Nye opskrifter

Sådan smager te som en proff

Sådan smager te som en proff


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

"Te kan være skræmmende," indrømmer Emeric Harney, general manager for Harney & Sons butik i New York Citys SoHo -kvarter.

Ser på den upåklageligt stablede væg af sorte og guld tebokse-som en teversion af biblioteket fra gulv til loft i Skønheden og Udyret - det er let at forstå hvordan. Men efter en lektion der om, hvordan man rigtigt smager te, indser du hurtigt: Det behøver ikke at være sådan.

Tredje generations familievirksomhed og mestre i teblanding kan prale af et repertoir med over 250 gourmet-teer fra Kina, Taiwan, Japan, Indien, Sri Lanka og Afrika. "Selvom det bliver mere elegant nu, er der en opfattelse af te som forældet," fortsætter Emeric. "Men det er et fabelagtigt, interessant produkt med stor historie og historier bag sig." Denne tro synes at være en stor del af, hvorfor virksomheden har gjort en sådan indsats for at uddanne deres kunder - herunder daglig smagende demonstrationer i butikken. Læs med for en forsmag på, hvad vi har lært.

At få det rigtige forhold

Du ved det velkendt ordsprog om det perfekte forhold mellem te og vand til opblødning: Brug en teskefuld te til hver kop vand plus en til gryden? "Den 'teskefuld te til gryden' er en gammel kones fortælling, du har faktisk ikke brug for det," siger Emeric. Han anbefaler blot at bruge en teskefuld te for hver seks til otte ounce vand.

Tid og temperatur er nøglen

At vide, hvor længe og ved hvilken temperatur te skal være gennemsyret af, er afgørende for en vellykket smagning (og behagelig drikkeoplevelse). For at demonstrere overstiger Emeric lidt grøn te. "Du vil ikke koge det, det kommer til at ende med at smage som brændt spinat - meget bittert. Det er den slags, der bidrager til folks misforståelser om te." Nedenfor er de stejlende temperaturer og længder, han anbefaler:

Hvid te: 175 grader i tre minutter
Grøn te: 175 grader i tre minutter
Sort te: 208 grader i fire til fem minutter

Lugt de våde blade

Når du smager te, understreger Emeric vigtigheden af ​​først at lugte til de tørre teblade og derefter lugte til bladene igen, når de er steget. "Gå tilbage og lugt til de våde blade, stejning frigiver virkelig aromaerne."

Bare træk vejret

Som med vin er det vigtigt at smage og indtage te med lidt luft i munden, når du smager, for at få det fulde ud af smagene. Men vent - her må der ikke spydes. Faktisk bemærker Emeric, at det vigtigste i processen er at sluge te og derefter ånde ud, "det hjælper dig med at lægge mærke til de små detaljer og nuancer i smagen."

Madparring

SoHo-butikken huser også en lille café med nogle gode bidder (tænk uhyrligt gode scones og te-infunderede macarons), så vi spurgte Emerics bror og butikkens food service manager, Alex, om mad og te parring. "Te er fantastisk til at skære igennem alt med olie i, ikke fedtet, men en mad med lidt olie i," siger han. Han foreslår oolong, kinesisk sort te og assam, en hvid te, som god til almindelig madparring. Andre anbefalinger omfatter grøn te med nødder og frisk frugt, Darjeeling med dessert og Genmaiche grøn te med ris.


Tea Sommelier ’s Guide til at komme i te

Min yndlingsdel ved at få min Tea Sommelier certificering lærte at lave en ordentlig tesmagning, og det var virkelig den perfekte måde at komme i te på.

Her er mine metoder og anbefalinger til, hvordan jeg kommer i te.

DRINK MEGET TE

  • For at forstå og værdsætte te, skal du drikke meget af det.
  • Med meget mener jeg mindst et par gange om ugen.
  • Brug lidt tid (hver dag om muligt) på at lave te ordentligt. For mig er teens glæde i ritualet.

STOP MED AT BRUGE TEPOSER

  • Slip teposerne og gå efter de gode ting. Og med gode ting mener jeg løs te.
  • Løs te er den bedste kvalitet, langt bedre end te i teposer.

DRINK ET TE I EN UGE

  • Ideen er at lære de mest kendte te at kende ved kun at drikke en i en hel uge. Eller to uger. Eller endda en måned.
  • Du vil komme til et punkt, hvor du, hvis du drikker den te 6 måneder senere, kan genkende smagen og kunne identificere den.
  • Jeg gør dette, når jeg prøver at lære en te at kende.

