Nye opskrifter

Blomme dumplings (ostedej "Noget fint")

Blomme dumplings (ostedej


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Kog kartoflerne i deres skind, skræl dem derefter og knus dem med en gaffel så lille som muligt. Kom hele æg og de 3 spiseskefulde sukker, salt og semulje. Bland godt, tilsæt derefter ost og mel, ælt godt. Den resulterende sammensætning efterlades i køleskabet i en halv time.

Blommerne vaskes godt, revner og frøene fjernes, drysses med sukker og kanel og får lov at stå, mens de bliver i køleskabet.

Kom cirka 100 ml olie i en gryde og opvarm den, kom derefter brødkrummerne og lad det brune ved svag varme for ikke at brænde; når det er mørkerødt, tilsættes sukkeret og lad det stå i yderligere 2-3 minutter, fjern det fra varmen og lad det køle af.

Forbered to tallerkener spredt med mel, den ene bruges til at forme dumplings, og den anden placeres, som de er lavet, så de ikke klistrer fast;

Læg en gryde bred nok med vand til at løbe over dumplingsne, bring det i kog.

Tag i mellemtiden sammensætningen ud af køleskabet og tag en skefuld af sammensætningen, kom den i en godt meldrysset håndflade, form en flad skorpe og sæt en blomme i midten; dæk blommen godt og form en rund form med mel; når de er lavet, skal du lægge dumplings på melpladen, væk fra hinanden, så de ikke hænger sammen.

Når vandet koger, tilsættes en knivspids salt og en spiseskefuld olie og lægges dumplings forsigtigt en efter en ved hjælp af en ske, men ikke for mange, så de ikke klistrer; lad dem stå, indtil de begynder at hæve til overfladen, derefter yderligere 2-3 minutter og fjern derefter med en spatel på en tallerken.

Mens de stadig er varme, rulles de godt i brødkrummer og lægges på serveringsfadet.

Serveres varmt.


Hjemmelavet ost til babyer. Den hurtigste opskrift

Hjemmelavet ost til babyer kan virke kompliceret, men det er så enkelt, at du vil lave det hver dag. Du vil også blive forelsket i dens cremede smag, og du vil bruge den både som sådan og som tilføjelse til mange retter til din baby, men også til dig.

Hjemmelavet ost til babyer er lavet af hel yoghurt, lavet af dig derhjemme eller købt. Du skal bruge almindelig yoghurt, uden anden tilsætning, for at osten skal passe til den lille kost. Alt du skal gøre er at læse etiketten for at sikre, at yoghurten du køber er ren. På etiketten må den ikke sige andet end sødmælk og mejeriafgrøder. Vælg ikke skummet yoghurt, for i denne alder har den lille brug for fedt til udviklingen af ​​hjernen og nervesystemet. Yoghurt indeholder desuden probiotika, der er særligt gavnlige for fordøjelsessystemets funktion. Yoghurt er også en god kilde til calcium, protein og vitaminer.

Ingredienser til babyost

150 g almindelig hel yoghurt minimum 3,5% fedt

Sådan laver du hjemmelavet ost til babyer

Bring mælken i kog, og når den er ved at koge tilsættes yoghurt ske for ske, under konstant omrøring. Det anbefales at bruge en silikonspatel. Når du blander, vil du bemærke, at vallen vil begynde at skille, og der vil dannes osteklumper.

Når der er dannet osteklumper til babyerne, slukkes ilden. Lad hytteosten til babyer ligge i vallen i cirka 5 minutter, før den drænes. På denne måde vil osten være meget luftig og cremet, og dens konsistens vil blive værdsat af din baby. Lad det derefter dræne i højst 3 minutter og indtage det. En meget tæt sigte eller gaze, der før er blevet meget godt vasket og kun bruges til dette formål, bruges til dræning.

Hvis det ikke bruges med det samme, skal du lægge det i en hermetisk lukket beholder og lade det køle af. Det forbruges maksimalt 48 timer efter, at det er blevet produceret.


Blomme dumplings (ostedej med noget fint) - Opskrifter

I disse dage har jeg været så fanget af andre ting, at jeg ikke har haft meget tid til at skrive noget. Dette er på trods af, at vi har gemt nogle opskrifter i computeren, der venter på at blive uploadet til webstedet. Men jeg siger, der er nok lækre opskrifter at vælge imellem og lave din menu.

Denne opskrift er en, som jeg er sikker på at du vil nyde.

Krydstogtsfase (PL, PP), konsolidering, endelig stabilisering

Ernæringsskala - starter med onsdag

Dej ingredienser:

- 200-250 g kvark eller flødeost

- 60 g hvedegluten (eller fuldkornsmel)

- 30 g majsstivelse (eller fuldkornsmel)

- 4 lg fintmalet havreklid

- 1 hætteglas med vaniljeessens

- 3 spsk sødemiddel pulver

Fyldingredienser:

-1 hætteglas med vanilleessens

+ 1 æggeblomme og 2 lg mælk til smøring

Forberedelse:

Kom de tørre ingredienser i en skål, og tilsæt derefter kværken eller flødeosten (en spiseske ad gangen) med en ske, indtil der dannes en tyk skorpe. Pak denne skal ind i husholdningsfilm og stil den på køl i 15 minutter.

Efter at den er afkølet, skal du tage skorpen og sprede den på en tallerken, som du har drysset lidt hvedegluten på før (så den ikke klistrer).

I mellemtiden kan du forberede fyldet i en skål og blande alle ingredienserne.

Fordel så meget pizza som muligt i en rund form og skær i 9 eller 12 trekanter. Læg fyldet med teskeen i bunden af ​​hver trekant og begynd at rulle (start med den større side og slut med spidsen).

Læg dem i bagepladen på bagepapir, og smør med æggeblommen blandet med mælk. Sæt bakken i ovnen, der er opvarmet til 180 grader, og bag den til den er gyldenbrun (15-20 minutter).

Efter at have fjernet dem på tallerkenen, pulver dem med xylitol (sødemiddel) og server dem med glæde.

p.s. pas på glutenforbrug!


