Nye opskrifter

Koreansk oksekødsrøreopskrift

Koreansk oksekødsrøreopskrift


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

  • Opskrifter
  • ingredienser
  • Kød og fjerkræ
  • Bøf
  • Oksekød stege

Denne oksekødsret er hurtig, enkel og lækker. Server med almindelig hvid ris.

200 mennesker lavede dette

IngredienserServerer: 4

  • 450 g bøf mørbrad bøf, tyndt skåret
  • 6 fed hvidløg, fint hakket
  • 1/2 pære, skrællet, kernet og finthakket
  • 2 forårsløg, tyndt skåret
  • 4 spsk sojasovs
  • 2 spsk sukker
  • 1 spsk sesamolie
  • 1 spsk risvin
  • 1 spsk sesamfrø
  • 1 tsk finhakket frisk ingefær
  • 1 tsk friskkværnet sort peber efter smag (valgfrit)

MetodePrep: 25min ›Kog: 5min› Ekstra tid: 2 timers marinering ›Klar om: 2 timer og 30 minutter

  1. I en stor genlukkelig plastpose kombineres oksekød med hvidløg, pære, forårsløg, sojasovs, sukker, sesamolie, risvin, sesamfrø, frisk ingefær og formalet sort peber. Tæt og stil på køl i 2 til 3 timer.
  2. Varm en stor stegepande op ved høj varme. Sprøjt med madolie og tilsæt oksekød. Kog, jævnligt brun, i 3 til 6 minutter eller indtil den er færdig.

Senest set

Anmeldelser og bedømmelserGennemsnitlig global vurdering:(195)

Anmeldelser på engelsk (132)

af e-s-t-a-r

da jeg selv var koreansk-amerikansk, er jeg meget kræsen omkring min bul-ko-gi. der er masser af bul-ko-gi opskrifter på nettet (og jeg har prøvet mange dårlige), og ingen har smagt så autentisk som denne! denne opskrift tog mig tilbage til, da min bedstemor ville lave den til mig som barn. for ikke at nævne, min mand elskede også denne opskrift. dette er bestemt en keeper! -16. jan 2006

af DEZMONTE

Åh gud! Disse koreanske bbq korte ribben er helt perfekte !! Jeg kan ikke sige nok om dem-min familie elskede dem og spiste dem hurtigere end noget andet-de tigger allerede, TIGGER om mere. Let at tilberede og ekstremt velsmagende! Jeg må dog sige, at risvinen er svær at finde, hvis du ikke er vant til at lave asiatisk mad. Riseddike er IKKE det samme som risvin !! Hvis du går til et asiatisk marked, vil der dog være en hel hylde til forskellige slags risvin-bare få den almindelige klare. Jeg udelad også sesamfrøene, og de kom stadig perfekte ud. Jeg tror også, at jeg kommer til at marinere den lidt længere end de 2-3 timer, så jeg kunne lade den perfekte smag trække endnu mere i-til hver deres. TAK for denne opskrift !!-25. sep 2004

af KC324

Jeg er koreansk-amerikansk og har haft Bul-Go-Gi utallige gange. Dette er den bedste opskrift, virkelig autentisk som andre har udtalt. Opskrifter, jeg har prøvet fra koreanske kogebøger, blev ikke lige så gode, som denne gjorde. Dette er bestemt en keeper.-20. oktober 2007


Japchae (omrørt stivelsesnudler med oksekød og grøntsager)

Japchae (잡 채) betyder bogstaveligt talt & blandede grøntsager. & Rdquo Men hovedingrediensen i denne klassiske ret er koreanske søde kartoffelstivelsesnudler (dangmyeon, 당 면), også kendt som glasnudler. Japchae er en vigtig skål til traditionelle helligdage og særlige lejligheder.

Der er mange variationer ved hjælp af forskellige ingredienser, såsom Spicy Seafood Japchae og Kongnamul Japchae.

Til traditionelle japchae er de sej og fjedrende nudler pænt parret med tynde strimler af oksekød (eller svinekød) og forskellige grøntsager i en lidt sød og salte sauce. Det er også almindeligt at tilføje en ægpynt (jidan, 지 단). Nogle gange drysser jeg også lidt finthakkede pinjekerner.

For at lave veganske japchae, skal du blot udelade kødet og tilføje lidt flere svampe eller andre grøntsager. Stegt tofu er også en god erstatning for kødet.