DON & rsquoT TILFØJ MÆLK ELLER SUKKER

  • Mælk og sukker skjuler den rene smag af te, så det er bedst at drikke te uden det, især når du prøver at lære det at kende.
  • Mælk og sukker vil ændre smagen, da de indeholder ingredienser, der let kan overvinde.

Tea Sommelier ’s Guide til at komme i te

Min yndlingsdel ved at få min Tea Sommelier certificering lærte at lave en ordentlig tesmagning, og det var virkelig den perfekte måde at komme i te på.

Her er mine metoder og anbefalinger til, hvordan jeg kommer i te.

DRINK MEGET TE

  • For at forstå og værdsætte te, skal du drikke meget af det.
  • Med meget mener jeg mindst et par gange om ugen.
  • Brug lidt tid (hver dag om muligt) på at lave te ordentligt. For mig er teens glæde i ritualet.

STOP MED AT BRUGE TEPOSER

  • Slip teposerne og gå efter de gode ting. Og med gode ting mener jeg løs te.
  • Løs te er den bedste kvalitet, langt bedre end te i teposer.

DRINK ET TE I EN UGE

  • Ideen er at lære de mest kendte te at kende ved kun at drikke en i en hel uge. Eller to uger. Eller endda en måned.
  • Du vil komme til et punkt, hvor hvis du drikker den te 6 måneder senere, kan du genkende smagen og kunne identificere den.
  • Jeg gør dette, når jeg prøver at lære en te at kende.

DON & rsquoT TILFØJ MÆLK ELLER SUKKER

  • Mælk og sukker skjuler den rene smag af te, så det er bedst at drikke te uden det, især når du prøver at lære det at kende.
  • Mælk og sukker vil ændre smagen, da de indeholder ingredienser, der let kan overvinde.

Tea Sommelier ’s Guide til at komme i te

Min yndlingsdel ved at få min Tea Sommelier certificering lærte at lave en ordentlig tesmagning, og det var virkelig den perfekte måde at komme i te på.

Her er mine metoder og anbefalinger til, hvordan jeg kommer i te.

DRINK MEGET TE

  • For at forstå og værdsætte te, skal du drikke meget af det.
  • Med meget mener jeg mindst et par gange om ugen.
  • Brug lidt tid (hver dag om muligt) på at lave te ordentligt. For mig er teens glæde i ritualet.

STOP MED AT BRUGE TEPOSER

  • Slip teposerne og gå efter de gode ting. Og med gode ting mener jeg løs te.
  • Løs te er den bedste kvalitet, langt bedre end te i teposer.

DRINK ET TE I EN UGE

  • Ideen er at lære de mest kendte te at kende ved kun at drikke en i en hel uge. Eller to uger. Eller endda en måned.
  • Du vil komme til et punkt, hvor du, hvis du drikker den te 6 måneder senere, kan genkende smagen og kunne identificere den.
  • Jeg gør dette, når jeg prøver at lære en te at kende.

DON & rsquoT TILFØJ MÆLK ELLER SUKKER

  • Mælk og sukker skjuler den rene smag af te, så det er bedst at drikke te uden det, især når du prøver at lære det at kende.
  • Mælk og sukker vil ændre smagen, da de indeholder ingredienser, der let kan overvinde.

Tea Sommelier ’s Guide til at komme i te

Min yndlingsdel ved at få min Tea Sommelier certificering lærte at lave en ordentlig tesmagning, og det var virkelig den perfekte måde at komme i te på.

Her er mine metoder og anbefalinger til, hvordan jeg kommer i te.

DRINK MEGET TE

  • For at forstå og værdsætte te, skal du drikke meget af det.
  • Med meget mener jeg mindst et par gange om ugen.
  • Brug lidt tid (hver dag om muligt) på at lave te ordentligt. For mig er teens glæde i ritualet.

STOP MED AT BRUGE TEPOSER

  • Slip teposerne og gå efter de gode ting. Og med gode ting mener jeg løs te.
  • Løs te er den bedste kvalitet, langt bedre end te i teposer.

DRINK ET TE I EN UGE

  • Ideen er at lære de mest kendte te at kende ved kun at drikke en i en hel uge. Eller to uger. Eller endda en måned.
  • Du vil komme til et punkt, hvor du, hvis du drikker den te 6 måneder senere, kan genkende smagen og kunne identificere den.
  • Jeg gør dette, når jeg prøver at lære en te at kende.

DON & rsquoT TILFØJ MÆLK ELLER SUKKER

  • Mælk og sukker skjuler den rene smag af te, så det er bedst at drikke te uden det, især når du prøver at lære det at kende.
  • Mælk og sukker vil ændre smagen, da de indeholder ingredienser, der let kan overvinde.