Slik med svesker og rumænske nødder

Kan du huske markedsboderne med bjerge af svesker på? Og hvad med andre bjerge med ødelagte valnødlamm?

Lad mig lære dig en lækker opskrift!

Forberedelsestid: 15 minutter

Ingrediens:

100 g groft hakket rom og acircnească -nød (eventuelt hydreret og opbevaret og icircn -dehydrator for en mere intens smag)

100 g havregryn lavet af mel (eller almindelige kiks eller cornflakes)

300 g svesker (opbevares i vand for at suge)

4 revet og knust nelliker kaffe eller knust & icircn mørtel

1/4 spsk hørfrø og pshylliumfrø ristet med kaffe (nelliker og nelliker)

20 ml vand eller efter konsistens

til dekoration: finmalet valnød

Hvorfor:

Kom sveskerne i en blender med lidt vand og vend dem til en pasta.

Ristet havregryn (eller hvad du end brugte) kombineres med forarbejdede svesker forarbejdet til pasta, hakkede valnødder, krydderier, p & acircna, når der dannes en pasta, der afhængigt af konsistensen fugtes med lidt vand for at blive en klistret dej. Slik kugleformer!

I sidste ende "ruller" de lykkeligt i en nøddeskal eller hvad vi nu har i vente! Jeg fik 28 slik ud af disse mængder.

Kombinationen af ​​blommer med hør og pshylliumfrø vil sikre en sund intestinal transit!


Blomme dumplings (ostedej med noget fint) - Opskrifter




















Siden sidste år havde jeg sat mig for at lave denne opskrift, og jeg har udskudt den af ​​forskellige årsager. Jeg havde tydeligvis ikke smagt blommeknus før, for ellers havde jeg ikke undgået det :))

Det første indtryk om blommeknusene var et super godt, så jeg tænker på at gentage dem med blommer, men også med andre frugter.

De er heller ikke svære, så det er et forsøg værd. Her er opskriften, som jeg har lovet siden søndag, men på grund af mangel på tid kunne jeg ikke skrive den og dele den med dig.

  • 6 blommer, 15 spsk sukker (hvis muligt så fint som muligt, ikke nødvendigvis pulver), 5 flere kartofler, 10 spsk mel, 2 æg, 6-7 spsk brødkrummer, en knivspids salt, kanel, muskatnød.

Jeg vaskede blommerne, skar dem i halve og fjernede frøene.

Jeg kom dem i en skål og tilføjede 4 spsk sukker, kanel og muskatnød.

Jeg brunede brødkrummerne i 5 minutter i gryden (uden olie), derefter lagde jeg det til side, jeg tilføjede 4 spsk sukker, og jeg blandede godt.

Jeg kogte og afkølede kartoflerne, og mosede dem derefter til puré.

Jeg lagde dem i en skål, jeg tilføjede dem 7 spiseskefulde sukker, æg, mel, saltpulver. Jeg blandede sammensætningen godt, som til sidst ligner en lidt klistret dej.

Jeg formede dumplings i hånden, det vil sige: Jeg tog dejen, formede den til en kugle, pressede den derefter i mine hænder og lagde en halv blomme i midten. Jeg modellerede det igen i form af en bold. (Hvis det er for klistret, skal du bruge mel, når du former.)

Jeg kogte dumplings i kogende vand og efterlod dem, indtil de steg op til overfladen alene.

Jeg tog dem op af vandet en efter en, afdryppede dem godt og førte dem gennem brødkrummerblandingen.



Bland smørret med sukkeret, indtil det bliver til et skum, og sukkeret er helt opløst.
Tilsæt æggeblommen og bland indtil glat.
Tilsæt mel i regnen, efter at have blandet bagepulver og saltpulver i det.
Resultatet er en blød og fin dej, let at håndtere.
I en skål piskes æggehviderne godt med en gaffel, og i en anden skål sættes de malede valnødder.
Kiksene formes som følger: først danner vi dejkugler, som vi passerer gennem æggehviderne, og derefter ruller vi dem gennem møtrikken, indtil de er godt dækket. Læg derefter kuglerne i bakken beklædt med bagepapir og pres med fingeren i midten for at danne en hul, hvor vi lægger med en tsk lidt blommesyltetøj. (Du kan bruge en anden type syltetøj, men vær fast).
Sæt bakken i den forvarmede ovn ved 150 grader, i 10-15 minutter, eller efter behov afhængig af ovnen, indtil du opdager, at småkagerne er brunet lidt.
Fjern småkagerne på en grill og lad dem køle af.

De 2 funktioner, der tiltrækker mig mest til Philips Multicooker, er:
- 3D -opvarmningsteknologi, takket være hvilken varmen virker jævnt, og der ikke er behov for at blande.
- den forudindstillede timer i op til 24 timer, takket være hvilken du frit kan bruge tid sammen med dine kære, mens Multicooker laver mad til dig.

Valnøddekager og blommesyltetøj serveres, når du har lyst til noget godt.


Sådan tilberedes blommer i chokolade

Chokoladeblommeopskriften er meget enkel, indeholder kun 3 ingredienser og kræver ingen færdigheder i køkkenet.

Du kan vælge ikke at fylde blommerne med valnøddekerner og eventuelt skære dem i to, så du har mindre slik. Jeg prøvede det også, selvfølgelig var de lækre, men den sprøde valnøddekerne ændrer hele ligningen og passer perfekt til både blommer og chokolade, så jeg vil råde dig til ikke at give op.

Aftenen før vaskede jeg blommerne med en vandstrøm. Jeg ville ikke fugte dem, jeg ville bare sikre mig, at de ikke havde støv, så duppede jeg dem med køkkenrulle og lod dem tørre natten over. Hvis de er våde, skal du ikke stikke chokoladen til dem.

Jeg købte svesker, røget og pitted. Hvis du ser godt efter, vil du se, at hver blomme har et lille snit, hvor frøene blev ekstraheret. Det var her, jeg lagde halvdelen af ​​valnøddekernen.

