Nye opskrifter

Vanilla madeleines opskrift

Vanilla madeleines opskrift

  • Opskrifter
  • Fadstype
  • Kiks og småkager

Disse lækre vanille madeleines er lettere at lave, end du måske tror, ​​og giver et sart og lækkert resultat.

3 personer lavede dette

IngredienserGør: 18 madeleines

  • 2 æg
  • 100 g florsukker
  • 1 tsk vaniljeekstrakt
  • 1 spsk citronskal
  • 125 g almindeligt mel
  • 120 g smør, smeltet

MetodePrep: 10min ›Kog: 10min› Klar om: 20min

  1. Forvarm ovnen til 200 C / gas 6. Smør let og mel en 18 -formet madeleine bageform.
  2. I en skål piskes æg og sukker sammen til det er blegt og skummende. Blandingen skal stige i volumen. Tilsæt vaniljeekstrakt og citronskal efterfulgt af mel og bland det godt. Tilsæt det smeltede smør og bland indtil det er godt indarbejdet. Hæld forsigtigt i den tilberedte madeleinform.
  3. Bages i den forvarmede ovn i 10 minutter eller indtil de er gyldenbrune. Tag den ud af ovnen og lad den afkøle inden du nyder den.

Senest set

Anmeldelser og bedømmelserGennemsnitlig global vurdering:(0)

Anmeldelser på engelsk (0)


Vanille-brunt smør Madeleines

Denne helt særlige gengivelse af den traditionelle madeleine er lavet med brunet smør og skrabet papirmasse af en vaniljestang. Dens smag minder om butterscotch (da jeg først lagde mærke til det, besluttede jeg at spille det op og inkluderede et stænk sprut i opskriften). Dens struktur er præcis, hvad du vil have i en gal: lys, når den er varm (den lækreste temperatur for en madeleine) og meget gerne din foretrukne buttery svampekage en dag senere (den mest vidunderlige tekstur til dunking).

Mens du kan lave madeleines i små forme af enhver form, er de klassiske forme skalformede. Ved at bage dejen i disse lavvandede forme får du småkager, der er smukt brune på den skulpterede side og let gyldne på den glatte side. Faktisk er sletsiden ikke så almindelig - den er normalt hævet. Jeg siger normalt, fordi hundredvis af madeleines senere, har jeg opdaget, at "bumpene" kan være perfide - du kan ikke regne med, at de dukker op pålideligt. Det er irriterende, men ikke tragisk, da smagen og konsistensen er konsekvent, som den skal være på trods af lejlighedsvis, altid forvirrende fladhed.

Under teorien om, at det er umuligt at have for mange valg, når det kommer til mads, opfordrer jeg dig til at lave disse skønheder, klassikerne (se Playing Around).

Opskrift uddrag af Dorie Greenspans nyeste kogebog Dories cookies. Klik her for at købe din egen kopi.


HVAD ER MADELEINES

Madeleines er små svampekager, der kan spises som en småkage med en karakteristisk skallignende form. De får deres skallignende form ved at blive bagt i pander med skalformede fordybninger.

HVORFOR Kaldes de MADELEINES?

Vi ved ikke med sikkerhed, hvor navnet på disse små kagelignende småkager stammer fra, men der er to tankegange.

I 1800 -tallet skulle Jean Avice, der arbejdede som konditor for prins Talleyrand, have opfundet madeleinen ved at bage små kager i aspiske forme.

En anden teori er, at de stammer fra Lorraine, en region i det nordøstlige Frankrig. Det menes, at Madeleine -kagen først blev lavet af en ung tjenestepige ved navn Madeleine Paulmier, der plejede at arbejde for hertugen af ​​Lorraine i slutningen af ​​1700 -tallet.

ER MADELEINES COOKIES ELLER KAGE?

Madeleines er kagelignende småkager. Jeg ved, det svarer ikke rigtigt på spørgsmålet, undskyld. Madeleinerne bakkes op som minikager i en gryde med små skalformede steder at hælde din dej i. Efter at de er bakket, kan du samle dem op som en småkage, men de er lidt kagede.

