg, for ikke at nævne understøttende spillere som sojasovs, eddike, østerssauce og en ingrediens, der var et mysterium for mig: la xian lu. Det viser sig, at dette er en “chili flydende krydderier ”, der ligner det internationalt elskede krydderi Maggi, men fremstillet af Knorr. Jeg kunne ikke finde dette produkt, som synes at være fremstillet til det kinesiske marked, så jeg brugte bare almindelig Maggi og lidt chili -olie.

Høst frø fra de to friske chilier, der er tilgængelige på Chengdu-markeder året rundt: lang, tynd, grøn er jing tiao og kort, tynd rød kaotian (vendt mod himlen)

Men mens Maggi er en accent i opskriften, er er jing tiao chili smagsstjernen. Jeg er så vild med disse chilier, at jeg høstede nogle frø fra friske i Chengdu, sneg dem hjem og startede nogle frøplanter til sommerens have. Jeg dyrker også nogle af frøene fra de tørrede røde er jing tiao chilier, som vi snart vil sælge igen på The Mala Market. Men uden at dyrke din egen er jing tiao, skal du bruge en anden, ikke -relateret grøn chili.

Ingen chilier, der er bredt tilgængelige i USA, er lige så lange og slanke som er jing tiao, der oversættes som to gyldne strimler. ” Der er heller ingen smag af det samme. Bell, italiensk og shishito peberfrugter er for milde, og de fleste andre friske chilier er for krydret. For mig falder er jing tiao et sted mellem poblano og jalapeno på varmeskalaen, så jeg prøvede en kombination af disse to. Fordi jalapeno -varmen varierer vildt, vil du måske holde dig til poblanos, som har en mere pålidelig mild varme, men jeg ville have lidt varme. De ristes og hakkes i denne opskrift, så jeg fulgte bare proceduren for stegning af poblanos til mexicansk mad - forkulning af peberfrugter over en komfurflamme, indtil skindet er sort.

Grøn chili og aubergine er nøglespillerne. Lilla eller grøn asiatisk aubergine er ideel

Chilierne er ildristede

Den ristede og skrællede chili og dampede aubergine venter på deres krydret umami-bad

Hvad angår auberginen, er lang, tynd asiatisk aubergine bedst, helst ung og lille. Jeg fandt faktisk en lang grønlig-lilla aubergine på mit internationale marked mærket som filippinsk aubergine. Den grønne farve er ideel til denne grønne ret, men de lilla er også perfekte. Kokken gav et godt tip om dampende aubergine og instruerede os i at tilføje auberginen til dampkogeren, når vandet er kogt, ikke før, eller huden bliver hård.

Et andet tip: Hvis du bor i et land som Kina eller Storbritannien, der producerer koldpresset rapsolie (ligner rapsolie, men ikke-GMO og uraffineret), vil du gerne bruge den til den gyldne farve og nøddeagtige smag, som sichuanerne gør. (Hvis nogen kender til nogen nordamerikanske producenter, så lad mig det vide!)

Dette er ikke en ret, hvor følelsesløs ma eller krydret la skiller sig ud, men hvor de blander sig harmonisk med de andre smag. Super krydret, men ikke særlig krydret, Ying Garden ’s kolde aubergine vil være dit ultimative bevis på, at Sichuan laver grøn mad så godt som rød.

Min gengivelse af opskriften

P.S. Min sauce separerede første gang jeg lavede denne ret, som du kan se på billedet ovenfor. Dette lod mig vide, at jeg havde brug for at piske sauceingredienserne sammen for at emulgere dem. Saucen, da jeg lavede den, var også for garlicky, hvilket antydede behovet for at tæmme den hårdhed med en eddike i blød. Så jeg lavede bare saucen om natten efter, og vi spiste den på købt stegt kylling som en kold kyllingefad. Og det virkede! Gå grøn!