Jeg smeltede 200 g mørk chokolade, hvor jeg kom lidt olie i og dyppede hver blomme i flydende chokolade. Jeg tog dem ud på bagepapir og dryssede dem med malede valnøddekerner. Det er alt! Enkel og stor effekt!


Traditionelle Albac -kager

Jeg har ventet på dine kommentarer indtil denne time. Tak for dem. De fremkaldte minder hos mig, en effekt som de bestemt havde på alle, hvilket gjorde os lidt bedre og lidt rigere. Bogen i mit bibliotek vil gå til Irina denne gang (jeg har lige sendt hende en e -mail til den adresse, som hun registrerede til kommentarer). Tak allesammen.

I sidste uge tog jeg til Albac, til National Fair of Rural Tourism, en begivenhed arrangeret af amtsmyndighederne fra Alba og de lokale. Jeg blev inviteret til at være en del af juryen for den gastronomiske konkurrence sammen med Cosmin Toma, binge og udøver af folkemusik fra Alba (tak for bogen) og Ștefan Pădure, tidligere Angst -vicepræsident og nuværende promotor for traditionel rumænsk mad.

I år havde den kulinariske konkurrence som tema kagerne, i to sektioner, den ene dedikeret til desserter med bær, den anden dedikeret til desserter med ost. Jeg smagte en masse kager og bagværk, svampekager, majsmel, kager, pandekager, tærter på pladen og endda nogle kager. Jeg værdsatte udseendet, den gode smag, den traditionelle karakter, men også opfindsomheden for den person, der lavede kagerne (du ved selvfølgelig, at jeg er tilhænger af genopfindelsen af ​​det rumænske køkken). Det var ikke let, alle deltagere tog konkurrencen meget seriøst og forberedte sig, som de vidste bedst. Jeg giver dig nogle billeder derfra og efterlader dig et spørgsmål: hvilke traditionelle desserter kender du? Hvis du besvarer dette spørgsmål med en streg og tilføjer en kort beskrivelse af hver dessert (uden recept), kan du vælge en kogebog fra mit bibliotek. Selvfølgelig vil jeg give bogen til den, jeg vil, i henhold til kriterier, jeg kun kender (jeg er overbevist om, at vi ikke vil have diskussioner om dette emne). Jeg vælger vinderen i morgen, og jeg sender bogen til ham på mail, forudsat at han giver mig en adresse fra Rumænien. Succes.

38 Kommentarer

kage (sådan kaldte min sommer det, for "herrer") med syltetøj (surmælk). Jeg ved ikke, hvor traditionelt det er, men det er bestemt lavet af naturlige produkter og måles med en kop og "efter fritiden", og jeg har kun hørt om det fra min mor i landsbyen.

Æbletærten er en traditionel dessert. Og hvis vi tilføjer ud over æbler og sukker og lidt kanel i fyldet, er den virkelig fabelagtig og bliver den ideelle ret at spise i kolde vintre, gerne lige ved siden af ​​ovnen, hvor den er bagt og som ikke er. stadig er kold & # 8230 & # 8230

Godt:
& # 8211 tærter: - med braza (bondeblad, sød sød ost, sukker, vaniljesukker og rosiner)
& # 8211 æbler (bondeblad, revet og hærdet æbler, sukker og en masse kanel & # 8211 æble og et par rosiner eller en håndfuld nødder)
& # 8211 græskar (bondeblad, hærdet græskar, sukker og kanel)

& # 8211 donuts (præcis som dem, din mor lavede)
& # 8211 kager (med muuultanødder og kakao)
& # 8211 Påske & # 8211 traditionel med ost, ikke med chokolade som i dag
& # 8211 donuts (lort eller marmelade)

Jeg er klar til at stoppe, fordi jeg har savlet nok!

Nej, jeg har lige sendt en sms til min mor for at lave mig en blommekage og en æblekage. Uanset hvor meget jeg prøver, har de ikke den samme smag som min mor derhjemme :) Og hvis jeg bliver ved med at vende tilbage til rumænske lande, vil jeg i hvert fald tjene penge.
I stedet har jeg en forvirring. Jeg så på et billede en etiket, der siger scoverji, men det ligner pandekager. Er det pandekager, men kaldes de lokalt scoverji? Jeg spørger, fordi jeg ved fra min bedstemor, at scovers er lidt anderledes. Min mormor laver dem af doughnutdej og ligner mere kagerne på dit billede. :)
Nu var hver husmor og hver region i landet med deres slik og navne & # 8230 jeg var bare nysgerrig :)
En kølig dag!

& # 8222Vend tilbage & # 8221 en tærte, der strækker sig lige så meget som et bord (eller endnu større) med sød eller salt ost (nogle gange med æbler & # 8211 på forespørgsel).

De hendes & # 8230.Vores smukke vesterlændinge & # 8230. traditionelle desserter siger du? i betragtning af at jeg voksede op i Sohodil (der, nær Albac) selvfølgelig var den mest traditionelle dessert ostetærterne lavet af min kære bedstemor og serveret med masser af mælk. bakke med sød ost, æbler, blommer & # 8230men, fordi det var en perfekt gasopodina kærtegner os med chokoladekager hver fødselsdag, med pandekager, bagt majs osv. & # 8230
Du har gode minder med denne artikel & # 8230. Tillykke og held og lykke med dit arbejde.

Alivanca & # 8211 er bedre kendt for sin søde version, selvom den i Bucovina har salte versioner, lavet af majs, frisk koost og creme fraiche.
Lap i livet & # 8211 i den søde version med masser af ost og rosiner
De bringer begge min Bucovina og barndom hjem hver gang og er traditionelle, ubestridelige.

Sjov & # 8211 lavet af bedstemor. De skal grine af vittighederne, ellers lykkes det ikke. Fyldt med magiun, eller med tyk brombærmarmelade eller nødder & # 8230Dementiale!
Cocorada eller palanet: med ost eller urda. Selvfølgelig kan den også fyldes med kål eller løg, men skift derefter fra dessert til snack kategori. Enestående i hvert fald.
Synd at han ikke har nogen til at gøre os, vi elever stiger ikke til mesterens højde.