Server den som en forret eller som tilbehør eller over et risris for at gøre den til en hovedret.


Opskriftsoversigt

  • 6 spsk sojasovs
  • 3 spsk granuleret sukker
  • 1 spsk hakket hvidløg
  • 1 spsk hakket frisk ingefær
  • 1 spsk ristet sesamolie
  • 1 ¼ pund flank bøf, tyndt skåret
  • 2 spsk riseddike
  • 1 spsk ristet sesamolie
  • 1 ½ tsk granuleret sukker
  • ½ tsk kosher salt
  • 1 kop sukkerærter, tyndt skåret
  • 1 kop tændstik gulerødder
  • 1 kop tyndt skåret rød peberfrugt (fra 1 peber)
  • 1 spsk rapsolie, delt
  • ¼ kop oksekød bouillon, delt
  • 6 kopper varme kogte ris
  • ¼ kop tyndt skiver spidskål
  • 2 tsk ristede sesamfrø

Forbered den koreanske marinade: Pisk alle koreanske marinade -ingredienser sammen i en stor skål.

Forbered den omrørte oksekål: Tilsæt skiver af oksekød til koreansk marinade, der koges. Lad stå 10 minutter.

Rør eddike, sesamolie, sukker og salt sammen i en medium skål. Tilsæt ærter, gulerødder og paprika til pelsen. Lad stå, mens kødet er stegt.

Varm 1/2 spiseskefuld olie i en wok over høj. Tilsæt halvdelen af ​​det marinerede oksekød, og kog under konstant omrøring, indtil oksekødet ikke længere er lyserødt, cirka 2 minutter. Deglaze wok med 1/8 kop bouillon, og overfør oksekødsblandingen til et skåldæksel for at holde varmen. Gentag processen med resterende olie, marineret oksekød og bouillon.

Fordel ris mellem 4 skåle. Top jævnt med stegt oksekød og syltede grøntsager. Drys med løg og sesamfrø.


Hvilket kød skal bruges?

For at gøre denne opskrift så let som muligt, kan jeg godt lide at bruge på forhånd skåret mørbrad (sælges i bakker og mærket som "oksekød til omrøring"). Det er selvfølgelig fint bare at købe mørbradsbøffer og skære dem selv.

Mørbrad er passende til denne opskrift, fordi den er mager, og selvom den ikke er super mør, er den heller ikke overdrevent hård. Så du kan slippe afsted med ikke at marinere den.

Du kan splurge med mørbrad, hvilket ville være meget mørt, men også meget dyrt. Jeg går næsten altid med mørbrad.


Anvisninger

BEMÆRK: Det er meget vigtigt at fryse kødet først, dette hjælper dig med at skære kødet i tynde skiver. Efter frysning, let optøning i mikrobølgeovnen, skal du sørge for, at kødet stadig er frosset, men brugbart.

Skær kødet i tynde skiver, så tynde som muligt. Kom skiverne i den store blandeskål og drys sukker over, brug dine hænder til at blande. Lad det sidde i cirka 20 minutter.

Imens klargøres marinaden. Læg løg og kiwi i foodprocessor eller blender til det er flydende, og hæld det i en lille skål.

Bland sojasovs, sukker, sort peber, sesamolie, madlavningsvin og eddike (valgfrit). Efter blanding smages det til. Du vil gerne have en lidt salt, sød smag. Hvis det er for salt, tilsættes lidt mere sukker.

Hak hvidløg i små stykker (eller brug hvidløgspresse), skær det grønne løg i stykker på 2 til 3 tommer og kom det i sukker/kødblanding. Hæld begge saucer i hvidløg/løg kødblandingen og bland godt ved hjælp af hænder. Det er vigtigt at blande grundigt, så marinaden fordeles jævnt i kødet. Stil på køl i mindst tre timer eller natten over.

Steg i stegepande eller wok, indtil kødet er gennemstegt og server med klæbrig ris. Koreanere spiser denne ret med røde bladsalat fyldt med ris og kød. Kan også serveres med koreansk krydret peberpasta, koreansk bønnepasta, sesamolie blandet med salt, skiver hvidløg og rå grønne løg. Disse placeres normalt i salatbladet sammen med ris og oksekød.


Koreansk oksekød

Steak er farvestrålende, sprød og kulhydratfri og marineres i sojasovs, hvidløg og ingefær, inden den omrøres med masser af grøntsager og blomkål og svampekød.