HVAD ER STARBUCKS MADELEINES?

En af mine yndlings søde Starbucks -produkter er en pakke med deres madeleine -småkager. De er en lille godbid, lige til at tage med min kop kaffe. Disse Starbucks-muslingeskaller er en lille fransk smørkagelignende cookie med et strejf af citronskal og glat vaniljesmag.

SÅDAN SPISER DU EN MADELEINE

Det kan overraske dig at vide, at disse små småkagelignende kager skal spises med skalsiden nedad. Det lille pust, der derefter afsløres, skal formode en lille perle i skallen.

ER MADELEINE COOKIES GODE FOR DIG?

Disse madeleines er en sød lille godbid, der kun har 57 kalorier og ingen konserveringsmidler.


Vanilje Madeleines

Af Trang Doan - 10. oktober 2014 (opdateret 22. jan. 2018) - Dette indlæg kan indeholde tilknyttede links.

Disse klassiske Vanilla Madeleines er smørrige og lækre. De laver den perfekte eftermiddagssnack med te eller den sødeste afslutning på et måltid.
Jeg elsker madeleine ... ja okay, der er ikke for mange ting, jeg ikke kan lide, når det er lavet med mel, smør og sukker. Faktisk kan jeg ikke helt tænke på noget, jeg ikke elsker, hvad angår bagte ting. Men madeleines er specielle, fordi de er smukke små kager, men de ligner lidt småkager i min bog. Du kan snack dem på farten, få dem med kaffe om morgenen (helt!) Eller te om eftermiddagen eller med mælk om natten inden sengetid!

Når jeg tænker på kage, som jeg ikke bager ofte bortset fra cupcakes, tænker jeg på frosting, flere lag, kompliceret, skræmmende, enorm! Men disse vanilje madeleines, disse er lige op ad min smug. De er enkle, ukomplicerede, ingen ballade, ingen frosting og klar til at blive fortæret lige ud af ovnen (bare sørg for at du ikke brænder tungen ...). Og de er helt de bedste, når de er friske, du får den smule knas på ydersiden og møre krummer på indersiden ... mmm ... Åh, og glem ikke at drysse noget pulversukker på for ekstra smukhed!

Lav disse, og du behøver ikke at se de små pakker på forsiden ved Starbucks, når du får koffein om morgenen eller hamster dem fra Costco, hvilket ærligt er alt for mange! Denne opskrift er et perfekt dusin, som ikke varer for længe til at tørre ud eller blive forældet. Opbevar dem i en lufttæt beholder, og du kan snack dem hele ugen (vi skal udvise selvkontrol mine venner!)


Hertuginde Bake Shops godbidder med te

Du husker altid første gang, du spiser en fugtig, smørret madeleine varm ud af ovnen. Disse bittesmå franske tekager laver en dejlig lille snack, der ikke ødelægger en appetit. De er også en god afslutter efter et stort måltid. Dejen er hurtig og let at tilberede, bages hurtigt og hurtigt og fryser rigtig godt. Det er også ideelt til at introducere alle slags smag-jeg har inkluderet et par forslag til tilføjelser i slutningen af ​​opskriften for at komme i gang.

Ingredienser:

  • 160 g (1 kop) universalmel
  • & frac12 tsk bagepulver
  • 4 store æg ved stuetemperatur
  • 150 g (& frac34 kop) sukker
  • 150 g (2/3 kop) usaltet smør, smeltet og afkølet
  • 2 tsk vaniljeekstrakt eller pasta
  • 100 g (& frac12 kop) sukker
  • 120 g (& frac12 kop) vand

Du skal bruge en madeleinepande med 16 eller 24 hulrum. Disse bliver lettere at finde i specialkøkkener og online. Det er svært at finde på en alternativ pande at bruge, da det er den karakteristiske skallignende form, der gør madeleinen unik, men en mini-muffinsform vil også fungere.