& # 8211 Pancove (donuts) med silvoiz (blommesyltetøj) og en masse pulveriseret sukker på toppen.

Jeg ved ikke, hvor traditionelt eller fra vores område (Baia Mare) det er, men bestemt hver gang jeg spiser sådan noget, husker jeg min barndom, livet på landet, bedsteforældre.

Jeg havde en behagelig overraskelse i Rohia i sommer, da hun efter at have parkeret min bil i gården til en dame fra området, inden hun forlod efter gudstjenesten, også serverede os kager, som hun havde lavet. Jeg var mest imponeret over kagen med sød og aromatisk koost specifikt for vores område. Denne gang var cheesecake festlig, så det var ikke med sprød dej, men den blev lagt på en luftig pandispan smurt med sur abrikosmarmelade og et tyndt, blankt lag frugtglasur over osten. Utrolig god var kagen men også gestusen selv.

Tja, jeg ved ikke, om de virkelig er traditionelle, i betragtning af at min oldemor (som var ungarsk) plejede at lave dem, men jeg mener med en glad hukommelse af hver af dem:
Smarni (en slags stegt semuljedej, som vi spiser med sukker drysset ovenpå og frugtkompot)
Blomme dumplings (dvs. dumplings lavet af mel og kartofler fyldt med blommer)
& # 8211 valmue- / valnødnudler, afhængigt af præferencer (hjemmelavede nudler, jeg ved ikke, om han lavede dem til noget særligt, kogt og blandet med malet valmuefrø & # 8211 eller valnødder & # 8211 og sukker eller honning).

Enkle dejterter (vand, mel og en knivspids salt):
& # 8211 tærter på panden (som skovtærter), kun jeg ved, hvordan jeg kan folde dem anderledes, med zamatisha (æg og salt)

Tærter med hævet dej:
& # 8211 tæpper tærte med sød zamatisha på panden
& # 8211 tærter på panden (fordel et ark, læg fyldet på den ene halvdel, og med den anden halvdel dækslet, tryk godt i enderne) med kartofler og løg, med græskar, med løg.
& # 8211 Vridninger i ovnen (med æbler og kanel, med sød zamatisha) fordel et ark, læg derefter osten / æblerne på hele pladen, og rul, kom to i gryden og smør med æg.
& # 8211 tærter med blommer, kål, sød zamatisha, foldet som ost.
& # 8211 gogosi, langosi

Kager:
& # 8211 med honningblade, bi
& # 8211 med tre ark og en creme (jeg kender ikke navnet) :)))
& # 8211 sprite kiks
& # 8211 kage med ost / æbler og med pandispan top (halvdelen af ​​mængden af ​​top lægges i ovnpladen, når toppen er stivnet lidt, sættes osten / æblerne, ikke for saftige, og den anden halvdel af pandispan)
& # 8211 to-arks ostekage (min favorit) arkene er med kakao, og huset lægger æg i osten, for at være en super kontrast. Lav en æggeskal, creme fraiche, spæk (jeg putter smør), kakaomel. Osten er lavet med sukker, smør gnides med æggeblommer og to spiseskefulde mel, og tilsæt derefter de piskede æggehvider. Fordel et ark, kom det i gryden, derefter osten og et ark igen, og sæt det i ovnen.

Andre desserter:
& # 8211 modne æbler
& # 8211 Tørret og røget majs, kogt med masser af vand og i mange timer. server med sukker
& # 8211 haiose
& # 8211 afdækket (pandekager), afdækket med sød ost på panden

Hvis jeg stadig husker det, skriver jeg stadig :))))

Tja, hvis det stadig er efterår, kan jeg kun tænke på semuladeboller med blommer, som min bedstemor laver eller en græskertærte med dampende kanel og bagt græskar med vanilje ved siden af ​​& # 8230 Alt serveret i omgivelser med kobbertræer og et krus af sød most.

Dolongaci.
Ark strakt tyndt, tyndt og rynket som et pionerskørt, ost, mælk, som du kun finder i reklamer og ikke i supermarkedet, honning og 1 time umådelig i børns utålmodighed, stirrer på ovndøren. Alt lavet derhjemme, fra mel til honning og selvfølgelig indtaget ved porten med beskidte og mudrede venner på fødderne.
Jeg siger det her, selvom det ikke er det mest autentiske rumænske produkt, men jeg synes, det fortjener en krone for den perfekte kombination af enkel smag. Og fordi i mine erindringer og jeg håber på din, er varm, frisk mælk med ubegrænset fedtindhold aftenens bedste ven, da vi jagtede af bedsteforældre, gemte os i en krybbe under dynen for kun at opdage os om morgenen.

Jeg opdagede denne mælkevåde tærte på Mamaie, som har nogle serbiske rødder et eller andet sted. Det behøver ikke at være traditionelt, men det er værd at huske. Det er for godt ... Jeg vender tilbage med opskriften, hvis du vil.

Traditionelt siger du?
Scovergile med fåreost og duftende havetomater. Ah, da min mor lavede scovergi kunne jeg ikke vente med at lade dem køle af !! (Gud hvile hende!)
Ny kartoffelborscht med lærk, sur med agurid. Bestial! Nødvendigvis med alle ingredienserne i haven!
Kager lavet af den anden mor, i julen, med malede valnødder og honning! Vi slikede fingre, og de var altid for få til vores lyst til børn!
Gule donuts med fjerkrææg (ænder og kyllinger) efterlod for meget at vokse (så det syntes vi dengang) og smurt med blommemagi.
Det er de fødevarer, jeg husker med min barndomsduft. :)

Min kære & # 8230.min nonne & # 8230som er lidt ked af mig nu, tilbered den bedste marmelade med æbler, pærer og mynte og blommesyltetøj er med kakao ikke med kanel & # 8230.og det er ikke alt! lad os alle være sunde! (aaa: du lagde ikke et foto af mig på festivalen, men du ved, at jeg ikke var ked af det)

I mit skød, hvad min bedstemor lavede, var min barndoms dessert med en sød dej tæt på cozonac, med ko- og fåreost, æg og sukker, frisk fra ovnen, brunet og pulveriseret med sukker & # 8230 lækker! Jeg tror, ​​jeg ringer til min bedstemor for at gøre det for mig.