⇒ Ying Garden: 37 East Yulong Street, 3. sal, Jinjiang District, Chengdu


Gennemse alle kategorier

brød budding voldsramte rejer
banan brød karamelliserede vinger
glaseret svinekam hvidløgsmør corvina
braiserede svinekødshakker kylling med sennep
humba jambalaya
frisk lumpia empanadas
tragtkage skinke
stegt yuca ginataang papaya
citrongræs p-koteletter blåbærmuffin
svinekød adobo sur og sød fisk
bønnemasse hel skrubbe
spareribs adobo blødskallede krabber
sotanghon adobo/kokosmælk
generel tso ’s kylling oksekød med spirer
tinolang isda stegt calamari
laks burger kylling relleno
ristet laks halayang ube
stegt fisk kutsinta
hainan kylling sisig
kinesiske snegle morcon
stegt fisk daing bangus
rejer ægruller peanut cheesecake
sorte hvide cookies peber bøf
sinangag nilagang manok
sort sambo banan cue
marmorkage laswa
kassava kage vege lasagne
chopsuey ampalaya guisado
siopao dej hipon halaboer
fennikel linguine stegt plantain
tortang talong tomat og majssalat
longanisa stensten
ginisang sitaw kalkun chili
puto med ost peber bøf
tripe gryderet lumpiang prito
tunbakker kylling al mat
adobong pusit stegt oksekød
pitachips
speciel mamon
banan nøddebrød ginisang chayote
bopis regnbue congee
daing bangus svinekød sichuan
yema oksekødsstuvning
tikoy ginataan tapioca
bbq ribben stegt udon
blåbær scone bananmuffin
tortang talong ginataang hipon
challah brød turon
rejer ægruller maja blanca
svitsede kammuslinger kalkunfrikadeller
choc chip cookies svinekød afritada
fisk sarciado sesamnudler
isda sa toyo teriyaki vinger
karioka pinakbet
nilagang baka ginisang taugi
sprød pata bacon -kylling
puto Bacalao guisado
makaronisalat
sprødt brød kutsinta
Karrykylling rejer sommerrulle
uden rival kylling inasal
den perfekte krybskytter brownies med valnødder
jordnøddesmørkager lechon kawali
bringhe stegt dilis
ristet laks teriyaki kylling
escabeche bagt tilapia
suman saba pancit kanton
ristede jordnødder bacon bønner
bourguignonne rejer parmesan
kløverblad ruller kylling cacciatore
ensaymada laks sinigang
atchara orange julius m-shake
osso buco sinanglay og tilapia
bagt laks perfekt bøf
malasadas (bitso2) escabeche
risengrød Karrykylling
salisbury bøf sapin sapin
kreolske rejer quesadilla
æggesalat kylling binakol
paksiw og bangus ukoy
laksemayo bunuelos
grøn papaya salat kanelbrød
bbq kylling pizza flæsk schnitzel
majspandekage svitset rejercocktail
bangus relieno braiseret aubergine
bananbeignets binatog
kartoffel latkes spag med rejer n muslinger
sauteret bok choy polvoron
talunang manok kylling adobo
kylling broccolli æg med tomater
madeleines broccoli sorte bønner
kylling marsala kærnemælk pandekage
aubergine parmesan pangat
fettuccine alfredo kinesiske bbq spareribs
scotch æg sommerfugl rejer
frugtsalat oksekød omelet
rigtige walisiske scones sichuan svinekød
letche flan banan chips
maruya galunggong
kaffekage svinemave
mandelkager dinuguan
ukoy bistik
kylling binakol embutido
berlin frikadeller stegte rejer
enseladang talong kassava suman
stegt calamari chicharon
sur og sød fisk hjemmelavet pizza
kinesiske bbq spareribs nilagang manok
kare kare oksekaldereta
champorado Kanelsnegle
rejer ceviche puto med ost
brød budding 2 bibingka biko
ost pund kage lumpia shanghai
picadillo svinemave
synigang og hipon calzone
stegt chayote chili con carne
totsong bangus laks karry
sukkerkager suman idiot
krydret kyllingelår

Kinesiske ægplanter med hakket svinekød

Kinesiske auberginer med hakket svinekød og krydret hvidløgssauce er en ydmyg og populær ret i kinesisk køkken. En lille mængde hakket svinekød kan i høj grad forbedre smagen af ​​auberginer, som kan rig lagene af en ydmyg aubergine stege. For veganske læsere kan du simpelthen springe hakket flæsk over eller prøve disse ægplanter med hvidløgssauce.