Tea Sommelier ’s Guide til at komme i te

Min yndlingsdel ved at få min Tea Sommelier certificering lærte at lave en ordentlig tesmagning, og det var virkelig den perfekte måde at komme i te på.

Her er mine metoder og anbefalinger til, hvordan jeg kommer i te.

DRINK MEGET TE

  • For at forstå og værdsætte te, skal du drikke meget af det.
  • Med meget mener jeg mindst et par gange om ugen.
  • Brug lidt tid (hver dag om muligt) på at lave te ordentligt. For mig er teens glæde i ritualet.

STOP MED AT BRUGE TEPOSER

  • Slip teposerne og gå efter de gode ting. Og med gode ting mener jeg løs te.
  • Løs te er den bedste kvalitet, langt bedre end te i teposer.

DRINK ET TE I EN UGE

  • Ideen er at lære de mest kendte te at kende ved kun at drikke en i en hel uge. Eller to uger. Eller endda en måned.
  • Du vil komme til et punkt, hvor du, hvis du drikker den te 6 måneder senere, kan genkende smagen og kunne identificere den.
  • Jeg gør dette, når jeg prøver at lære en te at kende.

DON & rsquoT TILFØJ MÆLK ELLER SUKKER

  • Mælk og sukker skjuler den rene smag af te, så det er bedst at drikke te uden det, især når du prøver at lære det at kende.
  • Mælk og sukker vil ændre smagen, da de indeholder ingredienser, der let kan overvinde.

Tea Sommelier ’s Guide til at komme i te

Min yndlingsdel ved at få min Tea Sommelier certificering lærte at lave en ordentlig tesmagning, og det var virkelig den perfekte måde at komme i te på.

Her er mine metoder og anbefalinger til, hvordan jeg kommer i te.

DRINK MEGET TE

  • For at forstå og værdsætte te, skal du drikke meget af det.
  • Med meget mener jeg mindst et par gange om ugen.
  • Brug lidt tid (hver dag om muligt) på at lave te ordentligt. For mig er teens glæde i ritualet.

STOP MED AT BRUGE TEPOSER

  • Slip teposerne og gå efter de gode ting. Og med gode ting mener jeg løs te.
  • Løs te er den bedste kvalitet, langt bedre end te i teposer.

DRINK ET TE I EN UGE

  • Ideen er at lære de mest kendte te at kende ved kun at drikke en i en hel uge. Eller to uger. Eller endda en måned.
  • Du vil komme til et punkt, hvor du, hvis du drikker den te 6 måneder senere, kan genkende smagen og kunne identificere den.
  • Jeg gør dette, når jeg prøver at lære en te at kende.

DON & rsquoT TILFØJ MÆLK ELLER SUKKER

  • Mælk og sukker skjuler den rene smag af te, så det er bedst at drikke te uden det, især når du prøver at lære det at kende.
  • Mælk og sukker vil ændre smagen, da de indeholder ingredienser, der let kan overvinde.

Tea Sommelier ’s Guide til at komme i te

Min yndlingsdel ved at få min Tea Sommelier certificering lærte at lave en ordentlig tesmagning, og det var virkelig den perfekte måde at komme i te på.

Her er mine metoder og anbefalinger til, hvordan jeg kommer i te.

DRINK MEGET TE

  • For at forstå og værdsætte te, skal du drikke meget af det.
  • Med meget mener jeg mindst et par gange om ugen.
  • Brug lidt tid (hver dag om muligt) på at lave te ordentligt. For mig er teens glæde i ritualet.

STOP MED AT BRUGE TEPOSER

  • Slip teposerne og gå efter de gode ting. Og med gode ting mener jeg løs te.
  • Løs te er den bedste kvalitet, langt bedre end te i teposer.

DRINK ET TE I EN UGE

  • Ideen er at lære de mest kendte te at kende ved kun at drikke en i en hel uge. Eller to uger. Eller endda en måned.
  • Du vil komme til et punkt, hvor du, hvis du drikker den te 6 måneder senere, kan genkende smagen og kunne identificere den.
  • Jeg gør dette, når jeg prøver at lære en te at kende.

DON & rsquoT TILFØJ MÆLK ELLER SUKKER

  • Mælk og sukker skjuler den rene smag af te, så det er bedst at drikke te uden det, især når du prøver at lære det at kende.
  • Mælk og sukker vil ændre smagen, da de indeholder ingredienser, der let kan overvinde.

Tea Sommelier ’s Guide til at komme i te

Min yndlingsdel ved at få min Tea Sommelier certificering lærte at lave en ordentlig tesmagning, og det var virkelig den perfekte måde at komme i te på.

Her er mine metoder og anbefalinger til, hvordan jeg kommer i te.