Min bedstemor plejede at lave & # 8222cake & # 8221. Det kalder han det, fordi det var den eneste mulighed, han havde, da en flok børnebørn kom på besøg. Den blev lavet med plader af æg, sukker, fedt og mel, silvoita (blommesyltetøj) og drysset strå sukker på toppen.

Det virker også traditionelt for mig:
& # 8211 kiksalami med rom og Petit Beurre eller Rally kiks :)
& # 8211 kirsebærkage lavet af bordplader, saftige kirsebær fra kompott og bagt med et lag velpiskede æggehvider
& # 8211 og pancovele eller ciurighelele!

Malai med mælk, lavet med sur hjemmelavet mælk og gult majsmel som æggeblomme. Skærmet, men med større korn end den i butikken. Og da den var klar til at bage, for ikke at drukne, hældte hun en kedel varm mælk over den, hvilket gjorde det til et stort cremet mirakel. Og vent derefter, indtil det køler lidt af, så din mave ikke gør ondt !! & # 8221 Denne forklaring har aldrig haft en effekt på et barn! Eh & # 8230 hvilke gode tider!

Hos min mormor i Oltenia bliver de lavet
& # 8211 larver (mel, sukker, æg og nogle krydderier, hvorfra der kommer en dej, der gives gennem maskinen og bryder i stænger og derefter bages i ovnen. Mange dage.)
& # 8211 boboneti (de laves dagen før juleaften, de ligner påskemartyrer: fra en brødlignende dej laves små ringe eller en sløjfe og koges i vand med sukker. Den spises med nødder).

Dette med & # 8222traditionelle & # 8221 er en lang og endeløs diskussion :) Fra mit synspunkt er de traditionelle desserter dem, jeg er vokset op med, så jeg vil først videregive dem her:
& # 8211 halvmåner (gul pandispan fra hjemmelavede æg, med malet valnødder og pulveriseret sukker på toppen, skåret med et halvmåneformet glas)
& # 8211 kiksekage & # 8211 min favorit da jeg var lille, den blev lavet med kiks gennemblødt i kaffe og en fløde lavet med smør, sukker, æggeblommer og smag
& # 8211 kirsebærbomber
& # 8211 kirsebærkage (pandispan + friske kirsebær eller krukke)
& # 8211 kage i utallige versioner, men især den med valnødder
& # 8211 pandekager med marmelade af enhver art
& # 8211 akacieblomstepandekager
& # 8211 & # 8222chirosti & # 8221 & # 8211 en slags donuts, der havde kogt og knust kartofler i dejen
& # 8211 honningkager, med masser af honning og valnød stykker, uden dagens glasurer
& # 8211 donuts så store som en tallerken, små og runde donuts, nogle gange med marmelade, men det meste af tiden rullede bare godt med sukker
& # 8211 kogte papanasi & # 8211 mine favoritter i børnehaven
& # 8211 semulje med mælk og lidt marmelade ovenpå
& # 8211 ris med mælk og en masse kanel
& # 8211 colarezi = en slags større krummer fra æg + mel, kogt i sød og aromatisk mælk
& # 8211 & # 8222nødder & # 8221 & # 8211 valnødkager med fløde i midten
& # 8211 kompotter af alle slags, men især æbler, pærer og blommer
& # 8211 marmelade af enhver art, serveret i tallerkener så store som en halv håndflade ved siden af ​​et glas koldt kildevand
& # 8211 martyrer & # 8211 kogte (som mor gjorde) eller bagte (som bedstemor gjorde)
& # 8211 donuts med osanza, fyldt med syltetøj, marmelade og valnød eller lort
& # 8211 & # 8222tavalita & # 8221 & # 8211 en slags sort kvinde passerede sirup og derefter rullede godt gennem malet valnødder & # 8211 jeg ville have spist hele bakken, eller det var i hvert fald det jeg tænkte da jeg var lille: D
& # 8211 Makaroni med brødkrummer (dette var i tider, hvor pengene var knappe) eller med brødkrummer og valnødder
& # 8211 kage med hvad som helst, selv enkel & # 8211 lugtede som et hus i 2 dage, da min mor lavede det, det var tosset. Nu laver jeg dem også til min mor, jeg overtog stafetten fra hende :)
& # 8211 æbletærter, søde ostekager og rosiner
& # 8211 Frugtskum, især jordbær, hindbær eller jordbær indsamlet af os

I de senere år, da min bedstemor er væk, og min mor ikke kan gøre meget, har jeg adopteret traditionelle desserter fra de områder, jeg besøgte. Det ville være sådan:
& # 8211 bagt semulje & # 8211 semulje med mælk og kanel i sammensætningen, lad afkøle, indtil det kan skæres i skiver. Før skiverne gennem ægget med sukker og steg.
& # 8211 Banatpandekager / Ana Lugojana & # 8211 fyldt med sød ost + æggeblommer + rosiner, dækket med creme fraiche + andre æggeblommer + sukker, bagt og slutteligt afsluttet med en marengs fra de resterende æggehvider og sukker.
& # 8211 poale-n brau & # 8211 behøver ikke længere beskrivelse :)
Sandsynligvis er der andre, men jeg er allerede ved at løbe tør for sult og appetit & # 8211 jeg håber, jeg fik dig til at have lyst og især at du har noget sødt ved hånden: D

Ehehe, de udfordrede mig, jeg huskede og implementerede, selvom jeg tilpassede opskriften til non-stick panden og til i dag, som er ved at faste. Heltinde: hævet tærte bagt på en plade, fyldt efter behov, med bælgeost, der strækker sig i varmen, hvis den er sød, eller med magiun eller syltetøj, hvorfor ikke på fastedagen. Den tærte ligner pandekager, kun det er en tykkere idé, og den er ikke stegt i olie, men normalt på en plade smurt med bacon. Det var den perfekte dessert, da vi besøgte fåreholdet: vi tog dejen tilberedt hjemmefra og lavede bål udenfor, en plade var på stedet, hvor vi tog den friske ost, vi knuste og med lidt salt, var det den perfekte fyldning til vores delikatesse.