Forberedelse

Madlavning

Færdighedsniveau

Ingredienser

  • 2 spsk saltreduceret sojasovs
  • 2 fed hvidløg, knust
  • 5 cm stykke ingefær, fint hakket
  • 2 spsk solsikkeolie
  • 400 g magert rumpebøf, meget tyndt skåret
  • 4 æg
  • 2x 375 g friske revne stegegrøntsager
  • 2 x 200 g pakker frisk blomkål og champignon ‘hakket’ (se note)

Cooks noter

Ovn temperaturer er for konventionelle, hvis du bruger ventilator-tvunget (konvektion), reducer temperaturen med 20˚C. | Vi bruger australske spiseskefulde og kopper: 1 tsk er lig med 5 ml 1 spsk er lig med 20 ml 1 kop er lig med 250 ml. | Alle urter er friske (medmindre det er angivet), og kopperne er let pakket. | Alle grøntsager er mellemstore og skrællede, medmindre det er angivet. | Alle æg er 55-60 g, medmindre det er angivet.

Instruktioner

Afkølingstid: 30 minutter

1. Kombiner sojasovs, hvidløg, ingefær og 1 spsk olie i en skål, tilsæt bøffen og vend den til et godt lag. Dæk til og marinér i køleskabet i mindst 30 minutter eller natten over, hvis tiden tillader det.

2. Opvarm 2 tsk olie i en stor non-stick bradepande ved høj varme. Tilsæt æggene, og kog dem uberørte i 3-4 minutter, eller indtil æggehviderne er sprøde, og æggeblommerne stadig er flydende.

3. Imens opvarmes en stor non-stick wok ved høj varme. Tilsæt oksekødet i to partier, og omrør i 2 minutter hver eller indtil det er lige stegt og gyldent. Overfør til en skål.

4. Varm den resterende olie op i wokken. Tilsæt de strimlede grøntsager og steg dem i 2 minutter eller indtil de er møre. Fordel mellem serveringsskåle. Tilsæt ‘farsen’ og 2 spiseskefulde vand til wokken og steg under omrøring i 2 minutter eller indtil den er lige kogt. Overfør til serveringsskålene.

5. Fordel oksekødet mellem skålene, top med spejlæg og server.

• Du kan finde frisk blomkål og champignon ‘hakket’ i friske råvarer sektionen i dit lokale supermarked. Hvis den ikke er tilgængelig, skal du bruge den frosne sort af blomkålsris i stedet og tilføje 200 g finthakket mark champignon.

Opskrift fra CSIRO Low-Carb Diabetes Diet & amp Livsstils løsning af professor Grant Brinkworth og Dr. Pennie Taylor. [Macmillan Australien, RRP $ 36,99]. Fotografering af Rob Palmer.


Ingredienser

    3 spiseskefulde mirin (se note)
    2 spsk sojasovs med reduceret natrium
    2 tsk majsstivelse
    1 spsk rapsolie
    8 ounce flank bøf, trimmet af fedt og meget tyndt skåret mod kornet (se tip)
    1 spsk hakket hvidløg
    2 tsk hakket jalapeno peber, eller efter smag
    1 1/2 tsk hakket frisk ingefær
    4 kopper mung bønnespirer
    1 6-ounce pose baby spinat
    1/4 kop hakket frisk koriander
    1 tsk ristet sesamolie
    2 spsk ristede sesamfrø (se tip), valgfrit

Ingredienser i denne opskrift

Lad os nu tale lidt mere om de enkelte komponenter i denne ret. Der er en række forskellige sesam-soja krydret grøntsager sammen med hakket oksekød i disse stegeskåle.

Her er de ingredienser, der typisk bruges i bibimbap, når du bestiller det fra en restaurant, selvom det kan variere:

  • Shittake, østers eller knap svampe
  • Zucchini, skåret i tændstikker
  • Gulerødder, skåret i tændstikker
  • Bønnespirer
  • Spinat
  • Kimchi
  • Hakket bøf eller hakket oksekød
  • Æg
  • Ris
  • sesamfrø

Sådan laver du denne stege (trin-for-trin)

Sådan laver du denne bibimbap-inspirerede skål:

  1. Få risene tilberedt i et riskoger, mens du steger alt.
  2. Start med at saute svampene i en gryde ved høj varme. Du sauter hver grøntsag individuelt med 1 tsk sesamolie og 1 tsk sojasovs i 1-2 minutter, og sæt derefter hver kogt veggie til side til præsentation. BEMÆRK: du kan teknisk grøntsager grøntsager på én gang med 2 spsk sojasovs og 1 spsk sesamolie, men præsentationen vil ikke være den samme.
  3. Mens grøntsager koger, skæres bøffen op, så den er meget hakket og ligner hakket oksekød. Du kan også bare bruge hakket oksekød. Smid kødet med 2 spsk sojasovs og 1-2 spsk sriracha (eller gochujang i stedet, hvis du bruger det), og omrør derefter ved høj varme i 2 minutter.
  4. Tør panden med oksekødet rent, og brug derefter en lille smule olivenolie til at stege ægget, og fjern det, når æggeblommen er løbende.
  5. Tilsæt 1/2 kop ris til hver skål, tilsæt derefter grøntsager en ad gangen, derefter kimchi og kogt oksekød. Top med æg, drys derefter med sesamfrø og server.

Hvilken slags bøf skal du bruge?

Jeg bruger bare det billigste øje med runde bøffer, som jeg kan finde, og hakker dem, og du behøver ikke noget fancy, da du kun skal stege i et par minutter. Du kan også bruge hurtigstegte bøffer. Hvis du vil have mere mørt oksekød, kan du også gå med en ribeye eller top mørbradbøf – det kommer helt an på, hvor fancy du prøver at gå!

Sådan gør bøffen mere mør

Hvis du gerne vil møre oksekødet endnu mere, kan du tilføje 1 tsk bagepulver og 1 tsk majsstivelse til oksekødet sammen med 2 spsk sojasovs og sriracha (denne metode er inspireret af en af ​​mine yndlingsblogs, RecipeTin Eats). Lad det sidde i en stor skål eller Ziploc -pose i 30 minutter, før det steges ved høj varme.

Bagepulver og majsstivelse skaber et ekstra lag, der forhindrer kødet i at tørre ud eller overkoges. Hvis du har travlt, skal du springe dette trin over, men det kan resultere i mere mørt oksekød, hvis du bruger et billigt snit.

Ingredienserstatning

Dette er bestemt IKKE en autentisk version af bibimbap, da de fleste serveres med en rå æggeblomme og gochugang (koreansk hot pepper -pasta). I denne opskrift har jeg brugt sriracha/chili hvidløgssauce sammen med et spejlæg med en løbende æggeblomme. Jeg har helt sikkert lagt mit eget spin på det.

Du kan også bruge tamari eller kokosaminoer som en glutenfri erstatning. Hvis du ønsker at gøre dette kødfrit, kan du også let lægge nogle skiver af kyllingebryst eller rejer i.

Hvad hvis du ikke har gochujang?

Traditionelle versioner af bibimbap bruger gochujang, som er en koreansk gæret varm peberpasta. Du kan finde nogle her på Amazon.

Hvis du ikke har gochujang til at krydre oksekødet, kan du bruge sriracha eller sambal oelek. Virkelig, enhver form for chili-baseret hot sauce vil fungere i en knivspids. Jeg anbefaler ikke at bruge almindelig varm sovs, da det bliver for eddik, og teknisk set behøver du ikke engang krydret, så du kan bare lade det være helt, selvom tørrede chiliflager også ville være en god mulighed.

Tidsbesparende tip

For at spare tid er her nogle forslag:

  • Kog grøntsagerne helt i modsætning til separat præsentation/smag vil ikke helt være det samme, men du sparer masser af tid
  • Brug forhåndsskåret hurtigstegt bøf i stedet for selv at hakke oksekødet
  • Brug en riskoger til at lave rispreparatet i hånden
  • Brug færdighakkede grøntsager fra købmanden for at spare på forberedelsestiden
  • Tilsæt et råt æg i stedet for spejlæg, da ægget koger i den varme blanding af ris, oksekød og grøntsager

Gør bibimbap vegetarisk

Hvis du vil lave denne bibimbap vegetar, kan du nemt gøre det ved at udelade oksekød og æg! Tilsæt bare grøntsager og ris, så kan du tilføje tofu, hvis du vil have noget ekstra protein, smag til med gochujang (eller sriracha), sojasovs og sesamolie.

Flere velsmagende opskrifter til omrøring

Hvis du leder efter flere 30-minutters omrøringsidéer, har jeg dækket dig! Hvis du er i tvivl, skal du tilføje grøntsager, protein og en let soja/chilisauce-kombination til en hurtig og let aftensmad, ikke sandt ?!

