Nye opskrifter

Hjemmelavede nudler

Hjemmelavede nudler

Det er en opskrift fra min mormor, som hun lærte mig at lave. De skæres af en kniv og spredes med en kagerulle.

  • 4 æg
  • en knivspids salt
  • så meget mel som det indeholder

Portioner: 4

Forberedelsestid: mindre end 60 minutter

OPRETNINGSFORBEREDELSE Hjemmelavede nudler:

Kom æg i en skål, tilsæt salt, 4 spsk mel, og bland godt.

Tilsæt gradvist melet, indtil vi får en dej, der ikke er for hård, så vi kan sprede det med kagerullen.

Del dejen i 3. Tag hver side og fordel den med en kagerulle, til den er 3-4 mm. Pulver det derefter med mel, læg det på en kagerulle og træk det med hænderne vandret på dejen (uden at trykke på) og rul det og træk det derefter tilbage mod os. Vi gør dette et par gange på hver side, indtil det bliver tynd (for at se igennem det).

Nudelbladene tørres i cirka 30-40 minutter. Rul arket i halve og skær med en kniv i tynde strimler.

Pak den ud i hånden og lad den tørre igen.

Tips sider

1

Jeg fik 11 spiseskefulde mel. Vi skal være forsigtige med melet, hvis det er for meget, stikker de meget hårdt og smuldrer.

2

Man skal passe på ikke at lade arket være for tørt, fordi det smuldrer, når det skæres.


Video: Hjemmelavet forårsruller med sød chilisauce. Foodfanatic (Oktober 2021).