Jeg vil ikke sige, hvilke traditionelle desserter jeg kender (det ville tage mig lang tid at nævne dem), men kun hvad jeg kan lide at spise (jeg er egoistisk :)):
& # 8211 fuglemælk - fin vaniljecreme lavet af æggeblomme, vanilje og sukker, selvfølgelig ovenpå med æggehvide løg - lækkert
& # 8211 papanasii- kogt eller stegt Jeg kan alligevel lide det
& # 8211 osteboller- lavet enkel dej af vand og mel og fyldt med sødet og stærkt smagfuld hytteost (helst kogt i mælk).
& # 8211 glem ikke- jeg tror, ​​det er en af ​​de første desserter, jeg omsatte til- kiksekage- kiks gennemblødt i varm mælk med forskellige smag og fyldt med en simpel margarinecreme (jeg ved, at det ikke er sundt- jeg har ikke gjort det længe, ​​da der var margarine (ægte & # 8221), kakao, sukker og romessens. Lad det køle af og indtage det dagen efter. Det minder mig om & # 8222Cabana & # 8221 kagen, en af ​​mine favoritter.
En god dag!

- honningkager laver min bedstemor fra Lapus -området, en dej, som hun breder i to ark og fylder den med blommesyltetøj blandet med malede valnødder, det er godt at spise først, efter hun siger: & # 8222Vores far & # 8221, seks siger bedstemor .
-når jeg faster, laver han os en kage med bouillon, en slags faste kage, hvori han putter bouillon.
- Pascuta er også speciel, hun laver den kun til påske, og den er ikke salt, ikke sød, jeg har ikke hørt eller spist i sådan en anden pasta, men måske er den det. Hun laver altid mindst 10, som hun bager i ovn udenfor med alle naboerne rundt, at hele huset ikke er den gode ovn.

nudler i mælk (nudler i mælk)
semulje i mælk med syltetøj / sukker / kakao / honning ovenpå
polenta med marmelade (lidt undervurderet :))
sigter / løgne
noodle budding (vargabeleş)

En kage, som jeg kun mødte hos min mor, er den med bouillon (tomatsaft). Det er en 3-arks kage, i dejen kom olie, mel, tomatjuice og andre (det er fastende), bag tre ark på bag på bakken og fyld med magi. Det er en delikatesse.
Så er der & # 8222 gargoyles & # 8221, som jeg kaldte dem, de er lavet af dej, der ligner donuts, arket strækkes, det skæres i diamanter, i hver rhombus foretages et snit i midten, hvorigennem en hjørne af rhombus fjernes. Resultatet er en fletningslignende form, der steges i olie og derefter pulveriseres med sukker. Begge desserter er lækre.

Cheesecakes med kagedej og hjemmelavet sød ost. Jeg kan huske, at min bedstemor et eller andet sted i Bucovina stod op kl. 3 om morgenen for at vågne og 8 da vi vågnede, var vi allerede voksne og modne. Aratau ca niste plicuri lucitoare, rumenite, parfumate si extrem de fragede. N-am reusit niciodata sa reproduc aroma aceea de vanilie si coaja de lamiie in branza de vaci amestecata cu zahar si oua de tara. Cred ca faina macinata la brutarul de linga sat, zaharul primit la schimb pt sfecla, drojdia proaspata si….aragazul cu butelie erau secretul.
Deci pt mine brazoiacele reprezinta un dulce traditional romanesc.

Eu sunt de la Sibiu, adica din zona cu influente sasesti si pe aici se face hencles , o placinta din aluat de cozonac, intins subtire in tava, iar deasupra se pune un amestec din smantana, zahar si ou, copt in cuptorul de paine. O bunatate! Apoi:
-lichiu cu gem de prune sau cu mere calite sau cu urda
– haiose ,din zona Clujului. Soacra mea era mare specialista. Le facea cu osanza si batea aluatul de coltul mesei de 600 de ori. Le facea mici, cat sa inghiti o data, si le umplea cu dulceata de capsuni amestecata cu nuca macinata. Erau de mare clasa!
– alivenci
-poale-n brau
– malai dulce
– grau fiert , adica baza de la coliva
– cozonaci

-Gomboti cu prune: cartofi fierti,sare,ulei,ou,faina,gris,prune,pesmet,zahar,zahar vanilat,coaja rasa de lamaie,scortisoara pudra
-Poale in brau:
Aluat:faina,untura (unt),galbenusuri,smantana,drojdie proaspata,lapte,zahar,sare,coaja de lamaie
zahar vanilat
Umplutura:branza vaci,oua,zahar,coaja de lamaie,zahar vanilat,stafide
-Pasca cu branza
Aluat: ingredientele de mai sus
Umplutura:750 gr. branza de vaci,unt,smantana,gris,faina,zahar,oua,stafide,rom
coaja rasa de portocala sau lamaie

– paine in tast (tz)
– ostropel de melci,ambele din zona jud. Gorj
– supa de salata,Ardeal
– ciorba de loboda,cu zdrente de ou
– ciorba de dragavei,jud.Gorj
– placinta Dobrogeana, cu iaurt
– ciorba de urzici,cu orez
– mancare de prune
– mancare de pui cu gutui
– ciorba de gaina acrita cu zeama de corcoduse crude
– paine cu untura si ceapa

La noi in Dobrogea traditionala e doar placinta cu branza inca bunica mea ne facea adesea: scovergi peste care obisnuiam sa presaram zahar sau le ungeam cu gem, prajitura cu mere( era formata dintr-un blat subtire peste care se aseza un strat de mere calite cu scortisoara si acoperita cu bezea usor rumenita in cuptor), uscatele ( nu erau favoritele mele) cum de altfel nu erau nici ” corabioarele” (aluat cu amoniac, aromat cu vanilie si taiat in forma de romb), cozonacul pe care fireste il mancam numai la zile festive dar cel mai mult imi placea o prajitura (care sunt convinsa ca se face doar in zona noastra caci cred ca a ajuns la noi pe filiera turca), cu gris si sirop de miere aromat cu flori de iasomie (pe care bunica le usca cu grija) caci n-aveam de portocal. Cam atat!