Auberginer er ret lækre, når de er godt kogte. Den bløde tekstur kan i høj grad absorbere den krydrede hvidløgssauce og give retten god smag. Den mest almindelige måde at tilberede auberginer i Kina på er kinesisk krydret auberginesalat, ægplanter med grønne bønner, kinesiske Yu Xiang -auberginer og DiSanxian (jordens tre skatte)

Fjern enderne af asiatiske ægplanter og skær derefter i små tern (for at få den bedste smag, prøv at skære hver tern med lidt skind). Overfør dem til en stor gryde fyldt med vand, tilsæt en knivspids salt og blød i 10 minutter. Tilsæt om nødvendigt en vægt for at sikre, at ægplanterne er godt gennemblødte.

Sættes til side for at dræne helt.

Opvarm 2 spsk olie i wok og steg ægplanterne i 6-9 minutter, indtil auberginerne bliver bløde og visne. Overfør auberginer ud og lad olien være i.

Tilsæt marineret svinekød til omrøring, indtil farven ændres til hvid. Overførsel ud.

Opvarm omkring 1 spsk madolie i wok og steg hvidløg, ingefær, springolie og doubanjiang til aroma. Returner ægplanterne sammen med stegt hakket svinekød, sojasovs, sukker og sesamolie. Bland godt.


Kinesisk auberginesalatopskrift

Aubergine er en af ​​de skattelilla mad, der var elsket af kinesere. Og den smager virkelig godt uanset salat, pommes frites eller braising-opskrifter. Hvis du elsker restaurant kinesisk mad eller take -away, kan du se aubergine i varm hvidløgssauce på mange menuer. Det er en af ​​de mest populære aubergineopskrifter i Sichuan -køkken kendt som Yu Xiang Aubergine på kinesisk.

Denne aubergineopskrift, jeg introducerede i dag, anmodes af læseren Christine om en kold auberginesalat serveret med en pind. Ja, på restauranter serveres denne ret normalt med en server, der ligner hvidløgspresser og en pind. På kinesisk kalder vi dette Leibo Aubergine, hvilket betyder auberginesalat serveret i Leibo. Så du kan mos auberginen og suge dem i saucen for en bedre absorption. Dette er for lidt sjov under middagen. Men hvis du ikke har den server som mig, kan du også nyde denne opskrift.

Kontroller først ingredienserne, jeg bruger lang grøn chilipeber kendt som Line pepper i Kina. Disse peberfrugter kan erstattes af cayennepeber. Du skal skære dem i små cirkler eller terninger. Men vær forsigtig med din hånd under processen.

Til ægplanterne bruger jeg lange lilla ægplanter. Dampning anbefales stærkt for at bevare farven mest.

Efter dampning afkøles ægplanterne og skæres i små strimler. Læg i din serveringsskål. Steg peber og hvidløg under omrøring og lav saucen.

For en meget mere krydret smag, omrøres bare omkring halvdelen af ​​dine peberfrugter og holder resten frisk. For en mildere smag steges dine peberfrugter i længere tid for at reducere krydderierne.

Hæld saucen over dine auberginer. Og blød dem i cirka 10 minutter før servering. Hver gang før du spiser auberginen, skal du lægge den i blød i saucen.


  • 2 mellemstore kinesiske ægplanter (ca. 10 til 11 ounces)
  • Til saucen:
  • 4 1/2 tsk mørk sojasovs
  • 4 1/2 tsk lys sojasovs
  • 1 spsk kinesisk rødriseddike (eller balsamicoeddike eller rødvineddike)
  • 1 spsk kinesisk risvin (eller tør sherry)
  • 1/2 tsk sukker
  • 1/3 kop kylling bouillon
  • Til svinekødet:
  • Kniv sort peber
  • 1/4 tsk majsstivelse
  • 3 til 4 spiseskefulde stegt flæsk (ikke mere end 1/4 kop)
  • 1 spsk vegetabilsk olie (eller jordnøddeolie)
  • 2 tsk hvidløg (hakket)
  • 1 tsk ingefær (hakket)
  • 1 grønt løg (hvide og grønne dele finthakket)
  • 1 spsk chili hvidløgssauce
  • 1 spsk vand

Bemærk: Selvom der er flere trin til denne opskrift, er denne Sichuan aubergine opdelt i brugbare kategorier for at hjælpe dig med bedre at planlægge madlavning.