Værktøjer til at lave denne opskrift

  • Et riskoger gør madlavning så meget lettere! Det er den, jeg bruger.
  • For at gøre denne opskrift lidt sundere kan jeg godt lide at bruge græsfodret oksekød fra Butcher Box – i en begrænset periode, få to gratis ribeyes og bacon!
  • Hvis du leder efter kimchi, er dette en god mulighed.
  • Hvis du løber tør for sriracha, kan du købe nogle her.

Få adgang til min GRATIS 5-dages måltidsforberedelsesudfordring + bonusressourcer, når du tilmelder dig.

lære at tilberede måltider ved abonnere på vores nyhedsbrev!


Koreansk oksekød og nudel omrøres

Hver uge, mens jeg planlægger mine middagsmenuer, spørger jeg familien, hvad de gerne vil spise den uge, og min søn Jake beder normalt om denne koreanske oksekød og nudelrøre. Jake er vores eneste søn og yngste barn. Han blev født i Sydkorea, og han har været et adopteret medlem af vores familie siden han var 12 måneder gammel. Han er et fantastisk barn, og jeg er utrolig heldig, at jeg får være hans mor. Jake er stolt over, hvor han kom fra, og måske er det derfor, han elsker denne ret. Eller måske elsker han det bare, fordi det er så lækkert.

Denne hurtige og lette omrøring har smagen af ​​bulgogi, et marineret grillet oksekød, der er en af ​​Korea ’s signaturretter. En marinade i bulgogi-stil bliver en madlavningssovs til en stege af oksekød, Napa-kål, nudler, edamame og grønt løg, til en hurtig og let aftensmad. Jeg vil beskrive denne ret som en glorificeret hamburgerhjælper, men den er meget smagere og bedre for dig. For at lave denne stege steger du oksekød, nudler og kål separat, og derefter simrer oksekødet i madlavningssovsen for at sikre, at det absorberer smagen, kombinerer derefter alle ingredienserne og koger et par minutter mere for at sikre, at alt er opvarmet igennem. Det er madlavningssovsen med sin kombination af salte, søde og krydrede elementer, der gør denne ret så vanedannende. Sidste gang jeg nåede det, stoppede en af ​​vores døtre i college-alder ind for et besøg, så resterne i køleskabet og spiste dem med det samme.

Jeg har et par ingredienstip, der har været med til at gøre denne ret til en favorit herhjemme. Til denne omrøring, kan jeg godt lide at bruge de 1 tommer stykker englehårspasta, der sælges nær de mexicanske/latinske ingredienser i de fleste købmandsforretninger (et populært mærke er La Moderna). De er supervenlige til enhver ret, hvor du vil have små stykker pasta, og de koster omkring $ 40 for en 8 oz. taske.

Et andet tip er et, jeg lærte af Melissa D ’Ariabian fra The Food Network. Jeg plejede at blive irriteret, da jeg købte frisk ingefær, og det tørrede op, før jeg havde mulighed for at bruge det hele. Melissa's tip er at skrælle hele grebet frisk ingefær med en parningskniv, når du først køber den, og derefter opbevare de skrællede ingefærstykker i fryseren i en plastpose. Det vil holde i flere måneder på den måde, og den frosne ingefær er faktisk lettere at rive. Nu har jeg altid ingefær ved hånden, når jeg vil have det, og jeg skal ikke smide et stykke, der er tørret op i køleskabet.


1. For at lave marinaden blandes hvidløg, ingefær, forårsløg, sojasovs, sukker, 1 spiseskefuld af de kværnede sesamfrø og en skvæt sesamolie i en ikke-metallisk skål.

2. Tilsæt oksekød, krydr med sort peber, dæk med plastfolie og marinér i køleskab i 2 timer eller natten over, hvis tiden tillader det.

3. Varm en wok op ved høj varme, tilsæt vegetabilsk olie og hvirvl til frakken. Fjern oksekødet fra marinaden med tang og omrør i tre portioner i 2-3 minutter, eller indtil det er godt stegt. Drys med de resterende malede sesamfrø og dryp med lidt ekstra sesamolie.

At tjene: Dette serveres traditionelt med kogte ris og kimchi. Kimchi (fermenteret kål og grøntsager) fås i de fleste asiatiske købmænd.


Se videoen: Nejlepší gulášová polévka Polévková královna! (Kan 2022).