Vin cu doua tipuri de preparate dulci, din Moldova arhaică.
– Invârtita, cu variantele de dulce și de post.
Bunica dinspre tata facea un aluat din apa, faina si sare din care întindea o foaie perfect rotundă, groasă cat foita de tigara si mare cat o fata de masa. Cu un manunchi de pene de gască o ungea cu ulei, apoi presăra zahăr si miez de nuca, o rula prin rostogolire cu fata de masa iar apoi o rasucea ca pe un melc si o punea in tava. Coacerea se facea la „rolă”, cuptorul sobei cu lemne,
Pentru varianta de dulce, nucile erau inlocuite cu branza si oua.
– Turtele de Ajun cu julfă, un fel de „tort Doboș” in varianta rustică. Se pregatesc (pregăteau, cred ca putem vorbi exclusiv la trecut) o singura data pe an, in ajunul Craciunului, de aceea se mai numesc si scutecele Domnului.
Foile de aluat simplu, fara drojdie, foarte subtiri, se coc pe plita. Apoi se inmoaie intr-un sirop pregatit din apa si zahar sau miere si se stivuiesc pe o farfurie. Intre foi se pune julfă, o fietură din seminte de cânepă batute la piuă. O singura data am mancat, in copilarie, dar de gustul, mirosul si mai ales procesul ritualic al prepararii lor imi amintesc in fiecare an.
Cum canepa este interzisa, julfa a fost inlocuita de nuca macinata. Si aceasta varianta este savuroasa.

mancare de prune uscate care se lafaiau intr un sos de caramel si mancare de gutui care se rumeneau inaite de a fii puse la fiert in sos de zahar ars care avea si ceva faina rumenita in unt mmmmm!! ce bunatate!!
si niste gogosi facute cu terci de malai si putinel zahar lasate la dospit si facute in mana inainte de a fii puse la prajit in ulei ,aveau gust de grau si porumb si o dulceata un gust fin dat de terciul akla erau pufoase si mergeau cu branza cu gem dar si simple gata ca mor de pofta

Gombotii cu prune, unguresti…
Malaiul in lapte, clasicul romanesc…
Placinta cu mere, care fie vorba intre noi e un linzer…
Minciunele, pancove…si orice iese din aluat dospit, se intalneste cu zahar pudra…si sa nu uitam de silvoita :P
Cocorada… Cine poate rata asa ceva cand face bunica minuni in cuptor?
Mere coapte, baigli si cozonac… Mirosul craciunului )
Lapte de pasare? Frantuzesc?
Cineva zicea mai sus de haiose. Fara haiose pamantul nu se mai invarte…
Pasca cu branza..de Pasti…
Cornulete cu gem, cu rahat, cu nuca…
Orezul cu lapte si grisul cu lapte?

Desi concursul s-a incheiat, as vrea sa contribui si eu cu ceva la comentarii, asa, de amorul artei :). Cum s-a mai spus inainte, ce inseamna „traditional”? In unele regiuni, traditiile se imbina cu cele ale etniilor conlocuitoare. Apoi, cand, in timp, consideram ca se opreste traditia? Traditia nu poate evolua/nu se poate schimba? De pilda, inainte de Columb nu erau cunoscute porumbul, rosiile si vinetele, din care se fac astazi o seama de preparate „traditionale”. Cum ramane cu preparatele din vremea copilariei noastre, sunt ele traditionale sau nu?
In alta ordine de idei, am sa insir si eu (unele din) deserturile cu care am crescut, caci traditia unora este poate noutate inedita pentru altii. In ordine aleatorie: #
– colacii coarda, adica rulati, nu impletiti (cu mac, nuca si „scoaca”- adica branza dulce, ca pe la noi nu s-a auzit de pasca coacerea acestora din urma era mereu un test de dibacie, deoarece umplutura mai umeda dadea batai de cap)
– branzoaicele (sau „pupureii”) cu aluat de cozonac, mentionati mai sus de cineva
– cremesul (sau cremsnitul, cum am auzit ca i se spune in alte parti ale tarii), facut in intregime in casa in vremurile de restriste comunista, cea mai priceputa in prepararea acestui delicios desert era matusa Silvia, care avea si nepretuitul noroc de a lucra la Avicola, cací cremsnitul cere o gramada de oua imi aduc si acum aminte de iarna inzapezita, matusa (sora bunicii), cu fata roza si usor transpirata deasupra unei creme vanilate, cu vanilia atent dramuita, ca era adusa de peste mari si tari si matusa bombanind vremurile astea, in care nici vanilie nu mai puteai gasi (doar vanilina)
– dobosul facut de aceeasi matusa si decorat cum nu se poate mai frumos de fata ei, care urmase cursurile unei scoli de cofetari
– prajitura Jerbo (Gerbeaud) a mamei, mult mai buna decat cea mancata la cofetaria omonima din Budapesta
– prajiturile „Radio” si „Televizor” (pe astea nu le mai tin minte deloc, doar numele)
– haiosele si cornuletele fragede, umplute cu nuca sau magiun de prune
– prajitura „Ochi de paun”, un bestseller al copilariei mele, cu nuca, visine si aluat fraged
– nelipsitele placinte cu mere, branza si aluat fraged
– prajiturelele cu mac (acum nu mai gasesc de cumparat decat mac cu gust de ranced, nu stiu ce secret de pastrare avea bunica)
– prajitura Rigo Jancsi.
In alta ordine de idei, recomand celor care o pot gasi sa citeasca schita/povestirea Prajitura Lepa Brena, a scriitorului timisorean Daniel Vighi. E savuroasa (povestirea, nu stiu daca si prajitura)! Eu am citit-o mai demult pe internet, acum nu o mai gasesc, banuiesc ca o fi fost inclusa intr-un volum.