Du vil gerne smelte smørret og holde det varmt, før du tilføjer det til dejen. Jeg kan godt lide at smelte smørret på komfuret, og når det er smeltet, skal du slukke for varmen og dække det til. Dette vil holde smørret varmt, mens du laver dejen.

Tørre ingredienser

Det er en god idé at piske de tørre ingredienser sammen i en separat skål. Når du har pisket æggehviderne, gør det det meget lettere at folde de tørre ingredienser i, når de allerede er blandet.

Æg og sukker piskes

Denne del af opskriften er kritisk, fordi du vil piske æg og sukker, så de er fulde af luft. De piskede æg er det, der giver Madeleines deres luftige lette tekstur. Du vil gerne piske æg og sukker i fem til otte minutter, eller indtil blandingen bliver bleg og er tyknet. På dette tidspunkt kan du tilføje citronskal og vanilje.

Inkorporering af de tørre og våde ingredienser

Når du pisker æggene, vil du gerne bruge en sigte til at tilføje de tørre ingredienser. Det er nemmest at gøre dette i partier og forsigtigt folde hver portion tørre ingredienser forsigtigt i æg- og sukkerblandingen. Du vil folde i stedet for at røre, så du ikke tømmer æggene.

Tilsætning af smørret

I stedet for bare at smide smørret i dejen, er det bedre at tage cirka 1 kop dejen og folde det i det varme smør. Når det er kombineret, kan du tage den smørblanding og forsigtigt folde den i resten af ​​dejen. Denne proces sikrer, at du ikke tømmer æggene.

Chill dejen

Når dejen er færdig dækkes den og afkøles i køleskabet i mindst en time eller to, helst natten over. Du kan faktisk lave dejen op til tre dage i forvejen!

Bagning af Madeleines

Jeg synes, at en non-stick madeleine-pande fungerer bedst, og du vil gerne smøre dem godt ind, inden du tilføjer dejen. Hæld cirka en spiseskefuld af dejen i hver form. Sørg for, at den er i midten, og spred den ikke for at fylde formen. Du vil have en lille høj, for når madeleinerne bager, vil de puffe op i midten og give dem det signaturede hvælvede udseende.

Opbevaring af Madeleines

Når de er bagt, fjernes madeleinerne fra formen og afkøles helt på en bagerist. De serveres bedst den dag, de er lavet, men de vil holde et par dage ved stuetemperatur, hvis du opbevarer dem i en lufttæt beholder. Du kan også fryse madeleines op til en måned tæt indpakket.

Den opskrift, jeg brugte, anbefalede at støve de bagte madeleines med pulveriseret sukker, men jeg sprang den over, fordi de var lækre alene. Nu hvor jeg ved, hvordan jeg laver dem, glæder jeg mig til at prøve forskellige variationer!


Amaretto Madeleines med Amaretto-Vanilla Bean Glaze

Amaretto i dejen og glasur og vaniljestang gør disse små småkager til noget særligt.

Ingredienser

  • 10 spiseskefulde usaltet smør, plus mere til panden
  • ⅔ kopper Sukker
  • & frac12 teskefulde groft salt
  • 3 hele æg, stuetemperatur
  • 2 tsk Amaretto
  • 1 tsk Vanilla Bean Paste Eller Vanilla Extract
  • 1 kop mel, sigtet
  • _____
  • TIL GLASEN:
  • 1- & frac14 kop pulveriseret sukker, sigtet
  • 3 spiseskefulde fuldmælk (eller enhver mælk du har ved hånden, lavere fedtmælk vil gøre en tyndere glasur)
  • 2 spiseskefulde Amaretto
  • 1 tsk Vanilla Bean Paste Eller Vanilla Extract

Forberedelse

Ved medium varme smeltes smørret i en gryde. Lad det simre forsigtigt, indtil smørets farve bliver lidt dybere, og der er små brune pletter i smørret, cirka 5 minutter.

Sættes til side for at afkøle til stuetemperatur.

Pisk sukker, salt og æg i flere minutter, til de er lysegule og fortykkede. Rør amaretto- og vaniljestangpastaen i.