Granen / Maxwell Cozzi

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Granen / Maxwell Cozzi

Mens du venter på, at vandet skal koge, skal du forberede auberginen. Skær enderne af auberginen og skær derefter auberginen halvt på tværs. Skær hver halvdel på langs i kvarte.

Granen / Maxwell Cozzi

Læg aubergineskiverne op fra venstre mod højre og skær diagonalt i stykker, der er cirka 3/4 tommer tykke.

Granen / Maxwell Cozzi

Tilsæt aubergine til det kogende vand i 2 til 3 minutter.

Granen / Maxwell Cozzi

Hæld auberginen på papirhåndklæder.

Granen / Maxwell Cozzi

Lav saucen ved at kombinere de mørke og lyse sojasovser, eddike, risvin eller tør sherry, sukker og kylling bouillon i en lille skål. Sæt til side.

Granen / Maxwell Cozzi

I en separat lille skål skal du bruge dine fingre til at blande sort peber og majsstivelse i det malede svinekød. (Den sorte peber tilføjer lidt ekstra smag og en lille mængde majsstivelse hjælper med at forhindre svinekødet i at klistre).

Granen / Maxwell Cozzi

Varm en wok eller pande op ved middelhøj varme og tilsæt 1 spsk olie til wokken. Når olien er varm, tilsættes hvidløg, ingefær og grønt løg.

Granen / Maxwell Cozzi

Steg stege i 10 sekunder, og tilsæt derefter det malede svinekød.

Granen / Maxwell Cozzi

Rør chili hvidløgssauce i.

Granen / Maxwell Cozzi

Steg indtil svinekødet bliver hvidt og næsten tilberedt (ca. 1 minut) ved hjælp af en spatel til at bryde svinekødet i små stykker.

Granen / Maxwell Cozzi

Tilsæt aubergine og rør i et minut for at blande alt sammen. Giv saucen en hurtig omrøring igen og hvirvl den i gryden under omrøring. Skru ned for varmen til medium-lav, dæk til og lad det simre i cirka 10 minutter, eller indtil auberginen er mør.

Granen / Maxwell Cozzi

Bland majsstivelse og vand i en lille kop.

Granen / Maxwell Cozzi

Tilsæt majsstivelsesopslæmningen til midten af ​​gryden, omrør hurtigt for at tykne. Når tykningen er tyknet, er retten færdig. Serveres varmt.

Granen / Maxwell Cozzi

  • Både kinesisk aubergine og chili hvidløgssauce fås på asiatiske markeder og mange almindelige købmandsforretninger.

Opskriftsvarianter

I stedet for at koge auberginen kan du røre den inden du kombinerer den med svinekød og andre ingredienser:


Ingredienser

For at begynde at lave opskriften på aubergine i chili hvidløgssauce, får vi først alle ingredienserne klar.

Vores første trin er at stege auberginen, til de er bløde. For at gøre dette, opvarmes 2 tsk olie på medium varme i en wok. Tilsæt ingefær, hvidløg, forårsløg og auberginer, drys salt og steg det i et par minutter. Efter et par minutter skal du skrue ned for varmen, dække gryden og simre, til ægplanterne er møre og ristede.

Når du bemærker, at auberginerne næsten er klar, får vi vores sauce klar.

For at lave saucen tilsættes majsmel og 3/4 kop vand i en skål og piskes godt sammen. Add the remaining sauces to the corn flour mixture and whisk well with a fork, until the mixture get a rich color. Keep aside.

Note: the above sauce mixture has a lot of sauce, so check the salt and adjust to suit your taste.

Note: You will know the eggplant is cooked through when you press it with a spoon it almost gets mashed

Once the eggplant is cooked through, add the sauce to the eggplant and turn the heat to medium heat. Keep stirring gently, until the sauce thickens. After the sauce thicks, adjust the consistency of the sauce, by adding water is required. Once again check the salt and spice levels and adjust it to suit your taste.

Simmer for another couple of minutes and turn off the heat.