Palaniet sau cocorada (depinde de judetul din Ardeal):
– aluat de paine
– se umple cu: prune, branza de burduf si ceapa, mere, prune, cu orice
– se coace in cuptorul de paine pe frunza de varza.
Sa-ti „bati copii, sa-i urci in pod si sa furi scara”.

Pentru ça sunt din Maramures (zona ffff frumoasa à tarii) ..nu pot sa nu pomenesc sarmalele.. Este un fel de mancare preferat de toti cred ,m-ai ales daca sunt facute cu varza murata , acra si daca mai punem si un pic de carne afumata la fierbere sunt un deliciu . In acelasi timp sa nu uitam si de un desert pe masura faimoasa placinta cu branza la cuptor , foietajul se topeste in gura iar gustul de branza preparat binenteles cu tôt ceea ce trebuie e grozav…. Multumesc si va astept pe toti sa le gustam…:)))

Malaiul dulce…un fel de chec semidospit cu faina de malai, lapte, oua, arome, etc
Torta de mamaliga cu straturi de mamaliga alternind cu cele de magiun si nuci
…si-ar mai fi.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Găluște austriece umplute cu mac, magiun și sos de vanilie – rețeta de Germknödel

Găluște austriece umplute cu mac, magiun și sos de vanilie – rețeta de Germknödel. Cum se fac celebrele Germknödel fierte la abur? Găluște pufoase umplute cu cremă de mac sau magiun. Găluște cu sos de vanilie sau creme anglaise. Rețeta de Hefeklösse sau Dampfnudeln. Rețete de găluște dulci. Desert austriac.

Germknödel in Austria și Hefeklösse in Germania desemnează niște găluște (Knödel, Klösse) cu drojdie (Germ, Hefe). Așadar vorbim despre niște găluște din aluat dospit. Fiind gătite pe aburi ele se numesc și Dampfnudeln (Dampf = abur în limba germană).

Găluștele acestea le-am mâncat adesea in Austria. Sunt grozav de pufoase, aromate și gustoase! De ce să nu le fac și acasă? Împreună cu juniorul ne-am pus pe treabă!

Până am făcut eu aluatul, el a pregătit umplutura cu mac. Vă asigur că și cu magiun sunt excelente, de fapt rețeta austriacă e în general cu magiun acrișor de prune (Powidl). Aici vedeți cum facem magiunul de prune tradițional fără zahăr.

Aceste găluște austriece Germknödel se servesc cu sos de vanilie pentru deserturi adică creme anglaise dar și cu unt topit sau o combinație de sos de vanilie și unt topit. Mie îmi plac mai mult doar cu sos de vanilie (șodou de vanilie) sau creme anglaise – rețeta aici.

În Ardeal și Banat am crescut cu tot felul de găluște (venite pe filiera austro-ungară). Ne plac și găluștele clasice cu prune (care se fac cu cartofi fierți în coajă) – rețeta aici – sau cele cu caise și aluat cu brânză de vaci (rețeta aici). Nu mai spun de faptul că garnitura noastră preferată pentru papricașuri sau tocănițe este reprezentată de găluștele mici de făină -Nockerli sau nokedli (rețeta aici).

Din aceste cantități rezultă 6 găluște austriece mari sau Germknödel . Eu sincer nu prea pot mânca mai mult de una, cam atât se calculează de persoană. Dacă știți că aveți la masă mari amatori de dulce, puteți să socotiți și două. Genul acesta de desert consistent merge bine după un prânz cu un singur fel: o ciorbă groasă cu afumătură și fasole boabe sau cartofi, un gulaș de vită sau altele similare.


Ştrudel cu prune şi caise

Ştrudel cu prune şi caise, o combinaţie irezistibilă! Puţin dulce, puţin acrişoară, aromată cât cuprinde şi dacă mai punem şi un strop de scorţişoară, devine un răsfăţ căruia nu ştiu cine i-ar putea rezista, mai ales că miroase înnebunitor de bine. O să-mi pun din nou cenuşă în cap că nu m-am învrednicit să fac eu aluatul pentru ştrudel, că doar nu e mare filosofie, dar pur şi simplu aşa se întâmplă uneori, că nu facem ce ne-am dori, ci facem cât putem în timpul puţin pe care îl avem la dispoziţie. Şi-apoi, să zic drept, mie îmi place foietajul cumpărat şi chiar dacă nu e cea mai sănătoasă sau mai dietetică soluţie, dacă mă scuteşte de ceva muncă şi-mi salvează timpul, din când în când apelez la el.

Sper să mai găsiţi caise ca să încercaţi combinaţia asta de fructe. Sau poate aţi fost harnici şi aţi pus la congelator. Dacă nu, sunt convinsă că ştrudelul este delicios şi în alte combinaţii sau doar cu un singur tip de fructe.


Video: VLOG. Jahodové tvarohové knedlíky u0026 volný víkend (Juni 2022).


Kommentarer:

  1. Brougher

    Jeg undskylder, men efter min mening begår du en fejl. Lad os diskutere det. Skriv til mig i PM.

  2. Kunz

    You still remember the 18th century

  3. Jonn

    Jeg er endelig, jeg er ked af det, men det nærmer mig ikke helt. Måske er der stadig varianter?

  4. Midal

    En ret værdifuld sætning

  5. Tejin

    Jeg mener, du tillader fejlen. Gå ind, vi diskuterer det. Skriv til mig i PM.

  6. Ferrau

    It can be discussed infinitely..

  7. Eoforwic

    Tillykke, en god idé og til tiden



Skriv en besked