DRINK MEGET TE

  • For at forstå og værdsætte te, skal du drikke meget af det.
  • Med meget mener jeg mindst et par gange om ugen.
  • Brug lidt tid (hver dag om muligt) på at lave te ordentligt. For mig er teens glæde i ritualet.

STOP MED AT BRUGE TEPOSER

  • Slip teposerne og gå efter de gode ting. Og med gode ting mener jeg løs te.
  • Løs te er den bedste kvalitet, langt bedre end te i teposer.

DRINK ET TE I EN UGE

  • Ideen er at lære de mest kendte te at kende ved kun at drikke en i en hel uge. Eller to uger. Eller endda en måned.
  • Du vil komme til et punkt, hvor hvis du drikker den te 6 måneder senere, kan du genkende smagen og kunne identificere den.
  • Jeg gør dette, når jeg prøver at lære en te at kende.

DON & rsquoT TILFØJ MÆLK ELLER SUKKER

  • Mælk og sukker skjuler den rene smag af te, så det er bedst at drikke te uden det, især når du prøver at lære det at kende.
  • Mælk og sukker vil ændre smagen, da de indeholder ingredienser, der let kan overvinde.

Tea Sommelier ’s Guide til at komme i te

Min yndlingsdel ved at få min Tea Sommelier certificering lærte at lave en ordentlig tesmagning, og det var virkelig den perfekte måde at komme i te på.

Her er mine metoder og anbefalinger til, hvordan jeg kommer i te.

DRINK MEGET TE

  • For at forstå og værdsætte te, skal du drikke meget af det.
  • Med meget mener jeg mindst et par gange om ugen.
  • Brug lidt tid (hver dag om muligt) på at lave te ordentligt. For mig er teens glæde i ritualet.

STOP MED AT BRUGE TEPOSER

  • Slip teposerne og gå efter de gode ting. Og med gode ting mener jeg løs te.
  • Løs te er den bedste kvalitet, langt bedre end te i teposer.

DRINK ET TE i en uge

  • Ideen er at lære de mest kendte te at kende ved kun at drikke en i en hel uge. Eller to uger. Eller endda en måned.
  • Du vil komme til et punkt, hvor du, hvis du drikker den te 6 måneder senere, kan genkende smagen og kunne identificere den.
  • Jeg gør dette, når jeg prøver at lære en te at kende.

DON & rsquoT TILFØJ MÆLK ELLER SUKKER

  • Mælk og sukker skjuler den rene smag af te, så det er bedst at drikke te uden det, især når du prøver at lære det at kende.
  • Mælk og sukker vil ændre smagen, da de indeholder ingredienser, der let kan overvinde.

Tea Sommelier ’s Guide til at komme i te

Min yndlingsdel ved at få min Tea Sommelier certificering lærte at lave en ordentlig tesmagning, og det var virkelig den perfekte måde at komme i te på.

Her er mine metoder og anbefalinger til, hvordan jeg kommer i te.

DRINK MEGET TE

  • For at forstå og værdsætte te, skal du drikke meget af det.
  • Med meget mener jeg mindst et par gange om ugen.
  • Brug lidt tid (hver dag om muligt) på at lave te ordentligt. For mig er teens glæde i ritualet.

STOP MED AT BRUGE TEPOSER

  • Slip teposerne og gå efter de gode ting. Og med gode ting mener jeg løs te.
  • Løs te er den bedste kvalitet, langt bedre end te i teposer.

DRINK ET TE I EN UGE

  • Ideen er at lære de mest kendte te at kende ved kun at drikke en i en hel uge. Eller to uger. Eller endda en måned.
  • Du vil komme til et punkt, hvor du, hvis du drikker den te 6 måneder senere, kan genkende smagen og kunne identificere den.
  • Jeg gør dette, når jeg prøver at lære en te at kende.

DON & rsquoT TILFØJ MÆLK ELLER SUKKER

  • Mælk og sukker skjuler den rene smag af te, så det er bedst at drikke te uden det, især når du prøver at lære det at kende.
  • Mælk og sukker vil ændre smagen, da de indeholder ingredienser, der let kan overvinde.



Kommentarer:

  1. Zujar

    I det er noget, og det er en glimrende idé. Den er klar til at støtte dig.

  2. Jinny

    Beklager, at jeg afbryder dig, der er et forslag om, at vi bør tage en anden vej.

  3. Duzilkree

    den bemærkelsesværdige tanke

  4. Odom

    Ja, det er et forståeligt svar.

  5. Eskor

    Jeg tror, ​​du tog fejl. Jeg er sikker. Vi skal diskutere. Skriv til mig i PM.

  6. Nadhir

    Din idé er simpelthen fremragende



Skriv en besked