Bland forsigtigt mel og smør i 3 tilsætninger hver, skiftevis mellem de to. Stil dejen på køl i 45 minutter.

Forvarm ovnen til 375 grader. Pensl madeleinegryden med smeltet smør.

Fyld gryderne med 1 spiseskefuld dej pr. Cookie. Bages i 12 minutter, indtil kanterne er lysebrune.

Lad afkøle i gryden i 5 minutter. Fjern forsigtigt fra gryden og lad den køle helt af på en kølerist.

Hvis du laver disse i 2 partier, lad gryden køle helt af. Tør kageformene af, og belæg dem igen med smeltet smør.

For at lave glasuren pisker du glasuringredienserne, indtil de er kombineret. Læg madeleinerne på en kølerist placeret på et bageplade. (Dette vil fange glasuren og gøre det lettere at rydde op.) Hæld glasur over de afkølede småkager.


Opskriftsoversigt

  • ¾ kop sukker
  • 2 tsk citronsaft
  • 1 tsk vaniljeekstrakt
  • ¼ tsk salt
  • 2 store æg
  • 2 store æggehvider
  • 6 ounces kagemel (ca. 1 1/2 kopper)
  • ⅓ kop smør, smeltet og afkølet
  • Bagespray med mel (f.eks. Baker's Joy)
  • 3 spsk pulveriseret sukker

Kombiner de første 6 ingredienser i en stor skål. Pisk med en mixer ved medium hastighed i 5 minutter, eller indtil blandingen er tyk og bleg. Sigt kagemel over ægblandingen, 1/2 kop ad gangen, vend forsigtigt mel i. Fold smeltet smør i. Dæk til og stil på køl i mindst 1 time.

Sked ca. 2 tsk dej i hver af 12 madeleine -forme eller andre kageforme overtrukket med bagespray. Bages ved 350 ° i 8 minutter eller indtil de er gyldne rundt om kanterne. Afkøl i gryde på en rist i 2 minutter. Fjern fra gryden, og afkøl helt på rist. Gentag proceduren to gange med den resterende dej for at give 36 madeleines. Støv madeleines med pulveriseret sukker.


Opskriftsoversigt

  • 2 æg
  • ½ tsk vaniljeekstrakt
  • ½ tsk citronskal
  • 1 kop konditorisukker
  • ¾ kop universalmel
  • ¼ tsk bagepulver
  • ½ kop smør, smeltet og afkølet

Forvarm ovnen til 375 grader F (190 grader C). Smør og mel 24 x 3-tommers Madeleine forme.

I en medium skål piskes æg, vanilje og citronskal med en elektrisk mixer ved høj hastighed i 5 minutter. Slå gradvist konditorisukker i. Pisk i 5 til 7 minutter eller indtil det er tykt og satin.

Sigt mel og bagepulver sammen. Sigt en fjerdedel af melblandingen over æggeblandingen, vend forsigtigt i. Fold det resterende mel med en fjerdedel. Fold derefter det smeltede og afkølede smør i. Hæld dejen i de tilberedte forme og fyld 3/4 fuld.

Bages ved 375 grader F (190 grader C) i 10 til 12 minutter, eller indtil kanterne er gyldne og toppen s springer tilbage. Afkøl i forme på en rist i 1 minut. Løsn cookies med en kniv. Vend cookies på en rist og afkøl. Sigt konditorisukker over toppen eller smelt halvsøde chokoladechips og dypp spidserne i chokoladen. Opbevares i en lufttæt beholder.


Serveringsideer

Madeleine cookies serveres bedst samme dag, men de vil stadig være gode i flere dage & ndash især dunked i kaffe!

En populær måde at servere madeleines på er at dyppe dem i chokolade. For at gøre det, dyppes kun enderne af afkølede madeleines i smeltet chokolade (læs om, hvordan man tempererer chokolade, så chokoladen bliver pæn og blank, når den sætter sig) og læg dem på en kølerist til tørring.

Du kan også lave et cookie -træ med madeleines, der er et smukt dessert midtpunkt!