Transfer the Chinese Eggplant in Spicy Chilli Garlic Sauce to a serving bowl and serve it along with Chinese Vegetable Fried Rice or Vegetable Hakka Noodles


Related Items

1 Crispy Brussels Sprouts With Pancetta and Lemon

We couldn't give you a roundup of roasting recipes without a little Brussels-sprouts-and-fatty-ham number. This delicious side dish packs an umami-rich punch, thanks to a generous portion of pancetta (bacon's BFF), which also helps the Brussels caramelize in the oven. The rich saltiness is perfectly balanced by a hit of tart-and-tangy lemon zest.

2 Slow-Roasted Lemon Herb Chicken

This method for slow-roasting chicken takes the guesswork out of what can be an intimidating task: roasting a 3 ½-pound piece of meat. Cooking the chicken for 2 ½ to 3 hours at a relatively lower temperature (300°F) yields a meltingly tender, rotisserie-like finish. You may never fast-roast again.

3 Roasted Eggplant With Miso and Sesame Seeds

In this Asian-inspired recipe, the eggplants roast at high heat, making the outside skin crispy and the inside succulent. The rich miso dressing gives it a salty umami flavor that’s sure to be a crowd-pleaser. Serve alongside a piece of fish or meat for an easy and impressive meal.

4 Roasted Pork Chops and Peaches

Pork chops and peaches? Trust us, you'll be making this again and again. Peaches cooked with onion and white wine vinegar is an unexpectedly delicious addition to roasted pork chops.

5 Slow-Roasted Plum Tomatoes with Garlic and Oregano

These roasted tomatoes are the perfect salty-savory base for marinara sauce for making pastas or homemade pizza. You can also top them with pesto and serve atop crusty bread.

6 Roasted Leg of Lamb With Carrots and Honey-Mint Sauce

Try serving this simple-to-make (only 15 minutes of hands-on time) lamb dish with rice pilaf to round out a crowd-pleasing classic.

7 Cheesy Roasted Sweet Potatoes

These sweet potatoes wedges are topped with two varieties of gooey cheese, which makes for a mouthwatering blend of sweet and savory. Best part? They cook in under 30 minutes and require just four ingredients.

8 No-Baste Roast Turkey

Thanksgiving classic, sure. But no matter the time of year, turkey is a delicious dinner idea. This beautifully browned, roasted turkey recipe requires no carving or basting, so it's even suitable to make on a weeknight. Talk about something to celebrate. Pro tip for the juiciest turkey ever: Use a dry brine to add flavor, and roast the bird in pieces for faster, more even cooking.

Get the recipe: No-Baste Roast Turkey

9 Roast Beef With Slow-Cooked Tomatoes and Garlic

Wondering why we're so enamored with roasting recipes? This hearty main dish only takes four (!) ingredients. We combined an inexpensive piece of beef, tomatoes, garlic, and thyme, stuck it in the oven and poured ourselves a glass of wine. It's recipes like this one—with a decent amount of inactive time—that we love to employ during the busy holiday season.

10 Crispy Roasted Sweet Potatoes With Lime and Cilantro

If you add lime, olive oil, and cilantro to roasted sweet potato wedges, it basically qualifies as a health food. right? These oven-baked fries will outshine any basic French fry recipe, we promise.

11 Roast Pork With Carrots and Tarragon-Mustard Sauce

Talk about a back-pocket lifesaver: This delicious pork dish requires only 15 minutes of hands-on time to prep, which makes it a great meal for both a regular weeknight or having people over.

12 Roasted Eggplant and Olive Pasta Salad

Who doesn’t love pasta salad? Salty olives and feta cheese combined with fresh tomatoes, chewy pasta, and tender cubes of roasted eggplant make this the perfect satisfying and healthy lunch or dinner. The longer it sits, the more the flavors meld together, so make extra and eat well all week long.

13 Roasted Cod and Scallions With Spiced Potatoes

In this flavorful fish dish, all the ingredients can cook together, which makes for very little prep—and very few dishes to wash. You'll start with four pieces of skinless cod (halibut or striped bass fillet work well, too), which get topped with a sprinkle of lemon zest and then gets roasted alongside scallions and sliced red potatoes.


Se videoen: Opskrift: Hellefisk med asiatisk salat (Oktober 2021).